kingrim Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2005 Αφού δεν μπόρεσα να βρω τρόπο να ξεκλειδώσω τον sempron 2800+ αναγκάσθηκα να μείνω με 12multi X 200FSB ψάχνοντας λοιπόν να κατεβάσω τον χρόνο στο the lab Pifast δοκίμασα 18 ΒΙΟS 9 official και 9 Moded και να τα αποτελέσματα : Link to comment Share on other sites More sharing options...
kingrim Ιανουάριος 13, 2005 Author #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2005 να και τα official Θα ξανά μπω την Κυριακή τώρα γιατί πάω Αθήνα τα συμπεράσματα δικά σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow Hunter Ιανουάριος 13, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2005 Χμμμ, εχω την εντυπωση πως το modded D26 που δοκιμασες ειναι με CPCOFF. Δοκιμασε του tictac το D26 Black Mantaray XT (με CPC ON) και επισης το D23-3Dfire παλι του tictac.Αν και αυτο που σε ενδιαφερει ειναι το BIOS που δινει το καλυτερο bandwidth στον 12 multi. Καπου ειχα πετυχει charts με bandwidth efficiency στους διαφορους πολλαπλασιαστες μεταξυ των modded bioses απο tictac & merlin.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow Hunter Ιανουάριος 13, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2005 D26 Black MantarayXT (CPC Enabled)&info D23 3DFire Rev2 Sata 4247 Και αν εχεις ορεξη και για αλλα modded bioses...εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kingrim Ιανουάριος 13, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2005 Thx θα τα δώ την Κυριακή Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Ιανουάριος 13, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2005 Συγγνωμη για το off topic, ξερετε που θα βρω bios απο tic tac για P4-C800 DLX και το site που τα ανεβαζει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιανουάριος 13, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2005 Link.Τώρα για το που τα ανεβάζει, θα σε γελάσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XTCgr Ιανουάριος 13, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2005 φανη ο TicTac απο οσο γνωρίζω μόνο για Αbit και DFI έχει μονταρει BIOS - εννοείται AMD πλατφορμαΕdit... δεν ήξερα οτι ασχολήθηκε και με Intel!! Aκους γιαννικο τι κάνει ο φίλος σου ο TicTac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow Hunter Ιανουάριος 13, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2005 Αρχική απάντηση από fANiS_K Συγγνωμη για το off topic, ξερετε που θα βρω bios απο tic tac για P4-C800 DLX και το site που τα ανεβαζει?? tictac technology Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Ιανουάριος 13, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2005 Φανη, XTCgr, Shadow Hunter ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Φεβρουάριος 1, 2005 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2005 Ρε παιδια μηπως έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει σε εμένα:Έχω την nf7-s και μεχρι τωρα τη δουλευα 11,5*204 λογω κακής μνήμης. Τωρα την αλαξα (τη μνημη) με μια twinmos PC3200 512MB οχι UTT η οποία παει μεχρι 230 περιπου με 3.2V σε memtest. Στα 220 ετρεχα δυομιση ωρες τωρα prime χωρις προβλημα σε 220*10,5=2310. Αλλα με του που θα βαλω να παιξω πχ UT χανω το πληκτρολογιο σε 5 λεπτά και πρεπει να παω στο control panel και να πατησω ok. Ξέρετε τι μπορει να φταιει;Έχω δοκιμασει διαφορα moded και riginal bios και τιποτα, στα 215 το χανω παντα. Επίσης δοκίμασα και με cpu interface disabled, enhance pci performance disabled, FW disabled και παλι τιποτα.Να σημειωσω οτι λογω μπανανας CPU δουλευω με υψηλό vcore, 2,1-2,15 απο bios για πανω απο 2300Mhz αλλα δοκιμασα και σε χαμηλότερα. Επισης εχω το vdd sto 1,7 Και μαζι με το mod πρεπει να δινει γυρω στο 1.8-1.85, και εχω ανεβασει και το AGP voltage αλλα τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Φεβρουάριος 1, 2005 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από morpheus Ρε παιδια μηπως έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει σε εμένα:Έχω την nf7-s και μεχρι τωρα τη δουλευα 11,5*204 λογω κακής μνήμης. Τωρα την αλαξα (τη μνημη) με μια twinmos PC3200 512MB οχι UTT η οποία παει μεχρι 230 περιπου με 3.2V σε memtest. Στα 220 ετρεχα δυομιση ωρες τωρα prime χωρις προβλημα σε 220*10,5=2310. Αλλα με του που θα βαλω να παιξω πχ UT χανω το πληκτρολογιο σε 5 λεπτά και πρεπει να παω στο control panel και να πατησω ok. Ξέρετε τι μπορει να φταιει;Έχω δοκιμασει διαφορα moded και riginal bios και τιποτα, στα 215 το χανω παντα. Επίσης δοκίμασα και με cpu interface disabled, enhance pci performance disabled, FW disabled και παλι τιποτα.Να σημειωσω οτι λογω μπανανας CPU δουλευω με υψηλό vcore, 2,1-2,15 απο bios για πανω απο 2300Mhz αλλα δοκιμασα και σε χαμηλότερα. Επισης εχω το vdd sto 1,7 Και μαζι με το mod πρεπει να δινει γυρω στο 1.8-1.85, και εχω ανεβασει και το AGP voltage αλλα τιποτα. μπράβο θάρρος να τά χεις όλα στην τσίτα !!!2,15 Vcore!!! (για 3,2V Vdimm φαντάζομαι ότι έχεις κάνει mod) . για να χάνεις μόνο το πληκτρολόγιο μπορεί να τα φτύνει το τροφοδοτικό με τόσο ψηλές τάσεις. με αδύναμα τροφοδοτικά εμένα το πρώτο που βγάζει προβλήματα είναι αυτό. τι άλλο να πω καλή τύχη στο ψήσιμο.Γενικά το καλύτερο bios για nf7 που έχω δοκιμάσει είναι το d26 mantaray xt που προαναφέρθηκε. μάλλον τα παρατήσανε όσοι φτιάχνανε modded bios για nf7 και δεν πιστεύω να βγει πλεόν άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Φεβρουάριος 2, 2005 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2005 Καλο θα ήταν να κοιτας και τα alfa timings με το nf2 tweaker που βαζει το καθε bios,αν και νομίζω οτι τα πιο πολλα έχουν stock abit configuration.Αυτα δινουν +- 0,3sec πολλες φορες.Επίσης μέτρα με sandra το bandwidth.Εκει υπάρχει μεγάλη διαφορά.Για το d26 μάλλον έχεις βάλει το cpc 2T γιατι σε μένα η εκδοση D26 mantaray XT CPC ON έχει φανεί η καλύτερη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Φεβρουάριος 2, 2005 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2005 Όσαι CPU έχουν περασει απο τα χερια μου τετοιες τασεις τρωνε! Αφού το έχουμε το νερο, να μην το εκμεταλλευτούμε; Δεν εχει παθει κανεις τιποτα. Πριν μερικους μηνες μαλλιστα δουλευε και 24/7 folding!Στο θεμα μας τωρα οντως ειδα διαφορες στο sandra αναλογως το bios, αλλα με ολα οσα εχω δοκιμασει στα 215 εχω προβλημα. Στα 213 που ειμαι τωρα και δοκιμαζω δειχνει ενταξει με το D25-2D το οποίο δινει απο τα καλυτερα mem bandwidths στο snadra. Το Mantaray δεν το εχω δοκιμασει, θα το δοκιμασω και θα δω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Φεβρουάριος 2, 2005 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2005 τελικά τι τροφοδοτικό έχεις? το memtest είναι καλό μόνο για να δεις αν είναι σταθερές οι μνήμες στις ρυθμίσεις που έχεις επιλέξει. για να δεις αν συνολικά το σύστημα αντέχει εκεί που το έχεις ρυθμίσει το καλύτερο τεστ είναι σταθερότητα prime και παιχνίδια. στην περίπτωσή σου δεν είναι σταθερό. μου έχει τύχει σε παλιό σύστημα μετά από προσθήκη εξτρα μνήμης με αρχαίο τροφοδοτικό 250 w να βγάζει memtest και να μην μπορεί να μπει windows. με ένα 350w και τις ίδιες ρυθμίσεις δούλευε τέλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Φεβρουάριος 2, 2005 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2005 Γιατι τετοιο μισος με το chip?εμενα με 1,5v παει καλυτερα απο καθε αλλη επιλογη!βεβαια το mobo ειναι στοκ και εσυ μπορει να εχεις καλη ψυξη στο νφ2! Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Φεβρουάριος 2, 2005 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2005 Δεν ειναι μίσος, είναι απελπισία! Λοιπον δοκιμασα και το d26 mantaray XT και ηταν πολυ αργο και επιπλεον εχανα ορισρικα το keyboard στα 213 απλα σερφαροντας, ενω με οποιο αλλο ειχα δοκιμασει στα 213 αντεχε και 3D! Οποτε το γυρναω σε default και περναω το d23 subzero. Ε αυτο ητανε, δεν εχει ξαναποσταρει απο τοτε. Γαμωτο και βαριεμαι να κανω hotflash τωρα! (Μηπως εχει κανεις NF7-s η DFI NF2 κοντα στο χαλανδρι και θελει να μου κανει την εξυπηρετηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.