Jump to content

Μεγάλο πρόβλημα ενεργοποίησης DSL 384 - Ζητάω βοήθεια !

Alkis27

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μεγάλο πρόβλημα παιδιά και δηστυχώς δεν μπορεί να με βοηθήσει ούτε το 1242 ! Ελπίζω εδώ μέσα να υπάρχουν πραγματικά "ειδικοί" που να μπορέσουν να μου δώσουν κάποιες κατευθύνσεις...Λοιπόν θα τα πω εν συντομία.Εχω ISDN.Κάνω αίτηση στον ΟΤΕ για να μου βάλουν ADSL 384.Παραγγέλνω επίσης το Jetspeed 520i.Σε 2 μέρες με παίρνουν τηλ και μου λένε οτι η σύνδεση μου ξεκίνησε να δρομολογείται και θα ενεργοποιηθεί σε 12 μέρες.Επίσης με ενημερώνουν οτι θα μου στείλουν το Jetspeed 520i σε 4 μέρες.Οταν μου ήρθε και το σύνδεσα (όλα σωστά με την συνδεσμολογία,splitter κτλ) διαπίστωσα οτι το λαμπάκι για το DSL (WAN) είναι σταθερά αναμένο ! Πράγμα που σημαίνει οτι ενεργοποιήθηκε η σύνδεση αρκετές μέρες νωρίτερα από τις 12...Ομως δυστηχώς δεν μπορώ να μπω με τίποτα στο net ! Χρησιμοποίησα μια ΝΕΤ κάρτα,μια demo της Teledome και με την καθοδήγηση του 1242 (ρυθμίσεις του router κτλ) με το γνωστό "u/n : otenet@otenet.gr pass : otenet" αλλά τίποτα.Το 1242 αφού με διαβεβαίωσε οτι όντως βλέπει στο τηλέφωνό μου να έχει ενεργοποιηθεί η DSL , με παρέπεμψε τελικά στις βλάβες (124) όπου εκεί έκανα καταχώρηση του αιτήματος και μου είπαν οτι θα με ενημερώσουν...Αυτά. Τί κάνω τώρα ??? Τί μπορεί να φταίει ? Εχω απελπιστεί σε σημείο που σκέφτομαι να πάρω τηλ να ακυρώσω την ADSL που τόσο περίμενα ! Please help !

τσέκαρε καλά όλες τις ρυθμίσεις στο modem / router καθώς και του software firewall (αν έχεις)

έχε επίσης υπόψιν ότι το demo της otenet σε αφήνει να μπεις μόνο στο websales.otenet.gr

Καταρχην μην απελπιζεσαι....Το οτι εχει ενεργοποιηθει η γραμμη adsl αυτο δεν λεει τιποτα.Για να το καταλαβεις , θα σου πω την δικια μου μικρη ιστορια.

Κυριακη βραδυ αιτηση ενεργοποιησης γραμμης μεσω Net

Δευτερα πρωι επιβεβαιωση αιτησης απο τον ΟΤΕ

Τεταρτη μεσημερι, με ενημερερωσαν οι η adsl ενεργοποιηθηκε

Πεμπτη (δεν ειχα μοντεμ να δοκιμασω τις προηγουμενες μερες) ηρθε ο DJD και πεθαναμε στις δοκιμες αλλα η ρημαδα η adsl δεν ελεγε να δουλεψε με τιποτα.

Το μοντεμ συγχρονιζε κανονικα αλλα IP δεν επρερνε με τιποτα με αποτελεσμα να μην δουλευει σωστα! Λυση: μετα απο καποια "τηλεφωνα" με πηραν σπιτι και η βλαβη οφειλονταν στα κεντρικα του dslam που ανηκω και στη γραμμη μου. Μπορει λοιπον να παιζει κατι αντιστοιχο και σε σενα. Για αρχη δηλωσε βλαβη στον ΟΤΕ και περιμενε ποτε θα αξιωθουν να κοιταξουν την περιπτωση σου.... Εφοδιασου με υπομονη και περιμενε δυστυχως !

Βεβαια ολα τα παραπανω ισχυουν στην περιπτωση οτι εισαι σιγουρος για τα :

1. Ενεργοποιηση γραμμης

2, Εχεις βαλει σωστες ρυθμισεις στο μοντεμ..

Αρχική απάντηση από PGM

Βεβαια ολα τα παραπανω ισχυουν στην περιπτωση οτι εισαι σιγουρος για τα :

1. Ενεργοποιηση γραμμης

2, Εχεις βαλει σωστες ρυθμισεις στο μοντεμ..

3. ADSL σύνδεση με provider (προφανές αλλά δεν το διευκρινίζεις....)

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 19:19]

3. ADSL σύνδεση με provider (προφανές αλλά δεν το διευκρινίζεις....)

:T: Thank u Spell Checker...:D

Αρχική απάντηση από PGM

Το μοντεμ συγχρονιζε κανονικα αλλα IP δεν επρερνε με τιποτα με αποτελεσμα να μην δουλευει σωστα! Λυση: μετα απο καποια "τηλεφωνα" με πηραν σπιτι και η βλαβη οφειλονταν στα κεντρικα του dslam που ανηκω και στη γραμμη μου.

αν και δεν με χαροποιεί καθόλου το να δίνω ελαφρυντικά σε ανεύθυνους admins ( :p ), να προσθέσω ότι το πρόβλημα είναι γνωστό (τουλάχιστον σε Siemens 1 DSLAM) όπου μπορεί (για οποιοδήποτε λόγο) να πέφτει η σύνδεση αλλά το DSLAM να ''κρατάει'' την IP, με αποτέλεσμα ο provider να μην ''βλέπει'' το log off και να μην μπορεί να επανέλθει η σύνδεση

(δεν ξέρω βέβαια αν αυτό ήταν το πρόβλημα - πέραν των ασχέτων κουμπάρων που είχες φέρει ως ''ειδικούς'' :p - στην περίπτωσή σου)

Spc ποιο ακριβως ηταν το προβλημα παραμενεi αγνωστο και να σου πω την αληθεια ουτε καν μπηκα στο κοπο να το ψαξω απο την στιγμη που διορθωθηκε....Σε dslam καλο ειμαι σχετικα (Intracom).... Παντως ο admin ηταν αρκετα συνεργασιμος αν και δεν καταφερε να κανει τιποτα...μονο κατι σουβλακια εφαγε με επιτυχια ...χαχαχαχαχα...

Κατι άλλο παιδια για να είμαι σίγουρος... με το να βάλω στα settings του router username : otenet@otenet.gr και pass : otenet και δεδομένου οτι ολα τα άλλα settings τα έχω έτσι όπως πρέπει (με την καθοδήγηση του 1242 και του manual του router) , θα πρέπει να μπορώ να μπω μόνο στη σελίδα http://my.otenet.gr και http://websales.otenet.gr ? Αυτή στο 1242 οταν με καθοδηγούσε και τσέκαρε αν δουλεύει, με ρώταγε αν στις ρυθμίσεις του Jetspeed 520i το "λαμπάκι" δίπλα στη σύνδεση έγινε από κόκκινο πράσινο..δεν χρειαζόταν δηλαδή να ανοίγω τον browser κάθε φορά για να τσεκάρω αν μπαίνει στο my.otenet.gr.

Παιδιά μόλις επικοινώνησα και με το 134 και μου είπε οτι η χρέωσή μου ξεκινάει κανονικά στις 16/1 δηλαδή σε 3 μέρες.Παρόλο που φαίνεται οτι η γραμμή έχει ενεργοποιηθεί υπάρχει περίπτωση να μην έχει ενεργοποιηθεί πλήρως ! Τί λετε για αυτό ????

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.