Jump to content

LG 1915S VS BELINEA (onboard vga)

fonzi

Recommended Posts

Απλή ερώτηση: Θέλω φθηνή και καλή 19" (τίποτα άλλο θέλω???- μην γελάτε).

Λέω για 1915s or belinea 10 19 06. Το θέμα είναι οτι αυτές δεν έχουν dvi και εγώ διαθέτω κάρτα vga onboard (με dvi) που αντιστοιχεί σε ati 9100. Nα υποθέσω ότι δεν θα πάρω καλή εικόνα αφού εμπλέκεται αρκετά η κάρτα λόγω έλλειψης dvi?

Δεν υπάρχει κατι καλό και φθηνό με dvi?

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply
Απλή ερώτηση: Θέλω φθηνή και καλή 19" (τίποτα άλλο θέλω???- μην γελάτε).

Λέω για 1915s or belinea 10 19 06. Το θέμα είναι οτι αυτές δεν έχουν dvi και εγώ διαθέτω κάρτα vga onboard (με dvi) που αντιστοιχεί σε ati 9100. Nα υποθέσω ότι δεν θα πάρω καλή εικόνα αφού εμπλέκεται αρκετά η κάρτα λόγω έλλειψης dvi?

Δεν υπάρχει κατι καλό και φθηνό με dvi?

Με την εικόνα δεν θάχεις πρόβλημα.Αρα αφού έχεις onboard δεν είσαι φανατικός gamer.(τουλάχιστον όχι στα απαιτητικά HL2,DOOM,Farcry κλπ).

Οπότε πάρε μια οθόνη όχι ΤΝ.

Καλό και φτηνό με DVI?Πρέπει να προσδιορίσεις την έννοια του φτηνού για σένα.(300,400 Euro κλπ).

Ρίξε μια ματιά μέχρι πάνω-κάτω 400 Ευρώ: IBM L190b,http://www.chipshop.gr/store/product.php?productid=3876&cat=63&page=1

Belinea 101920,http://www.pixmania.com/gr/gr/44035/art/belinea/ieuic-tft-19-eioo-i-10192.html

Iiyama E485S,http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=892&Nav_Section_Id=5&Catalog_Id=1&Product_Id=249271&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Viewsonic VX910.http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=6949

Δεν είναι για παιχνίδια.

Προτιμώ PVA ή SIPS panel.

Δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά με το μάτι μεταξύ PVA MVA SIPS αφού δεν την θέλεις για να παίζεις , στο εγγυώμαι.Είχα και ξέρω.Η ελάχιστη διαφορά στη γωνία θέασης δεν πρόκειται ποτε να σε απασχολήσει.

Αν πάλι επιμένεις για φτηνή PVA και DVI θα ψάχνεις για πολύ καιρό.Εκτός και αν

πάρεις την BELINEA από το Pixmania.

Αναφέρθηκε παραπάνω ...

310€ ;)

Δώσε μου ένα link να δω ότι είναι PVA διότι διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.Νομίζω ότι είναι MVA.Aν όμως είναι όντως PVA με DVI σε αυτά τα χρήματα τότε θα παραγγείλω αμέσως μια για δεύτερη στο γραφείο.

Εκανα μια έρευνα τιμών(με Search) στην Γερμανία.Μου φάνηκε περίεργο που η συγκεκριμένη IBM εκεί είναι πολύ ακριβότερη.Εχω την εντύπωση ότι ίσως στο ChipShop να έκαναν λάθος και να εννοούν αντί L190p την L190 (χωρίς DVI) ή L191N ή κάτι παρόμοιο.Πάντως όποιος ενδιαφέρεται καλά είναι να τους πάρει ένα τηλ.να σιγουρευτεί.Διότι όντως η τιμή είναι υπερβολικά χαμηλή.

Εκανα μια έρευνα τιμών(με Search) στην Γερμανία.Μου φάνηκε περίεργο που η συγκεκριμένη IBM εκεί είναι πολύ ακριβότερη.Εχω την εντύπωση ότι ίσως στο ChipShop να έκαναν λάθος και να εννοούν αντί L190p την L190 (χωρίς DVI) ή L191N ή κάτι παρόμοιο.Πάντως όποιος ενδιαφέρεται καλά είναι να τους πάρει ένα τηλ.να σιγουρευτεί.Διότι όντως η τιμή είναι υπερβολικά χαμηλή.

Το έχω προσέξει και γω και θα ήμουν βέβαιη ότι πρόκειται για λάθος, αν δεν έβλεπα παρόμοια τιμή και σε άλλο μαγαζί.

http://www.topsystems.gr/pd-2092818430.htm

Παρόλα αυτά ένα διευκρινιστικό τηλεφωνάκι δεν βλάπτει.

Δώσε μου ένα link να δω ότι είναι PVA διότι διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.Νομίζω ότι είναι MVA.Aν όμως είναι όντως PVA με DVI σε αυτά τα χρήματα τότε θα παραγγείλω αμέσως μια για δεύτερη στο γραφείο.

http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=print:28:15144

Αυτό είναι απλά ένα φόρουμ και αν πρόσεξες έχει ένα ερωτηματικό δίπλα στο PVA.

Κάποιο site επίσημο να βρούμε από IBM ή αλλού για να είμαστε βέβαιοι.Επιμένω ακόμα ότι είναι MVA.

Τόσο μεγάλη διαφορά έχουν πια;

Και μάλλον δεν έχεις καταλάβει για ποιον λόγο έχει το ερωτηματικό.

Στο κάτω-κάτω κανείς δεν σε αναγκάζει να την πάρεις. Οπότε δεν έχεις λόγο να είσαι και επιθετικός. Συγνώμη, αν αυτη δεν είναι η ιδανική οθόνη για σένα.

Αυτό είναι απλά ένα φόρουμ και αν πρόσεξες έχει ένα ερωτηματικό δίπλα στο PVA.

Κάποιο site επίσημο να βρούμε από IBM ή αλλού για να είμαστε βέβαιοι.Επιμένω ακόμα ότι είναι MVA.

Στο site της ΙΒΜ, αν πας να εντοπίσεις το συγκεκριμένο μοντέλο (L190P) μέσω του search, παρόλο που σου δίνει κάμποσες απαντήσεις με links,όταν τους κάνεις κλικ,στην ουσία δεν σε βγάζουν σε καμιά σελίδα με χαρακτηριστικά (βγαίνει ένα μήνυμα ότι πρέπει να βάλεις άλλο κωδικό μοντέλου γιατί δεν βρίσκει τίποτα).

Στην γενική λίστα με τις οθόνες αναφέρει τα μοντέλα L190 και L191P το οποίο και μάλλον αντικαθιστά το L190P. Όμως δεν έχει ενεργό link για να δεις τα χαρακτηρισικά του.

Η μόνη λογική υπόθεση που μπορώ να κάνω είναι ότι το L190P μάλλον βγήκε εκτός παραγωγής, οπότε μάλλον η χαμηλή τιμή του (chipshop, topsystems) οφείλεται στο ξεστοκάρισμα που κάνουν τα μαγαζιά. Το γεγονός ότι μάλλον έγινε discontinued δεν είναι απαραίτητα και μειονέκτημα, κατά την γνώμη μου.

Οπότε αν έχει και DVI στα 310ευρώ είναι κυριολεκτικά ευκαιρία. Θα πάρω ένα τηλέφωνο μέσα στην ημέρα την topsystems και θα επανέλθω.

QUOTE=sa1901]Τόσο μεγάλη διαφορά έχουν πια;

Και μάλλον δεν έχεις καταλάβει για ποιον λόγο έχει το ερωτηματικό.

Στο κάτω-κάτω κανείς δεν σε αναγκάζει να την πάρεις. Οπότε δεν έχεις λόγο να είσαι και επιθετικός. Συγνώμη, αν αυτη δεν είναι η ιδανική οθόνη για

σένα.

Δεν είναι σωστό να λες ότι είμαι επιθετικός επειδή εκφράζω μια επιφύλαξη για αυτά που γράφει ένα ξένο φορουμ.Υπάρχουν και τα επίσημα sites.(ψάχνω ακόμα)Απλά επειδή είμαι υπέρ των PVA-ΜVA-SPS μου φαίνεται πολλή φτηνή.Και το εννοώ ότι θα πάρω μια δεύτερη για το γραφείο.Τέτοιες ευκαιρίες(PVA+DVI) δεν βρίσκονται κάθε μέρα.Δεν διαφωνώ προσωπικά μαζί σου.Προσπαθώ να δω τι παίζεται με την συγκεκριμένη οθόνη που και εγώ λέω ότι αν είναι έτσι την θεωρώ την πιο έξυπνη αγορά αυτή την στιγμή.

Στο ερώτημά σου "Τόσο μεγάλη διαφορά έχουν πια;" απάντησα στο post No 7 που νομίζω απαντάει σ αυτό που ρωτάς.

Πάντως δεν είναι του χαρακτήρα μου να είμαι επιθετικός.Απλά όταν είναι να δώσω χρήματα κάπου "ψαχνομαι" πολύ.

Φιλικά. :)

Πήρα τηλέφωνο στην topsystems.Μου είπαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο τους τελείωσε και θα φέρουν πάλι σε λίγες μέρες.Αλλά μου είπαν ότι δεν έχει DVI.

Τα ίδια μου είπαν και στο ChipShop.

Οπότε τελικά δεν έχει DVI

Στην γενική λίστα με τις οθόνες αναφέρει τα μοντέλα L190 και L191P το οποίο και μάλλον αντικαθιστά το L190P. Όμως δεν έχει ενεργό link για να δεις τα χαρακτηρισικά του.

Πολύ δύσκολα βρήκα και γω κάτι παραπάνω. Εδώ θα βρεις ένα pdf που αναφέρει ότι το L190p αντικαταστάθηκε από το L191p.

Eκεί αναφέρει το εξής:

•Replacement for ThinkVision L190p
Σελίδα 20.

Πήρα τηλέφωνο στην topsystems.Μου είπαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο τους τελείωσε και θα φέρουν πάλι σε λίγες μέρες.Αλλά μου είπαν ότι δεν έχει DVI.

Aυτό είναι περίεργο, γιατί το L190p έχει όντως DVI. Aν αναφέρονται στο απλό L190, τότε θα έπρεπε να γράφουν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά.

http://windowsmarketplace.com/compare.aspx?itemId=1644651&itemId=825465&rpm=bCatId%3d502%26av%3d14-299

L190

L190p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.