Jump to content

Αισθητήρας θερμοκρασίας cpu

fonzi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πως να τοποθετήσω αισθητήρα θερμοκρασίας σε cpu athlon 64 (939 socket) απο hardacano13?

Ψύκτρα ΧΡ-120.

Κάτι που να δίνει μέτρηση σχετικά σωστή...

Θα τον τοποθετησεις οσο το δυνατον πιο κοντα στον επεξεργαστη

Τον αισθητηρα βαλτον στην xp120 αλλα οσο μπορεις πιο κοντα στον επεξεργαστη.Λογικα μαζι με την ψυκτρα θα σου δοσανε και εναν αισθητηρα και ενα ειδος κολιτικης ταινιας σωστα?

να ακουμπαει απλα στο cpu core και να ειναι στερεομενο εκει καπως...μαλλον θα χρειαστει να βγαλεις την ψυκτρα :)

Θα σου πρότεινα να βγάλεις την ψύκτρα και να τοποθετήσεις τον αισθητήρα έτσι ώστε να ακουμπάει στο πλαϊνό του heatspreader και να το στερεώσεις με κάποια αυτοκόλλητη ταινία που θα πιάνει και στην βάση του socket.

Εκεί τον έχω βάλει και εγώ για όσο το δυνατόν περισσότερη ακρίβεια στην μέτρηση. Αν έχεις απορία, στείλε pm να σου στείλω φωτό από το δικό μου PC.

Για πες ρε φιλε γιατι τωρα θελω και εγω να βαλω τον σενσορα καπως καλυτερα.

Μπορεις να ποσταρεις τις φωτο?

Και αμα το βαλεις ετσι να προσθαιτεις και κανα 3-4αρι βαθμους ;p

Λοιπόν η ΧΡ-120 έχει τη βάση της λίγο μεγαλύτερη απο τη cpu προς τη μια μεριά. Περίπου 1 εκ.

Εκεί κόλλησα τον αισθητήρα και μετά τοποθέτησα την ψύκτρα.

Και αμα το βαλεις ετσι να προσθαιτεις και κανα 3-4αρι βαθμους

Έχει τέτοια διαφορά η άκρη του heatspreader από το κέντρο του?

Νόμιζα ότι όλο το Heatspreader θα απορροφούσε πιό ομοιόμορφα την θερμότητα του πυρήνα.

Πρεπει να εχει τετοια διαφορα γιατι κατω απο το heatspreader παλι υπαρχει το cpu core που παραγει την θερμοτητα οποτε οσο πιο κοντα στο κεντρο τοσο πιο μεγαλη θερμοκρασια

μακάρι να είναι μονο 3-4 βαθμούς διαφορά, διότι σε γνωστό μου είχε 10 βαθμους διαφορά και το είχε τοποθετήσει κοντά στο cpu πιο κοντά δε γίνετε λολ anyway, i trust only BIOS! :D

Οταν θα εχεις τασεις αυτοκτονιας τοτε να σου δωσω την mobo μου...στο BIOS σε default ολα και με καλη ψυξη διαβαζει απο σενσορα 60 βαθμους :D :D

Εμενα απο βιος και απο το aerogate συμφωνουνε μονο οταν ειναι σε idle ο επεξεργαστης.

Σε full load το βιος δειχνει 62 και το aerogate 52.

Και ετσι βγαζω το μεσο ορο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.