Jump to content

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ?

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σε σύστημα με win 2000 και δίσκο wd 200Gb μετά απο scandisk εμφανίστηκε φάκελος found.000 με υποφακέλους μορφής dir0000.chk.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ βλέπω όλους τους φακέλους και τα αρχεία που υπήρχαν και πριν αλλά όταν πάω να δώ κάποιο αρχείο είναι κατεστραμένο ή μάλλον τα data που έχει μέσα δεν είναι τα δικά του. :073:

Απο ότι κατάλαβα έχει χαλάσει το ntfs αλλά με όσα προγράμματα δοκίμασα δεν το βρήσκουν χαλασμένο και τα προγράμματα undelete - recovery δεν κάνουν τίποτα.

Υπάρχει λύση (εκτός κάποιας εταιρείας γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα) να επαναφέρω καποιους τουλάχιστον φακέλους με δουλειές απαραίτητες.

Έχω διαβάσει ότι υπαρχει ένα backup ntfs στο τέλος του δίσκου.

Υπάρχει prog για επαναφορά ή καποιο prog που να βρίσκει τα πραγματικά αρχεία ?

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Θα δοκιμάσω με το HDD regenerator.

Να σβήσω πρώτα τα αρχεία στο found.000 ή μπορεί να περιέχουν και αυτά χρήσιμα data ?

Υποτίθεται ότι αν βρεις σε ποιο αρχείο αντιστοιχεί αυτό το 000 και το μετονομάσεις θα δουλεύει κανονικά.

αν δεν έκανες scandisk ίσως να μπορούσες να τα επαναφέρεις με τα restore προγράμματα. Το scandisk έχει βρει τα κατεστραμένα αρχεία και έχει επιδιορθώσει πολλά από αυτά τα οποία είναι τα *.chk στους φακέλους found.0xx

Όπως σου λέει και ο schumifer, αν μετονομάσεις τα αρχεία θα δουλέψουν, αλλά άντε βρες τι είναι το κάθε ένα...

Νομίζω όμως ότι υπάρχει προγραμματάκι για αυτη τη δουλειά so you should googlit...

Δυστυχώς δεν βρέθηκε λύση.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές αλλά δεν τα κατάφερε κανένα prog.

Δοκίμασε το GetDataBack NTFS αλλα δε νομίζω να γίνει κάτι γιατί με το scandisk ότι αρχεία δεν μπορεί να διαβάσει τα διαγράφει (παει και γράφει μηδενικά) για να μπορέσει να δώσει τις περιοχές αυτές του δίσκου για άλλα αρχεία. Είναι ότι πιο έξυπνο έχει βγάλει η Microsoft μέχρι τώρα, έχω χάσει άπειρα GB (ναι GB) αρχείων επειδή ήταν corrupted στην αρχή. Η λέξη ανάκτηση σε αυτή την εταιρία δεν υπάρχει !!!!

Πάντως για το μέλλον να θυμάσαι να μην κάνεις windows scandisk παρα μόνο GetDataBack και spinrite 6. To τελευταίο δε είναι ότι καλύτερο έχω δεί σε ανάκτηση bad sectors (κάνει στατιστική ανάλυση μετά απο, δε ξερω και εγώ πόσα διαβάσματα του sector, και μετράει πόσες φορές διάβασε 1 και πόσες 0, βγάζει και μέσους όρους και αποκλείσεις και αποφασίζει αν μπορεί να το ανακτήσει σωστά ή όχι. Αν δε μπορεί το αφήνει όπως είναι!!!!).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.