Jump to content

Ποιά μνήμη για nf4 motherboard?

fonzi

Recommended Posts

Θα πάρω μάλλον asus nf4 και προτείνει συγκεκριμένες μνήμες σύμφωνα με τον πίνακα. Θέλω να βάλω 2 χ 512.

Προτείνετε ένα καλό σετ αλλά που να ανήκει στις προτεινόμενες...

375_10.pdf

Asus a8N-sli deluxe την πήρα!

’ντε πείτε τίποτα για μνήμες τώρα...

Με βάση τον πίνακα που δίνει η asus για ΟΚ μνήμες (συνημμένο στο προηγούμενο πίνακα).

Δείχνει ότι οι corsair value δουλεύουν μόνο σε 4άδα!.

Νομίζω καλύτερη λύση η 2χ512 (CL 3) kingston. Σωστό?

Ή τι άλλο???

Aν οι value που αναφέρει είναι οι γνωστές value (και όχι τήποτα ΒΗ-5/6 ή UTT) τότε μην περημένεις οβερκλοκ... κατα 95% θα αρχήσουν επανεκηνήσεις στα 205!!! :TD:

Αν δεν σε ενδιαφέρει το οβερκλοκ πάρτες!

Το "πρόβλημα" με το συγκεκρημένο Μ/Β είναι ότι ακόμα δεν το έχει κανένας και δεν μπορεί έτσι να σου προτήνει μνήμες!!!

Πένε μια βόλτα από το XS όλο και κάποιος θα το έχει εκεί!!!

Eλεγα να πάω σε 2χ512 dual channel με CL 2 or 2.5 αλλά συμβαίνει το εξής: Υπάρχει όπως προείπαμε μια λίστα της μητρικής που έχει η ασους στο site της με memory qualified vendors.

Εκεί λοιπόν έχει κυρίως 2χ512 με CL3 (hynix) και όχι με CL2.5 τις ίδιες...

Γράφω στην ασους και μου λένε ότι δεν έχουν δοκιμάσει τις πιο γρήγορες.

Γράφω στην kingston και μου λένε:

"Kingston does not officially support the ASUS A8N-SLI DELUXE motherboard as

we are still doing some tests, therefore we will not be able to guarantee

compatibility with our modules.

The module KVR400X64C3A/512 is one of the modules our technicians think

should be compatible with your motherboard.

The difference between KVR400X64C3A/512 and KVR400X64C25/512 is really

thin, but the KVR400X64C25/512 would probably be unstable and Kingston

would not support its use on your system.

If you want to use CL 2.5, you would have to pick DDR333 KVR333X64C25/512.

MODULES MUST BE ORDERED AND INSTALLED IN PAIRS for Dual Channel mode. All

modules must be identical for Dual Channel with Dynamic Mode. Kingston

offers "K2" kit part numbers for Dual Channel mode.

I would suggest you try : KVR400X64C3AK2/1G (2 modules of 512MB) or

KVR333X64C25K2/1G"

Τι να κάνω?

Χρήστες με 2χ512 kingston value CL2.5 λένε ότι μάλλον πάνε ΟΚ.

corsair γρήγορες δίνει μόνο η λίστα της ασους σαν 4χ256 ή 1χ512 ή 4χ512.

Kαι η απάντηση της corsair:

1η απάντηση

Thank you for your interest in our products. A great set of modules that would perform excellent in your system is our TWINX1024-3200C2 module set. This is a matched pair of two 512MB modules that are tested together and guaranteed to perform great in dual-channel mode. These modules run at 2-2-2-5. If you have any further questions please let me know, I hope this helps you!

...και άλλη μια απο άλλον τεχνικό τους:

I will highly recommend for you to use our TwinX1024-3200XL modules which has a timing setting of CAS 2/2/2/5 if you are not over clocking your system; if you are over clocking I will recommend you the TwinX1024-4400C25 it is rated to run 1:1 ratio up to 275MHz which is DDR550 with a CAS latency setting of 2.5/4/4/8, since this modules are currently the fastest module that is out in the market. The 3200XL/C2/LL, 4400C25, and VS1GBKIT400 or 400C3 modules should be fully compatible and work without any problem with your ASUS A8N-SLI Deluxe socket 939 motherboard, and any socket 939 desktop MB will do it and 2 pairs shouldn't be a problem as well but double check on any limitation from the MB Manufacturer.

Βοηθάτε βρε!

Εχω την εντύπωση οτι η λίστα που έχει βγάλει η Asus για τις μνήμες είναι "πάλι" ελειπής.

Οι corsair αλλά καί οι kingston (δίαφορα μοντέλα) παίζαν καλά σε p4c-800e dlx άν και είχε πάλι λίστα με modules που "δέν υποστηρίζονταν".Μάλλον ένα search σε ξένα φόρα θα σε βοηθήσει να βρείς ποιές μνήμες σου "ταιριάζουν" βάσει αυτών που λένε οι χρήστες.

Αρχική απάντηση από fonzi [13-01-2005 13:07]

Θα πάρω μάλλον asus nf4 και προτείνει συγκεκριμένες μνήμες σύμφωνα με τον πίνακα. Θέλω να βάλω 2 χ 512.

Προτείνετε ένα καλό σετ αλλά που να ανήκει στις προτεινόμενες...

Αρχικά νόμιζα οτι θα έχω πρόβλημα αλλά αποφάσισα να δοκιμάσω και αν δεν μου έβγαινε θα έπαιρνα άλλες δύο που προτείνει η ASUS.

Τελικά οι δύο corsair value select 512 είναι τέλειες. Ίσως είχαν πέσει σε σκάρτο κομμάτι όταν τις δοκίμαζαν.

Αρχική απάντηση από wolfman [Σήμερα, στις 16:58]

Τελικές προτάσεις παιδιά. Μεσα στη βδομάδα πρέπει να αγοράσω 2χ512 400άρες. Τι προτείνετε; Δεν συνηθίζω το overclocking (προς το παρόν τουλάχιστον). MSI K8N F4 Platinum...

Corsair TwinX1024-3200XL (TCCD) πιστεύω θα σε βολέψουν και για αργότερα (overclocking).

Αρχική απάντηση από TROIDX [Χθες, στις 20:45]

Corsair TwinX1024-3200XL (TCCD) πιστεύω θα σε βολέψουν και για αργότερα (overclocking).

Φίλε μου, δώσε μου πληροφορίες άν γνωρίζεις. Τιμή, στοιχεία (part number) και μαγαζί που θα τις παραγγείλω (υπάρχουν στο e-shop?) Σ' ευχαριστώ πάντως προκαταβολικά.:hi:

Fonzi δέν βάζω το χέρι μου στη φωτιά αλλά απο όσα έχω διαβάσει και στο lab και σε άλλα φόρα (απο αυτούς που τα έχουν και benchάρουν και τα δουλεύουν γενικά) τα tccd είναι τα μόνα που δουλεύουν σε ψηλά fsb και "αξιοπρεπή" timmings σε Α64.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.