mefistofelis Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2005 Εχω κοψει κατι ψυκτρακια και σκεφτομαι να τα βαλω πανω στα Mosfet της μητρικης μου για να τα τσιλαρω.Το μονο που με ανησυχει ειναι αν πρεπει το καθε Mosfet να εχει και το δικο του ψυκτρακι η μπορω σε ορισμενα που ειναι στη σειρα να βαλω ενα πανω και στα 3.Υπαρχει κινδυνος βραχυκυκλωματος η τιποτα τετοιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Μάϊος 24, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 Οχι δεν εχει προβλημα .Εχω βαλει σε 2 mosfet ενα ψυκτρακι , το οποιο βεβαια καλυπτει ολη την επιφανεια τους . Τωρα που το σκεφτομαι ... με το avatar σου μαλλον θα αναθεωρησω τις αποψεις μου . Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgroundman Μάϊος 24, 2005 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2005 1. Καλύτερα να βάλεις μια μεγάλη ψύχτρα για 3 mosfet παρά 3 μικρές, μία για το καθένα. Έχεις απαγωγή της ίδια θερμότητας (απο τα 3 mosfet) σε μεγαλύτερη επιφάνεια.2. Αν η ψύχτρα ακουμπάει στο κεραμικό δεν έχει πρόβλημα. Για να βραχυκυκλώσει πρέπει να ακουμπάει στα δυο ποδαράκια του mosfet (λίγο δύσκολο). Βάλε και Ceramic (μή ηλεκτραγώγιμη) για να μη γίνει καμια στραβή με τη θερμοαγώγιμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάϊος 25, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2005 Για το 1 βασικά έχεις τριπλάσια θερμότητα να απομακρύνεις και όχι την ίδια οπότε κάπου στο μία η άλλη να έρχεται εκτός κι αν εννοείς ότι είναι λόγω μεγέθους πιο εύκολο να εκμεταλλευτεί τη ροή ενός 8άρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Μάϊος 25, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2005 Τι εννοεις σουμι?Δεν καταλαβαινω Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάϊος 25, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2005 Γράψε λάθος τώρα που το ξαναδιαβάζω νομίζω ότι απλά παρανόησα. Στον backgroundman αναφερόμουνα και μου φάνηκε ότι έλεγε πως με μία μεγαλύτερη ψύκτρα θα είχε να απάγει τη θερμότητα που βγάζει το ένα μόσφετ. Τέσπα μαμακία μου μάλλον. Ζητώ συγγνώμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgroundman Μάϊος 25, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2005 Γράψε λάθος τώρα που το ξαναδιαβάζω νομίζω ότι απλά παρανόησα. Στον backgroundman αναφερόμουναΈστω οτι έχεις Α watt θερμότητα απο κάθε mosfet. Τότε επειδή η επιφάνεια της μιας μεγάλης ψύχτρας είναι μεγαλύτερη απο το άθροισμα των επιφανειών των 3 μικρών, τα απαγώμενα 3Α watt θερμότητα θα διαμοιράζονται σε μεγαλύτερη επιφάνεια και θα απάγωνται απο τη ψύχτρα στο περιβάλλον πιο γρήγορα. Επιπλέον δεδομένου οτι με τη μία ψύχτρα έχεις πιο πολύ υλικό έχεις και μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα (δεδομένου οτι μιλάμε για ίδια υλικά ανάμεσα στη μεγάλη και τις μικρές) άρα θες μικρότερη ροή αέρα στη μια ψύχτρα, για να απάγεις τα ιδια watt, απο αυτή που θα χρειαζόντουσαν οι 3 μικρές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάϊος 25, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2005 Και αυτός είναι ο λόγος που έγραψα ότι κατάλαβα πως έγραψα λαθος. Σόρυ άλλη μία Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgroundman Μάϊος 26, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 Και αυτός είναι ο λόγος που έγραψα ότι κατάλαβα πως έγραψα λαθος. Σόρυ άλλη μίαΕσυ τουλάχιστον το έγραψες λάθος, εγώ το έκανα λάθος στο m/b μου. Και το χειρότερο το έκανα με logo !!!!Δε πηράζει απο τα λάθη μαθαίνεις λένε !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol1442169091 Μάϊος 26, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 Και εγω λαθος το κανα αλλα παλι καλα χωρις logo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Μάϊος 26, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 Επειδη σκεφτομαι να χρησιμοποιησω μιγμα σιλικονης και θερμοαγωγιμης παστας για να τα στερεωσ φοβαμαι μηπως η δευτερη ειναι και ηλεκτρικα αγωγιμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάϊος 26, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2005 Από τα λάθη μαθαίνεις ...πώς είναι να ξεκολλάει η ψύκτρα μαζί με το μόσφετ?( έλα μωρέ τόσα σκ@τουλάκια έχει ,σιγά μην της λείψει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol1442169091 Μάϊος 27, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2005 Aν εννοεις την θερμαγωγιμη ναναι ηλεκτρικα αγωγιμη τοτε μου φαινεται οτι η ceramique δεν ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Μάϊος 27, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2005 Κανεις να ξερει σιγουρα?Δεν θελω να την χασω την μητρικουλα μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Μάϊος 27, 2005 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2005 Η ceramique δεν ειναι ηλεκτρικα αγωγιμη . Βαλε αφοβα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoulRiver Μάϊος 27, 2005 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2005 με την AS5 να φοβασε η ceramique λεει πως δεν ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.