X-kyramas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2005 Εσείς ποιον δίσκο θα παίρνατε ? Ο Seagate είναι με NCQ από Μultirama και θα το υποστηρίζει το επόμενο motherboard μου, το DFI NF4 Ο θόρυβος δεν είναι πρόβλημα αφού οι 6 + CPU + PSU = 8 ανεμιστήρες του κουτιού μου μάλλον θα τον σκεπάζουνε τον Ράπτορα. Οπότε εσείς τι θα κάνατε ? Θα '"αγοράζατε" ταχύτητα ή μέγεθος ? Επίσης να αναφέρω ότι εκεί θα μπει το λειτουργικό. Δεν θα χρησιμοποιηθεί για αποθηκευτικός χώρος.
RootX Ιανουάριος 13, 2005 #2 Ιανουάριος 13, 2005 Παρόλο που έχω 2 raptors θα πήγαινα για τον seagate... Η διαφορά στον λόγο τιμή προς απόδοση/χωρητικότητα δεν δικαιολογεί την αγορά raptor.
spc Ιανουάριος 13, 2005 #3 Ιανουάριος 13, 2005 εξαρτάται πάντα από τις απαιτήσεις σου....ο raptor υπερέχει βασικά σε access timeεγώ πάντως, αν πήγαινα σε raptor, θα πήγαινα κατευθείαν στον 74αρη λόγω χωρητικότητας (τα 36 σε λίγο καιρό ούτε το λειτουργικό δεν θα χωράνε), χαμηλότερο θόρυβο και TCQη διαφορά τιμής / GB είναι μεγάλη αλλά εκεί πλέον που έχουν πέσει οι τιμές, σε απόλυτα νούμερα η διαφορά δεν είναι μεγάλη
gel Ιανουάριος 13, 2005 #4 Ιανουάριος 13, 2005 Μάλλον Seagate... Ο χώρος σε έναν σκληρό δίσκο δεν είναι ποτέ αρκετός! ’λλωστε και οι νέοι δίσκοι, Maxtor DM10 και Seagate 7200.8, είναι αρκετά γρήγοροι. Έχουν και NCQ!
Samael Ιανουάριος 13, 2005 #5 Ιανουάριος 13, 2005 Για λειτουργικο κ 5-6 Games φορτωμενα ο 36αρης ειναι μια χαρα. Go for it Κ αμα σου περισσεψουν αυριο μεθαυριο λεφτα,περνεις αλλoν ενα σε raid 0
tasosmos Ιανουάριος 13, 2005 #6 Ιανουάριος 13, 2005 Εγω παντως απο τους Seagate δεν εχω καλες εμπειριες. Ο πρωτος που ειχα (3-4 χρονια πριν) μου χαλασε στο χρονο και ο δευτερος (περσι) μετα απο 3 μηνες. Μαλλον θα προτιμουσα τον αντιστοιχο maxtor δεδομενου οτι ο raptor παραειναι ακριβος και οι "απλοι" WD ειναι σχετικα αργοι.
spike83 Ιανουάριος 13, 2005 #7 Ιανουάριος 13, 2005 Δεν μπορεις να συγκρινεις τους δυο δισκους με τις τιμες! !! προσωπικα θα επερνα τον 160αριτι αλλο δισκο εχεις?????????
spike83 Ιανουάριος 13, 2005 #8 Ιανουάριος 13, 2005 εχεις Σκεφτει να παρεις 2 δισκους και να στησεις Raid0?
X-kyramas Ιανουάριος 14, 2005 Author #9 Ιανουάριος 14, 2005 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Αυτή τη στιγμή έχω έναν 40αρη maxtor ΑΤΑ133 με 2 mb cache. Αλλά χρειάζομαι περισσότερο χώρο.Οπότε σκέφτηκα να πάρω τον μικρό ράπτορα για γρήγορα access times στα windows/games και τον παλιό να τον κάνω αποθήκη. (mp3s/photos)Απλώς μου φαίνεται ακριβούτσικος ο ραπτοράκος.Ο λόγος τιμής/χωρητικότητας φτιάχνει λίγο με τον μεγάλο ράπτορα αλλά παραμένει ακριβό το giga. Και 180 είναι πολλά για ένα δίσκο.Το Raid το φοβάμαι λίγο πχ. στην περίπτωση που τα κακαρώσει ο ένας...Βέβαια και ο μονός μπορεί να ξεραθεί αλλά έχοντας 2 δίσκους διπλασιάζεις τις πιθανότητες...Αλλά και πάλι προυποθέτει την αγορά 2 δίσκων οπότε ξεφεύγω από το budget των ~100 ευρώ που θέλω να δώσω.Ξέρετε αν ο μεγάλος Raptor έχει τεχνικές διαφορές από τον μικρό ? Εκτός του μεγέθους εννοείται.Thanks again.
Samael Ιανουάριος 14, 2005 #10 Ιανουάριος 14, 2005 Kοιτα,Raptoras δε πεθανε κανεις μεχρι τωρα κ WD δινει 5 χρονια εγγυηση εναντι 3ων που δινει για τους αλλους.Μη φοβασαι το κακαρωμα,ειναι σκυλια μαυρα Ο μεγαλος ειναι πιο γρηγορος λογο μεγαλυτερου plater μαλλον.Eχει επισης κ fdm(ή καπως ετσι) για να μη κανει πολυ θορυβο το μοτερ.Αν κ νομιζω οτι κ οι μικροι πλεον φτιαχνονται με fdm.
X-kyramas Ιανουάριος 14, 2005 Author #11 Ιανουάριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από SamaelEχει επισης κ fdm(ή καπως ετσι) για να μη κανει πολυ θορυβο το μοτερ.Αν κ νομιζω οτι κ οι μικροι πλεον φτιαχνονται με fdm. FDB = fluid dynamic bearings Thanks
Samael Ιανουάριος 14, 2005 #12 Ιανουάριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από X-kyramas FDB = fluid dynamic bearings Thanks Aαα μπραβο Ειχα την εντυπωση το λεγαν FluidDynamicMotor,αλλα το βρηκες το σωστο Oι 36αριδες το εχουν τελικα πλεον?
SlotKiller Ιανουάριος 14, 2005 #13 Ιανουάριος 14, 2005 Αν χρειαζεσαι τον χωρο του sreagate, μην το σκεφτεσαι καθολου! Αν παλι βολευεσαι με τα 34GB του ραπτορ, παρτον, εμενα μονο ο θορυβος του μου την δινει, κατα τα αλλα οπως λενε και τα παιδια ειναι σκυλι!7200.8 εχει ερθει ελλαδα? Που? σε pATA-100 υπαρχει?
X-kyramas Ιανουάριος 14, 2005 Author #14 Ιανουάριος 14, 2005 Μαλλον προσανατολίζομαι σε 74άρη ράπτορα. Οι απαιτήσεις μου σε χώρο δεν είναι και τόσο μεγάλες και η ταχύτητα του είναι η καλύτερη. Είναι αρκετά τα ευρουλάκια αλλά χαλάλι του μπαγάσα. Ελπίζω μόνο να μην κουφαθώ.ΟΙ 7200.8 δεν έχουν έρθει ακόμα. Η διαφορά από τους 7200.7 είναι 0.5 ms. Μάλλον αμελητέα.
ΓιαγκΤ Ιανουάριος 14, 2005 #15 Ιανουάριος 14, 2005 Είναι ελάχιστα πύο θορυβώδης από τον Seagate 200 αλλά εμφανώς ποιο γρήγορος.
X-kyramas Ιανουάριος 14, 2005 Author #16 Ιανουάριος 14, 2005 @Samael : Μάλλον δεν το έχουν οι 36ρηδες αφού στα specs οι 76άρηδες είναι -2 Db.Κάτι που πρέπει να προσέξω κατά την εγκατάσταση ? Προφανώς δεν χρειάζεται drivers μια που δεν θα είναι σε raid, έτσι δεν είναι ? Τον παλιό IDE ATA μπορώ να τον αφήσω μέσα ή θα μπερδευτεί το σύστημα μια που είναι Boot και έχει winxp πάνω ?
Samael Ιανουάριος 14, 2005 #17 Ιανουάριος 14, 2005 Aπο θορυβο να περιμενεις εντονους κρανδασμους κατα το διαβασμα/γραψημο του δισκου.Εχω 2χRaptor74GB σε raid0 κ οταν κανω defrag(το οποιο γινετε σφαιρα btw!) κανουν σα πολυβολο!To θεμα λυνετε ευκολα βαζοντας λαστιχενιες βασεις ή κατι αναλλογο. Ολοι οι SATA χρειαζονται δισκετα για να τους δει το CD των WinXP.Πατας F6 οταν αρχιζει η εγκατασταση κ βαζεις τη δισκετα. Τον παλιο μπορεις να τον αφησεις κ μαλλιστα να εχεις 2 λειτουργικα με επιλογη για εισοδο στο ενα ή στο αλλο κατα την εκκινηση του pc
X-kyramas Ιανουάριος 14, 2005 Author #19 Ιανουάριος 14, 2005 Με SP2 έκανες εγκάτάσταση ? Από το site της DFI : This (disk) image is not required if you just take SATA HDDs as non-RAID devices. Παρόλα αυτά κατέβασα οδηγούς για το SiI3114. Ποτέ δεν ξέρεις με τα Windoors.
Samael Ιανουάριος 14, 2005 #20 Ιανουάριος 14, 2005 Eεε για να το λεει η DFI... Αν κ εδω κ πολυ καιρο τους εχω σε RAID,ειμαι σχεδον σιγουρος οτι κ πριν που τους ειχα ξεχωριστα ηθελε δισκετα για να μπουν τα win(οχι με SP,τα πρωτα)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.