Jump to content

Jetspeed 520i ρυθμίσεις - port forwarding και P2P progs

Alkis27

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά γεια χαρά.Είμαι ένας νέος κάτοχος του Jetspeed 520i καθώς και μιας 384 ADSL που από μέρα σε μέρα ενεργοποιείται ! Το θέμα μου είναι να ρυθμίσω το Jetspeed 520i έτσι ώστε να μπορώ να κατεβάζω με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα με τα : Bittorrent,Bitcomet,DC++,Sharezaa και emule.Θέλω λοιπόν κάποιον πραγματικά γνώστη του συγκεκριμένου modem-router για να μου δώσει αναλυτικές οδηγίες-βοήθεια για τις σωστές ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω σε αυτό (άνοιγμα ports κτλ).Ευχαριστώ πολύ !

Για να ανόιξεις πόρτ ακολουθείς την παρακάτω διαδικασία:

1.Ανοίγεις τον ΙΕ και πληκτρολογείς 10.0.0.138

2.Πας εκεί που λέει Advanced και μετά NAPT

3.Κάτω στο κίτρινο πλαίσιο πατάς New, θα ανοίξει το NAPT properties

4.Στο NAPT properties θα βάλεις στο Inside IP την ip του υπολογιστή που θα ανοίξεις την πόρτ (την Local ip θα την βρέις πατόντας στο run : cmd και μετά ipconfig).

Στο Inside Port και Outside Port θα βάλεις την port που θες να ανοίξεις και εκεί που λέει Protocol θα επιλέξεις ΤCP ή UDP ανάλογα τι θές να ανοίξεις.

5.Μετά πάτα apply και μετά πάνω αριστερά Save All.

6.Αν θές να ανοιξεις μια port και σε TCP και σε UDP κάνε τα παραπάνω βήματα επιλέγοντας στο Protocol την διαφορετική επιλογή απ'οτι έβαλες την πρώτη φορά!

Είσαι έτοιμος! ’νοιξες μια port...

Τώρα άλλες ιδιέτερες ρυθμίσεις δέν ξέρω... Αν θές μπορώ να σου πώ πως κάνεις disable το hardware firewall μέσω telnet...

Aυτά ;)

Αρχική απάντηση από aristos87 [Σήμερα, στις 00:36]

Για να ανόιξεις πόρτ ακολουθείς την παρακάτω διαδικασία:

1.Ανοίγεις τον ΙΕ και πληκτρολογείς 10.0.0.138

2.Πας εκεί που λέει Advanced και μετά NAPT

3.Κάτω στο κίτρινο πλαίσιο πατάς New, θα ανοίξει το NAPT properties

4.Στο NAPT properties θα βάλεις στο Inside IP την ip του υπολογιστή που θα ανοίξεις την πόρτ (την Local ip θα την βρέις πατόντας στο run : cmd και μετά ipconfig).

Στο Inside Port και Outside Port θα βάλεις την port που θες να ανοίξεις και εκεί που λέει Protocol θα επιλέξεις ΤCP ή UDP ανάλογα τι θές να ανοίξεις.

5.Μετά πάτα apply και μετά πάνω αριστερά Save All.

6.Αν θές να ανοιξεις μια port και σε TCP και σε UDP κάνε τα παραπάνω βήματα επιλέγοντας στο Protocol την διαφορετική επιλογή απ'οτι έβαλες την πρώτη φορά!

Είσαι έτοιμος! ’νοιξες μια port...

Τώρα άλλες ιδιέτερες ρυθμίσεις δέν ξέρω... Αν θές μπορώ να σου πώ πως κάνεις disable το hardware firewall μέσω telnet...

Aυτά ;)

Φίλε μου είσαι πολύ κατατοπιστικός πραγματικά αλλά σαν νέος και εγώ έχω κάποιες επιπλέον απορίες...

1) Καταρχήν αυτό που πληκτρολογώ στον IE για να μπω στα settings του router του Jetspeed 520i είναι 192.168.1.1 και όχι 10.0.0.138 ...

2) Η local IP που μου λες να βάλω εκεί που λέει "Inside IP" δεν αλλάζει ? Μήπως χρειάζεται να δημιουργήσω static IP με το http://www.no-ip.com ?

3) Ποιές είναι οι ports που πρέπει να κάνω forward για τα : Bittorrent,Bitcomer,DC++,Sharezaa και emule ?

4) Με ποιό τρόπο ακριβώς απενεργοποιώ πλήρως το hardware firewall του Jetspeed 520i ? Αν κάνω κάτι τέτοιο χρειάζεται port forwarding για τα P2P ή μήπως δεν χρειάζεται πλέον ?

Εγώ σου απάντησα με βάση τον δικό μου τον 510i που φαντάστικα οτι σε αυτά τα απλά ειναι ίδιος... Οκ για την ip να μπείς στον rooter...

local ip ενοώ την 10.0.0.1 την Ip που δίνει ο rooter στο pc σου...

Για να κλείσεις το hardware firewall πάς run και γράφεις

telnet μετά θα σου ανοίξει το telnet και θα γράψεις : open 192.168.1.1

είσαι μέσα στο rooter τώρα... Γράψε : ip config firewalling = off ή οn για να το ανάψεις αν το σβήσεις...

Αρχική απάντηση από aristos87 [Σήμερα, στις 02:55]

Εγώ σου απάντησα με βάση τον δικό μου τον 510i που φαντάστικα οτι σε αυτά τα απλά ειναι ίδιος... Οκ για την ip να μπείς στον rooter...

local ip ενοώ την 10.0.0.1 την Ip που δίνει ο rooter στο pc σου...

Για να κλείσεις το hardware firewall πάς run και γράφεις

telnet μετά θα σου ανοίξει το telnet και θα γράψεις : open 192.168.1.1

είσαι μέσα στο rooter τώρα... Γράψε : ip config firewalling = off ή οn για να το ανάψεις αν το σβήσεις...

Τώρα μπερδεύτηκα με τις IP... ποιά IP βάζω πού και πώς την βρίσκω ? Δεν χρειάζεται να φτιάξω static IP ? Αν απενεργοποιήσω το hardware firewall του router δεν χρειάζεται να κάνω port forwarding ? Ελπίζω να μην σε κούρασα...

Με κούφανες... Αλλά συνεχίζω... :p

Το 520i με RJ45 δεν συνδέετε στο pc σου? Αν ναί τότε η ip που βάζεις στο Inside IP εκει που ανοίγεις κάθε port είναι η ip που δίνει ο rooter στο pc σου! Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν καταλαβαινεις και που κολάει το να πάρεις ip απο αλλού?! Εγώ πχ αν κάνω στη γραμμή

Όσο για το ip fordword δεν ξέρω τι ενωείς :(:...:

εντολών ipconfig βλέπω:

post-122-1416071535,9628_thumb.jpg

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.