sa1901 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2005 Προσπαθώ να φλασάρω την μητρική με αυτό το bios, χρησιμοποιώντας αυτό το awdflash. Το μήνυμα που μου βγάζει είναι Unknown Flash Type!Πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποιο παλαιότερο; Και αν ναι ποιο και που θα το βρω; ... αν σας είναι εύκολο ...Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 16, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2005 Μήπως κατέβηκε/είναι corrupted το αρχείο του BIOS?Διότι η ίδια η Soyo προτείνει αυτή την έκδοση του Awdflash η οποία είναι όντως παλιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Ιούνιος 16, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2005 Όπως λέει ο Γιάννης, και ιδικά αν είναι σε floppy είναι πολύ συχνό το φαινόμενο…Καλού κακού δες αν στο bios είναι ενεργοποιημένες οι επιλογές antivirus protection και flash protection και βάλε τα disable… Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιούνιος 16, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2005 Δοκίμασε αυτά που σου έγραψαν τα παιδιά....και επιπλέον (μιάς και μου έχει συμβεί στο παρελθόν)....δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις άλλη μάρκα δισκέτας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 16, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2005 δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις άλλη μάρκα δισκέτας.???????????????????????????????????????????????????Υ.Γ. sorry για το off topic. Αν και παλιά έχει τύχει να δω διαφορετική συμπεριφορά δισκέτας ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για το φορμάρισμά της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιούνιος 16, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2005 Το έγραψα σαν εναλλακτική ...γιατί μου έχει συμβεί.EPOX 8RDA+ ...και με διαφορετικές εκδόσεις του awdflash...χρησιμοποιώντας δισκέτες TDK = Unknown Flash Type!Μόλις έβαλα Verbatim....no problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Ιούνιος 17, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2005 Μήπως κατέβηκε/είναι corrupted το αρχείο του BIOS?Διότι η ίδια η Soyo προτείνει αυτή την έκδοση του Awdflash η οποία είναι όντως παλιά.Κατέβασα το αρχείο και από τους 4 διαθέσιμους servers.Όπως λέει ο Γιάννης, και ιδικά αν είναι σε floppy είναι πολύ συχνό το φαινόμενο…Καλού κακού δες αν στο bios είναι ενεργοποιημένες οι επιλογές antivirus protection και flash protection και βάλε τα disable…To Antivirus Protection το βρήκα και το απενεργοποίησα. Το Flash Protection δεν το βρήκα. Υπάρχει περίπτωση να είναι με κανένα jumperακι στην μητρική επάνω; Στο manual δεν αναφέρει τίποτα.Δοκίμασε αυτά που σου έγραψαν τα παιδιά....και επιπλέον (μιάς και μου έχει συμβεί στο παρελθόν)....δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις άλλη μάρκα δισκέτας.Δοκίμασα και άλλη μάρκα δισκέτας.:100: Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 17, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2005 Αν είναι θέμα Awdflash λογικά δεν θα μπορεί να κάνει update το BIOS ούτε με.... το ίδιο το BIOS!Δοκίμασε να κάνεις save το BIOS της μητρικής με αυτό το awdflash. Και αν έχεις όρεξη για πειράματα, και εφόσον δεν είναι επικίνδυνο κάτι τέτοιο, δοκίμασε να κάνεις update το BIOS με αυτό που μόλις έσωσες!!!!Ε δεν μπορεί. Αν δεν κάνει update ούτε τότε, αυτό θα σημαίνει ότι η Soyo δίνει λάθος awdflash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Ιούνιος 17, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2005 Kαι γω το awdflash πιστεύω ότι είναι. Είναι η έκδοση 8.22Β η οποία εμένα δεν μου φαίνεται και τόσο παλιά (μπορεί να κάνω και λάθος).Ακόμα και το παλιό bios που σώζω, δεν φλασάρει. :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 17, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2005 Πάντως είναι η ίδια έκδοση που είχα για την παλιά Soyo με το ΚΤ133 και είναι και αυτή που προτείνεται από την Soyo στο site για την εν λόγο μητρική. Οπότε δεν νομίζω να έχουν κάνει λάθος. Στείλε τους κανένα mail. Που ξέρεις. Μπορεί να την θυμούνται την μητρική ΕDIT: Αν δεν φλασάρει ούτε το παλιό τότε υπάρχει πρόβλημα. Ή κάποιας προστασίας του BIOS από την μητρική ( κανένα jumper ίσως αν δεν είναι επιλογή στο BIOS ) ή με το Awdflash όπως σωστά υποψιαζόσουνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Ιούνιος 17, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2005 Μήπως είναι αυτό που είπε ο Orthodox πριν, για το Flash Protection; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Ιούνιος 18, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 Λοιπόν ... βρήκα μερικά πράγματα.Most mainboards manufacturers persistently recommend not to neglect the following rules that may help you to successfully reflash your BIOS: 1. Bring the system back to the nominal mode in case it is overclocked.2. Disable in BIOS Setup all the items featuring the word "Shadow" (use Bios Features Setup, choose "Disable" or "Off"). As long as RAM is much faster to access than ROM, many PC manufacturers provide BIOS Setup with an option copying the mainboard BIOS and the graphics card BIOS from ROM to RAM. Consequently, the capacity of the available RAM shrinks and this may somehow disturb BIOS update. 3. In BIOS Setup disable all the power management functions (see Power Management Setup). 4. Staying in BIOS Setup, enter Chipset Feature Setup and disable System BIOS Cacheable and Video BIOS Cacheable.5. If BIOS is in the reflashing protection mode, move the jumper to enable reflashing. See the mainboard manual to find out if your board has this jumper.http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/award-bios-update.htmlΘα δοκιμάσω και θα σας πω νέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Ιούνιος 18, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 Για προσπάθησε στο command prompt να βάλεις το διακόπτη "/f" πχ a:\awdflash bios.bin /f Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Ιούνιος 18, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 Για προσπάθησε στο command prompt να βάλεις το διακόπτη "/f" πχ a:\awdflash bios.bin /f Αυτό είναι από τα πρώτα που έκανα και δεν έπιασε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc1442169106 Ιούνιος 18, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 Παίζει ρόλο και το Revision Number. Σίγουρα κατέβασες το bios που αντιστοιχεί στο motherboard και το Rev. που έχει;Πάντως, μου έχει τύχει σε EliteGroup να μην αναβαθμίζεται, ενώ 1000% ήταν το motherboard που έλεγαν στο site τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Ιούνιος 19, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Παίζει ρόλο και το Revision Number. Σίγουρα κατέβασες το bios που αντιστοιχεί στο motherboard και το Rev. που έχει; Revision Number δεν υπάρχει. Μόνο το όνομα του μοντέλου. Ούτε στο site της soyo ανεφέρει ότι ύπαρχουν διαφορετικά Revision. Ακολούθησα τις οδηγίες που ανέφερα παραπάνω. Jumperaki για flash protection δεν έχει το mobo. Δοκίμασα επίσης τις εξής version του flash 7.90.1 , 7.64A , 6.31 και 5.5. Σε όλες το ίδιο μήνυμα Unknown Flash Type. Στην 5.5 μόνο έγραφε Flash Type: 28F010 /12V Checksum: 8E11H Αλλά τελικά η απογοήτευση κατά το flash: The file size does not match! Έχει καμία πρόταση κανένας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Ιούνιος 19, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Δοκίμασε και τις παρακάτω εντολές:/sn = save no (don’t save old bios)/py = programming yes (enable programming)/cc = clear cmosΝομίζω ότι έχεις πρόβλημα με τη μνήμη σου και υπάρχει άλλη μια εντολή για αυτό το λόγο. Θα το ψάξω να σου πω το βράδυ. Ωστόσο κάνε πρώτα ένα clear cmos (βασικό) και προσπάθησε να τρέξεις πάλι το flash με τις παραπάνω εντολές που σου δίνω… (επίσης βγάλε ότι περισσεύει και άσε mobob / cpu / 1dimm / vga)Θα σου έλεγα να ρίξεις και μια ματιά εδώ για να σιγουρευτείς ότι έχεις το κατάλληλο bios αλλά δε μου δουλεύει το Link του Soyo (μάλλον κανένα… )Edit: (more commands)/CP = clear pnp data after programming/CKSxxxx = compare binfile checksum with xxxx/TINY = occupy lesser memory/SB = skip bootblock programmingSystem & Video BIOS Cacheable -> Απενεργοποίησε ταΤις παραπάνω εντολές δεν τις γνωρίζω όλες και δεν ξέρω αν δημιουργήσουν κάποιο άλλο πρόβλημα. Το αφήνω στην κρίση σου, αν δλδ η mobo είναι off δοκίμασε τις αλλιώς μην το ρισκάρεις… :001: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Ιούνιος 23, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2005 Δύσκολα τα πράγματα με την SOYO και ίσως δεν μπορώ να βρω λύση. Έχω αλλάξει μπαταρία στην μητρική και έχω δοκιμάσει πολλές εκδόσεις του flash. Τζίφος.Έχω ποστάρει και σε ένα φόρουμ που βρήκα από το google, αλλά δεν βλέπω φως.http://www.wimsbios.com/phpBB2/viewtopic.php?p=32632#32632 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 23, 2005 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2005 Στην Soyo έστειλες mail? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.