daffyrho Ιούνιος 21, 2005 Author #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2005 λοιπον τα νεα μου ειναι τα εξης:την παρασκευη παρελαβα το μπλοκ απο 11(ευχαριστω μιχαλη:023:)και απο σημερα το απογευμα ειμαι και εγω κατοχος του πολυποθητουcoolermater stacker:041::041:με την παλια μου ψυκτρα(μια απο αλουμινιο) εχω 9 βαθμους κατω(πριν με την thermaltake silent tower ειχα μαχ 62 τωρα εχω μαχ 53)αυριο περιμενω την eheim 1250 και ξεκιναω την υδροψυξητο σαββατοκυριακο θα στειλω φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
daffyrho Ιούνιος 25, 2005 Author #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2005 εστησα την υδροψυξη επιτελους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!μονο που συμβαινει κατι περιεργο δεν εχω μειωση στην θερμοκρασια αλλα αυξηση 3 βαθμους.τα εχω κοιταξει ολα απο την αρχη μηπως εψω κανει καποιο λαθος και ειμαι οκη διαταξη ειναι αντλια-ψυγειο-μπλοκ-αντλια:022::022::119::119::119:εχω στο συστημα 35 και τον επεξεργαστη 57.θερμοκρασια δωματιου 28 βαθμους.ειναι λογικες θερμοκρασιες για athlon 2000+ που δουλευει στα 2170Mhz??υπαρχει κανενα συγκρητικο που να λεει για τον επεξεργαστη μου μεσο ορο ποσους βαθμους εχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούνιος 25, 2005 #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2005 57 σε idle θα λες λογικα ... Ελεγξε πρωτα αν το block παταει σωστα πανω στο CPU , καθως δες και το ψυγειο αν ζεσταινεται . Θα πρεπει να ζεσταινεται κανονικα γιατι τραβαει τα watt απο το block ! Βγαλε και τους ανεμιστηρες του για σιγουρια. Aν δε ζεσταινεται , για καποιο λογο δεν φτανει η θερμοτητα στο ψυγειο . Στη συνεχεια ελεγξε τη ροη σου . Δεν ξερω με τι τροπο ... αντι για την εισοδο του block βαλε ενα διλιτρο μπουκαλι και μετρα σε ποσο χρονο το γεμιζει . Θα πρεπει να κανει περιπου 15-20sec για να εισαι σε καλο δρομο. Επισης , η διαταξη σου δεν μου αρεσει . Βαλε αντλια > μπλοκ > ψυγειο > αντλια. To μπλοκ το συνδεσες σωστα ??? Η εισοδος ειναι στο κεντρο ! Κανε δοκιμες και ενημερωσε μας ξανα . Καλη τυχη ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
daffyrho Ιούνιος 25, 2005 Author #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2005 την συνδεση την εκανα ετσι γιατι οταν εκανα τεστ για διαρροες παρατηρησα οτι η αντλια ζεστενεται.για την ροη το εκανα οπως μου λες και εκανε 16 δευτερολεπτα.το μπλοκ ειναι οκ το εβγαλα και η παστα ειναι ομοιομορφη πανω τουτο ψυγειο ζεστενεται αλλα ελαχιστα απ΄οτι μπορω να καταλαβω με το χερι.μηπως ειμαι ενταξι και μου δειχνει λαθος το bios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούνιος 25, 2005 #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2005 Το οτι ζεσταινεται η 1250 , δεν πειραζει ... φυσιολογικο ειναι .Αρα αφου εισαι ΟΚ απο ροη και το μπλοκ εχει πατησει καλα , τοτε μενει μια μετρηση θερμοκρασιας νερου . Μπορεις να μετρησεις τη θερμοκρασια νερου στο ψυγειο σε idle , αλλα και σε full load ???Aν εχεις βαλει καποιο tank , ειναι ακομη πιο ευκολο . Να υπολογιζεις οτι θα πρεπει να εχεις 3-5 βαθμους πανω απο τη θερμοκρασια δωματιου . Αναλογως αν εισαι idle ή full load .H μητρικη σου δεν ξερω πως μετραει , για να σου πω με σιγουρια αν χανει ή αν δε χανει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
daffyrho Ιούνιος 25, 2005 Author #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2005 το κυκλωμα ειναι κλειστο.πες μου πως θα το μετρησω?παντως και χωρις oc οταν δουλευε στα 1667ΜΗΖ ειχα και 60 βαθμους(οχι με το νερο με αερα)μαλλον πρεπει να την φλασαρω γιατι τωρα που το σκεφτομαι δεν εχω δει ποτε κατω απο 48 βαθμους.τι λες???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούνιος 25, 2005 #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2005 Αν δεν εχεις tank ειναι λιγο δυσκολο να μετρησεις τη θερμοκρασια .Απο idle σε full load ποση διαφορα εχεις ?? Περιπου 8-10 βαθμους ? Αν ναι , τοτε μαλλον η μητρικη σου μετραει λαθος. Aν υπαρχει καινουριο bios βαλτο και αυτο ...Ειναι υποπτο το οτι δεν εχεις δει ποτε μετρησεις κατω απο 48 . Αν κλεισεις το μηχανημα για μια ωρα και οταν το αναψεις μπεις κατευθειαν bios , τι θερμοκρασια δινει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daffyrho Ιούνιος 25, 2005 Author #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2005 οταν εστησα την υδ/ξη και το αναψα αρχισε στους 49 και μετα ανεβενε 1 βαθμο ανα 15 δευτερολεπτα περιπου τωρα εχω 57μεχρι στιγμης που δουλευει νορμαλ(σερφαρω) εδω και 4 ωρες δεν εχει ανεβει παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούνιος 25, 2005 #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2005 Αρα θα ελεγα και εγω οτι κατι δεν παει καλα με το σενσορα της μητρικης σου .Full load ποσο φτανει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daffyrho Ιούνιος 25, 2005 Author #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2005 δεν το εχω τεσταρει ακομα γιατι δεν ξερωυπαρχει καποιος ευκολος τροπος η πρεπει να κατεβασω sandra κλπ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούνιος 25, 2005 #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2005 Αυτο ειναι πολυ καλο για αρχη ... http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=11637&highlight=stability+tester Link to comment Share on other sites More sharing options...
daffyrho Ιούνιος 25, 2005 Author #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2005 δεν ξερω αν βοηθησει σε κατι αλλα στελνω φωτο απο cpu-z Link to comment Share on other sites More sharing options...
daffyrho Ιούνιος 25, 2005 Author #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2005 foto cpu-zcpu2170a.bmp Link to comment Share on other sites More sharing options...
daffyrho Ιούνιος 25, 2005 Author #34 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2005 το ετρεξα το προγραμμα.εκανα ολα τα τεστ μεχρι και το 1Μ και μαλιστα σε χρονο 1m 22sθερμοκρασια εχω 61 Link to comment Share on other sites More sharing options...
daffyrho Ιούνιος 26, 2005 Author #35 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2005 λοιπον εκανα φλασ στη μητρικη και το easy tune 4 δειχνει τισ ιδιες θερμοκρασιες 58κατεβασα το mothrboar monitor 5 και μου δειχνει 52ποιο ειναι το σωστο?το βιος δειχνει οτι και το easytune Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούνιος 26, 2005 #36 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2005 Λαβε υποψη σου πως η θερμοκρασια που μετριεται στο bios δεν ειναι idle ! Ειναι υπο φορτιο . Οχι οσο το να τρεχεις ενα prime95 ή το stability tester που σου ειπα νωριτερα , αλλα και εκει στρεσσαρει τη CPU.Eδω δεν ξερω να σου πω , δεν εχω εμπειρια απο gigabyte και easy tune . To motherboard monitor παντως το εμπιστευομαι ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleven1442169075 Ιούνιος 26, 2005 #37 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2005 Δηλαδη εχεις διαφορα idle -full 3-4 βαθμους? Αν ναι το νουμερο ειναι λογικοΤο οτι το ψυγειο σου ειναι κρυο δειχνει μαλον την παρουσια αεραΠως εκανες εξαερωση?Το ψυγειο το πηρες καινουργιο?Ανεμιστηρες εχεις βαλει τους 2χ120 που αναφερες στην αρχη του ποστ?Αν μπορεις να ανεβασεις και καμια φωτο απο το μπλοκ πανω στην μητρικη και το πως παταει θα βοηθουσε για να καταλαβω ορισμενα πραγματα μια που η μητρικη σου δεν εχει τρυπες γυρω απο το σοκετ και αναγκαστικα εγινε κατασκευη με πλεξι για την συγκρατηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
daffyrho Ιούνιος 27, 2005 Author #38 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2005 1. ο πυκνωτης που ενοχλουσε 2. τοποθετηση μπλοκ πριν ειχα βαλει το υγρο που εχει στα βενζιναδικα για ψυγεια. σημερα για δοκιμη εβαλα σκετο απεσταγμενο νερο και εχω 66 βαθμους Link to comment Share on other sites More sharing options...
daffyrho Ιούνιος 27, 2005 Author #39 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2005 αυριο θα αλλαξω την διαταξη για να δω μηπως εχω καμια διαφορα.(μπλοκ-ψυγειο-αντλια-μλοκ)θα κοιταξω μηπως βρω κανενα τανκ να βαλω.παντως παρατηρω οτι η αντλια ζεστενεται αρκετα.ειναι φυσιολογικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούνιος 27, 2005 #40 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2005 αυριο θα αλλαξω την διαταξη για να δω μηπως εχω καμια διαφορα.(μπλοκ-ψυγειο-αντλια-μλοκ)θα κοιταξω μηπως βρω κανενα τανκ να βαλω.παντως παρατηρω οτι η αντλια ζεστενεται αρκετα.ειναι φυσιολογικο?Φυσιολογικο ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.