Jump to content

KT800 vs nFORCE2 ?

analogDevice

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σήμερα έδωσα πίσω το παλιό mobo (asus-KT600) λόγο βλάβης και έχω 2 μέρες διορία να αποφασίσω αντικατάστάση ανάμεσα σε KT800 και nFORCE2 (asus και τα δύο).

Είχα ΚΤ chipset απο την εποχή του thunderbird 14000, και πάντα είχα προβλήματα (blue screens κτλ...). Μέχρι στιγμής μπορώ να πώ οτι είμαι απόλυτα δυσαρεστημένος απο τα chipset τις VIA, αλλα για το nFORCE2 άκουσα οτι έχει τα προβληματά του στους IDE controllers σε αρχεία πολλή μεγάλου μεγέθους. Παρόλο που έψαξα σε forums dεν μπόρεσα να το διασταυρόσω.

Καμία πρόταση για ποιό απο τα δύο chipset να προτιμήσω?

Καλώς ήρθες στο lab :) To NF2 είχε πρόβλημα με τους παλαιότερους οδηγούς για τα IDE, το ποίο λύθηκε σε νεότερους. Βέβαια πολλοί χρήστες εξακολουθούν να μη βάζουν τον οδηγό της nvidia και αφήνουν της microsoft που λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Κάποιες μητρικές είχαν corruption στα sata το oποίο και αυτό λύθηκε σε νεότερα bios. Εγώ θα πρότεινα το NF2, αν και το asus δεν είναι για πολύ overclocking αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με αυτό.

Με τους drivers 5.10 όλα τα προβλήματα στο nforce2 λύθηκαν, σε εμένα τουλάχιστον. Πάντως πρόσεξε να είναι το Α7Ν8Χ και οχι το Α7Ν8Χ-Χ γιατί το Α7Ν8Χ-Χ δέν εχει dual channel.

Γεια σου φιλε μου,προσωπικη γνωμη κι αν οχι των περισσοτερων ειναι το Nforce2 Ultra 400.Δεν θα εχεις προβλημα με IDE απλα μην εγκαταστησεις τους drivers της nvidia οπως σωστα ειπε ο chroma.Ακομη κι αν τους βαλεις ομως οι τελευταιοι 5.10 πολλοι λενε οτι ειναι καλυτεροι απο της microsoft (γιατι δεν χρησιμοποιει τοσο cpu,οχι τοσο για αποδοση που ειναι σχεδον ιδιοι).Προσεξε αν εχεις sata σκληρους να κανεις update το bios αν χρειαστει...

Αρχική απάντηση από analogDevice

...και έχω 2 μέρες διορία να αποφασίσω αντικατάστάση ανάμεσα σε KT800 και nFORCE2 (asus και τα δύο).

Πάρε καλήτερα το Nf2Ultra με τους τελεφτέους drivers δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα...

+Πηστέβω ότι είναι καλήτερο από το αντήστοιχο via για Athlon ΧΡ.

Το αντίστοιχο της ΒΙΑ για ’θλον είναι βέβαια το ΚΤ880. Της άσους η συγκεκριμένη μητρική είναι εξαιρετική αν δε θες να ανέβεις πάνω από 227 φσβ.

Αν και μάλλον άργησε έχει όλα τα καλούδια του εν-φορς και ταυτόχρονα τη γνωστή αξιοπιστία και ταχύτητα της ΒΙΑ σε IDE συσκευές.Επίσης το τσίπσετ ανεβαίνει πιο εύκολα αλλά της άσους σταματά στα 227.Αν θες παραπάνω έχει βγάλει η ΜΣΙ μητρική με το ΚΤ880 που σταματάει στα 280 φσβ.

Η άσους δίνει 1.95 από ΒΙΟΣ (2.15 πολυμετρημένο) vcore και η MSi λέει μέχρι 2.30 (ΛΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛ τροφοδοτεί δύο δύο τους 939 άμα λάχει...)

λύθηκαν τα προβλήματα με nforce2 και ide?

9 στους 10 που έχουν πρόβλημα με αντιγραφές-εγγραφές cd & dvd, ή για το πως θα παίζουν οι ταινίες ή τα games μετά την εγγραφή, τυχαίνει να είναι κάτοχοι nforce!

ψάξτε σε σχετικά forums (cd-dvd) και θα το δείτε μπροστά σας

επίσης το πολύ σπαστικό, είναι η μεγάλη ασυμβατότητα με μνήμες, το ότι θέλουν να τα χώσεις χοντρά σε psu, μνήμες κτλ, και το ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα με multies στους ξεκλείδωτους επεξεργαστές...

κατά τα άλλα, μια χαρά είναι (για benchmarks δλδ)

για μένα πάρε VIA να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και ότι χάνεις από επιδόσεις (τρίχες δλδ) το κερδίζεις με το παραπάνω, από IDE-SATA Performance...

(μην μου συγκρίνετε τώρα τον VIA VT8237 controller με τον αντίστοιχο της nvidia γιατί θα τρελλαθώ)

Αρχική απάντηση από kbilly13 [Σήμερα, στις 00:56]

λύθηκαν τα προβλήματα με nforce2 και ide?

9 στους 10 που έχουν πρόβλημα με αντιγραφές-εγγραφές cd & dvd, ή για το πως θα παίζουν οι ταινίες ή τα games μετά την εγγραφή, τυχαίνει να είναι κάτοχοι nforce!

ψάξτε σε σχετικά forums (cd-dvd) και θα το δείτε μπροστά σας

επίσης το πολύ σπαστικό, είναι η μεγάλη ασυμβατότητα με μνήμες, το ότι θέλουν να τα χώσεις χοντρά σε psu, μνήμες κτλ, και το ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα με multies στους ξεκλείδωτους επεξεργαστές...

κατά τα άλλα, μια χαρά είναι (για benchmarks δλδ)

για μένα πάρε VIA να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και ότι χάνεις από επιδόσεις (τρίχες δλδ) το κερδίζεις με το παραπάνω, από IDE-SATA Performance...

(μην μου συγκρίνετε τώρα τον VIA VT8237 controller με τον αντίστοιχο της nvidia γιατί θα τρελλαθώ)

Συμφωνώ απόλυτα ο VT8237 είναι ίσως το κορυφαίο Southbridge σε SATA και IDE απόδοση. Και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τη πρώτη στιγμή που πάει να στήσει Windows σε οποιοδήποτε VIA chipset. Και μέσα στα Windows η απόκριση είναι ΑΙΣΘΗΤΑ καλύτερα. Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει nforce3 και nforce4 αλλά με την τρέχουσα κατάσταση τα chipset της VIA υπερτερούν σε όλα εκτός ίσως από το o/c και την απόδοση στα παιχνίδια αλλά μιλάμε για απειροελάχιστες διαφορές. Για μένα πάντως το όνομα της VIA είναι συνώνυμο με κορυφαία αξιοπιστία και απόδοση. Τολμώ να πω μάλιστα ότι το VT8237 ενσωματώνει το ταχύτερο RAID controller στην αγορά, κυρίως σε αίσθηση και όχι τόσο σε απόλυτα νούμερα.

το chipset οπως σωστα ειπωθηκε ειναι το κτ880 που ερχεται σε αμεση συγκριση με το νφ2.αντε και το κτ 600.εχω δοκιμασει παρα πολλες μητρικες για σοκετ Α το τελευταιο εξαμηνο.με το κτ 600 ειμουνα απολυτα ικανοποιημενος σε ολα,απο κλοκαρισμα μεχρι σταθεροτητα και αποδοση ide.με το κτ880 εμεινα επισης ικανοποιημενος αλλα με την συγκεκριμενη μητρικη της ασους καποια στιγμη αντιμετωπισα καποια προβληματα με τα ide,παρατηρησα καποιο lag το οποιο εμφανηστικε σταδιακα σε ενα πολυ φορτωμενο μηχανημα με 4ide συσκευες κλοκαρισμενο.ισως να ηταν η συγκεκριμενη φθηνη υλοποιηση της ασους ,ισως το ψηλο fsb(220) δεν ξερω ακομα και μαλλον δεν θα μαθω ποτε.την εδωσα και εβαλα μια albatron kx18ds pro2 την οποια θεωρω αυτη τη στιγμη την ποιο ωριμη και σταθερη υλοποιηση σε nf2.

κανει τα παντα απροβληματιστα και μεχρι στιγμης οι ιde δουλευουν αψογα.ειναι ενα "ωριμο " board σε μια πλατφορμα που σιγα σιγα σβηνει.....αλλιως προτεινω κτ600 αν θελεις via.και overclocking θα κανεις και θα εχεις και την παροιμιωδη σταθεροτητα της via....μονο που δεν κλειδωνει τα agp/pci αλλα θα εχεις προβλημα μονο σε πολυ μεγαλα fsb 220 και ανω δλδ. δοκιμασα και αλλες μητρικες με νφ2,οπως epox,abit,gigabyte,chaintech,asus .απο ολες αυτες μου εκανε εντυπωση η ευκολια που κλοκαρει το abit kai to epox. η φοβερη ταχυτητα σε default της gigabyte και η τρομερη και φοβερη αναξιοπιστια της chaintech η οποια ηταν και zanith! τεσπα περασμενα ξεχασμενα....συσγκεκριμενα προβληματα με την ταχυτητα των ιide παρατηρησα στο asus a7n ...μαλλον κατι δεν παει καλα με την ασους και το σοκετ Α,τι να πω? τεσπα ελπιζω να σε βοηθησα.παντος ειλικρινα αν δεν εισαι για πολλα κλοκαρισματα δες και κατι σε κτ 600,φοβερες μητρικες οσες περασαν απο τα χερια μου και τωρα σε απιστευτα χαμηλη τιμη.

να συμπληρώσω ότι είχα και EPoX KT600 για ένα διάστημα.....

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΤΗΕRBOARDS που πέρασαν ποτέ από τα χέρια μου!

... σε όλους τους τομείς, αλλά και στο ocing, αφού δούλεψε και τεσταρίστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα στα ... 247 fsb! 2-2-2-6 με 2*512 ΚIngston value BH-5

(για καθημερινή χρήση ήταν στα 232!)

γενικά όλα τα ΚΤ600 (δικά μου, αλλά και φίλων) ξεπέρασαν άνετα τα 220 fsb (ακόμα και το Giga! έπιασε 220 ...με τιμή ...πάτο!)

Όπως προείπα, άλλη μια ψήφος και από μένα για τo KT600 έτσι για να τα έχεις και συγκεντρωμένα!

Εγώ πάλι έχω nforc2 Ultra και Epox.

είναι η τρίτη motherboard EPOX μετα από AMD761 kai KT266A..

Και πάλι εκει θα πάω κάτι σαν παραδοση...

ένας παράγοντας που δεν αναφέρθηκε νομίζω είναι το soundstorm στο nforce2 ultra. ακόμα να αλλάξεις σύντομα καθώς πλεόν είναι παλια πλατφόρμα ένα συστηματάκι με nforce2, ελαφρύ ή και καθόλου overclocking είναι άριστο media pc ( mp3-DVD-photo). ουσιαστικά αναγκαστικά σε λίγο καιρό ένα σύστημα με socket A το μόνο που θα μπορεί να κάνει είναι αυτό και office, οπότε το nforce2 με το soundstorm πιστεύω είναι καλύτερη επιλογή σε αυτή τη φάση όπου δεν είναι σοβαρή επιλογή το socket A για να χτίσεις ένα Power PC.

προσωπικά έχω δύο PC με nforce2 μία abit kai μια leadtek εκτός από το ότι κάνεις άνετο overclocking με το pci agp lock, σίγουρο το ένα από τα δύο θα το κρατήσω για αρκετά χρόνια ακόμα για τους παραπάνω λόγους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.