ricomadis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2005 Γεία σε όλα τα παιδία εδώ στο pctechnology.gr.Eίμαι νέος εδώ στο forum και θα ήθελα να σας ρωτίσω κάτι αν ξέρετε να μου πείτε.Πώς θα γίνει να ακούσω SACD στο PC μου?Υπάρχει κάποιο Player για PC? Kάποιο Software, καμιά καρτα ήχου, ή δεν θα ακούσω ποτέ?Επίσης τα δισκάκια DVD-AUDIO παίζουνε στο DVD-ROM?Θα ακούω δηλ. 5.1 αμα τα παίξω στο power dvd πχ?Ευχαριστώ...
pokemon6401442169101 Ιούνιος 9, 2005 #2 Ιούνιος 9, 2005 Ας αρχίσω από το κάτω προς τα πάνω.1.Τα DVD Audio βέβαιος και παίζουν σε DVD-ROM και σε Power DVD-XP 5x 6x.2.Κάρτα ήχου οικονομική με 5,1 είναι η Soundblaster 24Bit PCI αν θες κάτι ποιο ανεβασμένο πάρε την Audigy2 σε Bulk.3.To SACD αποτι κατάλαβα έχει να τα βάλει με τον ήχο .Έχεις δοκιμάσει να βάλεις SACD είτε σε CD-ROM είτε σε DVD-ROM να δεις αν παίζει???4.Καλοσήρθες στο site μας και καλή συνέχεια!
ricomadis Ιούνιος 9, 2005 Author #3 Ιούνιος 9, 2005 έχω την κάρτα ήχου της motherboard που παίζει 5.1.έχω και ηχεία 5.1 και παίζουνε όλα μια χαράτα sacd δεν έχουνε pcm ήχο που έχουνε όλα τα cd και dvd, έχουνε δικό τους format. κάποια υβριδικά cd που έχω δηλ sacd και cd, στο pc παίζουνε μονο το format του pc. το sacd δεν το βλέπει.
maddoctor Ιούνιος 9, 2005 #4 Ιούνιος 9, 2005 Για ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.sa-cd.net/showthread/514/514/y
yanni Ιούνιος 9, 2005 #5 Ιούνιος 9, 2005 Ναι νομίζω θα πρέπει να ξεχάσεις το SACD σε Η/Υ. Εκτός και αν έχει βγάλει η sony κανένα DVDROM που αμφιβάλλω ( αν δεν κάνω λάθος της Sony είναι το πρότυπο ).
ricomadis Ιούνιος 9, 2005 Author #6 Ιούνιος 9, 2005 από οτι κατάλαβα από την σελίδα που έστειλε ο maddoctor, μάλλον δεν θα ακούσω sacd στο pc. το sacd έχει dsd format και όχι pcm που έχουν τα audio cd.πρέπει να βρω κάρτα ήχου με dsd. δεν ξέρω όμως αν υπάρχει κανένα firmware up date για το teac dvd-rom που έχω...
Iannis Ιούνιος 16, 2005 #7 Ιούνιος 16, 2005 Εαν εχεις Audigy 2 ή 2 ZS η αφαρμογή MediaSource της Creative που συνοδεύει τις κάρτες υποστηρίζει κανονικά DVD Audio Μάλλον θα παιζει και SACD Θα το ψάξω
fsbmaniac Ιούνιος 16, 2005 #8 Ιούνιος 16, 2005 φιλε η καλύτερη λύση είναι να αγοράσεις ένα dvd player που πεζικέ δισκάκια sacd (φοβερός ήχος) και να κανεις συνδεσμολογία μηδενικής απώλειας σήματος δηλαδή digi out digi in και ύστερα analog out στα ηχεία σου σε 5.1 αλλιώς δεν νομίζω να κάνει κάτι εγώ έχω "επαγαλματικη" κάρτα ήχου και τα sacd ακούγονται τρομερά θα έλεγα αν και θέλει αρκετό πείραγμα ώστε να μην κάνει up sampling να μένει σταθερό 24bit νομίζω ότι οι soundblaster δεν πειράζει το bit απλά να το ορίσεις 24 τώρα όσο για τα khz θα βρείς κάρτες με 192khz σε καλή τιμή η δικη μου έχει 192 khz..αλλα μετά εφόσον λύσεις όλα αυτά τα προβλήματα βλέπεις ότι τα ηχεία δεν αποδίδουν εκτος και αν κανεις εκεί υποχώρηση και αγοράσεις ένα καλο ακουστικό 250-300 ευρώ αλλιώς για καλο ηχείο θέλεις 2000 το ζευγάρι και πάλι δεν θα πάρεις ήχο που δίνει το super audio. ****μένη κατάσταση είναι μην το πολύ ψάχνεις
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.