Jump to content

INTERNET RADIO

torolos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδες. Επειδη ακουω πολυ συχνα ραδιο μεσω ιντερνετ θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος βελτιωσης της ποιοτητας του ραδιοφωνου καθως ακουγεται λιγο μουντα;?

Μήπως είναι θέμα σύνδεσης? Αν το bitrate είναι ιδιαίτερα χαμηλό όπως π.χ. με μια PSTN σύνδεση και η κωδικοποίηση π.χ. σε mp3 τότε μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα.

Πάρε π.χ. ένα mp3 που έχεις και ρίξε του μια κωδικοποίηση στα 48 ή ακόμα και στα 56kbits. Θα δεις ότι ο ήχος χάνει την καθαρότητά του και γίνεται ποιο μουντός χάνοντας τις υψηλές συχνότητές.

Aυτο εξαρτατε απο τον codec που εχει ο πομπος.

Οι περισσοτεροι εχουν @@codecs και για να ακουσεις καλα θελεις 64+bitrate.

Τώρα που το λέτε άκουσα κάτι ραδιόφωνα του εξωτερικου που είχαν 128 bitrate έως k 192 αλλα.Επίσης διαπιστωσα οτι τα ελληνικα που ακουω εχουν 24!! Αθλιο ε?

Ναι, μα εγω εχω συνδση adsl 384/128.Κ πριν που ειχα απλο 56 μοντεμ ακουγοταν το ιδιο πραγμα.Αρα μαλλον δε φταιει η δικη μου συνδεση αλλα η δικη τους αναμεταδωση

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.