Jump to content

Transfer rate usb Maxtor.

DarthMoul

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω έναν εξωτερικό σκληρό usb Maxtor Onetouch 200 ΜΒ. Το transfer rate που μου αναφέρει το linux είναι 6.36 Mb/sec και είναι όντως πολύ αργό. Είναι φυσιολογικό; :102:

To USB 1.1 δίνει έως 1.5ΜΒ/s. Άρα τρέχει σε USB2.0. Για κάποιο λόγο όμως δεν πιάνει αυτά που πρέπει (τουλάχιστον 20ΜΒ/s).

Έχεις δοκιμάσει τον εξωτερικό σε κάποιο PC με Windows? Πρέπει να διαπιστώσουμε αν το πρόβλημα είναι hardware ή software related.

Κανονικά αυτοί οι δίσκοι πιάνουν πάνω από 30MB/s. Εδώ το εξωτερικό κουτάκι που έχω και πιάνει 33MB/s.

Ίσως να είναι περιορισμός/αδυναμία του Linux :p

Κανονικά αυτοί οι δίσκοι πιάνουν πάνω από 30MB/s. Εδώ το εξωτερικό κουτάκι που έχω και πιάνει 33MB/s.

Ίσως να είναι περιορισμός/αδυναμία του Linux :p

Πρόβλημα στον δίσκο δέν μπορεί να είναι???

Πρόβλημα στον δίσκο δέν μπορεί να είναι???

Σωστός, μπορεί να είναι και πρόβλημα δίσκου.

Έκανα δοκιμή με τον παλιό kernel 2.4.29 αντι του 2.6.10 που είχα πριν. 24 MB/sec. Αυτό δεν είναι το φυσιολογικό;

24ΜB/s δεν είναι άσχημο. Θα μπορούσε και παραπάνω όμως. Θεωρητικά το USB2.0 πιάνει 60ΜΒ/s αλλά συνήθως σταματάνε στα 35ΜΒ/s άντε 40ΜΒ/s.

Είναι και θέμα controller

γενικά

Intel>NForce4>VIA>NForce3 250>NForce3 150 ( δεν ξέρω που ακριβώς κατατάσονται τα SiS αλλά σίγουρα όχι στην κορυφή )

Είναι και θέμα controller

γενικά

Intel>NForce4>VIA>NForce3 250>NForce3 150 ( δεν ξέρω που ακριβώς κατατάσονται τα SiS αλλά σίγουρα όχι στην κορυφή )

Τα 6.36 MB/sec τα έπερνα με Intel ICH5 το οποίο έχει 2 UBS bridges. Μία UHCI 1.1 και μία EHCI 2.0. Τα 24 ΜΒ/sec τα έδινε ένα SiS αλλά δεν θυμάμαι ποιό τώρα.

Πάντως αμφιβάλλω να έχει καλύτερη υποστήριξη το SiS από το Intel σε περιβάλλον Linux.

Κάτι άλλο παίζει.

Επίσης από την στιγμή που η ταχύτητα είναι πάνω από 1.5MB/sec, όπως σου είπε και ο Jimmyfox, ξεχνάς την περίπτωση να δουλεύει ως USB 1.1.

Πάντως αμφιβάλλω να έχει καλύτερη υποστήριξη το SiS από το Intel σε περιβάλλον Linux.

Κάτι άλλο παίζει.

Επίσης από την στιγμή που η ταχύτητα είναι πάνω από 1.5MB/sec, όπως σου είπε και ο Jimmyfox, ξεχνάς την περίπτωση να δουλεύει ως USB 1.1.

Έχεις δίκιο...Κάτι στην configuration του kernel μου μυρίζει...Θα το ψάξω και θα σας πω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.