Jump to content

Ποια απο τις 2;;

kasiotis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδια! Εχω μια απορια ποια καρτα γραφικων ειναι καλυτερη η FX 5700LE ή η NX 6200;; Και οι δυο ειναι στα 256 MB. Τωρα εχω στο συστημα την πρωτη αλλα μπορω να παρω αν θελω την δευτερη χωρις να πληρωσω τιποτα. Ενδεικτικα αναφερω: CPU P4 3.2, 512MB RAM.

Αν πρέπει να πάρεις μια από τις 2 αυτές κάρτες ψάξε να τις βρεις με 128mb μνήμη. Δεν θα δεις απολύτως καμία διαφορά και θα γλιτώσεις κάποια χρήματα. Καμία από τις 2 δεν είναι αρκετά δυνατή για να υποστηρίξει 256mb.

Aν δε μπορεις να πας σε 6600 απλη (δεν ειναι κ τοσο ακριβη) τοτε σιγουρα 6200 :)

Την 6200. Και πραγματι αν βρεις με 128 παρτην. Αληθεια μια ερωτηση. Σε μια συζητηση αναφερθηκε το θεμα περι 128/256 και αποτι καταλαβα το 256 βοηθαει -αισθητα- μονο στις υψηλες αναλυσεις (απο 1600χ1200 και πανω) και παιζει ρολο και το chip. Iσχυει?

Την 6200. Και πραγματι αν βρεις με 128 παρτην. Αληθεια μια ερωτηση. Σε μια συζητηση αναφερθηκε το θεμα περι 128/256 και αποτι καταλαβα το 256 βοηθαει -αισθητα- μονο στις υψηλες αναλυσεις (απο 1600χ1200 και πανω) και παιζει ρολο και το chip. Iσχυει?

Σε τέτοιες κάρτες δεν βοηθάει ΠΟΥΘΕΝΑ. Να φανταστείς οτι στην 9800pro για παράδειγμα ακόμα και στις ψηλότερες αναλύσεις κερδιζες το πολύ 2-3 frames με την 256 σε σχέση με την 128.

Για να εκμεταλευτεί η κάρτα την παραπάνω μνήμη πρέπει να είναι και αντίστοιχα δυνατή. Παρόμοια κουβέντα έγινε πρόσφατα για την Χ800XL 512mb που πάλι δεν είχε διαφορές από την αντίστοιχη με τα 256mb.

Εχω την 5700LE (την 128αρα) ομως και μπορω να σου πω σιγουρα ενα πραγμα :

ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΑΥΤΗΝ! Παρε την 6200 .-

Aris πως θα γινει να την κανω 6600GT; Πως θα καταλαβω οτι ειναι καλο κομματι;

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις. Την καρτα δεν την αγοραζω, ανταλλαγη θα γινει και η 6200 ειναι ετσι και αλλιως στα 256ΜΒ.

Σιγουρα? Νομιζω ειναι τα ιδια ακριβως τσιπ...απλα ειναι κλειδωμενες καποιες δυνατοτητες και θελει να επεμβεις στην πλακετα με τρελο μοντινγκ για να την κανεις 6600 κ στην συνεχεια GT

Η 6200 μοιράζεται τον ίδιο πυρήνα με την 6600. Η 6600 έχει καλύτερο PCB και καλύτερες μνήμες. Το πολύ πολύ να κάνεις την 6200->6600. 6600GT δεν την κάνεις εκτός και αν σκοπεύεις να μονταρεις τσιπάκια DDR3 επάνω...

Σημερα πηγα να κανω την αλλαγη αλλα το PC απο που θα επαιρνα την 6200 δεν ειχε θυρα PCI-Express και ετσι δεν εμπαινε η δικια μου καρτα. Συνεπως το εγχειρημα ναυαγησε. Anyway σας ευχαριστω για της απαντησεις σας.

Υ.Γ. Υπαρχει περιπτωση να ταιριαξει παρ'ολο που δεν εχει θυρα PCI-Express;

• 2 years later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.