giaretos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2005 με τη μητρική που έχω και με τον sempron 3000+ που μπορώ να φτάσω ρε παιδια?και για ποια vcore ειμαι ασφαλης?το τροφοδοτικό μου είναι ένα 350 της πλακάς απο πλαίσιο.μπορεί να φταίει αυτό που δε μπορώ να τον πάω 200 fsb?και κατι ακομα!εχω και το asus probe και μου δείχνει παραπάνω vcore απο οτι το bios.ποιό είναι το σωστό?μιλάμε για διαφορά 0,1V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιούνιος 3, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Την αλήθεια για τις τάσεις μόνο το πολύμετρο μπορεί να σου τις δείξει. Και το ΒΙΟΣ και το πρόγραμμα τον ίδιο σένσορα διαβάζουν.Δεν είναι παράλογο όταν είσαι στο ΒΙΟΣ να έχεις διαφορετικά ρεύματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giaretos Ιούνιος 3, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 δηλ είναι σωστό αυτο που μου λέει το asus probe.με vcore 1.92 απο asus probe ο sempron δε παει πάνω απο 2350.δε μπαίνει καν στα windows.κάνει reset αμέσως μετά το bios.Μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό?μνήμη δεν είναι γιατι την έχω κατεβάσει στα 333 και ακολουθεί το fsb.επίσης έχω ενεργοποιήσει το agp lock!(κλειδώνει και το pci??)Ειμαι με stock cooling!απλα έβαλα ανεμιστηρακι με 5500 στροφες!Εχω δει τιν επεξεργαστη αυτο να χτυπααει 2600MHz!μπορει να έπεσα σε τοσο μουφα κομματι?καπου στο φορουμ είδα καποιον που τον εβαλε στα 200*12 (με μαμα vcore)κατευθειαν και δουλεψε ο αφιλοτιμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoulRiver Ιούνιος 4, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 Η μνημη νομιζω ανεβαινει οσο ανεβαζεις και τον επεξεργαστη σου στην συγκεκριμενη περιπτωση γιατι δεν παιζει νομιζω διαιρετης στους sempron και athlon xp ( η παιζει αλλα δεν ειναι λειτουργικος οπως στους Α64 ) εγω που πηγα να τον ανεβασω μετα τα 180 fsb οι μνημες ηταν ασταθης (η μια ειναι 333 της κακιας ωρας ) μαλλον αυτες σε κοβουν Υ.Γ. οχι οτι ειμαι και ο καταληλοτερος γι αυτο το οποτε οποιος μπορει ας με διορθωσει οπου κανω λαθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
giaretos Ιούνιος 4, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 είναι 400αρα καi την έχω με χαλαρά timings opote de prepei na einai ayto Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιούνιος 4, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 Φίλε έχουμε την ίδια μητρική οπότε τα πράγματα έχουν ως εξής. Μην ονειρεύεσαι γιγαχέρτζ με τη σέσουλα ,θα απογοητευτείς λιγότερο αν τελικά δεν τα πετύχεις.Αν το μάπα τροφοδοτικό από Πλαίσιο είναι κάνα Chieftec τότε η "μάπα " είναι η πλέον αγαπημένη μάρκα του φόρουμ.350 βατ δεν είναι κακά αλλά ούτε και υπερβολικά.Δεν ξέρω τι άλλο έχεις στο σύστημά σου.Θα μας πεις?Πολυμέτρησε αν θες να ξέρεις τι λες. Δες το vcore σε ηρεμία και σε φορτίο,δες τη 12άρα κυρίως επίσης στις δύο περιπτώσεις και την 5άρα.Πολύ σωστά διαπίστωσες ότι μνήμη ακολουθεί τον επεξεργαστή αρχίζοντας από αυτό που έχεις δηλώσει στο ΒΙΟΣ.Βάλτη λοιπόν 266 και ανέβαζε. Η δικιά μου μητρική κάνει ένα 0.05 βολτ υπέρταση στα 1.85 από ΒΙΟΣ.Αυτό όταν δεν έχεις θέσει το αντίστοιχο jumper στο overvoltage. Αν ναι τότε το 1.85 αντιστοιχεί στο 1.95 που στη δικιά μου μητρική πολυμετρήθηκε στα 2.15. Ειδικά λόγω καλοκαιριού το overvoltage δεν το χρειάζεσαι.Για να είσαι σίγουρος στα παραθύρια πιο κομμάτι βρίσκεται σε ποια συχνότητα CPU-z και καθάρισες. Υπάρχει τρόπος να ανεβάζεις και από παραθύρια συχνότητα με τη μητρική μας αλλά έχω καιρό να το χρησιμοποιήσω και πού να το ψάχνω τέτοιες ώρες.Δεν είναι όλοι οι επεξεργαστές ίσοι και όμοιοι . Άλλοι ανεβαίνουνε άλλοι όχι. Βρες τη μέγιστη συχνότητα με τις μνήμες χαμηλά. Τσέκαρε σταθερότητα με toast για βιαστικές καταστάσεις και s&m για πλήρη έλεγχο σταθερότητας. Ξέχνα prime δε φτουράει.Θα σου κόψει μπόλικη φόρα άδικα .Στο τέλος τράβα και λίγη ώρα με το system stability tester των δικών μας Darth & Seankon και είσαι σίγουρος.Υπολόγισε ότι λίγο πιο κάτω από εκεί που έφτασες θα αντέξει το σύστημα όταν ανεβάσεις και τις μνήμες.Τώρα κατέβασε συχνότητα επεξεργαστή και πολεμα τις μνήμες .Βάλε SPD και άρχισε να ψάχνεις τα όρια. Έχε κατά νου ότι η πλατφόρμα μας λατρέυει τους σφικτούς χρονισμούς. Αν τώρα θες κι έναν μπούσουλα για να υπερχρονίσεις τις μνήμες σου ,αν τα λέγαμε από το τηλέφωνο μπορεί μια πρώτη προσπάθεια να μας έπαιρνε καμιά ώρα οπότε θα σου προτείνω να διαβάσεις τριγύρω τους υπερπλήρεις οδηγούς.Η στοκ ψύκτρα μιας κι εγώ τη χρησιμοποιώ είναι σαν οργωμένο χωράφι. Αν δεν είχα ανεμιστηράκι δέλτα από 754 μαμά στα 16 βολτ να την φυσάει θα την είχα τρίψει από καιρό.Οπότε αν έχεις 10-15 λεπτά κι ένα ντουκόχαρτο 1000 ή 1200 ρίξε της ένα τριψιματάκι,και ξαναβάλτη με φρέσκια arctic οτιδήποτε.Η θερμοκρασίες που ΔΕΝ αναφέρεις πουθενά μπορεί να σε κόβουν .Από κει και πέρα αρχίζει το fine tuning των μνημών και του συστήματός σου εν γένει. Βρες τα μέγιστα ξεχωριστά και τα ξαναλέμε.Καλή δουλειά Link to comment Share on other sites More sharing options...
giaretos Ιούνιος 4, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 οι θερμοκρασιες ειναι 48 idle kai 52 full οταν ειμαι στα 333(default dhl) ενω στα 2200(1.77 vcore) ειμαι καπου 3 βαθμους πανω.το τροφοδοτικο ειναι macron(πως είπατε??).τον εχω δοκιμασει και παραπανω και παει γυρω στους 60(με 1.92vcore απο asus probe).καινοθρια ψυκτρα χρειαζομαι μαλλον ε?δε με ενδιαφερει να εχω σφιχτους χρονισμους στη μνημη.Τελικα το agp lock κλειδωνει και το pci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιούνιος 5, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 Από ΒΙΟΣ ενεργοποιείς την ασύγχρονη κάτι και έχεις κλείδωμα. Οι θερμοκρασίες σου δεν είναι και χαμηλές. Εγώ με Τ-ψωμάκι Β 2000+ (1667) @ 2200 1.9 βολτ πολύμετρο 1.85 ΒΙΟΣ 40 πλήρες φορτίο αυτή τη στιγμή με μαμά ψύκτρα και 7άρι από 754 στα 16 βολτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.