Jump to content

Smart Fan σε Gigabyte GAK8NF-9

Chris2004

Recommended Posts

Πήρα που λέτε για τον πατέρα ένα συστηματάκι Α64 (βλακεία έπρεπε να του πασσάρω τον Prescott και να κρατήσω τον Athlon)

Για μητρική πήρα την GAK8NF-9 της Gigabyte.

Όλα καλά αλλά δεν έχω ιδέα πως δουλεύει το Smart Fan. Το έχω enabled απο το Bios και προφανώς το χειρίζεσαι απο το Easy Tune, το πειράζω αλλά δεν έχω καταφέρει να του μειώσω στροφές. Μήπως έχει ιδέα κανείς πώς δουλεύει;

Οχι Chris μην ασχολιεσαι με @@ριες....

Το Easy Tune να το εχεις καλυτερα για να βλεπεις τις ενδειξεις των θερμοκρασιων ετσι κι αλλιως ξερεις να κανεις o/c προτιμησε το BIOS...

Στην δικη μου μητρικη (ειναι για 754 ομως) δεν λειτουργει το Smart Fan...

Στην τελικη αμα σε ενοχλουν τοσο πολυ οι φανες βαλε μικροτερες ή νερακι τα ξερεις καλυτερα...

Ναι μωρέ είπα να γλιτώσω κανα φράγκο αν μπορούσα να του κόψω λίγες στροφές.

Απο το Easy Tune δεν πρόκειται να κάνω o/c απλά έχει τις λειτουργίες για το Smart Fan. Απο το Bios έχει μόνο enabled-disabled.

το πειράζω αλλά δεν έχω καταφέρει να του μειώσω στροφές. Μήπως έχει ιδέα κανείς πώς δουλεύει;

Έλα, εύκολο είναι...

Αφού το ενεργοποιήσεις από το bios, μπες μέσα στο easytune5, πάτα "smartfan" και πήγαινε ρύθμισε το - έχει σε ποσοστό επί % ανάλογα τη θερμοκρασία: έως 40, 40-50, 50-60, 60 και άνω.. μπουμ - πατάς "ΟΚ" και έτοιμος..

Αν θες αλλάζεις και τη διαβάθμιση των θερμοκρασιών....

Το ρυθμίζεις όπως γουστάρεις, και δουλεύει άψογα

Καλού κακού, βάλε το τελευταίο bios, και κάνε online update για το ΕΤ5 για να έχεις και την τελευταία έκδοση

post-356-1442174096,5207_thumb.jpg

Τελικά τα κατάφεα να το μειώσω στις 2100 απο 3300 αλλά πάλι σαν αεροπλάνο κάνει το ανεμηστίρι της AMD.

έλα τώρα!... μην μας κουφαίνεις - εγώ το έχω στις 2250 στροφές σε idle, και δεν ακούγεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα... στις 3000 ίσα που το καταλαβαίνεις (αν έχεις πολύ ευαίσθητο αυτί) και δεν ενοχλεί καθόλου βέβαια

Προσωπικά αρχίζει να με ενοχλεί μετά τις 3600-3700, αλλά έχω βάλει max στροφές τις 3500 και είναι πάντα "εντός ορίων" ο θόρυβος

Μήπως έχει πρόβλημα το ανεμιστηράκι ή μήπως ο Chris έχει πέσει σε καμιά περίπτωση? Αν δεν κάνω λάθος οι ανεμιστήρες στους AMD είναι delta. Μήπως όμως υπάρχουν και μαμίσιες ψήκτρες με χειρότερα ανεμιστήρια εκεί έξω?

DELTA ΕΙΝΑΙ???? Κατάλαβα....

Εγώ δεν είπα ότι δεν υπάρχουν χειρότερες....αλλά δεν αυτοδιαφημίζονται ως Cool n Quiet(Αυτός ήταν και ένας βασικός λόγος που έβαλα AMD στο Pc του πατέρα, να δουλεύει χωρίς να του παίρνει τα αυτιά το Cooler αλλά μάλλον θα χρειαστεί να βρώ άλλη λύση). Quiet για μένα πάντως είναι <19dB. Ίσως να είμαι εγώ ευαίσθητος τί να πώ.

Κοίτα εγώ quiet σύστημα είχα μόνο μια φορά που για πλάκα φόρτωσα λειτουργικό με χρήση usb stick και έχοντας πριν απενεργοποιήσει όλους τους σκληρούς και τα opticals αλλά και τα fans πλην τροφοδοτικού (οπότε ήταν σχεδόν quiet διότι ήταν και βράδυ - νεκροταφείο).

Χωρίς να αναφέρομαι σε σένα απλά να πω ότι δεν έχω καταλάβει ένα πράμα. Μα καλά ρε παιδιά. Η μόνη εστία θορύβου σε ένα PC είναι το cooler της cpu?

Βρε εγώ έχω ένα 7άρη δέλτα από 754 στην μαμά ψύκτρα του ΧΡ μου και τρώει 16 βόλτια και τον επικαλύπτει ένας 8άρης του κιλού με λίγες σχετικά στροφές.( στα 24 βολτ βέβαια δεν τον επικαλύπτει ούτε τουρμπίνα αεροπλάνου) Σου έχει τύχει κάποια γκαντεμιά ,κοίτα για κανένα κουφό συντονισμό

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.