assasine Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2005 Μόλις έβαλα το νέο μου δίσκο στον υπολογιστή. Είναι ένας Seagate 3160827AS. Τον προσάρτησα, έφτιαξα κατατμήσεις και τον μορφοποίησα σε ntfs. Άνοιξα το speedfan και μου έδειξε κάτι αναπάντεχο: το fitness είναι στο 50% τι στιγμή που αυτό του maxtor (με ενάμιση χρόνο ζωής) είναι στο 100%. Υπάρχει λόγος ανησυχίας ή δείχνει ότι του κατέβει το πρόγραμμα;
varelasj Ιούνιος 10, 2005 #2 Ιούνιος 10, 2005 Απο οτι ξερω στους seagate δε δουλευει σωστα... Σε ενα maxtor παντως που το εμπιστευτικα και κρατησα backup σωθηκα!
assasine Ιούνιος 10, 2005 Author #3 Ιούνιος 10, 2005 Δεν δουλεύει το S.M.A.R.T. γενικά στους seagate ή υπάρχει πρόβλημα με αυτούς τους δίσκους και το speedfan;
kagelar34 Ιούνιος 10, 2005 #4 Ιούνιος 10, 2005 όπα γι αυτό ο 40-άρης ο μπαρακούντας μου είναι στο 50%?Νόμιζα επειδή τον είχα ξεσκίσει . Έβαλα όμως το hd regenerator και δεν βρήκε ούτε ένα μπαντ σέκτορα...θα το ψάξω λίγο αλλά αν ξέρετε κάτι παραπάνω πείτε. Ωρε και έχω ένα ακόμη seagate 200 που τον πήρα πριν από ένα μήνα...κ αυτός θα είναι στο 50% δλδ?ξενέρα.Το θέμα είναι πως τον έχω στο εξωτερικό usb κουτί και δεν μπορώ να τον τεστάρω με smart. Υπάρχει κάποια εφαρμογή να διαβάζει Smart από usb?
kagelar34 Ιούνιος 10, 2005 #5 Ιούνιος 10, 2005 Δεν δουλεύει το S.M.A.R.T. γενικά στους seagate ή υπάρχει πρόβλημα με αυτούς τους δίσκους και το speedfan; γενικό πρέπει να είναι γιατί τα ίδια μου βγάζει και άλλο πρόγραμμα.hddlife νομίζω
assasine Ιούνιος 11, 2005 Author #7 Ιούνιος 11, 2005 Αν ανοίξεις το speedfan στο S.M.A.R.T. θα δεις κάτω κάτω μια μπάρα που λέει fitness.Κατεβάζω τα seatools να ελένξω το σκληρό πριν αρχίσω να τον γεμίζω με δεδομένα.
JimmyFox Ιούνιος 11, 2005 #8 Ιούνιος 11, 2005 Εμένα ο 80άρης Seagate IDE δουλέυει εδώ και 2 χρόνια με το fitness στα 5%. Δε μασάει μια. Και βγάζει κάτι benchmarks καλύτερα από καινούριους...
assasine Ιούνιος 12, 2005 Author #9 Ιούνιος 12, 2005 Δοκίμασα και άλλα δύο προγραμματάκια αλλά έδειχναν το ίδιο. Και ένας παλιός σαραντάρης που δανείστικα από φίλο το ίδιο έδειχνε. Τι κ@λοεταιρεία αυτή η Seagate. Αφού παρέχει δυνατότητα SMART γιατί τόσα χρόνια δεν το υλοποιεί σωστά;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.