BeetleJuice Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2005 καλησπερααη εγω γερασα ΄΄η οντως δεν μπορω να βρω το surface testουτε στο νορτον 2005 υπάρχει , ουτε στο νορτον 2004 , ουτε στα χπ σαν εργαλειο συστηματος , ουτε scandisk υπαρχει , ουτε στο partition magic βρίκα τιποταρε παιδια επειδη δουλευω τα xp περιπου απο τον νοεμβρη , υπαρχει τελικα surface test?γενικα με ποιο προγραμμα μπορω να κανω αυτην την δουλειαμε τα win98se θυμάμαι οτι το νορτον εκανε surface και μαλιστα quick ή long , ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙολα τα παραπανω (norton , scandisk) δεν υπάρχουν στα xp?μου εκανε εντύπωση οτι στον φορητό σκλήρό που εχει 2 παρτισιον , ενα ΦΑΤ32 και ενα NTFS , στο ntfs ειναι απενεργοποιημένη η επιλογή "check bad sectors" στο PM8 . ενώ στο παρτισιον με FAT32 ειναι ενεργοποιημένη ..ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ?
yaputzis Ιανουάριος 13, 2005 #2 Ιανουάριος 13, 2005 Δεν υπάρχει surface test στα winxp. Μόνο "chkdsk x:" όπου x ο δίσκος που θέλεις να ελέγξεις. Αυτό το γράφεις στο "run".
Dorian Ιανουάριος 13, 2005 #3 Ιανουάριος 13, 2005 δεν κατάλαβα τι ακριβώς ψάχνεις. ένας σίγουρος τρόπος να κάνεις scandisk είναι: start-run- cmd - help chkdsk θα σου δείξει τους διακόπτες που παίρνει το scandisk. πχ chkdsk D:/f/v/r θα κάνει πλήρες έλεγχο στο partition d:
BeetleJuice Ιανουάριος 13, 2005 Author #4 Ιανουάριος 13, 2005 δηλαδη το scandisk αντικατασταθηκε απο chkdsk?πως ειναι δυνατον να κανει surface σε τοσο λίγο χρόνο , λογικα για 30 giga θα θελει τουλάχιστον 1 ωρα-εχω κανει chkdsk αλλα μονο με τον διακοπτη F και τον τελειωσε οκ-ο νορτον δεν εχει surface οταν λειτουργει υπο XP , ή γενικα ο νορτον 2004 και 2005 δεν εχουν ???-γενικα για ελεγχο επιφανειας κτλ ποιο προγραμμα συνισταται?
yaputzis Ιανουάριος 13, 2005 #5 Ιανουάριος 13, 2005 Στα Windows XP δεν υπάρχει το surface test των Windows 98/ME. Ο έλεγχος των σκληρών δίσκων γίνεται με "chkdsk". Τα Norton Utilities 2004/2005 χρησιμοποιούν το "chkdsk" των Windows XP.
BeetleJuice Ιανουάριος 15, 2005 Author #6 Ιανουάριος 15, 2005 λοιπον εκανα οτι λεγατε και με ολους τους διακοπτεςτο ενα παρτισιον το τελειοσε μετα απο 2 ΩΡΕΣ (10 γιγα)αμα εστεινα αυτι ακουγα που και που κατι τικ τικ τικ , οχι το κλασικο θορυβο που ακουμε οταν διαβαζει , κατι πιο εντονοκολλαει παρα πολυ ωρα στο σημειο που λεει " τα windows επαληθευουν τον ελευθερο χωρο" και εκει που δειχνει το ποσοστο μενει κολημενο ανα 10 ας πουμε μεχρι το 100λογικα αν βρει bad sectors , δεν θα τους φτιαξει ?βρικε κατι περιεργα , οχι bad sectors , εσφαλμενες ενοτητες , αλλα ειναι πολυ μικρες σε ΜΒ γιανα προξενουν αυτην την τοσο μεγαλη καθυστερηση...κανω copy paste τα μηνυματα μηπως και βοηθηθειτεMicrosoft Windows XP [Έκδοση 5.1.2600]© Πνευματικά δικαιώματα 1985-2001 Microsoft CorporationF:\>chkdsk /F /V /RΤο σύστημα αρχείων είναι τύπου FAT32.Δεν είναι δυνατό το κλείδωμα της τρέχουσας μονάδας.Δεν είναι δυνατή η εκτέλεση της chkdsk γιατί ο τόμος χρησιμοποιείται από κάποιαάλληδιεργασία. Η chkdsk μπορεί να εκτελεστεί εάν αυτός ο τόμος αποσυνδεθεί πρώτα.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.Θέλετε να γίνει αποσύνδεση του τόμου; (Y/N) yΈγινε αποσύνδεση του τόμου. Όλοι οι ανοικτοί δείκτες χειρισμού σε αυτόν τον τόμο είναι τώρα άκυροι.Ο τόμος CHECKED δημιουργήθηκε στις 15/1/2005 12:25 μμΟ αριθμός σειράς του τόμου είναι 41E9-0BABΤα Windows επαληθεύουν αρχεία και φακέλους...0 ολοκλήρωση ποσοστού.100 ολοκλήρωση ποσοστού.Ολοκληρώθηκε η επαλήθευση αρχείου και φακέλου.Τα Windows επαληθεύουν τον ελεύθερο χώρο...Εντοπίστηκαν κατεστραμμένοι τομείς.Ολοκληρώθηκε η επαλήθευση του ελεύθερου χώρου.Τα Windows έκαναν διορθώσεις στο σύστημα αρχείων. 10.231.392 KB σύνολο χώρου στο δίσκο. 147.128 KB σε εσφαλμένες ενότητες. 10.084.256 KB διαθέσιμα. 8.192 byte σε κάθε μονάδα εκχώρησης. 1.278.924 σύνολο μονάδων εκχώρησης στο δίσκο. 1.260.532 διαθέσιμες μονάδες εκχώρησης στο δίσκο.F:\>
yaputzis Ιανουάριος 16, 2005 #7 Ιανουάριος 16, 2005 Οι κατεστραμμένοι τομείς που βρήκε είναι τα bad sectors. Έτσι πρέπει να είσαι εντάξει.
BeetleJuice Ιανουάριος 17, 2005 Author #8 Ιανουάριος 17, 2005 ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΩΡΑΙΑΑΑΑΑΑακουστε και δειτε ολα καλα λοιπον το checkdisk βρικε οτι βρικε και τα σημαδεψε υποτιθεταιωραιαστηνω και γω ενα μηχάνημα με 98SE με σκοπο να τρεξω τα διαγνωστικα norton και scandisk να ΔΩ με τα ματια μου τι γινεται ...βαζω το δισκο παω και ,ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ βλεπω bad sectors μαυρισμενους απο πριν που ειχε γινει chkdsk. σε ενα παρτισιον των 10 γιγα βρικα το 6% κατεστραμενο , οχι και πολυ μπορο να πω...παω λοιπον και κανω ολο τον δισκο ενα παρτισιον σε φατ 32 (θελω να τον βλεπουν ολα τα λειτουργικα συστηματα , οχι μονο 200 και χπ) και τον βαζω να τον κανει surface test .Μετα απο κατι ωρες ειδα κολλήματα κτλ και λεω ολοκληρο δεν προκειται ποτε να τον φτιαξω !παω λοιπον και τον κανω 5 παρτισιονκαι αρχιζω surface σε καθε ενα.το πρωτο παρτισιον μου πηρε 7 ωρες να το εξετασει και ζεστη πολύ στον δισκο7ΩΡΕΣ για 5 γιγα !!!!!καπου πηγαινε σφαιρα και καπου ακουγοταν ενας συνεχομενος θορυβος τακ τακ τακ , σιγη , τακ τακ τακ , σιγη ,μεχρι που ξεκολαγε κτλ κτλ κτλ7 ωρες και το δευτερο παρτισιονΤελοσπαντων , ασε τις ωρες που μου σπασανε τα νευραΥποτιθεται οτι τωρα σημαδευτικαν οι bad sectors και ξερει που ειναι καλα να γραψει και που οχιΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΝΟΡΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΟΥΤΕ ΕΝΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚθα μας τρελανει ρε γαμώτο?εγω ελεγα οτι κανει τοσο πολυ αλλα θα τα διορθώσει ολατωρα τι εχει γινει,σημαδεψε ή οχι?γιατι δεν βλεπω μαυρα τετραγωνάκια?....παιδια κριμα ο δισκος θα παει , τουλαχιστον να σωσω ενα τμημα υγιες να τον χρησιμοποιω...
BeetleJuice Ιανουάριος 17, 2005 Author #9 Ιανουάριος 17, 2005 να και κατι ενδιαφερονειπα να κανω δευτερο surface στο ηδη τσεκαρισμενο να δω απο χρονο αν θα θελει παλι 7 ωρεςσυνολο 5 γιγα , τα 2,5 γιγα , δηλαδη το μισο παρτισιον το διαβασε σε μια ωρααρα βελτιωνεται μετα το ενα περασματο περιεργο ειναι οτι ακομα δεν βλεπω μαυρα τετραγωνακια , τι διαολο δεν σημαδευει τιποτα?μετα το δευτερο παρτισον θα δοκιμασω εγγραφες -αναγνώσεις να δώ τι θα δειξει λετε μετα το νορτον με τα 98 να τον βαλω στα χπ να του κανει και ενα chkdsk?
Dorian Ιανουάριος 17, 2005 #11 Ιανουάριος 17, 2005 τα απαντωτά format πιθανόν να "έφτιαξαν" μερικά bad sectors. δοκίμασε low level format και κοίτα στο site του κατασκευαστή του σκληρού αν δίνει κάποιο utility για έλεγχο του σκληρού. παράτα το νορτονπάντως 6% bad sectors είναι πάρα πολύ καλύτερα να πάρεις άλλο δίσκο όπως ειπώθηκε και παραπάνω.
unstoppable Ιανουάριος 17, 2005 #12 Ιανουάριος 17, 2005 Ριξε μια ματια σε αυτοhttp://grc.com/spinrite.htm
BeetleJuice Ιανουάριος 18, 2005 Author #13 Ιανουάριος 18, 2005 χαλι μαυρο 12 ωρες surface τεστ και ουτε ενα μαυρο τετραγωνακιενημερωτικα απο την παρασκευη το μεσημερι ο φουκαρας ο PIII ειναι ανοιχτος και ασχολειται μονο με αυτην την βλακειαευτυχως εχω 3 πισιτα παρατησα τα νορτονπαω με win98se και θα το τρελανω στα low level μεχρι να διαλυθει , τι εχω να χασω...το θεμα ειναι πως θα φορμαρω απο dos mode τον φορητο usb...μαλλον δεν γινεται γιατι θα πρεπει αν φορτωσω drivers με το χερι απο dos mode κτλ...και δεν θυμαμαι εντολες καθολου...ασε που δεν θυμαμαι αν γινετια καναμα το τρελανω σε low level απο xp θα γινει το ιδιο?εγω εμπιστευομαι το fdisk και το παλιο κλάσσικο φορματ...
BeetleJuice Ιανουάριος 19, 2005 Author #14 Ιανουάριος 19, 2005 τελικα κρατησα τα παρτισιον ιδιασταματησα τους πειραματισμους με win98se και πηγα σε xpεκει εγινε ελεγχος δισκου με τα 2 κουτακια τσεκαρισμεναμετα εγινε φορματα γρηγορο απο xpμετα φορματ κανονικο τελικα απο τα 3 που εχω φορμαρει μεχρι τωρα , τα 2 εβγαλαν τις παραπανω δοκιμασιες μεχρι τελους και γρηγορα.το ενα παρτισιον δεν ξεκιναει καν φορματλετε με την καινουρια μεθοδο να ληξει το θεμα με τα bad sectors?υπομονη τελειωνουν τα βασανα σας με μενα...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.