TASOS Ιούνιος 29, 2005 #41 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2005 Athlon XP-Mobile Χρονισμένος σαν default XP3200+ WinXP SP2 RAM 2x512 Cas 2-2-2-12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Ιούνιος 30, 2005 #42 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 Μάλλον ο πιο αργός της παρέας. Αθλον 2000+@2200 fsb 176, 2-3-2-6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skouket Ιούνιος 30, 2005 #43 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 ΑΣ ΑΝΕΒΑΣΩ ΚΑΙ ΓΩ ΕΝΑ .... Για ποιον dual-core μιλαμε ? Eιναι ευκολο να δωσεις τα specs τους συστηματος με τον dual-core και να κανεις και μετρηση με το PCTbench στο αντιστοιχο thread γιατι φαινεται οτι θα εχουμε πολυ ενδιαφεροντα αποτελεσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgroundman Ιούνιος 30, 2005 #44 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 Μάλλον ο πιο αργός της παρέας. Αθλον 2000+@2200 fsb 176, 2-3-2-6 Μη το λες σε πέρασα !!!! Τι έγινε ρε παιδιά γιατί τοσο αργό ??? Μπορούμε κάπου να βρούμε το κώδικα γιατι ενδιαφέρομαι και εγώ να φτιάξω κανα προγραμματάκι για το π. Ποιον αλγόριθμο χρησιμοποιεί ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Ιούνιος 30, 2005 #45 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 Για τα sources και ότι άλλο θέλεις πάνω στο πρόγραμμα υπάρχει αυτό το thread:http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=11514Όλη η ιστορία της εξέλιξης του προγράμματος σε αυτό το μεγάλο thread:http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=5144&page=1&pp=20&highlight=borwein Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaios Ιούνιος 30, 2005 #46 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΑ 1600 ΚΑΤΟΠΙΝ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ DARTHMOUL. ( ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ ΦΙΛΕ.... ) ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ 200*8 ΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΣΤΑ 466( 3-4-4-8-1Τ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Ιούνιος 30, 2005 #47 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 30 sec λιγότερα από εμένα στην ίδια συχνότητα. Ξαναπαραιτούμαι!!! Δηλαδή όταν θα έχω dualcore opterons, θα έχω δύο τέτοιους να πηγαίνουν έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaios Ιούνιος 30, 2005 #48 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 30 sec λιγότερα από εμένα στην ίδια συχνότητα. Ξαναπαραιτούμαι!!! Δηλαδή όταν θα έχω dualcore opterons, θα έχω δύο τέτοιους να πηγαίνουν έτσι; ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΕΓΩ......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 30, 2005 #49 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 Μάλλον πάιζουν ρόλο τα timmings και οι μνήμες γενικότερα. Αλλά σίγουρα είναι μόνο στα 1600 βρε Βάιε? Μόνο +10 seconds? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Ιούνιος 30, 2005 #50 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 Μάλλον πάιζουν ρόλο τα timmings και οι μνήμες γενικότερα. Αλλά σίγουρα είναι μόνο στα 1600 βρε Βάιε? Μόνο +10 seconds?Ξεχάσαμε και το direct cpu interconnection μέσα στον πυρήνα. Build in NUMA και μικρότερο κύκλωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 30, 2005 #51 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 Δεν νομίζω να βοηθάει τόσο πολύ αυτό. Μάλλον το πρόγραμμά σου είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στις μνήμες. Ο Βάιος δεν φαίνεται να χάνει σχεδόν καθόλου από την πτώση της ταχύτητας της cpu διατηρώντας πολύ ψηλά τις μνήμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Ιούνιος 30, 2005 #52 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 To έχουμε πει από παλιά. Είναι τα προγράμματα που χρησιμοποιούν arbitrary precission arithmetics είναι memory intensive. Και το super-pi και το pifast. Εγώ ανοίγω δύο threads για να στριμώξω περισσότερο την CPU και να κάνω έλεγχο σταθερότητας με σύγκριση δύο αποτελεσμάτων. Αν άνοιγα δύο threads απλά και μόνο για να υπολογίσω το pi, οι χρόνοι που βλέπεις θα ήταν στο 1/3 περίπου των τωρινών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Ιούνιος 30, 2005 #53 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2005 Ρε άι συχτήρ όλοι σας ,θα μας κάνετε να πουλήσουμε μέχρι και τις κάλτσες μας και τα βιβλία του Πανεπιστημίου και να χρεωθούμε και σε 3 τοκογλύφους για να σας ακολουθήσουμε...(μην ανησυχείς αθλονούλη μου εγώ εσένα αγαπάω - τώρα που ψήνεται με 1.9 βολτ και τον καύσωνα πρέπει να του πω και καμμιά καλή κουβέντα...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Ιούλιος 4, 2005 #54 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2005 ενα αποτελεσμα και απο εμενα. ΥΓ.συστημα της υπογραφης,οπως ειναι.σχολια δεκτα 4*256 TCCC DDR400 @ DDR466 @ 2.6 @ 3-3-3-8-2T Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Ιούλιος 4, 2005 #55 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2005 ενα αποτελεσμα και απο εμενα.ΥΓ.συστημα της υπογραφης,οπως ειναι.σχολια δεκταΑν το συγκρίνω με το δικό μου που έχει πάνω Hammer στο 1.6GHz με 1MB L2 είσαι σε πολύ καλό επίπεδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Ιούλιος 4, 2005 #56 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2005 ευχαριστω DarthMoul,πρωτη φορα το ετρεξα και περιμενα να με βγαλει κοντα στα 3 λεπτα,αυτη η απισιοδοξια μου παντου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Ιούλιος 4, 2005 #57 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2005 Kαι με το καινουριο παιχνιδι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
skouket Ιούλιος 4, 2005 #58 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2005 http://lugdunum2k.free.fr/bigserver.html"For machine having more than 896 Mo of RAM, a special compilation flag is needed so that the kernel use a special handling of RAM (HighMem RAM) to let it use more RAM. Unfortunatly, this HighMem option may consumes some CPU power and a little bit memory. For machines having between 896 Mo and 2GO of RAM, I suggest to change the PAGE_OFFSET macro for best performances." Η άλλη λύση που έχεις είναι να κάνεις enable το large page χαρακτηριστικό που έχουν όλοι οι x86 (καθώς και οι sparc και οι alpha αλλά για άλλους λόγους), για να αποφύγεις λιγάκι το κόστος. Αλλά αυτό χρειάζεται special patch το οποίο ο Linus για άγνωστο λόγο δεν ενσωματώνει στον πυρήνα.το διαβασα αυτο το αρθρο.Αν δεν κανω λαθος στο συστημα σου εχεις 1GB RAM.Εχεις δοκιμασει να κανεις compile τον πυρηνα με πειραζοντας τις παραμετρους που ανφερονται στο αρθρο που παρεθεσες ετσι ωστε να μας πεις εντυπωσεις ??μια διευκρινηση μονο: Για να φτασουμε σε τριπλασιασμο των latencies πρεπει να χρησιμοποιησουμε πανω απο 896ΜΒ μνημης ή να εχουμε εγκατεστημενα πανω απο 896MB μνημης ??παντως σιγουρα ειναι "ψιλα γραμμματα"..ποσοι Linux servers admins να τα ξερουν αραγε....Αν ηταν πολλοι παντως θα γραφοταν συχνα και σε Linux forums..--> Mαλλον βγαινουμε λιγο offtopic οποτε μηπως να ανοιγαμε στο αντιστοιχο section του forum ενα topic που να αφορα: Linux optimizations γενικα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Ιούλιος 4, 2005 #59 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2005 Βάιε παραιτήσου Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Ιούλιος 4, 2005 #60 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2005 το διαβασα αυτο το αρθρο.Αν δεν κανω λαθος στο συστημα σου εχεις 1GB RAM. Εχεις δοκιμασει να κανεις compile τον πυρηνα με πειραζοντας τις παραμετρους που ανφερονται στο αρθρο που παρεθεσες ετσι ωστε να μας πεις εντυπωσεις ?? μια διευκρινηση μονο: Για να φτασουμε σε τριπλασιασμο των latencies πρεπει να χρησιμοποιησουμε πανω απο 896ΜΒ μνημης ή να εχουμε εγκατεστημενα πανω απο 896MB μνημης ?? παντως σιγουρα ειναι "ψιλα γραμμματα"..ποσοι Linux servers admins να τα ξερουν αραγε....Αν ηταν πολλοι παντως θα γραφοταν συχνα και σε Linux forums.. Έχω 2 GBytes. Αρκεί να εγκαταστήσεις πάνω από 896MB για να έχεις τα latencies. Συνήθως όταν εγκαθιστάς πολύ μνήμη, το κάνεις για να υποκαταστήσεις με αυτήν μεγάλα τμήματα του δίσκου. Σ'αυτή την περίπτωση δεν σε νοιάζουν και πολύ τα latencies. Όταν κάνει benchmarking σε νοιάζουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.