Jump to content

Αξιζει να βαλω water cooling?

didicola

Recommended Posts

για να μην παρεξηγηθω:καταρχην εχω intel pentium 540 s775 (3204 ΜΗζ) και δουλευω στα 3712 με 33-35 C χωρις καθολου ρευματα με τροποποιημενη freezer 7. Σε full load δουλευω 50-51 C.Mε ρευματα μπορω να φτασω μεχρι 3968 ΜΗζ. Και ρωταω

1)αν βαλω water cooling ποση διαφορα σε βαθμους θα δω?

2)ποσο θα μου στοιχισει?

3)ποσο πιο πανω θα παω σε ΜΗζ αν παω?Μηπως παιζουν ρολο μνημες vga και αλλα χαρακτηριστικα του pc?

1) Αρκετη... (αναλογα παντα τα water cooling parts)

2) Παλι αναλογα με το τι θα παρεις... και με 100€ φτιαχνεις να το πω ετσι

3) Αυτο εξαρταται παντα απο το ποσο καλο κομματι εχεις αλλα τα 4Ghz πιστευω να τα χτυπησεις

1) Δεν θα χτυπας 50αρες που χτυπας τωρα με το νερο!

2) Kαλυτερα παρε 1250 εχει 20€ παραπανω απο οτι η 1048 αλλα ειναι 1250! Εχει τελικη 70,2€ multirama

3) Το ποσο καλα στο overclocking θα τα παει ο cpu σου εξαρταται το ποσο καλο κομματι! Λογικα αν εχει Ε0 (ανοιξε το cpuz και δες τι revision λεει για τον cpu σου) θα παει χωρις δυσκολιες 4Ghz.

εχω τον d0 και αν τον φτασω στα 3968 σε idle με ρευματα εχω 37-39 C kai se full load 55 .

παιζει ρολο η μεγιστη θερμοκρασια λειτουργειας στην μεγιστη συχνοτητα? ΔΕν παιζουν ρολο πιο πολυ οι συχνοτητες απ τις μνημες και οι διαιρετες...?

Aρχικά βάλε τις μνήμες με διαιρέτη να δεις που βαράει τοίχο ο επεξεργαστής.

Πολύ χοντρικά με watercooling συνηθως ανεβαίνεις κάπου 200-300mhz. (Χοντρικά έτσι!).

Μόλις δεις που κολλάει ο επεξεργαστής γύρνα σε default και άρχισε να ανεβάζεις την μνήμη σιγά-σιγά.

Τι ρεύματα δίνεις από περιέργεια;

1)τωρα εχω 34 C θα πεσω κατω 10 βαθμους ας πουμε?

Αν το περιβαλλον εχει 24 C (κ ας υποθεσουμε κ το ψυγειο)τοτε θα πας εκει κοντα αλλα δε νομιζω να φτασει μεχρι εκει ο cpu οσο να νε ειναι ζεστο κομματι :p

Θα δεις μεγαλη διαφορα στο full load σου . Αναλογα με το τι θα φτιαξεις , 10 βαθμους θα τους δεις σχετικα ευκολα . Οσο για το idle , θα πεσει περιπου 3 βαθμους το πολυ . Και αυτο γιατι με δωματιο 25 βαθμους και νερο 27 περιπου , οι 35 για επεξεργαστη ειναι ρεαλιστικοτατοι . Οι 30 .... δεν ειναι . Δεν υπαρχει περιπτωση με σωστες μετρησεις να εχεις διαφορα νερο-επεξεργαστη κατω απο 8 βαθμους . Δεν μιλαω για block κλπ , αλλα για μετρηση εσωτερικα μεσω της διοδου (Οπως μετρανε και οι abit) .

Αν τωρα εχεις δωματιο με 20 βαθμους ... θα δεις και 30 στον επεξεργαστη .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.