Jump to content

Το DVR106 δεν γράφει δισκάκια ΤΥ!!!!!

paokaras45

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Την περασμενη εβδομάδα αγόρασα απο το e-shop 100 DVD+R 8x certified, 16x compatible της ΤΥ με την χρυσή επίστροση. Βάβαια εγώ έχω 4χ αντιγραφικό αλλα τα 50 τα ήθελε ένας φίλος μου που έχει 8χ. Κάθε φορά που προσοπαθώ να γράψω κάτι κολάει στο lead out (DVD-ROM, DVD-VIDEO με το Nero 6 reloaded) με αποτέλεσμα να το κλείνω απο το task manager.

Αρικά είχα το 1.08 firware της Pioneer. Μετά πέρασα το 1.07 hacked region free κλπ.

Σήμερα που το άφησα χωρίς να το πειράξω έβγαλε το παρακάτω. Τί μπορεί να φταιει.

post-258-1442174112,9679_thumb.jpg

Εγώ έχω το Α06 που νομίζω ότι είναι τα ίδια και έχω κάψει πάνω από 200 τέτοια δισκάκια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Χρησιμοποιώ το Nero 6.6.0.0 και το firmware (official) 1.08.

Καλησπερα paokaras45 :)

Μπορεις να κανεις τα ακολουθα ουτως ωστε να σε βοηθησουμε καλυτερα, ενω ταυτοχρονα μπορει και να λυθυει το προβλημα

- Χρησιμοποιησε το επισημο τελευταιο Fw 1.8 μπορεις να το βρεις εδω

http://www.pioneerelectronics.com/pna/article/0,,2076_4273_128163990,00.html

- Χρησιμοποιησε το τελευταιο verion του Nero

- Ενημερωσε τους bus/chipset drivers για τη μητρικη σου

-Τσεκαρε τα DMA / ASPI settings

Αν το προβλημα συνεχισει, αν μπορεις κανε ποστ το Log του Nερο το οποιο θα αναφερει περισσοτερες λεπτομερειες περαν του οτι δε μπορει να ολοκληρωσει το DAO.

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Το firware που έχω τώρα είναι το 1.08.

Η έκδοση του Νερο είναι 6.6.0.3

Για τους drivers της μητρικής δέν ορκίζομαι!!! Είναι αυτούς που βάζουν τα ΧΡ. Έχω μιά KuDoz 7E με το KT266 της VIA. Το μόνο που βρίσκω είναι το 4in1 drivers. Θα το δοκιμάσω.

Το DMA ειναι ΟΚ. To ASPI απο που το τσεκάρω?

Και πάλι ευχαριστώ

Κάνε τον έλεγχο του ASPI με το Nero InfoTool. Στην καρτέλα "ASPI" θα δεις αν υπάρχει και αν είναι σωστά εγκατεστημένο.

Εγω που ειχα το 105 καποτε τα δισκακια ΤΥ τα εγραφε μια χαρα χωρις κανενα prob! Καλου κακου δοκιμασε και με καποιο αλλο prog να γραψεις τα δισκακια γιατι ποτε δεν ξερεις....

@kkouinis

Το Α06 και το 106 είναι ακριβώς τα ίδια. Και εγώ εχω το Α06.

Παρακαλώ επιβεβαίωσε μου πως τα δισκάκια που λές οτι έγραψες είναι αυτά τις φωτό.

@assasine

Απο το Info tool λέει πως δεν υπάρχει system aspi αλλα υπάρχει nero aspi instaled and working properly! Αρα δεν νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα!!!

Έχω φάει όλο το google 2 μέρες τώρα αλλα δεν μπορω να βρώ αν υπάρχει κάποιο γνωστό θέμα ασυμβατότητας. Το οτι τα δισκάκια είναι 8χ ενώ το αντιγραφικάι 4χ δεν νομίζω να είναι τόσο παράλογο. Άλωστε γράφονται και σε 4χ. Το αντιγραφικό έιναι ακόμα εντός εγγύησης. Λέτε να κάνω κάτι με αυτό? :071: Απο το e-shopa είναι αγορασμένο.

post-258-1442174113,3316_thumb.jpg

Έλα Αλέκο! Τί? Την τελευταία έκδοση? Με dial-up! 32 ΜΒ! Θα ψάξω το DVD του pcmagazine μπας και το έχει!!!

Βασικά προσπάθησα να γράψω και με το TMPGEnc DVD Author και στο τέλος μου έβγαλε ένα μήνυμα "Invalid unit number".

Νεότερη έκδοση του nero δεν βρίσκω να βάλω παλιότερη? Την 6.3.0.0 ή την 6.6.0.0? Τώρα έχω την 6.6.0.3

@kkouinis

Το Α06 και το 106 είναι ακριβώς τα ίδια. Και εγώ εχω το Α06.

Παρακαλώ επιβεβαίωσε μου πως τα δισκάκια που λές οτι έγραψες είναι αυτά τις φωτό.

@assasine

Απο το Info tool λέει πως δεν υπάρχει system aspi αλλα υπάρχει nero aspi instaled and working properly! Αρα δεν νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα!!!

Έχω φάει όλο το google 2 μέρες τώρα αλλα δεν μπορω να βρώ αν υπάρχει κάποιο γνωστό θέμα ασυμβατότητας. Το οτι τα δισκάκια είναι 8χ ενώ το αντιγραφικάι 4χ δεν νομίζω να είναι τόσο παράλογο. Άλωστε γράφονται και σε 4χ. Το αντιγραφικό έιναι ακόμα εντός εγγύησης. Λέτε να κάνω κάτι με αυτό? :071: Απο το e-shopa είναι αγορασμένο.

yeap!!! Αυτά τα δισκάκια σου έλεγα.

Παιδιά τσίφος! Κατέβασα απο Internet-cafe το 6.6.0.14. Τώρα ενώ δείχνει να έχουν γραφτεί κανονικά τα δεδομένα, το dvd δεν έχει τίποτα μέσα (απο το disk info του nero λέει 0ΜΒ χωρητικότητα και φενετε στην κάτω μεριά του πως έχει γραφτεί το δισκάκι) . Ούτε το iso buster βγάζει τίποτα. Το δισκάκι φυσικά είναι για πέταμα!!!

Μαλλον πρέπει να τα πουλήσω και να πάρω 4χ.

Το θέμα είναι γιατί μου τα κάνει αυτά..............!!!!!!!!!!!

1000 ευχαριστώ!!! Μου έλυσες το πρόβλημα!!!

Να σου θυμίσω μόνο πως η pioneer πέρα του ότι είναι απο τις εταιρίες που ανέπτυξαν τα DVD-R δίνει ΟΕΜ μηχανισμούς DVD-R σε πολλούς κατασκευαστές!!! Για ρώτα την ΝΕC απο που τα πέρνει!!!! Παντως να τα φτιάχνει η ίδια αποκλείεται!!!

Να σου θυμίσω μόνο πως η pioneer πέρα του ότι είναι απο τις εταιρίες που ανέπτυξαν τα DVD-R...

Το (-) ήταν (διότι πλέον πέθανε) μία τεράστια αποτυχία - εμπαιγμός του κοσμάκη.

Η Pioneer άργησε πάρα πολύ να υποστηρίξει το (+) και δεν έβγαλε ποτέ ένα writer της προκοπής.

Το (+) είναι κατά πολύ ανώτερο σαν format με πολλαπλάσια διόρθωση-ανεκτικότητα λαθών (και όχι μόνο).

Το γιατί, δές εδώ:

Why DVD+R(W) is superior to DVD-R(W)

http://www.cdfreaks.com/article/113

Η Philips είναι η κύρια εφευρέτης του (+).

Δεν γνωρίζω εάν σου έλυσα το πρόβλημά σου, αλλά έχω το κακό ότι λέω τα πράγματα με το όνομά τους - ανεξαρτήτως εάν είναι ευχάριστα ή όχι.

Η NEC φτιαχνει η ιδια τα drive της, ενω φυσικα δεν ισχυει το οτι η Pioneer δεν εχει βγαλει σοβαρο drive - μπορουμε νομιζω να σταματησουμε τις υπερβολες εδω :)

paokaras45 μπορεις να ποσταρεις ενα Log απο το Nero? Καθως επισης και το MID των media με το DVD Identifier?

Μιας και τωρα προσεξα το παραπανω σου ποστ WAntilles επετρεψε μου να κανω μια μικρη παρενθεση - σχολιο

Το (-) ήταν (διότι πλέον πέθανε) μία τεράστια αποτυχία - εμπαιγμός του κοσμάκη
Αυτο μπορει να αποτελει τη προσωπικη σου γνωμη και εχεις καθε δικαιωμα να την εχεις, θα διαπιστωσεις ομως οτι πολλοι δεν εχουν την ιδια αποψη με εσενα, ενας απο τους οποιους ειμαι και εγω. Το - R εχει σιγουρα μεινει πισω αλλα απεχει αρκετα ακομα απο το να "πεθανει".

Δεν αποτελω υποστηρικτη του -R format ουτε υπηρξα ποτε, το αρθρο του Michael το εχω στην υπογραφη μου απο τη 1η μερα εγγραφης μου στο φορουμ. Απλα προσπαθω να σου δωσω να καταλαβεις οτι οι τεχνολογιες δεν εγκαταλειπονται ετσι ευκολα, το ομολογουμενως αργοπορημενο -R DL αποτελει αποδειξη αυτου. Εξάλλου ο Sρath στο αρθρο το οποιο αναφερεσαι προσπαθει μεσα απο μια ιδιαιτερα τεχνικη σκοπια να επιδειξει αδυναμιες του -R format που δυνητικα μπορει να εμφανισει απο ενα θεωρητικα ανωτερο +R format κυριως οσον αφορα στο τομεα του defect management. Πιστεψε με ουδόλως ενδιαφέρει το μέσο χρηστη το defect management το οποιο εξαλλου δεν εχει αξιοποιηθει ακομα απο το +R format.

Αλλα ακομα και αν η προταση σου ηταν αληθης, το συμπερασμα εξ αυτης οτι η Pioneer δε βγαζει ¨σοβαρα¨ drives ειναι αν μη τι αλλο τραβηγμενο απο τα αυτια ;)

----------------------------------------------------------------------------

Unique Disc Identifier : [DVD+R:YUDEN000-T02-000]

Disc & Book Type : [DVD+R] - [DVD+R]

Manufacturer Name : [Taiyo Yuden Co. Ltd.]

Manufacturer ID : [YUDEN000]

Media Type ID : [T02]

Product Revision : [Not Specified]

Blank Disc Capacity : [Not Supported By Method 2]

Recording Speeds : [1x-2.4x , 4x , 6x-8x]

[Method 2 Might Not Always Detect All Speeds]

[ DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com ]

** INFO : Drive = PIONEER DVD-RW DVR-106D [FW 1.08]

** INFO : Write Capabilities = DVD+R DVD+RW

** INFO : Write Capabilities = DVD-R DVD-RW

** INFO : Disc = [DVD+R:YUDEN000-T02-000]

** INFO : Reference Speed : 1x DVD = 1385 kBps

** INFO : An Writeable Disc Is Recommended For Accurate Results

** INFO : Write Speeds (Supported By This Drive On This Disc) Listed Below

** INFO : GET PERFORMANCE Write Speed Descriptor(s)

Descriptor #1 = 5540 kBps ( 4.00x) - [CLV/Non-Pure CAV]

Descriptor #2 = 3324 kBps ( 2.40x) - [CLV/Non-Pure CAV]

** INFO : MODE SENSE Write Speed Descriptor(s) [Legacy Command]

** WARNING : MODE SENSE Is Obsolete And Not Always Properly Supported

Descriptor #1 = 5540 kBps ( 4.00x) - [CLV/Non-Pure CAV]

Descriptor #2 = 3324 kBps ( 2.40x) - [CLV/Non-Pure CAV]

post-258-1442174114,6914_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.