Iannis Ιούνιος 19, 2005 Author #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Οχι Γιαννη ,Το cluster αλλαζει με προγραμματα (πχ partition magic) . Το stripe ειναι αυτο που θελει να διαλυσεις το raid για να αλλαξει.Αλλάζει σε μη system disk.Με το partition magic 8.01 προσπαθησα να αλλαξω το κλαστερ στον C:\ που ειναι και το λειτουργικό αλλα τζιφος. Ασε που αν τον εχεις dynamic disk δεν εχει καμια επιλογη το προγραμμα.Ο C: volum βαβαια ειναι το raid aray με τους 2 ράφτορες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iannis Ιούνιος 19, 2005 Author #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Ωραια τωρα απο dynamic δεν παει σε basic οχι οτι σε basic αλλαζε το cluster size.Την κάτσαμε Με βλεπω φορματ κατασταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούνιος 19, 2005 #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Ωραια τωρα απο dynamic δεν παει σε basic οχι οτι σε basic αλλαζε το cluster size.Την κάτσαμε Με βλεπω φορματ καταστασηΕχεις κανει soft raid ???? Βαλτα στον ΙCΗ5R να δεις προκοπη ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iannis Ιούνιος 19, 2005 Author #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Εχεις κανει soft raid ???? Βαλτα στον ΙCΗ5R να δεις προκοπη !Tι ενοεις σφτ?Στον ICH5R το εχωΣτο setup των Win F6 και εβαλα δισκετα. Τι σοφτ μου λες???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Ιούνιος 19, 2005 #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Όχι δεν έχω RAID-0 - και ούτε πρόκειται - για τους παρακάτω λόγους:1. 2πλάσια πιθανότητα απώλειας δεδομένων.2. Πολύ κακό και φασαρία για το τίποτα. Άμα θέλω πάω και παίρνω ένα 74άρη Raptor και βάζω εκεί πάνω τα x64 και το Gentoo μόνο.3. Δεν υποστηρίζεται ακόμα στο linux σε επίπεδο hardware- BIOS- assisted το RAID mode των Medley chipsets (Silicon Image 3114 κλπ.).Tι ενοεις σφτ?Στον ICH5R το εχωΣτο setup των Win F6 και εβαλα δισκετα. Τι σοφτ μου λες????Ακόμα και αυτά soft είναι στην ουσία αφού τη δουλειά την κάνει ο driver.Απλά υπάρχει καί σε πιο low-level (BIOS) πληροφορία για τα RAID arrays για να μπορεί να γίνει καί boot από αυτά.Το σωστό είναι να τα ονομάζουμε hardware- ή BIOS- assisted RAID. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούνιος 19, 2005 #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Αλλάζει σε μη system disk.Με το partition magic 8.01 προσπαθησα να αλλαξω το κλαστερ στον C:\ που ειναι και το λειτουργικό αλλα τζιφος. Ασε που αν τον εχεις dynamic disk δεν εχει καμια επιλογη το προγραμμα.Ο C: volum βαβαια ειναι το raid aray με τους 2 ράφτορες.Αλλαζει και σε system disk . Πρεπει να τρεχεις το partitionmagic απο bootable floppy ή απο bootable CD . OXI μεσα απο τα windows !!!Ενα προβλημα που θα σου δημιουργηθει ειναι τo file compression στο ntfs . Και επειδη αυτο γινεται αυτοματα οταν το cluster ειναι απο 4ΚΒ και κατω , θα πρεπει πρωτα να κανεις disable το compression : http://www.jsifaq.com/SUBA/tip0300/rh0316.htmΑρχικα κανεις properties στο γραμμα του δισκου που θελεις , και μετα κανεις disable compression .Στη συνεχεια πας στο command prompt : H εντολη που πρεπει να δωσεις στο command prompt ειναι : compact /u /s /i /a Oταν τελειωσει αυτο , τρεξε το Pqmagic οπως ειπαμε .Aλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχεις κανει dynamic disk ... ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Ιούνιος 19, 2005 #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Δεν έχω ρισκάρει ακόμα να κάνω RAID το πολύ 2χ250GB Maxtor! 0,5TB μια χαρά θα είναι!Καμία κάρτα RAID PCI με EIDE υπάρχει???Αν ΟΧΙ τότεΈχω το promise ultra133TX2 και δεν ξέρω αν κάνει RAID!Αν βάλω SATA τον έναν και τον άλλον με Converter IDE->SATA γίνεται τίποτα???Βλέπω να κάνω update σε Athlon XP 3200+ με onboard raid! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DVD_GR Ιούνιος 19, 2005 #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 μακρια απο raid,οι περισσοτεροι ακομα κλαινε!!!για raid 1 θα συμφωνουσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Ιούνιος 19, 2005 #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Έχω το RAID 0 εδώ και 1 1/2 χρόνο και δεν έχει πάθει τίθοτα (φτου φτου). Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιούνιος 19, 2005 #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Kι εδώ RAID-0 πάνω στον VIA intergrated του South 8237. Με τα default sizes. Υλοποιείται σε 2 Seagate 80GB 8MB cache (17AS). Πολύ καλά ως τώρα. Κάνα 2 φορές στο boot με εμφάνισε μήνυμα λάθους αλλά με ένα reboot όλα κανονικά χωρίς να χαθεί ούτε byte. Επέλεξα να κάνω RAID-0 επειδή:i) Μου έδινε τη δυνατότητα η μητρική με ένα αξιόπιστο chipsetii) Έχω διπλάσιο transfer rate το οποίο βοηθάει πραγματικά σε μεταφορές μεγάλων αρχείων και στο Loading των παιχνιδιών (ειδικά Doom3 κλπ) αλλά και των Windows.iii) Είναι πιο γρήγορο, πιο αθόρυβο και πολύ πιο φθηνό από το να πάρω Raptor. iv) Κρατάω backup σε ξεχωριστό σκληρό έτσι κι αλλιώς όπως και έχω εναλλακτικό λειτουργικό (Windows 2000 SP4) σε IDE οπότε ζήτημα απώλειας σημαντικών δεδομένων δεν υφίσταται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιούνιος 19, 2005 #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Eγω αυτο για την ασφαλεια που λενε ολοι δε το θεωρω σωστο. Μια φορα δε λεω μου χαθικαν ολα τα δεδομενα που ειχα απο δικο μου λαθος ομως στο raid. Δεν εχει ξαναγινει ποτε τπτ ομως. Και αυτο που λενε αμα σου χαλασει ο ενας τοτε χαλανε ολα, γιατι δλδ αμα δεν ηταν raid Και χαλουσε πιο λιγο θα εκλεγα ? Απο οτι βλεπω ο καθενας μας εχει διαφορετικα stripe/cluster...λολ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιούνιος 19, 2005 #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Eγω αυτο για την ασφαλεια που λενε ολοι δε το θεωρω σωστο.Δεν είναι καθόλου λάθος γιατί στο RAID αμα χαλάσει ο ένας δίσκος χάνεις τα δεδομένα και των 2 δίσκων.Ουσιαστικά αυτό μεγαλώνει πιστεύω τις πιθανότητες απώλειας δεδομένων 4 φορές αντί για μόνο 2.Είναι βέβαια πιθανότητα, αλλά οι δίσκοι χαλάνε. Όπως όλα άλλωστε. Το θέμα είναι να βρίσκουμε τρόπους να ελαχιστοποιούμε τον κίνδυνο απώλειας των δεδομένων μας.Τα DVD-RW μας δίνουν έναν τρόπο back-up. Ή η αποθήκευση σε έναν ξεχωριστό δίσκο, η επιλογή αξιόπιστων δίσκων, η επιλογή αξιόπιστου controller κλπ κλπ κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιούνιος 19, 2005 #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 χαλάσει ο ένας δίσκος χάνεις τα δεδομένα και των 2 δίσκων Γι αυτο περνεις και εναν 3ο οποτε ΑΝ γινει κατι να τα εχεις. Και αν δεν θελεις 3ο περνεις οπως σωστα ειπες ενα dvd-rw και τελος. Αν παλι δε θες κατι τετοιο μη κανεις raid αν και οι πιθανοτιτες να παει κατι στραβα ειναι λιγες. Καλυτερα να τα εχεις raid , να φοβασε και να κρατας back up οποτε αν χαλασει εισαι οκ, παρα να εχεις 1-1 και να μη κρατας επειδη λες δεν ειναι raid και να χαλασει ο δισκος. Σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iannis Ιούνιος 21, 2005 Author #34 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2005 Όχι δεν έχω RAID-0 - και ούτε πρόκειται - για τους παρακάτω λόγους:1. 2πλάσια πιθανότητα απώλειας δεδομένων.Για όσους δεν βαριουνται το format No problem (εαν ποτε γινει)2. Πολύ κακό και φασαρία για το τίποτα. Άμα θέλω πάω και παίρνω ένα 74άρη Raptor και βάζω εκεί πάνω τα x64 και το Gentoo μόνο.Δες το post το attachment http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=50123. Δεν υποστηρίζεται ακόμα στο linux σε επίπεδο hardware- BIOS- assisted το RAID mode των Medley chipsets (Silicon Image 3114 κλπ.).Εδω δεν ξαιρω τι παιζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Ιούνιος 21, 2005 #35 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2005 Δεν ρισκάρω τόσα GB data... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iannis Ιούνιος 21, 2005 Author #36 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2005 Δεν ρισκάρω τόσα GB data...Ποιος μιλησε για data σε Raid??? Μόνο λειτουργικό και προγραμματα ειπαμε βαζουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Ιούνιος 21, 2005 #37 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2005 Ποιος μιλησε για data σε Raid??? Μόνο λειτουργικό και προγραμματα ειπαμε βαζουμεΤότε δεν αξίζει η φασαρία για διαφορές που δεν είναι μεγάλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούνιος 21, 2005 #38 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2005 Ποιος μιλησε για data σε Raid??? Μόνο λειτουργικό και προγραμματα ειπαμε βαζουμεΕχω το raid περιπου 2 χρονια τωρα , και ειναι αψογο . Επισης επεισα αλλους δυο φιλους εδω και ενα χρονο , και κανενας δεν ειχε απωλεια δεδομενων.Θα συμφωνησω απολυτα με το Γιαννη . ΜΟΝΟ για λειτουργικο και προγραμματα . Ενα βαρυ λειτουργικο ωφελειται παρα πολυ με το raid0 . Kαι αυτο φαινεται σε παρα πολλα σημεια .Για τα δεδομενα που σας ενδιαφερουν , ενα raid1 ειναι οτι πρεπει .... Το ετοιμαζω και αυτο σιγα σιγα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iannis Ιούνιος 21, 2005 Author #39 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2005 Ευχαριστω Στυλιανεεγινε τελικα η αλλαγη σε 128/64 αλλα πεσαμε σε επιδοσεις.και ετσι νεο φορματ και 32/32 παει σφαιραend. :045: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούνιος 21, 2005 #40 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2005 Ευχαριστω Στυλιανεεγινε τελικα η αλλαγη σε 128/64 αλλα πεσαμε σε επιδοσεις.και ετσι νεο φορματ και 32/32 παει σφαιραend. :045:Τελικα με ποιο προγραμμα το αλλαξες ???Εγω εχω 64Κb stripe ... Cluster ακομη δεν εχω αλλαξει λογω των server που σου ειπα στο PM . Aυριο θα δοκιμασω και εγω την τυχη μου με 32Kb cluster Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.