Jump to content

Μείωση τιμών κατά 50% από την Intel.

DarthMoul

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

http://www.theinquirer.net/?article=23237

Όπως αναφέρει και το άρθρο του Inquirer παραπάνω, η επιτροπή ανταγωνισμού της Ιαπωνίας εξετάζει την νομιμότητα στις εκπτώσεις που κάνει η Intel στους OEM κατασκευαστές PC's. Οι εκπτώσεις γίνονται στο 50% με αποτέλεσμα οι CPU της Intel να είναι πολύ φτηνότερες από αυτές της AMD.

Κατά την γνώμη μου η υπόθεση θα πέσει στο κενό αφού περίπτωση dumping δεν υπάρχει. Το κόστος παραγωγής της Intel είναι πολύ μικρότερο από αυτό της AMD.

Δεν ξέρω αν έχετε προσέξει τελευταία τις τιμές των Xeon EM64T. Είναι 20% φτηνότεροι από τους 32μπιτους. Μάλλον ο πόλεμος τιμών που υποσχέθηκε η Intel στην AMD ως δώρο για την επιτυχία του hammer έχει ξεκινήσει ήδη.

Έχω την εντύπωση ότι η AMD έχει κάνει και άλλο ένα τραγικό σφάλμα. Διαφημίζει υπερβολικά τους Opteron χωρίς να έχει παραγωγή για να καλύψει την ζήτηση που δημιουργεί. Το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι να ανεβάζει ουσιαστικά τις πωλήσεις του 64μπιτου Xeon, αφού αυτός που θέλει x86 με 64 bits θα τον βρει εύκολα και φτηνότερα από τον Opteron. Αυτό φαίνεται και από την πολιτική της Intel. Οι διαφημήσεις του EM64T Xeon είναι σχεδόν ανύπαρκτες, αλλά τις πρώτες 15 μέρες πούλησε τόσα κομμάτια, όσα δεν είχε πουλήσει ο Opteron (που από ότι λένε έχει καλύτερες επιδόσεις) σε 18 μήνες.

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Εδώ οδήγησε την AMD να πουλήσει ή να σκέφτεται να πουλήσει το τμήμα που είχε για να φτιάχνει μνήμες Flash. Και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. 1-2 χρόνια της έκανε πόλεμο τιμών και την ξετίναξε. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό λένε. Ελπίζω να αντέξει η AMD πάντως διότι χωρίς μικρό ψάρι το μεγάλο θα πεινάσει και θα φάει εμάς.

Γι αυτό το Linux είναι killer technology. Δεν έχει ούτε ιδιοκτήτη, ούτε τιμή. Όποιος θέλεις ας κάνει πόλεμο σε ένα πανταχού παρών φάντασμα :p

Στο θέμα μας τώρα. Το έχω ξαναγράψει νομίζω. Το καλύτερο που έχει να κάνει η AMD για να προστατέψει το συμφέρον των μετόχων της, των πελατών της και των ανθρώπων που δουλεύουν γι αυτήν είναι να επιδιώξει ΤΩΡΑ την συγχώνευση με μια άλλη εταιρία που έχει ισχυρή πελατιακή βάση. Η SUN είναι ιδανική περίπτωση. Αλλιώς είναι θέμα χρόνου η εξαγορά της ή ακόμα και πτώχευση της.

Κεφάλαια για έρευνα δεν έχει. Πλέον αγοράζει σχεδόν τα πάντα από την IBM. Και η HP της έκλεισε την πόρτα στη δική της τεχνολογία λόγω συνεργασίας με την Intel. Λεφτά για να υποστηρήξει με software τα chips της δεν έχει, ούτε δική της τεχνολογία. Λεφτά για marketing διέθεσε αλλά όχι με τον καλύτερο τρόπο νομίζω.

Ουσιαστικά η Intel έχει δηλώσει ότι μέχρι το 2007 θα την έχει λιώσει. Πριν από 2 χρόνια στο pctech είχα δώσει το link από ένα report της IBM που έλεγε ότι η AMD δεν θα υπάρχει μετά από 5 χρόνια. Τότε κάποιοι γέλασαν και είπαν ότι η IBM (η μόνη μεγάλη εταιρία που επιβίωσε από την κρίση του '90) λέει χαζομάρες. Η αίσθηση μου είναι ότι τα πράγματα φαίνεται προς τα που πάνε.

Ουσιαστικά η Intel έχει δηλώσει ότι μέχρι το 2007 θα την έχει λιώσει.
Aυτο ομως θα μας φερει πισω???

Τοτε αφου θα εχει μονοπωλιο η Intel ποιος θα την εμποδιζει να σου πουλαει οσο θελει τους επεξεργαστες της?

Aυτο ομως θα μας φερει πισω???

Τοτε αφου θα εχει μονοπωλιο η Intel ποιος θα την εμποδιζει να σου πουλαει οσο θελει τους επεξεργαστες της?

Αυτός που θα αγοράσει την AMD. Καλοί επεξεργαστές από υγιέστερη εταιρία. Εκτός και αν την αγοράσει η Intel, οπότε την πατήσαμε άσχημα :(

ΟΚ αυτο εννοουσα κι εγω.

Την βαψαμε αν την αγορασει η Intel θυμησου σαν παλιος πως επαιζε η Intel με τους 286, 386 ο,τι ηθελε εκανε οσο ηθελε τους πουλαγε κι οποτε γουσταρε τους ανανεωνε.

Με αυτα που διαβασα η μονη ελπιδα ειναι να μπει πιο δυναμικα η "Μπλε Κυρια" (ΙΒΜ) στο παιχνιδι.

Η IBM έχει δικές της CPU, τους PPC. Τι να τα κάνει τα πτώματα τους x86; Η μόνη που θα είχε συμφέρον από την εξαγορά της AMD είναι κατά την γνώμη μου η SUN για πολλούς λόγους.

Αν δεν υπήρχε η AMD τότε:

1) Θα είχαμε όλοι υδρόψυξη

2) Οι επεξεργαστές μας θα έτρεχαν στα 8GHz αλλά θα είχαν επιδώσεις ανάλογες με cpu 2GHz. 300€ Για Celeron καλά δεν είναι?

3) Dual cores? Πλάκα με κάνεις?

4) Hyper Threading? Τι είναι αυτό?

5) Ωραίο πράμα η RDRAM. Και φτηνή. 100€ τα 256MB.

6) Μπορείται να μου προτείνεται κουτί CTX μιας και το BTX δεν τραβάει άλλο?

7) Βγήκε καινούρια cpu. Πότε βγαίνει το chipset είπαμε? Τουλάχιστον δεν αλλάζει το socket.

..............

.........................!!!!

Η IBM έχει δικές της CPU, τους PPC. Τι να τα κάνει τα πτώματα τους x86;

ναι αλλα τουλαχιστον εναν χ86 εχει πλεον στο σπιτι του καθε νοικοκυριο...καταλαβαινεις τι εννοω...

σε αυτην την δεινη θεση δεν βρισκοταν παντα AMD?

και ομως αντεξε....γιατι οχι και τωρα?

σε αυτην την δεινη θεση δεν βρισκοταν παντα AMD?

και ομως αντεξε....γιατι οχι και τωρα?

Γιατί τώρα οι x86 είναι λείψανα και κρατιούνται στη ζωή με "ενέσεις" όπως οι Dual Core, γιατί ενώ η AMD είχε ποσοστό στην αγορά σταθερά κάτω από 7% τώρα έχει 15 και αυτό δεν αρέσει στην Intel, γιατί το division με τις Flash πάει για φούντο, γιατί ενώ η Intel πούλαγε τους επεξεργαστές της σε υπερδιπλάσια τιμή τώρα μερικοί είναι και φθηνότεροι από αυτούς της AMD με αποτέλεσμα η τελευταία να χάνει το παραδοσιακό πλεονέκτημά της, γιατί η Intel έχει να την στηρίζει μια DELL ΄ η ΑΜD τι έχει? γιατί η Intel είναι ανεξάρτητη ενώ η AMD στηρίζεται στις ορέξεις της IBM

Αυτά. Ίσως και κάποια άλλα.

:090:

Καμιά Hitachi ή Fujitsu δεν γίνεται να μας σώσει; Παλαιότερα κάτι είχε ακουστεί για τη Via αλλά τελικά ήταν ράδιο αρβύλα...

Να δω την M$ να αγοράζει την AMD και να πεθάνω. Δεν χρειάζεται επεξεργαστές για το Xbox; Να η ευκαιρία! Μόνο που είναι χλωμό να σφάζεται με την IBM και να αγοράζει τεχνολογία από αυτή!

Αν δεν γίνει το θάυμα τότε απλά η AMD θα πάει για φούντο. Μην νομίζεται ότι αν αγοράσει κάποια μεγάλη εταιρία την AMD είναι και σίγουρο ότι η Intel θα βρει ανταγωνιστή. Δεν θέλει και πολύ κάποιος απλά να αγοράσει το όνομα AMD και να δούμε ξαφνικά την εταιρία αυτή να φτιάχνει... chipsets για Intel μόνο και μόνο διότι θα έχει κρίνει ότι είναι ασύμφορο να ανταγωνιστεί την Intel!!!

Αν παρακολουθήσεις λίγο πως η παχιά αγελάδα της AMD ( λέγε με Flash ) κατέληξε να πηγαίνει για κλείσιμο - πούλημα μέσα σε 1 χρόνο τότε θα καταλάβεις.

H Intel μπορεί να κάνει πολλά κόλπα για να φέρει σε δύσκολη θέση την AMD ακόμα και αν δεν μπορεί να την συναγωνιστεί σε επιδώσεις. Λεφτά να έχεις....

Υ.Γ. Και να σκεφτείς ότι ακόμα και εμείς οι βαμμένοι μέχρι το κόκκαλο AMDάδες σύμφωνα με άλλους στα λέμε αυτά!!!

Να μαζεψουμε λεφτα να την αγορασουμε συνετερικα ρε παιδια....AMDαδες United

Καλή ιδέα. Εγώ ταμίας! :048:

Η SUN επαιζε να την αγορασει εδω και 2+χρονια... Λιγο πριν βγει ο οπτερον και ... λιγο μετα που "σιγουρευτηκε" οτι ο οπτερον ειναι καλο τσιπ για τους SUN σερβερ. Αφου δεν εγινε κατι τετοιο τοσο καιρο... τι σας κανει να πιστευετε οτι θα γινει τωρα?

Υ.Γ. Δεν λετε παραλογα πραγματα, αλλα πολυ... καταστροφολογια ρε παιδι μου.

εγω παλι πιστευω οτι με τους A64 και τους Opteron εχουν γεμισει τα ταμεια της AMD...

Πλακα πλακα , κι εγω εβλεπα πως η AMD ανεβενει τοσο καιρο και μαλιστα με τους 64bit πως οι AMD ηταν πρωτοι στις προτιμισεις.Μου κανει λιγο εντυπωση που μιλαμε για πτωχευση αλλα δεν μπορω να διαφωνησω στα επιχειριματα που προβαλοντε εφοσον δεν γνωριζω τετοιες λεπτομεριες

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.