Jump to content

Μείωση τιμών κατά 50% από την Intel.

DarthMoul

Recommended Posts

αβάσιμες ********....

αλλά αφού το λέει ο εκπρόσωπος της amd aka john_dr αράχτε έτσι θα είναι.

δεν είναι τόσο διαφανή τα πράγματα πάντα.....

Αυτό τώρα να το πάρω χιουμοριστικά ή ειρωνικά? :104:

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply
χούμορ κάνω αρχηγέ....

1869 post και ακόμα μασάς?

:106:

και μετά από άλλα τόσα πάλι θα μασάω. Χμμ... Μάλλον για αυτό πάχυνα... :048:

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλους. Κατάρχήν η ιστορία με την SUN δεν έχει τελειώσει. Αλλά έχει παγώσει λόγω οικονομικών προβλημάτων της SUN. Πριν λίγες μέρες η SUN κινδύνευσε από επιθετική εξαγορά (άγνωστο από ποιόν) αλλά την γλύτωσε στο παρά 5 με μεγάλο κόστος. Πάντως χρήματα για να αγοράσει μια εταιρία σαν την AMD έχει, αφού τα αποθεματικά της είναι λίγο πάνω από $10 δις, ενώ η αξία της AMD δεν ξεπερνάει τα $8 δις. Αν ήθελα εγώ να αγοράσω την AMD θα περίμενα να κάνει ένα δύο χρόνια ζημιές ακόμα και θα την αγόραζα μετά στα μισά λεφτά.

Τώρα σε όσους μιλάνε για μοσχοπουλημένους Opterons και A64. Όλα σωστά παιδιά. Η AMD ανέβηκε σε 2 χρόνια από το 7% στο 15% και βάλε. Τον ισολογισμό της τον κοιτάξατε; $25M ζημιές πέρσι. Τεράστια ποσά για αγορές τεχνολογίας. Η ΙΒΜ δεν χαρίζει. Πουλάει και μάλιστα ακριβά. Τεράστια ποσά για αμοιβές μισθοδοσίας. Οι cpu designers είναι 30-40 άτομα στον πλανήτη. Αν δεν τους πληρώσεις εσύ, πάνε στην Intel ή στην IBM με τα δίπλα. Και τέλος μεγάλο κόστος διαφήμησης. Αν κάνετε μια βόλτα στο internet θα δείτε πως η AMD έχει πιο έντονη παρουσία από την Intel πλέον.

Υπάρχει και η ψυχολογική παράμετρος. Ποιός θα επενδύσει σε εσένα όταν τα προϊόντα σου έχουν τόση επιτυχία, αλλά δεν κάνεις κέρδη; Ποιά τράπεζα θα σου δανείσει. Ποιά μεγάλη επιχέιρηση θα αγοράσει τα σαφώς καλύτερα προϊόντα σου, αν πιστεύει ότι με τον πόλεμο που σου κάνει η Intel σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχεις;

Δεν ξέρω ποσοι θυμάστε τις πρώτες μέρες του Opteron. Είχαμε μία ανακοίνωση κάθε 20 μέρες για κατασκευή Supercluster με βάση τον Opteron. Όλα αυτά τα συστήματα θα τα δείτε με μια επίσκεψη στο top500. Πόσο καιρό έχετε να ακούσετε τέτοια νέα;

καλα ετσι και παθει τιπoτα τετοιο η AMD :086: θα ριχνω καταρες:093::076: στην Intel και θα παρω Mac:059:.

YΓ.μηπως να παρουμε ολοι απο εναν veniche τωρα να ανεβασουμε τα εσοδα της :D

Αυτό τώρα να το πάρω χιουμοριστικά ή ειρωνικά? :104:

Άσε που σαν ισχυρισμός είναι παντελώς αβάσιμος. Official Representative είμαι εγώ... :037:

Στο θέμα τώρα, το γεγονός είναι οτι παρά την άνοδο στις πωλήσεις η AMD δηλώνει ζημίες και δεδομένου οτι το Flash division δε μπορεί να ενισχύσει οικονομικά πλέον την εταιρεία, το μέλλον της AMD προβλέπεται δυσοίωνο. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η AMD κρατιέται ζωντανή σε μεγάλο ποσοστό απλά και μόνο για να σπάει το μονοπώλιο της Intel. :105:

Μαζι σου Madkiller.AMD Uber Alles.Παντως απο τα λιγα οικονομικα που εκανα στο λυκειο, τα οσα ειπες φιλε DarthMoul μου θυμιζουν μια τακτικη που δεν θυμαμε πως την λενε.Επενδυεις..προσφερεις , μπαινεις λιγο μεσα οικονομικα στην αρχη, αλλα χτιζεις φημη και ονομα ωστε να μπορεις να πολεμησεις μετα τους αντιπαλους σου.Ας ελπισουμε αυτο να εχει στα πλανα της η AMD και να εχει το κεφαλεο + τους πορους να το επιτυχει.Απο την αλλη μπορει να ειναι τελειος ακυρο αυτο που ειπα και απλα να χαιρομαι μονος μου :D

Ρε παιδιά όταν σε όποιο forum μπείτε βλέπετε τους χρήστες μοιρασμένους, αν όχι με τους AMD να είναι λίγο καλύτερα, σαφώς και δεν καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η εταιρία την έχει άσχημα...

Tο κακό είναι ότι όλοι οι απλοί άσχετοι χρήστες (εννοώ την γιαγιά μου ας πούμε και τον όποιο πάει σε ένα κατάσατημα να αγοράσει έναν υπολογιστή) αγοράζουν intel επειδή δεν ξέρουν τίποτα άλλο. Και δεν νομίζω να είναι κατάσταση μόνο στην Ελλάδα.

Η AMD δεν είναι καινούργια εταιρία. Εχει ακριβώς την ίδια ηλικία με την Intel. Έχω motherboards της DEC από το 1995, SCSI controllers της Qlogic (δηλαδή της DEC :p) από το 1997 και κάρτες δικτύου της 3Com (δηλαδή της DEC :p) που έχουν πάνω τσιπάκια της AMD. Στους x86 είναι πάνω από 10 χρόνια. Η αλήθεια είναι σ'αυτό που είπαν τα παιδιά. Μέχρι πριν 2 χρόνια τις ζημιές από τους x86 τις κάλυπταν οι flash μνήμες. Εκεί την χτύπησε η Intel πρώτα και όχι στις CPU. Ο πόλεμος τιμών στις CPU πρέπει να ξεκίνησε σταδιακά από τα Χριστούγεννα.

Και εγώ AMD έχω και ελπίζω να μην κλείσει. Αλλά πόσα χρόνια ακόμα θα δουλέψει με ζημιές; Όσοι δουλεύουν με multimedia και σκοπεύουν να αγοράσουν Intel στο μέλλον είναι οι πιο τυχεροί. Εκτός και αν η AMD απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στον πόλεμο και πάρουμε κανένα ζευγαράκι διπύρηνους 940 φτηνά εμείς οι υπόλοιποι. ;)

Ρε παιδιά όταν σε όποιο forum μπείτε βλέπετε τους χρήστες μοιρασμένους, αν όχι με τους AMD να είναι λίγο καλύτερα, σαφώς και δεν καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η εταιρία την έχει άσχημα...

Tο κακό είναι ότι όλοι οι απλοί άσχετοι χρήστες (εννοώ την γιαγιά μου ας πούμε και τον όποιο πάει σε ένα κατάσατημα να αγοράσει έναν υπολογιστή) αγοράζουν intel επειδή δεν ξέρουν τίποτα άλλο. Και δεν νομίζω να είναι κατάσταση μόνο στην Ελλάδα.

Εγώ πάντως που είμαι άνθρωπος της πιάτσας και δουλεύω πάνω σε υπολογιστές, σε όποια επιχείρηση, τράπεζα ή δημόσια υπηρεσία πηγαίνω, βλέπω μόνο Intel. Και από τους φίλους μου οί 3 στους 4 Intel έχουν και σε forums δεν μπαίνει κανείς από αυτούς.

Τώρα βέβαια αλλάζει η κατάσταση. Με τις CPU της Intel να φτηναίνουν, τα μαγαζιά θα έχουν μικρότερο περιθώριο κέρδους και μεγαλύτερο συμφέρον να πουλήσουν AMD. Αλλά δεν θα έχουμε εμείς συμφέρον να τους αγοράσουμε.

Ισως οι μόνοι που θα μπορούσαν να αγοράσουν και να σώσουν την AMD είναι οι κινέζοι.Μπόλικα χρήματα έχουν,φιλόδοξοι είναι...Οπως έκαναν και με τo κομάτι της IBM που πήραν...

Βέβαια, αγνοείς το γεγονός οτι οι άνθρωποι που είναι μέλη των fora είναι απειροελάχιστοι σε σχέση με το σύνολο των χρηστών PC.

Όπως έιπε και μεγάλος Έλληνας αϊδός :

Περάστε κόσμε πάρτε τα όλα, περάστε κόσμε πάρτε απ'όλα, τ'αφεντικό τρελάθηκε και ξεπουλάει.....

Και από τους φίλους μου οί 3 στους 4 Intel έχουν και σε forums δεν μπαίνει κανείς από αυτούς.

φιλε DarthMoul εδω μπαινω εγω στο παιχνιδι :082: LOL,οι πιο πολλοι φιλοι μου εχουν παρει AMD εξ αιτιας μου,ενας "αλλαξοπιστησε" και τωρα με εχει πρηξει να του φτιαξω εναν Α64,πηγε και αγορασε P4 3.2 σε φορητο απο τον 3200+ barton που ειχε prin σε desktop.

@Snips το κακο με τα μαγαζακια παραειναι εδω στην Ελλαδα,αν ειναι δυνατον οταν πηρα τον Α64 πριν 2 μηνες να μου πουν μην να παρω AMD γιατι ζεστενεται.Δηλαδη τι να κανω πια με ξερουν για AMDα (με γνωριζε ο καταστηματαρχης) και πανε να μου πουλησουν Intel,θα τυπωσω μπλουζακι της AMD μου φενεται να φοραω

φιλε DarthMoul εδω μπαινω εγω στο παιχνιδι :082: LOL,οι πιο πολλοι φιλοι μου εχουν παρει AMD εξ αιτιας μου,ενας "αλλαξοπιστησε" και τωρα με εχει πρηξει να του φτιαξω εναν Α64,πηγε και αγορασε P4 3.2 σε φορητο απο τον 3200+ barton που ειχε prin σε desktop.

Το ζήτημα είναι ότι η οικιακή αγορά desktop είναι η πιο μεταβλητή αγορά. Το δε μεγεθος της είναι μεγάλο σε εγκαταστάσεις μεν, αλλά δεν παράγει μεγάλα κέρδη.

Όσο εύκολα πήρε η AMD ένα καλό κομμάτι από την Intel, εξίσου εύκολα θα το χάσει όταν η Intel ρίξει τις τιμές της 2-3 δολλάρια κάτω από αυτές της AMD. Αυτό που χρειάζεται η AMD είναι ισχυρή πελατιακή βάση στις επιχειρήσεις. Αυτό κρατάει ζωντανές τις εταιρίες που κατασκευάζουν hardware και software και όχι οι παιχνιδομηχανές. Σ'αυτήν την σαφώς πιο δύσκολη αγορά όμως η AMD έχει πολύ μικρή διείσδυση γιατί πολύ απλά δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για κάτι παραπάνω. Και από την άλλη η παρουσία της εκεί τις κοστίζει πολύ.

Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου, για εμένα προσωπικά μιλάω, είναι οι φήμες ότι διπύρηνοι Opterons 940 θα είναι μόνο οι 14x. Οι 24x θα είναι διπύρηνοι μόνο στο socket 1207, οπότε με βλέπω σε κανέναν χρόνο να ξεφορτώνομαι τον dual Opteron και να πηγαίνω στον Xeon. Θα το δούμε στην πράξη.

Οσο φτηναινουν οι Ιντελ το κακο ειναι διπλο για την εταιρια...

Και προφανως "χανει" λεφτα η εταιρα αλλα μικραινει και το profit margin ανα επεξεργαστη το οποιο ηταν και αυτο που την "κρατουσε" ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που ειχε υποδεεστερο επεξεργαστη απο τον ανταγωνισμο... (willamette, pentium3 κλπ κλπ) Αρα τοτε λεγαμε... "και που εχει χαλια επεξεργαστη, παλι την προτιμανε οι "λεφταδες" γιατι τον μοσχοπουλαει". Αντιστοιχα "και τι εγινε που η amd εχει καλο cpu? αφου δεν βγαζει κερδος, γιατι να πηγαινει καλα σαν εταιρια?" Τωρα εχει ψιλοαντιστραφει το σεναριο και η AMD εχει καλο profit margin ανα επεξεργαστη και παλι ειναι μαυρο το μελλον???

Απλα πιστευω οτι τα πραγματα που αναφερετε ειναι worst case scenario. Δεν ειναι το "στανταρντ".... Παιζουνε κι αλλοι παραγοντες μεσα....

Αν δεν κανω λαθος ειναι η μοναδικη φορα που αναγκαζεται να παρει σοβαρα την AMD (τιμολογιακα). Λογικα θα εχει ζημιες... Δεν γινεται ΟΛΑ να ειναι ΜΑΥΡΑ απο οποια πλευρα κι αν το κοιταξεις...

Τωρα εχει ψιλοαντιστραφει το σεναριο και η AMD εχει καλο profit margin ανα επεξεργαστη και παλι ειναι μαυρο το μελλον???

To καλό profit margin ανά επεξεργαστή στην AMD που το είδες; Μάλλον πρέπει να ανεβάσω τον ισολογιμό της κάπου να τον κοιτάξεις. Το κόστος παραγωγής της πρέπει να είναι πολλάπλάσιο από αυτό της Intel. Οικονομίες κλίμακος.

Το μικρότερο κόστος ανά επεξεργαστή το έχει μακράν η Intel από όλους τους υπόλοιπους. Δεν νομίζω πως είναι τυχαίο που η HP και η SGI σταματάνε την παραγωγή των δικών τους εργοστασίων και αναθέτουν την παραγωγή στην Intel. Ο Alpha έβγαινε για χρόνια από εργοστάσιο της Intel και ο PA-RISC βγαίνει ακόμα. Μετά ο Alpha πήγε στην Samsung και την IBM γιατί η Intel δεν κάλυπτε τις προδιαγραφές παραγωγής των νεότερων μοντέλων.

H SGI δε σκέφτεται σοβαρά να σταματήσει την δική της παραγωγή του MIPS και για τα επόμενα 4-5 χρόνια ζωής που έχει το chip, να το παράγει για λογαριασμό της η Intel.

Αν θυμάσαι πριν λίγους μήνες η AMD σκεφτόταν να αναθέσει ένα μέρος της παραγωγής της στην IBM, αφού θα της ερχόταν φτηνότερα από το κόστος που έχει η ίδια.

Δεν είναι worst case σενάριο αυτό. Από το 1997 η AMD είχε κέρδη μόνο το 2003. Worst case σενάριο θα ήταν αν είχε ζημιές και το 2003 :p

παντως καπου ειχα διαβασει(και μαλλον εδω) οτι η ΑΜΔ προτιθεται να μπει και στην chipset αγορα.Οποτε μαλλον δεν βρισκεται στην αθλια κατασταση που περιγραφετε αυτην την στιγμη.

ΥΓ

παντως ρε παιδια,καιρο εχω την απορια,και μην γελασετε,πως η ΙΝΤΕΛ με τα μυθικα κερδη και τα τεραστια ποσα που (φανταζομαι οτι) διαθετει για ερευνα δεν ειχε κατασκευασει κανα super dooper επεξεργαστη.Δεν ειναι οτι καλυτερο τα προιοντα σου να ειναι υποδεεστερα απο τα αντιστοιχα μιας εταιριας που βρισκεται στα προθυρα της πτωχευσης....

Μα ποιός σου είπε οτι η Intel δίνει χρήματα για έρευνα?

Τώρα πιά ούτε και η AMD. Αγοράζει από την IBM.

δεν δινει χρηματα?δηλαδη εχει αφησει τους χ86 ελεω θεου?Λιγο δυσκολο να το πιστεψω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.