Jump to content

Μνημες για DFI SLi-DR???

micron

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν παιδακια αρχισα να μαζευω τα parts για το καινουργιο μου συστηματακι...

Η μητρική ειναι η DFI SLI-DR και το ερώτημα ειναι τι μνημες να της βάλω...

Στο μηχανημα θα γίνει o/c πάντα για 24/7 καταστασεις οπότε δε πρόκειται να δόσω τρελές τάσεις ούτε σε μνήμες[max 3.2V για UTT/BH5] ούτε στη cpu!

Ειχα καταλήξει στις

ocz pc3200 Gold VX [uTT]

ocz pc3200 platinum rev.2[Tccd]

Ποια απ τις δύο να βάλω πάνω ώστε να έχω τη καλύτερη σταθερότητα στο σύστημα?

Είχα καταλήξει στις VX μόνο και μόνο γιατι υπάρχουν Ελλάδα και είναι σε "καλή τιμή" [230 multirama]αλλά διαβάζω συνέχεια ότι το DFI εχει διαφορα προβλήματα με τα UTT/ΒΗ5 ειδικά όταν τραβάς ρευμα απ τη +5...

Οι platinum rev2 υπάρχουν στο DvD-r.gr αλλά είναι στα 299euro οπότε μαλλον θα τις πάρω απο το pc memory upgrade που τις έχει 250euro

Αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις δεκτές...Δίνω ΜΑΧ 250ευρω για μνήμες!!!

Προσωπικα ειμαι στο fan club των TCCD οπως βλεπεις και απο το sig.Εγω θα επαιρνα παντως κατι σε G.Skill απο το memory upgrade........

Οι G.Skill βγαινουν πολλά ρε γμτ[Μιλάω παντα για 1Gb kit]

Εσυ για ποιες λες?Απ ότι ειδα στο pc memory οι EL 4400 εχουν ~280 ευρω!

Δεν θελω να ξεφύγω πάνω απο 250ευρω σε καμία περίπτωση!Αρχικά ελεγα να δόσω περίπου στα 230 που εχουν οι VX και maximum 250 για κάτι πολύ καλό[Αν ειναι και απο ελλαδα ακομα καλυτερα]

LA η LE εγω παντως LC εχω οταν τις αγορασα εγω βεβαια δεν υπηρχαν στο memory upgrade LA LΕ αλλα οχι οτι μου πηγαν ασχημα οι LC 604MHz 2.7V.......

Αποψη μου ειναι οτι καλα τα VX UTT αλλα πολυ ταση για τα γουστα μου για 24/7 full load χρηση που κανω.......

Εχεις μια μητρικη που στηριζει απροβληματιστα τις 2 κορυφαιες μνημες (TCCD/Winbond UTT-BH). Εκεινο που μενει να αποφασισιες μονος σου ειναι αν εχεις την "ορεξη" να δινεις >3.2 Volt για καθε μερα. Αν την εχεις, δεν θα βρεις καλυτερη ευκαιρια απο τις UTT στα 100 ευρω... ή εστω VX. Αλλιως ειναι μονοδορμος οι tccd και λογικα θα τις πληρωσεις.

Οι PQI turbo πρεπει να σου ερχονται πιο φτηνα...

Βεβαια υπαρχει και η περιπτωση των Hynix... 250-270 με 3-4-4 (εχω δει και 2.5-3-3)

Για 24/7 καλήτερα με tccd, τα Utt θέλουν πολλά volt για κάθε μέρα...

Απ ότα καταλαβα ο λαος ψηφίζει υπερ tccd για 24/7...

Οπότε αναμεσα στις 2 ποιες να παρω??

ocz platinum rev2 [164λίρες overclockers.co.uk]

Geil ultraX pc 3200 [236ευρω e-shop]

-G.Skill απορριπτονται λόγο κόστους

-PQI δε βρίκα στο pc-memory παρα μονο ενα 512Mb kit

Υ.Γ Η ισοτιμία λίρας-ευρω πόσο ειναι??

Κοιτα και Patriot XBLK. Απο τις 2 που δινεις καλυτερα τις ocz. 0.69-0.7 ειναι η ισοτιμια

Καλή περίπτωση και οι patriot!!!Thanks SLN

Θα ειναι όμως tccd???Τωρα διαβαζα στο DFI-street ότι οι καινουργιες ocz plat rev2 δε φοράνε tccd αλλά tcc5.Το ίδιο έχει γίνει και με τις Geil ultraX...Μηπως τελικά τα tccd εχουν εκλίψει εντελώς?

Μ'εχει πιάσει πονοκέφαλος με το θεμα...Πανω που αποφασίζω κάτι διαβαζω μια μαμακια και ξενερωνω!

Υ.Γ παιδια thanks για τη βοήθεια και sorry για το πρήξιμο...

E ναι αυτο το φαινομενο με την ocz δυστυχως παιζει πολυ αγρια!! Αλλαζει τα τσιπακια της χωρις προειδοποιηση.... το ιδιο ειχε γινει και με τις "ΕΒ" λιγο πριν πεθανουν....

Κοιτα για τις παλιες Patriot ΧΒLK φορουσανε... τωρα οι καινουργιες δεν ξερω τι κανουνε...

Επισης το θεμα δεν ειναι "επιτρεπεται" ή οχι να δινεις πολλα βολτ για 24/7... Φυσικα και επιτρεπεται, απλα πρεπει να λαβεις και τις απαραιτητες ενεργειες για καταληλη ψυξη....

;)

υπάρχει βέβαια sto site της ocz ειδικές μνήμες για dfi...... έτσι λέει pc4800, έλεγξε να δεις πόσο κάνουν και πιθανότατα είναι tccd.....

λέγονται dfi edition......κάπως έτσι.....

Indiana έγραψε:
υπάρχει βέβαια sto site της ocz ειδικές μνήμες για dfi...... έτσι λέει pc4800,

[Σεφερλης]To "θυμα του μαρκετιιιιιιιιιιιιιιιιιινγκγκγκγκγκγ"!!!!! Μμμμμμμμιιιιιιιιαααααααααα ταινιιιιιιιιιιαααααα με πολυ Indianaaaaaaaaaaaaaa :044: :044::044::044::044: [/Σεφερλης]

Indiana έγραψε:
έλεγξε να δεις πόσο κάνουν και πιθανότατα είναι tccd.....

tccd ειναι οπως και οι ddr5000 της ιδιας εταιριας

Το κακο δεν ειναι μονο με την ocz αλλά σχεδόν με όλες τις εταιρίες που εβγαζαν μνημες με tccd[Γι αυτο και η ξαφνική πτωση τιμών] και φυσικά ουτε μια δεν ανακοινωσε επισημα ότι άλλαξε τα τσιπακια!!

Απ ότι ειδα οι ocz εχει βρωμίσει την αγορα με μπανανο τσιπακια... :093:

Εννοειται ότι για 3+ Volts πρεπει να παιξει active cooling πανω απ τις μνημες δε το συζητω!!!

Θα στειλω 2-3 mail μηπως και μαθω κατι παραπανω και βλεπουμε...

Θα μπορούσες να ρίξεις και μια ματιά στις συνονόματες σου μνήμες. Τσιπάκια micron εννοώ από Crucial. Βρες και διάβασε κάνα ριβιού απο τις ballistix.

Τις χαρακτηρίζουν κάτι μεταξύ UTT/BH5 και tccd...

sln απλώς το παρατήρησα και το επισήμανα εδώ......

αρκεί κάποιος που ξέρει περισσότερα από μένα να πει αν είναι καλές ή όχι.......

και απλώς είπα να κοιτάξει.........τιμή και χαρακτηριστικά

Indiana έγραψε:
sln απλώς το παρατήρησα και το επισήμανα εδώ......

αρκεί κάποιος που ξέρει περισσότερα από μένα να πει αν είναι καλές ή όχι.......

και απλώς είπα να κοιτάξει.........τιμή και χαρακτηριστικά

Ναι ρε συ, πλακα κανω... Απλα αμα βλεπω κατι τετοια διαφημιστικα κολπα φτιαγμενα ειδικα απο τις εταιριες για να μας φανε τα λεφτα... μου γυριζουν τ'αντερα αναποδα... :006::006:

το ξέρω ότι κάνεις πλάκα, αλλά πες, εσύ που ξέρεις κάτι παραπάνω, αν είναι καλές ή όχι.....

το όνομα ας είναι όπως θέλει........

κάνουν για το παιδί που άνοιξε το thread, ή να κοιτάξει κάτι άλλο...

γιατί και γω με την σειρά μου ψάχνομαι για μνήμες

Tι αλλο να πεις ρε.... Δεν ασχοληθηκα καν, γιατι το παληκαρι ψαχνει για μνημες κατω απο την 250 οπως ειπε στη αρχη. Αν ανεβει, φτανει στις gskill... τις οποιες εχει απορριψει εξάρχης λογω τιμης.

Φανταζομαι οτι αυτο που διαφημιζουν θα το κανουν... (300@2.5-4-4) Απο κει και περα το χαος... Για μενα δεν προσφερουν κατι περισσοτερο απο "το ονομα" OCZ. Ιδιες τιμες με gskill. (λιγο φτηνοτερες οι OCZ).

Το "ειδικα για DFI" που ειπες ειναι οι ddr5000 @320 euro... Δυνατη τιμουλα!!!

Παντως τωρα που κοιταω το pc-memory, βλεπω οτι στις ocz 3200 rev2 αναφερει tccd chips... Βεβαια εχουνε πανω ψυκτρες και δεν θα μπορεις να το ελεγξεις αν λενε μουφες....

SLN έγραψε:
Παντως τωρα που κοιταω το pc-memory, βλεπω οτι στις ocz 3200 rev2 αναφερει tccd chips... Βεβαια εχουνε πανω ψυκτρες και δεν θα μπορεις να το ελεγξεις αν λενε μουφες....

Εστειλα mail στο pc-memory αναφεροντας ότι οι τελευταιες ocz rev2 φοράνε tcc5 και μου απαντησαν ότι δεν τους έχει γίνει καμια αναφορα από την ocz ότι άλλαξαν τα τσιπακια και γι αυτο συνεχίζουν να τα διαφημίζουν ως TCCD!Αντιθετα ο andyOCZ απο το XS αναφερει ότι οι τελευταιες βδομάδες παραγωγής των rev2 ήταν τελικά tcc5

Επίσης το pc-memory μου εστειλε και μια μικρή λίστα με μνημες που φορανε tccd

Wintec AMP-X PC3200

GeIL PC3200 Ultra-X

G.Skill LA/LC/LE kits (no heatspreaders, so you can see that these are TCCD)

Patriot PC3200 XBLK

Mushkin PC3200 Level2 Rev.2

Προφανως το pc-memory δεν εχει ανημερωθει σωστά αφου εδω και καιρό ξερουμε ότι οι ultraX δεν ειναι tccd!

So....να πονταρω σε patriot XBLK??Στο New RAM list του XS τις έχει ακομα ως tccd.Αντιθετα τις ocz pc3200 rev2 τις εχει και ως tcc5

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.