Jump to content

Μπλε οθόνες σε pc για γραφίστες

firefox

Recommended Posts

υπάρχει λόγος που έχουν win98. απλά μερικά γραφιστικά προγράμματα δεν τρέχουν σε ΧΡ η 2000. quark και illustrator μου φαίνεται αλλα δεν είμαι σίγουρος καθόλου

πριν βιαστείτε να κρίνετε το memtest και τα υπόλοιπα προγράμματα , σκεφτείτε ότι και το memtest δεν είναι σταθερό σαν πρόγραμμα, αλλα και οι μητρικές δεν συμπεριφέρονται όλες σωστά σε αυτό. να σας θυμίσω την p4c800 που δεν πέρναγε memtest ούτε default αν είχε πάνω usb συσκευές. το ότι βγάζει σφάλμα το memtest δεν σημαίνει ότι το σφάλμα υπάρχει. απλός θέλει περισσότερο ψάξιμο.

• 2 weeks later...

υπάρχει κανένας γραφίστας εδώ μέσα η τουλάχιστον κάποιος που να ασχολείται με τα προγράμματα που χρησιμοποιούν οι γραφίστες? έχω κάτι απορίες....

αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αυτό: χρησιμοποιούν photoshop illustrator και quark τουλάχιστον αυτά θυμάμαι. τα χρησιμοποιούν όμως πάνω σε win98se. όταν είχα ρωτήσει γιατί όχι ΧΡ μου είχαν pi πως μερικά από αυτά δεν τρέχουν σε ΧΡ η αν τρέχουν έχουν προβλήματα. και ήθελα να ρωτήσω εμπειρίες άλλον μήπως κάτι έχει αλλάξει και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι. μήπως και άλλαζαν σε ΧΡ δηλαδή.

Kαι ο πατέρας μου στο τυπογραφείο έχει win98 και θα έχει για καιρό ακόμα φαντάζομαι. Οι λόγοι είναι εξής (για την περίπτωση του πατέρα μου τουλάχιστον):

- Έχει αγοράσει κάποια προγράμματα εδώ και χρόνια. Με αυτά κάνει μία χαρά την δουλειά του. Οι αναβαθμίσεις των προγραμμάτων για να παίζουν σε ΧΡ στοιχίζουν πολλά λεφτά.

- Αν έπαιρνε την απόφαση να αλλάξει PC, η μετάβαση σε αυτό και το σετάρισμα χρείαζεται χρόνο και αυτός ο χρόνος δεν υπάρχει (δεν μπορεί να μείνει χωρίς PC ούτε μέρα).

- Ακόμη και αν τα έκανε όλα τα προηγούμενα, θα ήθελε πολύ χρόνο να προσαρμοστεί στην λειτουργία των καινούριων προγραμμάτων και πάλι όπως και πριν, αυτός ο χρόνος δεν υπάρχει.

Τελικό συμπέρασμα: Ότι δουλεύει και με ότι κάνεις την δουλειά σου, δεν το πειράζεις. Όσο παράξενο φαίνεται αυτό σε όλους εμάς, που είμαστε έξω από τον χορό.

αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αυτό: χρησιμοποιούν photoshop illustrator και quark τουλάχιστον αυτά θυμάμαι. τα χρησιμοποιούν όμως πάνω σε win98se. όταν είχα ρωτήσει γιατί όχι ΧΡ μου είχαν pi πως μερικά από αυτά δεν τρέχουν σε ΧΡ η αν τρέχουν έχουν προβλήματα. και ήθελα να ρωτήσω εμπειρίες άλλον μήπως κάτι έχει αλλάξει και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι. μήπως και άλλαζαν σε ΧΡ δηλαδή.

Είναι δυνατόν στο 2005, οι κορυφαίες εταιρείες σε γραφιστικά πακέτα να μην έχουν συμβατότητα με XP-2000? Οι τελευταίες εκδόσεις σαφώς και δεν έχουν κανένα πρόβλημα, τώρα από κει και πέρα, εάν δουλεύετε παλιές εκδόσεις λογικό είναι να μην είναι σταθερά, αλλά και αυτό παίζεται... Ίσως ένα update στα προγράμματα να βοηθούσε... Από το 2002 που σταμάτησα να τα παρακολουθώ άμεσα, έχουν αλλάξει τουλάχιστον 2 με 3 εκδόσεις...

έχουμε το εξής σύστημα: P4 2.4C, chipset SiS 648FX Gigabyte mobo,512 RAM.

ο παραπάνω υπολογιστής χρησιμοποιείτε από γραφίστες και όπως μου είπαν εμφανίζει μπλε οθόνες (κατά την χρήση photoshop και Quark)με συχνότητα 1-2 φορες τον μηνα.

το ερώτημα είναι τι μπορεί να φταίει. πως μπορούν να εξαλειφθούν εντελώς οι μπλε οθόνες μιας και ο υπολογιστής είναι επαγγελματικό εργαλείο?

υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα 512MB μνήμης, μην τυχόν χρειάζονται περισσότερα?

=====================================================

Γραψε καπου το εrror που σου εμφανιζει και κανε αναζητηση στο site της microsoft εκει θα σου δωσει καποιες πληροφοριες ως προς τι ειναι αυτο που προκαλει την μπλε οθονη.

δηλαδή υπάρχει πιθανότητα τα προγράμματα που ανέφερα η τουλάχιστον οι έκδοσις τους να μην παίζουν σε ΧΡ αλλα μονο σε win98? μου ακούγεται παράξενο αυτό αλλα μάλλον κάτι τέτοιο θα πεζή.πάντως το photoshop σίγουρα πεζή και στα 2 λειτουργικά σωστά? το ερώτημα είναι αν τα αλλα 2 παίζουν σε ΧΡ. δυστυχώς δεν ξέρω άλλες info να σας πω να γίνω πιο συγκεκριμένος οποτε για τώρα θα το αφήσω εδώ.

Ποιες εκδόσεις έχετε? Αν μιλάμε ας πούμε για photoshop 5, εεε τι να σου πω... 6+7 παίζουν πάντως. Illustrator 9+10 επίσης παίζει. Και φυσικά παίζει η σειρά CS... Κρατάω επιφυλάξεις για το quark, γιατί ποτέ δεν το συμπάθησα. Η 4 δεν νομίζω να παίζει. Αν δεν κάνω λάθος τώρα έχει βγει 7. Corel 9 και πάνω παίζει, για 8 δεν παίρνω όρκο.

Σαν γραφίστες λογικά θα χειρίζονται μεγάλα αρχεία. Μήπως τα κολλήματα είναι λόγω αδυναμίας δίσκου στο να τα χειριστεί? Defrag και έλεγχος πότε έγινε τελευταία φορα? Υπάρχει μια τάση να ξεχνιέται από τους γραφίστες το ξέρω από πείρα... Πόσο ελεύθερο δίσκο έχουν? Τι page file? Δοκίμασε να το κάνεις σταθερό, γιατί τα γραφιστικά το θέλουν και το θέλουν και μεγάλο μάλιστα. Ένα copy-paste σε photoshop με Α3 σε full ανάλυση μπορεί να πάρει και 5 λεπτά.

Άλλη μια περίπτωση είναι το δίκτυο. Έχουν? Τραβάει κανείς αρχεία όταν υπάρχει φόρτος?

Και φυσικά η κλασσική περίπτωση του ιου...

κική: όσο αφορά στο page φιλε δεν ξέρω ποσο έχουν - η εικόνα είναι από το δικό μου- αλλα ποσο προτείνεται για τέτοιες δουλειές? τι να τους πω να βάλουν? ποσο page file? δίσκο μου φαίνεται πρέπει να έχει ένα 80 η 120GB δεν θυμάμαι καλά.

post-414-1442174141,5226_thumb.jpg

Στο page file , αν εχουν 1GB RAM , ας βαλουν 1.5GB page . Το προτεινομενο δηλαδη ...

Αν και δε νομιζω να ειναι απο εκει το προβλημα ...

Καλυτερα να βρειτε λυση ωστε να αλλαξετε λειτουργικο ... Δεν ειναι τα 98 για σοβαρες δουλειες ...

Το προτεινομενο είναι 3*ram. Εαν έχουν όπως είπες 512 θα πάει 1,5, όρισε το σταθερο εκεί. Λογικά αν πρόκειται για έντυπο γραφιστικο, τα αρχεία που θα δουλεύουν θα είναι αρκετών δεκάδων mb. Δοκίμασε το και πες μας.

• 1 month later...

3*ram είναι το προτεινόμενο? κάποιος άλλος είπε 1.5*ram. πιο είναι τελικά το προτεινόμενο? η όσο μεγαλύτερο τόσο πιο καλά?

• 2 months later...
3*ram είναι το προτεινόμενο? κάποιος άλλος είπε 1.5*ram. πιο είναι τελικά το προτεινόμενο? η όσο μεγαλύτερο τόσο πιο καλά?

τελικά τι ισχύει με αυτό? 3*ram η 1.5*ram για page file?

1.5*ram για pagefile προτεινόμενο, 3*ram μεγιστο...

Το 3*ram ειναι υπερβολη και δεν χρειαζεται παρα μονο σε λιγες περιπτωσεις!!

Εχω δοκιμάσει στα WinXP τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά (γραφίστας σε εφημερίδα) τα Photoshop 6, 7, CS, CS2 -- Illustrator 9, 10, CS, -- QuarkXPress 4.04, 5.0, 6.0 και όλα δουλεύουν χωρίς πρόβλημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.