Jump to content

υψηλες θερμοκρασιες σε 6600gt

louis_gas

Recommended Posts

λοιπον παιδια βρεθηκε η λυση μαλλον.. εβγαλα την 512mb kingston και εβαλα μια παλια 256mb που ειχα και το μηχανημα δουλευε μια χαρα οσο το δουλεψα.. ουτε κολληματα ουτε περιεργες γραμμες στα γραφικα ουτε τιποτα. τωρα θα επικοινωνησω στο e-shop για να μου αλλαξουν την μνημη

• 2 weeks later...

Παιδια εχω και εγω μια pixelview 6600gt και ειναι η δευτερη! Η πρωτη μαλλον καηκε γιατι δεν ειχα πονηρευτει με τις temps και δεν τις κοιταγα. Τωρα αφου αλλαξα psu(Tagan 480W) και κουτι με 5 fans παλι η καρτα ειναι idle:50c και full load:80+c αναλογα το παιχνιδι.Στο gta:sa εχω δει και 90c. Βεβαια με το που κλεινω το παιχνιδι κανει βουτια στους 55 σε 5 sec. Για ολα φταιει ο πυρηνας της καρτας.Λετε να ειναι OC απο την μανα του?Εγω δεν εχω πειραξει τιποτα. Σκεφτομαι να βγαλω το fan της καρτας και να βαλω λιγο παστα(ceramique) αλλα θα χασω την εγγυηση. Θα κανει δουλεια?

Ετσι ετσι να υποφερετε οι AMDαδες να καιγεστε με 55c και μεις που εχουμε συνηθισει στα φουρνακια μας κανενα προβλημα :044: :044: :044: .

οταν λες φουρνακια εννοεις τον βεζουβιο :083:

και για να μην ειμαστε μονοπλευροι,και ο πιο κρυος επεξεργαστης πως μπορει να κρυωσει αν εχει 31 βαθμους ενα δωματιο το καλοκαιρι??????βεβαια αλλοι ακομα και με κρυο αερα ζεματανε......:025:

• 2 weeks later...
Παιδια εχω και εγω μια pixelview 6600gt και ειναι η δευτερη! Η πρωτη μαλλον καηκε γιατι δεν ειχα πονηρευτει με τις temps και δεν τις κοιταγα. Τωρα αφου αλλαξα psu(Tagan 480W) και κουτι με 5 fans παλι η καρτα ειναι idle:50c και full load:80+c αναλογα το παιχνιδι.Στο gta:sa εχω δει και 90c. Βεβαια με το που κλεινω το παιχνιδι κανει βουτια στους 55 σε 5 sec. Για ολα φταιει ο πυρηνας της καρτας.Λετε να ειναι OC απο την μανα του?Εγω δεν εχω πειραξει τιποτα. Σκεφτομαι να βγαλω το fan της καρτας και να βαλω λιγο παστα(ceramique) αλλα θα χασω την εγγυηση. Θα κανει δουλεια?

Καλα μην περιμενεις να δεις απο την παστουλα διαφορα 10 βαθμων...Καλο ειναι α βαλεις καμια πιο δυνατη ψυκτρα,να βαλεις ψυκτρακια στις μνημες αν δεν εχουν και κανενα ανεμιστηρακι να ριχνει κρυο αερα απο μικρη αποσταση.

Λοιπον Εχω την ASUS Extreme 6600 GT PCI-E, τροφοδοτικο OCZ Modstream 420, δεν της εχω κανει OC και τωρα που σας γραφω εχω θερμοκρασια δωματιου 37 C! Η καρτα μου δειχνει σταθερα 58 C (δουλευει απο το πρωι ολη μερα) και με το doom 63-65! Τα παει ολα σφαιρα στο τερμα! Καπου ειχα διαβασει οτι καποιες 6600GT εχουν μειονεκτηματα! Καντε μια βολτα στην Anandtech και διαβαστε κανα review! Εγω παντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος και δουλευω σε full load χωρις προβληματα (και μες στο καλοκαιρι)!

κλασσικο πρωτο ποστ... Σε πειραζει να στο διορθωσω φιλαρακο?

Μιας που εισαι και offline λαμβανω την πρωτοβουλια να καταπατησω τις ελευθεριες σου και να κινηθω υπουλα στο παρασκηνιο. :046: :046: :046:

Ευχαριστω SLN!Μαλλον δηλωσα πολυ φανερα την νεα παρουσια μου!Σκεφτομαι να της κανω ενα ΟC συντομα!Με τις μνημες παιζονται πολλα!συγκεκριμενα απο Στουρναρη ειχαμε παρει μια 512 μνημη οχι Lifetime και ειχαμε παθει μεγαλη πλακα!Το συστημα μετα απο 2 ωρες εβγαζε μπλε οθονη και εκανε restart!Τα αλλαξαμε ολα εκτος απ'την μνημη και ξανα τα ιδια!Ειχαμε λυσσαξει!Τελικα καταλληξαμε στην μνημη!Απο τοτε το πρωτο που κοιταω ειναι η μνημη και παντοτε κανω το memory test!Προσοχη στα υπουλα εξαρτηματα!

Ευχαριστω SLN!Μαλλον δηλωσα πολυ φανερα την νεα παρουσια μου!Σκεφτομαι να της κανω ενα ΟC συντομα!Με τις μνημες παιζονται πολλα!συγκεκριμενα απο Στουρναρη ειχαμε παρει μια 512 μνημη οχι Lifetime και ειχαμε παθει μεγαλη πλακα!Το συστημα μετα απο 2 ωρες εβγαζε μπλε οθονη και εκανε restart!Τα αλλαξαμε ολα εκτος απ'την μνημη και ξανα τα ιδια!Ειχαμε λυσσαξει!Τελικα καταλληξαμε στην μνημη!Απο τοτε το πρωτο που κοιταω ειναι η μνημη και παντοτε κανω το memory test!Προσοχη στα υπουλα εξαρτηματα!Πριν παρω την ASUS ειχα MSI!Δεν τα πηγε και τοσο καλα το μοντελο της στα reviews που διαβασα και τελικα την εδωσα προτιμωντας την asus!

• 1 month later...
λοιπον παιδια βρεθηκε η λυση μαλλον.. εβγαλα την 512mb kingston και εβαλα μια παλια 256mb που ειχα και το μηχανημα δουλευε μια χαρα οσο το δουλεψα.. ουτε κολληματα ουτε περιεργες γραμμες στα γραφικα ουτε τιποτα. τωρα θα επικοινωνησω στο e-shop για να μου αλλαξουν την μνημη

αν και μετά από καιρό, σε ρωτάω : μήπως δεν είχες απενεργοποιησει το cool and quiet???

Όσον αγορά τη 6600gt, έχω την agp έκδοση και είχα θερμοκρασίες 59 / 89 (idle/full). Προχθές πήρα τη Zalman VF700Cu και τώρα έχω 52/62. Μετά απο μιάμιση ώρα NFSU2 δεν πέρασε τους 62. Επίσης απο 545 έφτασε 575 το core. Οι μνήμες απο 1150 τερματίσανε στα 1193.

Για μένα είναι η καλύτερη αερόψυξη για τη συγκεκριμένη κάρτα.

ο κολλητός μου έχει gigabyte 6600gt pci-e και cpu intel "πρεσσκοτ" στα 3.2 και full oc του φτάνει 60.....!!έχω ακούσει πάντως ότι υπάρχουν "αρκετε" προβληματικές 6600gt με πρόβλημα uprthermanshs.....!!εμενα η κάρτα μου πάνω από 45 max δεν φτάνει βεβαια αλλα 5700 le με ενισχυμένο σύστημα cooling(άσχετος αν το cooling ήταν "μανισιο" επειδή είναι ειδική έκδοση με 2000 κομμάτια στον κόσμο που την πήρα από τον dogcatcher...) και άλλο 6600 gt...!!αλλα και πάλι σας είπα τα oc του κολλητού μου...!!!

ο κολλητός μου έχει gigabyte 6600gt pci-e και cpu intel "πρεσσκοτ" στα 3.2 και full oc του φτάνει 60.....!!έχω ακούσει πάντως ότι υπάρχουν "αρκετε" προβληματικές 6600gt με πρόβλημα uprthermanshs.....!!εμενα η κάρτα μου πάνω από 45 max δεν φτάνει βεβαια αλλα 5700 le με ενισχυμένο σύστημα cooling(άσχετος αν το cooling ήταν "μανισιο" επειδή είναι ειδική έκδοση με 2000 κομμάτια στον κόσμο που την πήρα από τον dogcatcher...) και άλλο 6600 gt...!!αλλα και πάλι σας είπα τα oc του κολλητού μου...!!!

με μαμισια ψυξη δε γινεται αυτο που λες...απλα πρεπει να τσεκαρετε σωστα τη θερμοκρασια

Γενικά οι PCI-e έχουν πολύ χαμηλώτερες θερμοκρασίες απο τις AGP γιατί δεν έχουν το bridge, το οποίο είναι δίπλα στο πυρήνα και ζεματάει. Και ένας φίλος με 6600gt pci-e (gigabyte) και AMD64 3500+ και OC και μικρό κουτί με καλή κυκλοφορία αέρα δεν περνάει τους 65oC μετά απο πολύ ώρα παιχνίδια με μαμήσια ψύξη.

Γενικά οι PCI-e έχουν πολύ χαμηλώτερες θερμοκρασίες απο τις AGP γιατί δεν έχουν το bridge, το οποίο είναι δίπλα στο πυρήνα και ζεματάει. Και ένας φίλος με 6600gt pci-e (gigabyte) και AMD64 3500+ και OC και μικρό κουτί με καλή κυκλοφορία αέρα δεν περνάει τους 65oC μετά απο πολύ ώρα παιχνίδια με μαμήσια ψύξη.

ναι οντως εξαρταται το game! στα περισσοτερα παιχνιδια οπως strategy rpg pes4 κτλ ουτε εμενα περωουσε τους 65-67....στα fps ομως τα 80αρια συννεφο τωρα που δροσισε δε ξερω γιατι είναι για service το pc :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.