Jump to content

Μια οθόνη και γω!.

Cyber_Cookie

Recommended Posts

Σκέφτομαι να πάρω καινουρια οθονη γιατι η Σονυ μου (17" 6αετίας) είναι γεμάτη σκόνη, και διεσθάνομαι πως συντομα θα αποδημήσει εις τόπους χλωερούς...

Θέλω λοιπόν να πάρω αυτήν , γιτί μ αρέσουν οι Σόνυ... αξίζει τα λεφτάκια που θα σκάσω? Αν όχι προτείνετε κάτι άλλο.

Κοίτα , μια χαρά οθόνη είναι αλλά από την άλλη είναι μόνο 17'' και είναι κρίμα.....

Με τα ίδια λεφτά πέρνεις την LG 1915 που είναι και 19'' , το οποίο πλέον θεωρώ must για τα σημερινά δεδομένα, και η οποία παρά τα όποια σχόλια εναντίον της είναι μεγάλη διαφορά σε σχέση με την CRT.

Tα αρνητικά σχόλια βέββια περιορίζονται στο ότι είναi χωρίς DVI και στο είδος της οθόνης , αλλά με 320 ευρά είναι απίστευτα καλή και με καλή εγγύηση...

Δεν μας είπες για τι χρήση την θέλεις. Πάντως συμφωνώ και γω για 19άρα.

Αν θέλεις οπωσδήποτε 17", προτείνω κάποια Νec 72XM ή 1770ΝΧ. Έχω δει την 72ΧΜ και είναι απίστευτα καλή, σε σχέση με την LG 1730S.

Αφού όμως σκέφτηκες να δώσεις κοντά στα 400€, λέω να δώσεις 35€ ακόμα και να πάρεις την IIYAMA E481S-S που θα σε ικανοποιήσει σε μία all around χρήση.

Απο χαρακτηριστικά η sony που λές σκίζει αν βέβαια ενδιαφέρεσε για κάτι τόσο εξειδικευμένο (που δέν νομίζω->γιατι αν ενδιαφερόσουν ->θα πει οτι ασχολείσαι με το αντικέιμενο -> άρα γνωρίζεις -> άρα δέν θα μάς ρωτούσες) ;) Γιαυτό προτείνω να πάρεις με 1000 την 19 " LG 1915S με 316.20 € ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168227) και θα με θυμιθέις....

Tην οθόνη την θέλω για gaming(UT2k4,κτλ), ofice, dvd και γενικά για οτιδήποτε μπορώ να κάνω στον υπολογιστη χωρίς να βγάζω τα μάτια μου, γιατί καλες οι ιντσες και τα μιλισεκοντ αλλα να μη γκαβωθούμε κιόλας :) . Και θέλω να κρατήσει καιρο. να μη θελω δηλ. οθονη ξανα υστερα από κανα-2 χρονια. Η αλήθεια είναι πως οι ΤΦΤ δεν είναι ο τομέας μου. Απλά είδα πως η σονυ αυτή έχει τα καλυτερα χαρακτιριστικά απ όλες. Αν όμως η διαφορές της είναι μονο θεωρητικές και δεν προσφέρει τιποτα παραπάνω απ τις αλλες προτείνετέ μου κατι αλλο. Δεν θέλω να κάνω αγοραστικό λάθος, όταν έχω εσάς τα καλα παιδια που είστε γάτες (και γατοι) σε τέτοια θεματα :) :)

Χμ.. δεν αντλέγω ότι υπάρχουν και καλύτερες όπως υπάρχει και καλύτερος CPU αππο τον ΧΡ 2700+ που πήρα πρόσφατα. Αυτό δε σημαίνει οτι δεν είναι καλός για τα λεφτά που ήθελα να διαθέσω όυτε ότι έκανα σοβαρή υποχώρηση.

Αντίστοιχα εδώ , για τα 316 ευρά τελική είναι μια χαρά οθόνη και θα βαστήξει πάρα πολύ καιρό ακτός και αν θες να δώσεις πάνω από 500 για μια με DVI αν και σε αυτό το όριο εγω θα έπαιρνα 2χ 1915ς....

Κατά την γνώμη μου ... μην πάρεις ΤΝ panel ... και δεν αξίζει και θα το μετανιώσεις.

στα 320 ευρώ? εγώ στα 430 δεν το χω μετανοιώσει πάντως;)

η 1915s μου με ικανοποιεί σαν οθόνη, και αναγνωρίζω και τα μειονεκτήματά της.

ουσιαστικά πρέπει να σταθμίσεις τι θες. αν θες gaming, τότε πάρε TN, που είναι γρήγορο. αν όχι, πάρε sips ή mva pva etc.

η dell έχει μια ωραία mva οθόνη 19" σε καλή τιμή (πιο ακριβή από την LG βέβαια)

link

Eγώ διαφωνώ. Όπως είπε κάποιος σε άλλο thread, ή παίρνεις οθόνη για όλες τις δουλειές (με συμβιβασμούς ανάλογα με τα χρήματα που δίνεις) ή παίρνεις παιχνιδο-οθόνη (βλέπε ΤΝ panel).

Όπως είπα και παραπάνω, με 430€ παίρνεις την Iiyama E481S και έχεις μία αξιοπρεπή οθόνη.

EDIT: Εξάλλου μερικοί λένε ότι τα 25ms της S-IPS είναι ισοδύναμα με τα 16 των TN panel. Μην τρελένεστε λοιπόν με το responce time.

Eγώ διαφωνώ. Όπως είπε κάποιος σε άλλο thread, ή παίρνεις οθόνη για όλες τις δουλειές (με συμβιβασμούς ανάλογα με τα χρήματα που δίνεις) ή παίρνεις παιχνιδο-οθόνη (βλέπε ΤΝ panel).

Όπως είπα και παραπάνω, με 430€ παίρνεις την Iiyama E481S και έχεις μία αξιοπρεπή οθόνη.

λέμε το ίδιο. σταθμίζεις τις ανάγκες σου και ανάλογα αγοράζεις, σε συνδυασμό με το κόστος. Πάντως 320 ευρώ για την 1915s εμένα μου φαίνονται πολύ καλά. Για desktop χρήση η οθόνη είναι πάρα πολύ καλή.

EDIT: Εξάλλου μερικοί λένε ότι τα 25ms της S-IPS είναι ισοδύναμα με τα 16 των TN panel. Μην τρελένεστε λοιπόν με το responce time.

Και γω είχα διαβάσει παλιότερα (νομίζω στο THG) ότι ό,τι και να λένε, τα ΤΝ+film είναι πιο γρήγορα στο ίδιο RT. Προσωπικά ούτε κι εγώ τρελαίνομαι με τα RT, απλά μου αρέσει να μην έχω ghosting όταν που και που βάζω κάνα παιχνιδάκι;) Αυτό γιατί το ghosting το πιάνω με τη μία και με ζαλίζει, οπότε αναγκάζομαι να κλείσω το game. Στην Lg πάντως πρόβλημα ghosting δεν έχω. Πρόβλημα μαύρου ΝΑΙ έχω (στις ταινίες). Παραείναι γκρι για τα γούστα μου;)

ΝΑι αλλά ο φίλος διάλεξε μια οθόνη γύρω στ α 300 ευρώ οπότε πές μια ανάλογη οθόνη στα ποσο αυτό... ,ε τα 130 ευρώ οαραπάνω παίρνει και μία 6600 GT pci-e

Αυτή που διάλεξε, αν πρόσεξες, κάνει 375€ ...

EDIT: Με το ίδιο σκεπτικό και συ προτείνεις σε κάποιον ... "Μην πάρεις την 6600 ρε φίλε ... δώσε 60 ευρώ παραπάνω και πάρε την 6600GT".

Ελπίζω να κατάλαβες το σκεπτικό μου τώρα. Εκτός αν πιστεύεις ότι οθόνη αλλάζεις με την ίδια συχνότητα που αλλάζεις vga.

post-21-1442174122,8746_thumb.jpg

Παιδιά τελικά τι λέτε? :026:

Θέλω όπως προείπα αρτια οθόνη σε ολους τους τομείς.

Υ.Γ. Πάνω από 380Ε δεν μπορώ να δώσω.

Δεν υπάρχει τέτοια οθόνη με 380€.

Πάρε την LG (με τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα της) και μην το ψάχνεις άλλο σε τόσο χαμηλό ποσό.

Πήγαινε σε 19'' έστω και σε LG. Μεγαλη διαφορά με την CRT και όσο δεν βλέπεις τις καλές LCD των 700+ ευρώ θα είσαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.

Πρόβλημα μαύρου ΝΑΙ έχω (στις ταινίες). Παραείναι γκρι για τα γούστα μου

Είναι θέμα ρυθμίσεων .Σε εμένα μετά απο αρκετές δοκιμές και ρυθμίσεις είναι κανονικά μαύρο και στις ταινίες και στα παιχνίδια οπότε ψάξτο λίγο...

To έψαξα το θέμα,(είδα και την LG 1980Q...) και δειτε τι αποφάσισα : θα περιμένω 2-3 μήνες ακόμα για να μαζέψω καμιά 500+ ευρώ και να πάρω μια και καλή μια οθονη που θα με ικανοποιεί απόλυτα. Το καλύτερο είναι όταν δεν βιάζεσαι και με ψυχρεμία επιλέγεις αυτό που σου τεριάζει.

Υ.Γ. Ενα τελευταίο, μια που θα κρατήσω τη Σονυ μου ακόμα λίγο καιρό, αν την παω σε βενζινάδικο και φυσίξω μέσα στις χαραμάδες με αέρα για να φύγει η σκόνη, θα χαλάσει τίποτα μέσα? Η σκόνη δε φταίει που βρωμάει όταν ζεστένεται?

Δεν χρειάζεται να πάς σε βενζινάδικο. Έχει το Πλαίσιο φυάλες πεπιεσμένου αέρα που κάνουν μια χαρά την δουλειά τους.... βέβαια πληώνεις αέρα κοπανιστό αλλά από το να γλιτώσεις την ταλαιπωρεία κουβάλα -ξήλωσε ίσως είναι προτιμότερο...

Υ.Γ. Ενα τελευταίο, μια που θα κρατήσω τη Σονυ μου ακόμα λίγο καιρό, αν την παω σε βενζινάδικο και φυσίξω μέσα στις χαραμάδες με αέρα για να φύγει η σκόνη, θα χαλάσει τίποτα μέσα? Η σκόνη δε φταίει που βρωμάει όταν ζεστένεται?

Αλήθεια ρε παιδιά, τί φταίει που βρωμάνε έτσι οι CRT; Έχω μια Iiyama 17άρα που πήρα πρίν 3 χρόνια, πραγματικά πολύ καλή κατά τα άλλα, αλλά βρωμάει συνέχεια σαν καμμένη, ακόμη και όταν είναι κλειστή! Και με συγχωρείτε για το offtopic...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.