Jump to content

Προβλημα...!

ckdiablo555

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα,ενας φιλος εχει τον εξης Η/Υ:

ΑΒΙΤ IC7-MAX3

Intel Pentium 4 3000Mhz

2*512 RAM Kingston cl3.0

Sapphire 9600XT 256MB

SATA Maxtor 120GB

Antec 480W

Πριν απο καιρο τον ειχα ανεβασει σε πολυ σταθερα επιπεδα με την 3D-cooler της GIGABYTE μεχρι τα 3300(220FSB) λογο μνημων,χρησιμοποιοντας αρκετα υψηλη ταση στις μνημες και με διαιρετη γιατι αλλιως εβγαζε ενα μηνυμα το οποιο ελεγε BOOT DISC FAILURE,Please insert the disc and press enter!Και ηταν απολυτα σταθερος σε prime,κλπ.Μετα απο λιγο καιρο καμια εβδομαδα ο φιλος τον επανεφερε στα αρχικα του πατοντας την εντολη DEAFAULT απο το bios,ωραια και καλα ηταν ολα,αλλα πριν απο μια εβδομαδα μου ειπε να πηγαινα να του τον ανεβαζα λιγο!Πηγα λοιπον και απο εκει αρχισαν ολα...!

Δοκιμασα τα παντα του εβαλα ακομα και ψυκτρακια στις μνημες(chipakia δεν θυμαμαι),του χτυπησα ''τεραβολτ'' σε μνημες με διαιρετη ακομα και cpu εδοσα μεχρι και 1,45βολτ!Τιποτα ουτε στα 201FSB δεν πηγε και καθε φορα μου εβγαζε το μηνυμα:BOOT DISC FAILURE,Please insert the disc and press enter!και κολαγε και επρεπε να βγαζω μπαταριες...!Τελος παντων μετα απο ολοκληροτικη αποτυχια στο oc του συγκεκριμενου Η/Υ τον εβαλα στα 3000 και του ειπα ασε να φερω τις δικες μου μνημες(PC3500 ΒΗ5) να δουμε αν ανεβαινει,και του ανεβασα λιγο την καρτα γραφικων με το RADLINKER στα 530 τον πυρηνα και 330 τις μνημες για να παιζει λιγο ποιο καλα σε μερικα games.Και τελος παντον ηταν να παω αυριο με τις μνημες μου να το δοκιμαζαμε...!Αλλα με πηρε τηλ. πριν απο λιγο και μου ειπε οτι εβγαλε το καλοδιο απο το τροφοδοτικο και επεσε ο γενικος και μολις το εβαλε και τον ανοιξε παλι μπηκε κανονικα μεχρι εκει που ζηταν τα WINDOWS κωδικο και εδειχνε μαυρη εικονα και μονο το ποντικι να κουνιεται περα δωθε,και δεν κανει τιποτα αλλο...!Τι μπορει να φταιει και να εγινε αυτο...!?! :100: :013:

επειδη τυγχανει να έχω την αδελφη μητρικη που αναφερεις, πρεπει να σε πληροφορήσω οτι το συγκεκριμενο μυνημα το βγαζει οταν δεν εχεις pci/agp lock στα 66/33MHz, επίσης το τεραβολτ στις μνημες ειναι σχετικο μιας και μέχρι 2.8 βολτ μπορει να δώσει, οι συγκεκριμένες kingston χρειαζονται 2.65 για να δουλεψουν ακομα και σε default καταστασεις.

το 1.45 βολτ στον επεξεργαστη ειναι μηδαμηνο....

το οτι μπαινει στα windows αλλα κολαει συνεβαινε στο δικο μου ΗΥ οταν

α) λάθος ρθθμίσεις στις μνημες

β) δεν είχε αρκετη τάση ο επεξεργαστης

γ) οταν δεν αντεχε αλλο το παλιο μου τροφοδοτικο

σιγουρεύεσε οτι έχεις agp/pci lock στα 66/33

-

οταν πατας την επιλογη default στο bios (η οταν βγαζεις τη μπαταρια) , το chipset menu γυριζει τις μνημες σε SPD Settings οι οποιες εαν προσεξεις στα 400ΜΗζ δίνουν λάθος τιμες CAS (για καποιο λόγο οι Kingston αναγνωρίζονται από την abit σαν cas 2.5 στα 400ΜΗΖ). οποτε επέλεξε custom setting και όρισε εσυ τις ρυθμίσεις 3-8-3-3.

δώστους και 2.8volt για να είσαι καλυμένος.

-

αφου κάνεις όλα αυτα και το προβλημα συνεχίσει να υφίστατε δλωσε 1.5 - 1.525 volt στον επεξεργαστη

-

αν ο p4 του φίλου σου ειναι prescott (που ειναι αν καταλαβα καλά απο τις τάσεις που αναφέρεις) έχουμε σοβαρό πρόβλημα, οι abit 865/875 δεν ειναι σχεδιασμένες να τροφοδοτουν με τόσο ρεύμα τον επεξεργαστή με αποτέλεσμα σιγα σιγα (η και απότομα) τα mosfets να τα φτύνουν..... σίγουρα ενα p4 prescott δεν ενδυκνυτε για oc πανω σε abit 865/875

---

εχε υποψιν οτι οι abit ρίχουν τα volt του επεξεργαστη σε full load, ενω δηλαδη εσυ του δίνεις 1.55 σε full load πεφτει στα 1.52 - 1.53 οποτε χρειαζεσε παντα μια σκαλα παραπανω σε ταση για να είσαι σταθερος (ειδικα οταν μιλαμε για prescott μπορει να είναι κα 2 - βεβαια μετα παίζει και το θέμα της ψύξης...)

----

δοκιμασε ολα αυτα και εδω ειμαι, εχω φαει πολλα ψωμια με αυτες τις abit.

---

Τεσταρε τον δίσκο σου αν δουλέυει σε άλλο σύστημα, αν δουλεύει και στο δικό σου συνεχίζει να μη δουλεύει τότε τσέκαρε την μητρική σου και τον επεξεργαστή. Πρώτα όμως στο ΒΙΟΣ βάλε default settings...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.