Jump to content

Corsair 4400 cl2.5

Recommended Posts

'Επεσε στα χέρια μου ένα κιτάκι twinx1024-4400c25 και έιπα να το δοκιμάσω στην DFI nf3 μου. Μπαίνω κανονικά windows με 2-2-2-5@400 και 2.5-4-4-8@600 αλλά στο memtest86 1.55 (υπάρχει στο bios) μου βγάζει πάντα και μόνο εκεί errors στο 98% του 5ου τεστ σχεδόν σε όλες τις δοκιμές που έκανα (εκτός απο κάτι 2.5-4-4-8@400). Έχει κανείς καμιά ιδέα του τι μπορεί να γίνετε;

η αληθεια ειναι οτι το τεστ 5 ειναι και το πιο "κρισιμο" οπου μπορεις να βγαλεις συμπερασματα.

Με μια πρωτη ματια καταλαβαινω οτι δεν εισαι απολυτα σταθερος.

Ισως με λιγο "ψησιμο" να καταφερουν οι μνημες σου να σταθεροποιηθουν εκει.

Αληθεια δοκιμασες να τσιμπισεις λιγακι το ρευμα που τους δινεις?

Έκανα πάρα πόλλες δοκιμές με ότι μπορούσα να ρυθμίσω στο mobo και με quides για TCCD και NF3 από το νετ και με τάση από 2,5 μεχρι 3,1 αλλά πάντα (και με χαλαρά timmings 2-3-3-6 στα 400-410) παίρνω καταραμένα errors εκεί :013: :013:

Με τις συγκεκριμένες μνήμες είμαι σταθερός με 230χ11 (7 3 3 2,5) στα 2,7 volt σε A8V rev2.0 χωρίς διαιρέτη. Μην δίνεις πάρα πολύ ρευμα (καλυτερα αστο στο auto) γιατί δεν πιστευω ότι ακούνε και πολύ.

και εγώ στην αρχή απογοητευτηκα γιατί είχα την ίδια ακριβώς συμπεριφορά.. αλλά μετά απο ψάξιμο κατέληξα σε αυτην την συχνότητα.

Τι λετε ρε παιδια ??? corsair 4400 και βγαζουν λαθη στα 225?? Δηλαδη δεν τρεχουν ουτε γι αστειο στα 275@2.5-4-4 (4400)που ειναι τα rated specs τους???? Τσεκαρετε ξανα τι παιζει... Για δοκιμη με ενα-ενα στα στικ (στο DFI) μια που ειναι single channel και παιζει να ζοριζεται με 2 μνημες. Δεν λεω οτι ειναι φυσιολογικο, αλλα αν τα πιανει το καθε στικ σημαινει οτι δεν φταινε οι μνημες αλλα ο mem controller του 3400+. Αν τα κανετε ολα σωστα, χαμηλοι πολ/στες για να σιγουρια κλπ κλπ ισως πρεπει να σκεφτειτε το ενδεχομενο RMA. Τρεχε μονο τεστ #5.

• 7 months later...

Έκανα 49Ω 50Λ MEMTEST86+ σε ένα ζευγάρι TWINX1024-4400C25 @ 400 (2.4-4-48) 2.6V χωρίς ούτε ένα λάθος. :107:

Να υποψιάζομαι ακόμα οτι έχουν πρόβλημα οι μνλημες ;;; :017:

Αν επιλέξω Memory sizing Probe ή BIOS-ALL μου αλλάζει τα φώτα στα λάθη είτε και τα δύο είτε ένα-ένα. Αν τα δοκιμάσω μονο του το καθε στικ, με την παραπάνω επιλογή μου βγάζει λάθος στα 510 MB και στα δυο stick.

Τώρα τα έβαλα μόνο το ένα και τρέχω το τεστ #5.

Αυτό όμως το 49ωρο τι μου λέει;;;

• 2 weeks later...

Στο site της Corsair βρήκα ένα PDF για τις παραπάνω μνήμες.

Τest Specifications: 2.75V, εγώ τις "έπαιζα" με 2.60...

Με το που έβαλα 2.80 έτρεξα Prime95 για 25 ώρες

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το CPU-Z τις διαβάζει σαν

PC3200 2.5-4-4-8

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.