Jump to content

Μείωση τιμών κατά 50% από την Intel.

DarthMoul

Recommended Posts

Μα ποιός σου είπε οτι η Intel δίνει χρήματα για έρευνα?

Τώρα πιά ούτε και η AMD. Αγοράζει από την IBM.

Και οι δύο δίνουν λεφτά για να προσαρμόζουν στις δικές τους CPU την τεχνολογία που αγοράζουν από αλλού. Η Intel δίνει πλεόν το βάρος της στον Itanium, στα devtools και δευτερευόντως στον Pentium M με τον οποίο έκανε ρεκόρ κερδών το περασμένο τρίμηνο.

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

δλδ προβλεπεις σε λιγα χρονακια να εχουμε στο σπιτι μας απογονο του Ιτανιουμ?

Γιατι απο οτι φαινεται οι Ρ4 πεθαινουν ενω και εσυ(αν θυμαμαι καλα) ειχες αναφερει παλαιοτερα οι χ86 εχουν φτασει στα ορια τους

δλδ προβλεπεις σε λιγα χρονακια να εχουμε στο σπιτι μας απογονο του Ιτανιουμ?

Γιατι απο οτι φαινεται οι Ρ4 πεθαινουν ενω και εσυ(αν θυμαμαι καλα) ειχες αναφερει παλαιοτερα οι χ86 εχουν φτασει στα ορια τους

Αναπόφευκτο είναι, αφού οι x86 δεν τραβάνε, θα βρεθεί κάτι άλλο στην θέση τους. Το αν θα είναι ο Itanium ή όχι δεν το ξέρω. Μπορεί να μην είναι καν μόνο μία αρχιτεκτονική όπως σήμερα. Το opensource αναπτύσεται ραγδαία και έχει το πλεονέκτημα να μην απαιτεί ούτε binary compatibility. Τρέχουμε και οι δύο το firefox πχ που έχουμε κάνει compile ο καθένας στην μηχανή του. Εγώ σε PPC και εσύ σε Itanium ή ότιδήποτε άλλο. Αυτό δεν εξαφανίζει του x86 μεν, αλλά βάζει και άλλους παίκτες στην αγορά.

δεν ξερω τι θα γινει παντως εδω και 6 μηνες σε οσους φιλους μου αγορασα υπολογιστη απο ιντερνετ ηταν amd,ποτε πια $ntel για να εχουμε φθηνους επεξεργαστες για πολυ ακομα..με αγχωσατε..σπιτι εχω 6μηχανηματακια amd,εχουν περασει τα πανδεινα αλλα παιζουν ακομα...και τα συμπαθω πολυ περισσοτερο απο τα $ntel!

Εγω λεω να παω να αγορασω εναν amd για να την στηριξω ως εταιρια. Παροτι intelakias, στο συμφερον μου ειναι να μεινουν κατω οι τιμες και των δυο εταιριων....ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ να παμε κοντρα στην intel!!!!! Αλλωστε τι θα εχουμε να κανουμε...τερμα ποια τα thread τυπου Intel vs amd...γενικως...:):):)

Σοβαρα τωρα ομως ελπιζω να μην κλεισει η amd σε καμια περιπτωση. Ειναι πολυ αξιολογη εταιρια.

Βεβαια καμμια φορα γινονται και στραβες και δεν πανε ολα οπως τα σχεδιαζεις....

click for original article

Δηλαδή η κυβέρνηση της Ιαπωνίας απέκλεισε και την DELL; :p

Γιατί δεν αποκλείουν και την Microsοft να γελάσουμε λιγάκι;

Αν δεις τις ημερομηνίες των δύο άρθρων, αυτού που δίνεις εσύ και αυτού που δίνω εγώ, θα καταλάβεις και τον λόγο για το κόψιμο τιμών στο οποίο προχώρησε άμεσα η Intel στην Ιαπωνία. Τελικά για ποιόν πήγαν στραβά τα πράγματα; Για την Intel ή για την AMD; :017:

Θεωρητικά το ίδιο που ισχύει στην Ιαπωνία, ισχύει και στην EE. Στις διακηρύξεις για αγορά υπολογιστών από το δημόσιο δεν θα πρέπει να αναφέρονται brand names (πχ Pentium). Πρόσφατα είδα και ελληνική διακύρηξη να γράφει "αρχιτεκτονικής x86"!!! Αλλά οι προσφορές που πήγαν ήταν μόνο για Intel.

Τώρα πως πρέπει να συνταχθεί η διακήρυξη αν κάποιος θέλει να αγοράσει Sparc, τον οποίο παράγει μόνο η SUN, δεν ξέρω. Άλλωστε τι μας νοιάζει; Ότι δεν είναι pc και δεν τρέχει windows, απλά δεν υπάρχει :p

To καλό profit margin ανά επεξεργαστή στην AMD που το είδες; Μάλλον πρέπει να ανεβάσω τον ισολογιμό της κάπου να τον κοιτάξεις. Το κόστος παραγωγής της πρέπει να είναι πολλάπλάσιο από αυτό της Intel. Οικονομίες κλίμακος.

Το μικρότερο κόστος ανά επεξεργαστή το έχει μακράν η Intel από όλους τους υπόλοιπους. Δεν νομίζω πως είναι τυχαίο που η HP και η SGI σταματάνε την παραγωγή των δικών τους εργοστασίων και αναθέτουν την παραγωγή στην Intel. Ο Alpha έβγαινε για χρόνια από εργοστάσιο της Intel και ο PA-RISC βγαίνει ακόμα. Μετά ο Alpha πήγε στην Samsung και την IBM γιατί η Intel δεν κάλυπτε τις προδιαγραφές παραγωγής των νεότερων μοντέλων.

H SGI δε σκέφτεται σοβαρά να σταματήσει την δική της παραγωγή του MIPS και για τα επόμενα 4-5 χρόνια ζωής που έχει το chip, να το παράγει για λογαριασμό της η Intel.

Αν θυμάσαι πριν λίγους μήνες η AMD σκεφτόταν να αναθέσει ένα μέρος της παραγωγής της στην IBM, αφού θα της ερχόταν φτηνότερα από το κόστος που έχει η ίδια.

ενδιαφερον αυτο.

Αληθεια ποσο μπορει να κοστιζει στην κατασκευαστρια εταιρια μια cpu?

ενδιαφερον αυτο.

Αληθεια ποσο μπορει να κοστιζει στην κατασκευαστρια εταιρια μια cpu?

Το κόστος παραγωγής είναι από μερικά cents μέχρι λίγα δολλάρια. Αν σε αυτό ενσωματώσεις και το κόστος έρευνας, ανάπτυξης ή αγοράς τεχνολογίας από τρίτους, μπορεί να φτάσεις και σε εκατοντάδες δολλάρια. Εξαρτάται από το τι κοστολόγηση θέλεις να κάνεις. Όταν ορίζεις την τιμή του προϊόντος θα τα υπολογίσεις όλα. Όταν θα δώσεις στοιχεία στην Ιαπωνική κυβέρνηση για να ελέγξει κατά πόσο κάνεις dumping ή όχι, θα δώσεις μόνο το βιομηχανικό κόστος. Τα υπόλοιπα θα τα περιλάβεις σε έναν λογαριασμό που θα έχει τίτλο "R & D, technology acquired by third parties etc" ή κάπως έτσι. Φυσικά εκεί μέσα δεν θα είναι μόνο το κόστος του ύπο έλεγχο προϊόντος αλλά και των υπολοίπων 200-300 που παράγεις σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη από οποιοδήποτε research lab διατηρείς.

Creative accounting rulez!!! :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.