didicola Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2005 exv εναν pentium 540 εχω ανεβασει ολα τα ρευματα 0,1V πανω και δευλευω σε 240*16=3840MHz σε idle δουλευω 35 C και σε full load 44-46 C (τελειες δεν ειναι οι θερμοκρασιες με πατεντα αεροψυξη?)αλλα απ το cpu-z η συχνοτητα παιζει απο 3839,9 μεχρι 3840,4. Μπορει να φταιει το τροφοδοτικο? εχω ενα q-tec psu 500w bigfan Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιούνιος 23, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2005 Μια χαρα ειναι η διαφορα.Τπτ θα ελεγα...σε ολους παιζει ετσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Ιούνιος 23, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2005 Σε εμένα είναι κανονικά 2600 ΜΗΖ και δουλεύει στα 2627. ΧΩΡΙΣ να πειράξω τίποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιούνιος 23, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2005 @anonymous-rootΕνεργοποιησε το spread spectrum Και θα λυθει Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Ιούνιος 23, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2005 και που το βρισκω το spread spectrum αδερφε?ενα αλλ0 πως κανω με το prime αυτο το διπλο τεστ οπως το λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
benhour Ιούνιος 23, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2005 στις ρυθμισεις του bios ειναι το spread spectrum! Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Ιούνιος 23, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2005 με το prime αυτο το διπλο τεστ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούνιος 23, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2005 @anonymous-rootΕνεργοποιησε το spread spectrum Και θα λυθειhttp://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1396&highlight=spectrumhttp://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1722&highlight=spectrumΜoυ φαινεται πως λιγο αναποδα το εγραψες . Το spread spectrum ειναι αυτο που δημιουργει τις μεταβολες .Η μεταβολη που βλεπει ο didicola (0.5Μhz FSB) ειναι παρα πολυ μικρη , για να δημιουργει ανησυχιες περι spread spectrum Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Ιούνιος 23, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2005 Παιδια ο λογος που "παιζει" το vcore ειναι πολυ απλος και ειναι στο γεγονος οτι κανενας κρυσταλος,pll και γενικα κανενα ηλεκτρονικο στοιχειο δεν ειναι απολυτα σταθερο. Ετσι ειναι φυσικο απο την στιγμη που ολες οι συχνοτητες στο Pc γινονται με μια γεννητρια παλμων και μετα με πολλαπλασιαστες και διαιρετες το ολισθημα ή η αυξηση στον παλμο ρολογιου της γεννητριας παλμων να αυξανετε οταν χρησιμοποιουμε πολλαπλασιαστη οπως γινετε στην περιπτωση του κεντικου επεξεργαστη. Ειναι απολυτα φυσικο και δεν πρεπει να ανησυχει κανενα μια και επαγγελματικα μηχανηματα παραγωγης παλμων (frequency generators) για μετρησεις ραδιοδικτυων παρουσιαζουν τετοια φαινομενα σε μικρη κλιμακα βεβαια. Και τελος για αυτους που νομιζουν οτι στο δικο τους μηχανημα δεν συμβαινει αυτο ας βαλουν καποιο real-time clock viewer για να δουν οτι οντως η συχνοτητα ανεβοκατεβαινει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Ιούνιος 23, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2005 Δηλαδη αποκλειεται να ειναι θεμα τροφοδοτικου?Πειραζει που η μητρικη μου εχει υποδοχη για 24-pin τροφοδοτικο και εγω εχω 20-pin?Τι διαφορα κανουν τα αλλα 4 pins ειναι σημαντικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούνιος 23, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2005 Για το συγκεκριμενο θεμα , δεν φταιει το τροφοδοτικο σου . Τα 4 επιπλεον pins ειναι δυο +12 και δυο Ground . Δες εδω ...http://www.antec.com/pdf/article/ATX12v2.htmlΑναφερει "The mainboard power connector has changed from 20 pins to 24 pins to better handle loads on the PCI Express bus. "Οποτε ασε το τροφοδοτικο στην ησυχια του ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.