Jump to content

Μητρική 754..

N1K

Recommended Posts

Καλησπέρες & καλως σας βρήκα!

Εδω και καιρό έχω ενα πρόβλημα με την μητρική μου που όμως λόγω χρόνου συνεχώς αναβάλω τη λυση του. Εχω την chaintech znf3-250 zenith. Υπάρχει προβλημα στο 2&3 slot της μνήμης με αποτελεσμα οταν βάζω άλλα 512 ακομα να έχω προβλήματα με κολλήματα.. Τουλάχιστον εκει έχω καταλήξει. Οταν αφαιρω απο το 2ο η 3o slot την μνημη τοτε το συστημα ειναι σταθερότατο. Κανένα προβλημα. Γι΄αυτο θα ήθελα να μου πείτε την καλυτερη μητρική κατα την γνωμη σας [θέλω πολλα accessories μαζί και πολλες pci. δε με νοιαζουν τοσο επιδόσεις..] ωστε όταν με το καλο πάω για αλλαγη να ζητησω την καταλληλη! Eiμαι μεταξυ Αsus K8N4-E Deluxe με nVidia nForce4 4X και Αsus K8N-E Deluxe με το παλιοτερο nforce 3 αλλα me περισσοτερες pci..

Προτεινετε κάτι καλυτερο σε socket 754 για τον amd 3000+ στα 64bit?

Τι θα έλεγες να τους ζητήσεις μητρική 939 και να πας σε γενικότερη αναβάθμιση? Το πρόβλημα της μητρικής σου είναι τέτοιο που δεν νομίζω να μπορούν να σου πουν τίποτα.

Πάντως χαλαρά πας σε NF4 αν μείνεις σε 754. Εκτός και αν έχεις ανάγκη όπωσδήποτε τις πολλές PCI.

John_dr πόσο θα μου κόστιζε μια αναβάθμιση?

Σιγουρα δε μπορουν να πουν κάτι αλλά δε νομίζω να μπορώ να επιστρεψω και τον επεξεργαστη..

εκτος και αν βρω να τον πουλήσω οποτε θα πρεπει να δωσω εγώ τη διαφορά..

Όχι. Ο επεξεργαστής θα πάει για πούλημα. Απλά θα πληρώσεις κάποια διαφορά για την νέα σου μητρική και ένα επιπλέον έξοδο για την νέα cpu.

Κανένα 100-200 επιπλέον € το κόβω ανάλογα του τι θα πάρεις.

Πάντως μην σε πάρω και στον λαιμό μου. Αν δεν έχεις ανάγκη την επιπλέον επεξεργαστική ισχύ κάτσε με το 754. Μια χαρά είναι. Αν όμως σκεφτόσουν να πας μέσα στους επόμενους μήνες σε 939 τότε ίσως να είναι η καλύτερη ευκαιρία αυτή εδώ.

Και προς Θεού. Όχι Chaintech.

Η Asus K8N4 E dlx ειναι PCI-express οποτε στην αναβαθμιση θα πρεπει να υπολογισεις και καινουρια καρτα γραφικων.Η αναβαθμιση απο 754 σε 939 κατα την γνωμη μου δεν αξιζει τον κοπο, η διαφορα στις επιδοσεις ειναι πολυ μικρη για τα εξοδα που απαιτει, εκτος και αν στοχευεις σε 2 καρτες γραφικων sli ,που οπως ειπες δεν ενδιαφερεσαι.Το προβλημα που εχεις πιθανον να μην οφειλεται σε προβλημα μητρικης, αλλα στην ασυμβατοτητα που μπορει να εχουν οι μνημες μεταξυ τους.(Μπορεις να κοιταξεις τη γραφει επανω καθε μνημη, η μια ισως να ειναι Cl 3, και η αλλη 2,5 η παρομοιως).

Επειδή και γω έκανα πριν λίγο καιρό αυτή την αλλαγή του socket απο 754 σε 939 μπορώ να σου πω ότι μόνο οφέλη θα έχεις απο αυτήν την αλλαγή μιας και το πιο πιθανο είναι ότι και οι πυρήνες των Athlon 64 X2 θα μπορούν να μπαίνουν στο 939.Έτσι θα έχεις κάνει μια επένδυση η οποία θα μπορεί να έχει αξία στο χρόνο.

Σίγουρα το ότι θα πρέπει να αλλάξεις και κάρτα γραφικών δεν είναι και ότι καλύτερο αλλα αν δεν είσαι και πολύ μανιακός με τα παιχνίδια δεν θα έχεις την απαίτηση να κάνεις και άλλη αλλαγή της κάρετας σου σύντομα.

Κάποια + πάντως που βρήκα εγώ στην μετάβαση απο 754 σε 939 ειναι

1.Dual Channel

2.6 Sata(4 Sata 2)

3.Bluetooth

Παιδιά μου φαίνονται πολλα τα έξοδα και δεν θέλω να είμαι πλεονέκτης κιολας..

-Απο υπολογιστική ισχυ ειμαι υπερκαλυμενος και υπερευχαριστημένος! Αφου και όταν ενεργοποιώ cool&quiet και πάλι δεν έχω καποια απαιτηση!

-Γιατι να αλλάξω κάρτα γραφικών? Η radeon9550 τα πάει μια χαρά και εξαρχής, δεν προοριζόταν για παιχνίδια.

-Τέλος να αναφέρω ότι ολοκληρο σύστημα προοριζόταν και θέλω να πιστευω οτι είναι best value for money..

Πραγματικά πιστευω οτι δεν αξίζει τον κόπο! Με τα επιπλεον χρηματα μπορει κανεις να κανει διακοπές ρε παιδια ή να βάλει δορυφορική ή και να τα βάλει στην άκρη για ενα laptop! Δειτε το και έτσι!

Εχω ξεφυγει πια απο το τριπάκι της αναβαθμισης για τους προαναφερθεντες λόγους!

Βέβαια ο καθένας έχει τις προτεραιότητες του αλλά σκεφτειτε το!

'Οποτε τελειωνοντας την εξεταστική μαλλον πάω για αυτήν:

http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=14&l3=0&model=235&modelmenu=1

Έχω καποιες αμφιβολίες όμως για το VIA..

Πως το βλεπετε? Λετε να υπάρχει καμία με περισσοτερα παρελκόμενα..?

επειδη βλέπω την μητρική αρκετά φτηνότερη απο αυτή που εχω δεν δικαιούμαι και κατι extra σε σχεση πάντα με αυτά που είχα δωσει?

ελπίζω να μην κουρασα! :039:

Μια χαρά είναι η καρτούλα. Και έχει και καλή συμβατότητα με τις μνήμες.

Την είχα για κάποιο χρονικό διάστημα και αν είχε PCI lock θα την είχα ακόμα.

Χαλαρά πάρτην και φρόντισε να σου καλύψουν την διαφορά. Δεν τους κάνεις και χάρη επειδή η μητρική που σου πούλησαν δεν δούλεψε σωστά!

Και μην ανησυχείς για το VIA. Μια χαρά είναι.

• 2 weeks later...
Η αναβαθμιση απο 754 σε 939 κατα την γνωμη μου δεν αξιζει τον κοπο, η διαφορα στις επιδοσεις ειναι πολυ μικρη για τα εξοδα που απαιτει, εκτος και αν στοχευεις σε 2 καρτες γραφικων sli ,που οπως ειπες δεν ενδιαφερεσαι.

Λάθος. Το SLI είναι το πλέον οικονομικά ασύμφορο.

Διότι:

Επειδή και γω έκανα πριν λίγο καιρό αυτή την αλλαγή του socket απο 754 σε 939 μπορώ να σου πω ότι μόνο οφέλη θα έχεις απο αυτήν την αλλαγή μιας και το πιο πιθανο είναι ότι και οι πυρήνες των Athlon 64 X2 θα μπορούν να μπαίνουν στο 939.Έτσι θα έχεις κάνει μια επένδυση η οποία θα μπορεί να έχει αξία στο χρόνο.

Κάποια + πάντως που βρήκα εγώ στην μετάβαση απο 754 σε 939 ειναι

Dual Channel

Ακριβώς.

Μόνο και μόνο οι dual-core X2 υποδεικνύουν την αξία της μετάβασης.

7-5-4 RULES!!!Mην ακους τπτ.Αργοτερα θα κανουμε μαζι αναβαθμιση :D

Τωρα για την mobo που λες...Την ειχα και δε μου εκανε κανενα τετοιο prob με μνημες.

Παιζει κατι με dual side σιγουρα...

Αν βαζεις στην 1-3 δε πρεπει να εχεις προβλημα.

Αν παλι εχεις καποιο dimm με dual side ενεργοποιησε το 2T απο το bios για τις μνημες.

Eλπιζω να μην εχεις C0 step που εχει μονο 1Τ.

Προτεινετε κάτι καλυτερο σε socket 754 για τον amd 3000+ στα 64bit?

Ναι Dfi-nf Αν και η mobo σου μια χαρα ειναι.

Οι μνήμες είναι πανομοιότηπες ή διαφορετικά μοντέλα?

Αν αντί για 2 χ 512 , πάρεις μία στο 1 GB?

και αμα θελει στο μελλοντικο atlhon x2 να βαλει dual channel ?Αντε παλι 1 GB :(

οι μνήμες είναι πανομοιοτυπες. η μια είναι 256 και η αλλη 512 κατα λάθος. [ζήτησα 2χ256 αλλα ο το αστερι ο πωλητης έβαλε κατα λάθος μια 512!] :110:

το προβλημα δεν με απασχολει και τοσο γιατι η chaintech θα αλλάχτει σε περιπου 2-3βδομάδες.

αυτο που γραφεις σιμο δε το καταλαβαίνω..

Eλπιζω να μην εχεις C0 step που εχει μονο 1Τ.

dfi-asus-msi??

το πλαισιο φερνει dfi η msi? αν οχι αναγκαστικα asus!

και αμα θελει στο μελλοντικο atlhon x2 να βαλει dual channel ?Αντε παλι 1 GB :(

Με αυτήν την λογική τότε να μην κάνω καμμία αγορά τώρα γιατί σε 2 χρόνια θα πάρω τον Ρ5 στα 10,2 ΕΕ με τριπλό SLI , DDR4 και AGP express..

Με αυτήν την λογική τότε να μην κάνω καμμία αγορά τώρα γιατί σε 2 χρόνια θα πάρω τον Ρ5 στα 10,2 ΕΕ με τριπλό SLI , DDR4 και AGP express..

Αφου θα βαλεις DDR4 τοτε κανε οτι αλλαγη θελεις.

Εγω το λεω γιατι ετσι την επαθα και το λεω για να μη την πατησει κ το παλικαρι.

Ειχα 1x512 στον ΧP.Πηρα μια mobo με dual chanel και γιατι δε μπορουσα να παρω ακομα ενα 512 το πουλησα και πηρα 2χ256.

Μετα που ηθελα 1χ512 αντε παλι απο την αρχη.

Αρα αυτο που ειπες δε στεκει.

το πλαισιο φερνει dfi η msi? αν οχι αναγκαστικα asus!

A πλαισιο δυστηχως οχι msi ή dfi.

Στο παραπανω τωρα που ρωτησες...

Βαλε την 512 στο 1ο slot (κοντα στο cpu)και την 256 στο 3ο slot.

Ετσι πρεπει να δουλευει κανονικα.

Τωρα αμα το αποφασισες να αλλαξεις τι να σου πω :)

Μη νομιζεις οτι ειναι κ στανταρ οτι δε θα σου κανει τα ιδια εκει.

Ο mem controller ειναι ο cpu αρα...

Δοκιμασε αυτο που σου ειπα να κανεις πανω (σλοτ 1 512, σλοτ3 256) και αν ουτε αυτο δε κανει...

Eλπιζω να μην εχεις C0 step που εχει μονο 1Τ???????

Τι σημαινει αυτο ρε παιδια?

Εμενα η cpu ειναι athlon 64 3000+ model c stepping 0

δεν λειτουργει μα μνημες σε 2Τ?

Noμιζω σε Clawhammer και C0 δε μπορεις να το αλλαξεις.

Αν κανω λαθος.. :064:

Ε διαπιστωσε το με το A64 Tweaker.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.