stevek Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2005 Σε σύστημα με win 2000 και δίσκο wd 200Gb μετά απο scandisk εμφανίστηκε φάκελος found.000 με υποφακέλους μορφής dir0000.chk.Το πρόβλημα είναι ότι ενώ βλέπω όλους τους φακέλους και τα αρχεία που υπήρχαν και πριν αλλά όταν πάω να δώ κάποιο αρχείο είναι κατεστραμένο ή μάλλον τα data που έχει μέσα δεν είναι τα δικά του. :073: Απο ότι κατάλαβα έχει χαλάσει το ntfs αλλά με όσα προγράμματα δοκίμασα δεν το βρήσκουν χαλασμένο και τα προγράμματα undelete - recovery δεν κάνουν τίποτα.Υπάρχει λύση (εκτός κάποιας εταιρείας γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα) να επαναφέρω καποιους τουλάχιστον φακέλους με δουλειές απαραίτητες.Έχω διαβάσει ότι υπαρχει ένα backup ntfs στο τέλος του δίσκου.Υπάρχει prog για επαναφορά ή καποιο prog που να βρίσκει τα πραγματικά αρχεία ?Ευχαριστω για τον χρονο σας.
Greek Μάϊος 21, 2005 #2 Μάϊος 21, 2005 Δοκιμασες το HDD regenerator αλλα κάνε και ένα clean disk να φύγουν όλα αυτα...
stevek Μάϊος 21, 2005 Author #3 Μάϊος 21, 2005 Θα δοκιμάσω με το HDD regenerator.Να σβήσω πρώτα τα αρχεία στο found.000 ή μπορεί να περιέχουν και αυτά χρήσιμα data ?
schumifer Μάϊος 21, 2005 #4 Μάϊος 21, 2005 Υποτίθεται ότι αν βρεις σε ποιο αρχείο αντιστοιχεί αυτό το 000 και το μετονομάσεις θα δουλεύει κανονικά.
Orthodox Μάϊος 21, 2005 #5 Μάϊος 21, 2005 αν δεν έκανες scandisk ίσως να μπορούσες να τα επαναφέρεις με τα restore προγράμματα. Το scandisk έχει βρει τα κατεστραμένα αρχεία και έχει επιδιορθώσει πολλά από αυτά τα οποία είναι τα *.chk στους φακέλους found.0xxΌπως σου λέει και ο schumifer, αν μετονομάσεις τα αρχεία θα δουλέψουν, αλλά άντε βρες τι είναι το κάθε ένα...Νομίζω όμως ότι υπάρχει προγραμματάκι για αυτη τη δουλειά so you should googlit...
stevek Μάϊος 24, 2005 Author #6 Μάϊος 24, 2005 Δυστυχώς δεν βρέθηκε λύση. Ευχαριστώ για τις συμβουλές αλλά δεν τα κατάφερε κανένα prog.
backgroundman Μάϊος 24, 2005 #7 Μάϊος 24, 2005 Δοκίμασε το GetDataBack NTFS αλλα δε νομίζω να γίνει κάτι γιατί με το scandisk ότι αρχεία δεν μπορεί να διαβάσει τα διαγράφει (παει και γράφει μηδενικά) για να μπορέσει να δώσει τις περιοχές αυτές του δίσκου για άλλα αρχεία. Είναι ότι πιο έξυπνο έχει βγάλει η Microsoft μέχρι τώρα, έχω χάσει άπειρα GB (ναι GB) αρχείων επειδή ήταν corrupted στην αρχή. Η λέξη ανάκτηση σε αυτή την εταιρία δεν υπάρχει !!!!Πάντως για το μέλλον να θυμάσαι να μην κάνεις windows scandisk παρα μόνο GetDataBack και spinrite 6. To τελευταίο δε είναι ότι καλύτερο έχω δεί σε ανάκτηση bad sectors (κάνει στατιστική ανάλυση μετά απο, δε ξερω και εγώ πόσα διαβάσματα του sector, και μετράει πόσες φορές διάβασε 1 και πόσες 0, βγάζει και μέσους όρους και αποκλείσεις και αποφασίζει αν μπορεί να το ανακτήσει σωστά ή όχι. Αν δε μπορεί το αφήνει όπως είναι!!!!).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.