gokor1442169112 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2005 Πριν λίγες ημέρες αποφάσισα να φιάξω μόνος μου το δεύτερο pc μουAmd Athlon XP 3500+ (CLAWHAMMER απο ότι είδα στο cpuz)Msi K8N Neo4 Platinum2x512 Kingstom KVR400X64C3A/512 DualGigabyte 6600GT Pci ModelName:GV-NX66T128DWD 200GB SataCase Thermaltake SharkΤροφοδοτικό Fortron 400W Bluestorm (Υπήρχε)DVDRW Plextor PX712A (Υπήρχε)ViewSonic TFT 19 VG910s (Υπήρχε)Παρότι περίμενα οτι θα αντιμετωπίσω διάφορα προβλήματα (Τοποθέτηση Επεξ.Ψύκτρας κτλ.) λόγω απειρίας όλα δούλεψαν μια χαρά και πατώντας τον διακόπτη το pc bootare κανονικά.Τώρα ας έρθουμε στο πρόβλημα που μέχρι σήμερα δεν έχω καταφέρει να λύσω.Το πρόβλημα εμφανίζεται μόλις περνάω τους Drivers της καρτας γραφικών ανοίγοντας διάφορα παράθυρα ειδικά ότανέχουν έντονα χρώματα(πχ σελίδες στο Internet με πολλά γραφικά) η οθόνηπαγώνει για 4-5 δευτ. μετά σβήνει (γίνεται τελείως μαύρη δηλαδή) ξανανάβεικαι όλα λειτουργούν κανονικά μέχρι το επόμενο κόλλημα.Αφού αυτό γίνει 5-6 φορές ο υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση.Εχω δοκιμάσει τους καινούργιους Drivers της Nvidia( Όλες τις επόμενες εκδόσεις απο αυτούς που είχε το cd της κάρτας)Εχω βάλει το τελευταίο Bios στο motherboardΕχω δοκιμάσει και με αναλογική και με DVI Σύνδεση της ΟθόνηςTo λειτουργικό είναι Windows XP Prof το δοκίμασα και πριν το service pack2και μετα και μετά αφου έβαλα όλα τα updates απο microsoftΔέν έχει να κάνει με άλλα προγράμματα που τρέχουν γιατί το κάνει και χωρίςνα εχουν εγκατασταθεί άλλα προγράμματα.Εννοείτε εχω κάνει Format 3-4 φορέςΣτο μοναδικό σημείο που βρήκα καλλυτέρευση(Οχι λύση) απλά το κάνει με μικρότερη συχνότητα είναι σε αναλογική σύνδεση αφού αλλάξω στο χρονισμόλειτουργίας της οθόνης οπο την αυτόματη ανίχνευση σε διακριτούς χρονισμούς ή σε σταθερό χρονισμό λόγω διαστάσεων.Το παραπάνω πρόβλημα εμφανίζεται μόνον σε περιβάλλον windowsόταν παίζει κάποιο παιχνίδι όλα λειτουργούν κανονικά.Εχω δοκιμάσει διάφορες αναλύσεις και ρυθμούς ανανέωσης χωρίςαποτέλεσμα.Ευχαριστώ για την υπομονή σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 8, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2005 Αν έλεγες ότι το πρόβλημα είναι κυρίως με games θα έλεγα υπερθέρμανση και ότι ίσως δεν γυρνάει ο ανεμιστήρας της κάρτας.Για την ώρα ενεργοποίησε το coolbits ( βρες κάποιο πρόγραμμα π.χ. το NVHardPage για να το κάνεις αυτό ) ώστε να ενεργοποιηθεί το tab στους οδηγούς που σου δίνουν δυνατότητες overclocking.Πήγαινε εκεί και θέσε manual την κάρτα πάντα με χρονισμούς 3D.Αν και ακούγεται κουφό και σε μένα, ίσως η κάρτα σου να έχει κάποιο πρόβλημα σε λειτουργία 2D. Δεν ξέρω αν σταματάει το ανεμιστηράκι σε 2D με αποτέλεσμα να ζεστένεται ο πυρήνας ( και για αυτό κλείνει η οθόνη για 4-5 δεύτερα μέχρι να κατεβάσει θερμοκρασία ).Όντως κουφό. Μάλλον θα σου πρότεινα να πας την κάρτα τελικά για αλλαγή. Δοκίμασε πάντως και χωρίς SP2. Βάλε τα Windows σκέτα δοκιμαστικά ή έστω με το SP1.Y.Γ. Καλώς ήρθες και στο forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rommel Ιούνιος 8, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2005 Κοιτα λιγο απο το Νvidia center τις θερμοκρασιες της...αν λεει καπου στους 150-200 κελσιου πηγαινε την πισω οπως την πηρες.Απο e-shop 2 πηγα πισω με αυτο το ελατωμα(καναν οτι κουλο μπορεις να φανταστεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιούνιος 8, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2005 Fast writes και SBA τα έχεις ενεργοποιημένα ή όχι?Αperture size = ? ΜΒΠοιό IRQ καταλαμβάνει η κάρτα γραφικών? Από το BIOS τα PnP resources τα έχεις manual ή Auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokor1442169112 Ιούνιος 8, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2005 Παιδιά κατ αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσειςΠρόβλημα θερμοκρασίας δεν παίζει(δεν εχω δει πάνω απο 60-62 στο Nvidia cender)Την έχω δοκιμάσει σε σκέτα Windows(χωρίς sevicepack) και κάνει το ίδιο.Δεν έχω πειράξει καμμία άλλη ρύθμιση εκτός απο τον χρονισμό στην λειτουργία της οθόνης που ανέφερα στην αρχή(στο Nvidia cender).jimmyFox Fast writes-SBA-τΑperture size- IRQ sorry δεν ξέρω απο που θα τα δώ.Στο BIOS αν εννοείς στο tab Pnp/PCI Configurations τα resources Controlledείναι στο Auto.Δεν έχω πειράξει καμμία ρύθμισηΤην κάρτα την αγόρασα απο e-shop(Chipshop.gr 24/5/2005)Η βλακεία είναι οτι έχει πεταχτεί η συσκευασία(αχ αυτές οι γυναίκες) και έτσι καιελαττωματική να είναι το βρίσκω απο δύσκολο εως αδύνατο να μου την αλλάξουν.Μήπως παίζει κανα θέμα ασυμβατότητας μεταξύ μητρικής και κάρτας;ΣΗΜ. Σε άλλο partition εχω γράψει τα Windows 64bit με τους Drivers της NVidia 64bitκαι μου κάνει το ίδιο.Οι επανεκκινήσεις του υπολογιστή οσο πάει γίνονται και πιο συχνοί.Τώρα θα προσπαθήσω να δοκιμάσω αυτό που λέει ο john dr αφού πρώτα βρώ το προγραμματάκι NVHardPage Link to comment Share on other sites More sharing options...
forwardS Ιούνιος 8, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2005 αυτό το πάγωμα του υπολογιστή και το μαύρισμα της οθόνης το είχα και εγώ με τη δικιά μου 6600γτ από προλινκ (χωρίς όμως να έχω επανεκινήσεις), όχι πολύ συχνά, αλλά που και που μέχρι που κατέβασα τους χρονισμούς σε 300 από 500 στο 2d mode μόνο, αφήνοντας όπως είναι τους χρονισμούς στο 3d. Οπότε για εμένα δοκίμασε να ενεργοποιήσεις τα coolbits http://oc3dmark.octeams.com/tip02.html και άλλαξε τους χρονισμούς όπως πρότεινε και ο john_dr πιο πάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokor1442169112 Ιούνιος 8, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2005 Ενεργοποίησα τα coolbits κατέβασα τους χρονισμούς σε 300 από 500 στο 2d mode και το πρόβλημα φαίνεται πως λύθηκε αν και το έχω δοκιμάσει μόνο λίγη ώρα(30 min)Η καλή μέρα απο το πρωί φαίνετε.Παιδιά χίλια ευχαριστώ.Ειλικρινά δεν περίμενα οτι θα βρώ τόσο γρήγορα λύση και να πάρω τόσο γρήγορααπαντήσειςΠιστεύω να μη με δείτε να ξαναγράφω κάτι απο κάτω πράγμα που θα σημαίνει οτιτο πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκεκαι πάλι ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.