Jump to content

Psu For overclocking+sli

tester21

Recommended Posts

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Εγω αμφιβαλλω αν το fortron μπορει να αντεξει SLI και overclocking ... Αμφιβαλλω παρα πολυ.

Εξω στην xtreme , τα προτεινομενα ειναι : PCP&C 850 , Zippy 550W εως 700W , PCP&C 510 , ΟCZ 600 ... και κατεβαινουμε.

Bεβαια ολα αυτα ειναι σε κατηγορια τιμης 200+ (ακομη και 450+)

Eπισης , το enermax 600W εχει πλεον παρει πιστοποιηση απο την nvidia για sli(http://www.slizone.com/content/slizone/build.html)

Σαν την πιο φθηνη λυση ομως παμε για το 520W . Mεταξυ των ocz600 και enermax600 , υπαρχουν πολλες αποψεις . Οι περισσοτεροι χρησιμοποιουν ocz .

Αν σε παιρνει να πας προς τα 200, λιγο πιο κατω ειναι το κτηνος!!

http://www.silverstonetek.com/products-65zf.htm

Οι λογοι ειναι πολλοι...

α. Απο τα ελαχιστα με πιστοποιηση απο nvidia

http://www.slizone.com/content/slizone/build.html

b. Τα περισσοτερα 12v που εχω δει στην κατηγορια

c. Εχει 190€

d. Πιστοποιημενο και απο την ΤΥΑΝ

http://www.tyan.com/support/html/r_s2895.html

Δεν ξερω Στρατο . Καλο το silverstone , αλλα θα ηθελα ενα PSU με μια πολυ δυνατη 12αρα (πανω απο 25-30Α) . Επισης δεν εχει pots για να ρυθμισεις τις γραμμες (εχει μονο για τη 12αρα) . Γιατι οπως και να το κανουμε με δυνατο overclocking τα 18A δεν φτανουν (Ατιμα Intel specs!). Τι να κανω τα υπολοιπα 40Α στις 3 αλλες δωδεκαρες , αν δεν μου χρειαζονται τοσο , οσο στον CPU.

Εχει ανακοινωθει στα forum οτι θα βγει OCZ 650W με 2 PCIE connectors ,ωστε να παρει την πιστοποιηση της nvidia μιας και αυτος ειναι ο λογος που δεν την εχει το 600αρι .

Eιδωμεν ...

Ρε παιδια εγω το pc power and cooling τοπα για την πλακα...τετοιο χρειαζεται ε? ωχωχωχ...παντως ειναι πρωτη μουρη και οτι καλυτερο υπαρχχει....αλλα πληρωνεις...

Δεν ξερω Στρατο . Καλο το silverstone , αλλα θα ηθελα ενα PSU με μια πολυ δυνατη 12αρα (πανω απο 25-30Α) . Επισης δεν εχει pots για να ρυθμισεις τις γραμμες (εχει μονο για τη 12αρα) . Γιατι οπως και να το κανουμε με δυνατο overclocking τα 18A δεν φτανουν (Ατιμα Intel specs!). Τι να κανω τα υπολοιπα 40Α στις 3 αλλες δωδεκαρες , αν δεν μου χρειαζονται τοσο , οσο στον CPU.

Εχει ανακοινωθει στα forum οτι θα βγει OCZ 650W με 2 PCIE connectors ,ωστε να παρει την πιστοποιηση της nvidia μιας και αυτος ειναι ο λογος που δεν την εχει το 600αρι .

Eιδωμεν ...

Ωραία λοιπον αφου θές POWER+12V εγώ είμαι εδω!

Θα σου πρότεινα το Antec true power 550W απο το Msystems η όπου αλλου ξέρεις οτι πουλάν τροφοδοτικά Antec

Ερώτηση: Στα πόσα δευτερόλεπτα θα σου καιγόταν ένα q-tek??? :119:

Ωραία λοιπον αφου θές POWER+12V εγώ είμαι εδω!

Θα σου πρότεινα το Antec true power 550W απο το Msystems η όπου αλλου ξέρεις οτι πουλάν τροφοδοτικά Antec

Ερώτηση: Στα πόσα δευτερόλεπτα θα σου καιγόταν ένα q-tek??? :119:

Ο αμεσα ενδιαφερομενος ειναι ο δημιουργος του thread (Tester21) . Eγω απλα εξεφρασα την προσωπικη μου αποψη , καθως και το τι θεωρω (κατα τη γνωμη μου) καλο .

Οσο για το Antec Truecontrol 550 με τα 24Α , το ειχα πριν 2 χρονια και το πουλησα περισυ για να παρω το fortron 550W (Κατι με προβληματιζει ομως και σε αυτο :013: )

Q-tek δεν θα εβαζα ποτε !:073:

Ρε παιδια εγω το pc power and cooling τοπα για την πλακα...τετοιο χρειαζεται ε? ωχωχωχ...παντως ειναι πρωτη μουρη και οτι καλυτερο υπαρχχει....αλλα πληρωνεις...

Χρειαζεται , αλλα για πιο extreme καταστασεις . Για να αντεξει ψηλο overclocking σε CPU (5Ghz+) και 6800Ultra O/ced , θα το χρειαστει .

Διαφορετικα ... καλυπτεται και με ενα κλασσικο 550/600αρι.

Ρε παιδιά ηρεμήστε... 0,5 κιλοβάτ είναι ισχύς, όχι παίξε γέλασε...

Το σύστημα όπως φαίνεται δε φαίνεται και ιδιαίτερα φορτωμένο. Το SLi το επιβαρύνει και οι κύριες ενεργειακές απαιτήσεις θα είναι μόνο κατά τη διάρκεια gaming.

Ένα οποιοδήποτε ΚΑΛΟ τροφοδοτικό 500+W θα καλύψει τις ανάγκες του πιστεύω. Το OCZ 520 φαίνεται να είναι η καταλληλότερη λύση λόγω ισχυρής +12V αλλά προσωπικά θα εμπιστευόμουν και ένα Enermax ή HEC.

@Stellaras. Εχεις ακουσει τιποτα γιαυτο το Γα#$%&*@$ το OCZ 650??? Ακομα περιμενω να κανω rma to 600... Θα το βγαλει καποια στιγμη φετος?? Αυτο το silverstone που εδειξε ο Στρατος ειναι πολυ καλη περιπτωση. Αμα το δοκιμασε ο shamino και του πεταξε τα ματια οξω http://www.vr-zone.com/?i=2094&s=1 ειναι καλη περιπτωση... Κι εχει και ρυθμιζομενα pots

http://www.vr-zone.com.sg/Shamino/silver650/7.jpg

Για 190 εουρος ειναι "κλεψια"!!!!!

Ρε παιδιά ηρεμήστε... 0,5 κιλοβάτ είναι ισχύς, όχι παίξε γέλασε...

Καλα και το Qtec μισο κιλοβατ ισχυς ειναι.... Τι θεμα ειναι. καλα τα 500αρια τροφοδοτικα οταν εσυ εχεις Ρ3 με ενα σκληρο και 4Μβ καρτα... Τωρα με τα SLI και τα dual core που τα watt θα αρχισουν να ζοριζουν, και τα τροφοδοτικα να "γονατιζουν" θα σε καλυψει το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ "μισο κιλοβατ" τροφοδοτικο?? Κατα την γνωμη μου, παρολο που η ιδια η nvidia αναφερει FX55+2x6800ultra=450Watt.... ειναι σιγουρα "ζορικη φαση"

@Stellaras. Εχεις ακουσει τιποτα γιαυτο το Γα#$%&*@$ το OCZ 650??? Ακομα περιμενω να κανω rma to 600... Θα το βγαλει καποια στιγμη φετος?? Αυτο το silverstone που εδειξε ο Στρατος ειναι πολυ καλη περιπτωση. Αμα το δοκιμασε ο shamino και του πεταξε τα ματια οξω http://www.vr-zone.com/?i=2094&s=1 ειναι καλη περιπτωση... Κι εχει και ρυθμιζομενα pots

http://www.vr-zone.com.sg/Shamino/silver650/7.jpg

Για 190 εουρος ειναι "κλεψια"!!!!!

Το 650αρι OCZ που μπορει να γεφυρωσει τις δυο του 12αρες εεεεεε ???;)

Αυτο περιμενω να δω και εγω ...(http://www.bleedinedge.com/forum/showthread.php?t=8704)

Απο οτι ειχα διαβασει πριν λιγους μηνες , ειχαν πει οτι θα παρουσιαστει επισημα σε μια εκθεση το καλοκαιρι ... Δεν θυμαμαι ποια ομως . Νομιζω στην computex τον Ιουνιο , ή στην IDF τελη Αυγουστου .

Οσο για το silverstone , δεν μπορει να ρυθμισει την 3.3V ... μονο τη 12αρα και την 5αρα . Αν εχει vsense κατι παει και ερχεται ... Αν και προτιμω pots.

Καλα και το Qtec μισο κιλοβατ ισχυς ειναι.... Τι θεμα ειναι. καλα τα 500αρια τροφοδοτικα οταν εσυ εχεις Ρ3 με ενα σκληρο και 4Μβ καρτα... Τωρα με τα SLI και τα dual core που τα watt θα αρχισουν να ζοριζουν, και τα τροφοδοτικα να "γονατιζουν" θα σε καλυψει το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ "μισο κιλοβατ" τροφοδοτικο?? Κατα την γνωμη μου, παρολο που η ιδια η nvidia αναφερει FX55+2x6800ultra=450Watt.... ειναι σιγουρα "ζορικη φαση"

Kαλά το Q-tec είναι.... ας μη πω τι είναι γιατί θα πεταχτεί ο schumi και θα με κράξει.

Τα πολλά watt είναι υπερτιμημένα. Εδώ η ΗΡ στήνει μηχανήματα Α64 με 200W τροφοδοτικά.

Οι dual Cores της AMD έχουν ίδια κατανάλωση με τους single οπότε δε μας πειράζει αυτό.

όταν η ίδια η nVidia λέει FX55+2x6800ultra=450Watt σαφώς δεν τσιγκουνεύεται τα Watt. Έχοντας υπολογίσει τις ενεργειακές ανάγκες ενός μέσου συστήματος με 1-2 σκληρούς, 1-2 optical drives ακόμα και 450W είναι αρκετά άκόμα και αν έχεις πάνω 2 6800Ultra.

Η ουσία είναι στο σωστό ρεύμα. Όχι τόσο στο πολύ. Καλύτερα να περισσεύει αλλά πραγματικά 0,5KW είναι πολύ.

Αν ο φίλος μας σκοπεύει να φορτώσει το σύστημά του με πολλούς σκληρούς, να γεμίσει τα PCΙ κλπ τότε ναι, θέλει πάνω από 500W (με την προϋπόθεση οτι θα βάλει και SLi και θα overclockάρει). Αλλά μην πέφτουμε στην παγίδα των ΠΟΛΛΩΝ Watt. Αμα είναι να τα έχουμε, να τα αξιοποιούμε.

Μα η προυποθεση του ειναι το o/c και συντομα το sli,αρα τα 500 ειναι η βαση... ε, εγω προτεινα 650 για να περισεψει και τπτ...

Οντως, το ριβιου ηταν εξαντλητικο, δεν φανταζομαι τον τυπο να τον πειραξε το οτι η μια 12ρα ηταν 18Α... δεν μασησε... τεσπα, εγω προσωπικα κατεληξα στο τι θα παρω... :001:

Ρε συ Μητσο... προφανως το σημαντικο ειναι να τα δινει.... και ακομα πιο σημντικο να τα δινει ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ωστε να τα δινει και ΣΤΑΘΕΡΑ και οχι σε "τραινακι". Γιαυτο πληρωνεις το 1% voltage regulation της Pc Power and Cooling. Απο ολα αυτα τα enermax 600/ fortron550/antec550/ΗΕC 525 ποιο τα δινει??? Εγω προσωπικα βλεπω 4 τροφοδοτικα ΚΟΡΥΦΑΙΑ(mainstream) σε ποιοτητα κατασκευης να αναφερουν specs peak load. Μας ενδιαφερει μονο το συνεχες ΣΤΑΘΕΡΟ Wattage. Αρα δεν μπορω να βαλω το χερι μου στη φωτια οτι το Ενερμαξ 600 μου δινει 500 ΣΥΝΕΧΗ παροχη! Το τι θα δωσει για 60δευτερολεπτα δεν με πολυαπασχολει... Επισης ερωτηση : τα Watt τοων διπυρηνων που αναφερονται ειναι καταναλώση ή αποβολη θερμοτητας στο περιβαλλον??

Χωρις λοιπον να πεφτουμε στην παγιδα των πολλων watt... ποιο τροφοδοτικο δινει 450-500 W ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ κατα την αποψη σου??

Τo silverstone ρε Στελιο, το ξεπατωσε ο αλλος στα 5800ΜΗζ (και 3400 για τον FX55). Ας εχει και 18Α την μια 12αρα...

Ρε συ Μητσο... προφανως το σημαντικο ειναι να τα δινει.... και ακομα πιο σημντικο να τα δινει ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ωστε να τα δινει και ΣΤΑΘΕΡΑ και οχι σε "τραινακι". Γιαυτο πληρωνεις το 1% voltage regulation της Pc Power and Cooling. Απο ολα αυτα τα enermax 600/ fortron550/antec550/ΗΕC 525 ποιο τα δινει??? Εγω προσωπικα βλεπω 4 τροφοδοτικα ΚΟΡΥΦΑΙΑ(mainstream) σε ποιοτητα κατασκευης να αναφερουν specs peak load. Μας ενδιαφερει μονο το συνεχες ΣΤΑΘΕΡΟ Wattage. Αρα δεν μπορω να βαλω το χερι μου στη φωτια οτι το Ενερμαξ 600 μου δινει 500 ΣΥΝΕΧΗ παροχη! Το τι θα δωσει για 60δευτερολεπτα δεν με πολυαπασχολει... Επισης ερωτηση : τα Watt τοων διπυρηνων που αναφερονται ειναι καταναλώση ή αποβολη θερμοτητας στο περιβαλλον??

Χωρις λοιπον να πεφτουμε στην παγιδα των πολλων watt... ποιο τροφοδοτικο δινει 450-500 W ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ κατα την αποψη σου??

Τo silverstone ρε Στελιο, το ξεπατωσε ο αλλος στα 5800ΜΗζ (και 3400 για τον FX55). Ας εχει και 18Α την μια 12αρα...

Να συμπληρωσω .... Ποιες εταιριες δινουν τα watt του τροφοδοτικου της για λειτουργια στους 50βαθμους κελσιου ???? ...

Μονο η PCP&C ... Εχει στο site της διαγραμμα της θερμοκρασιας με την ισχυ (http://www.pcpowercooling.com/pdf/Turbo-Cool_510_vs.pdf) . Γιατι ως γνωστον , οσο ζεσταινεται το τροφοδοτικο , αποδιδει και λιγοτερο .

Τι να κανω το τροφοδοτικο που βγαζει 1000W στους 20 βαθμους , αφου 20 βαθμους σε full load δεν θα τους δει ποτε κανενα τροφοδοτικο (εκτως και αν εισαι στον Β. ή στον Ν. πολο :D )

Για το silverstone , ετρεξε μονο 3dmark . Θα ηθελα να δω με διπλα και 4απλα prime95 μεχρι που θα αντεχε η 18αρα γραμμη ...

Για το καινουριο OCZ τελικα , καλα το ειπα ... http://news.mydrivers.com/pages/20050517205037_56265.htm

Το γραφει ξεκαθαρα η σελιδα ! :045: ... computex taipei 2005 .:069:

ρε παιδιά τι λέτε τώρα? λέτε του παιδιού να πάρει PCP&C?

SLN Με προκαλείς... ;) . Κανένα σύστημα δεν απαιτεί 500 συνεχόμενα που να χτυπιέσαι. θα πρέπει να κάνει 4πλα encoding για να απασχολείς τους 8 δίσκους σου στο full, να τρέχει 2-3 super Pi και 3dmark, να γράφεις dvd και να κάνεις και dvd-rip αλλά και να επεξεργάζεσαι και κάνα αρχείο ήχου για να μη μείνει η Audigy παραπονεμένη. Και όλα αυτά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!

Άστα λοιπόν τα 500W ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ γιατί έτσι κι αλλιώς δεν έχεις Hyper-Threading για να τα κάνεις όλα αυτά ταυτόχρονα!!! ;)

Οχι βεβαια . Εμεις προτειναμε ocz 520W . Τα υπολοιπα τα εφερε η συζητηση .

Ειναι ομως πολυ καλο , μιας και το θεμα ειναι για overclocking και SLI , να ξερουμε τι ΚΑΛΟ υπαρχει στην αγορα , καθως και ποιες ειναι οι καλυτερες επιλογες.

SLN Με προκαλείς... ;) . Κανένα σύστημα δεν απαιτεί 500 συνεχόμενα που να χτυπιέσαι. θα πρέπει να κάνει 4πλα encoding για να απασχολείς τους 8 δίσκους σου στο full, να τρέχει 2-3 super Pi και 3dmark, να γράφεις dvd και να κάνεις και dvd-rip αλλά και να επεξεργάζεσαι και κάνα αρχείο ήχου για να μη μείνει η Audigy παραπονεμένη. Και όλα αυτά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!

Άστα λοιπόν τα 500W ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ γιατί έτσι κι αλλιώς δεν έχεις Hyper-Threading για να τα κάνεις όλα αυτά ταυτόχρονα!!! ;)

Οχι ρε δεν σε προκαλω... κουβεντα κανουμε! :080:

Βασικα ειμαι ψιλοσιγουρος οτι στο εγγυς μελλον (νεα γενια καρτων, dual core) θα χρειαστουν ΣΙΓΟΥΡΑ τα 400-450 συνεχους. Τωρα απο εκει και περα "προεκτεινω" και ειπα οτι για να εχεις ενα τροφοδοτικο που να δινει σταθερες τασεις χωρις "παιξιματα" δεν μπορει να παρεχει "εστω και 0.5W παραπανω απο το απαιτουμενο" αν και φιλολογικα στεκει αυτο που λες. Εγω απλα ρωτησα ποιο τροφοδοτικο απο τα "γνωστα" δινει κατι τετοιο 450-500W συνεχους, γιατι απλα (πιστευω οτι συμφωνεις μαζι μου) τα peak Watt ΔΕΝ λενε τιποτα... Το θεμα της θερμοκρασιας ειναι κι αυτο σημαντικο. Εγω δεν προτεινα ρε παιδια τιποτα στο παληκαρι. Για μενα την κανω την συζητηση. Εχω βγει off topic εδω και ωρα....Απλα ειδα το Silverstone του Στρατου και "συγκινηθηκα" Αν επρεπε να προτεινω κατι....Εχω και τα 2 OCZ 520/600. Με το 520 ημουνα απολυτα ευχαριστημενος. Με το 600 μαλλον θα παει RMA, λογω του τσικ-τσικ. Αρα δεν μπορω να του προτεινω το 600... Σε σχεση με το 520, εγω θα διαλεγα το enermax 600 παντως.

Ρε Στελιο δηλαδη λες να "πιτσικαρει" το τροφοδοτικουλι? Πολυ επιφυλακτικο σε βρισκω.... :017: Εμενα μου "γυαλισε" ρε γμτ. Και rated @ 50 βαθμους C... :055:

καταρχην ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας.Οι συμβουλες σας ειναι για μενα πολυ

χρησιμες.

Σημερα στο e-shop ειδα και το

ANTEC NEOPOWER 480W

Τύπος τροφοδοτικού:480 watt ATX12V v2.0.

Μέγιστη Ονομαστική Ισχύς:480W.

Τάση Εισόδου:240 V AC με ανοχή +/- 10%.

Τροφοδοσίες Εξόδου: Max Load 38A (+5V), 18A (+12V1), 15A (+12V2),1A (-12V), 30A (+3.3V), 2.0A (+5VSB).

Διαρροή ρεύματος:<3.5 mA.

Σύνδεση: ATX12V, 3-pin για ανεμιστήρα, SATA, PCI Express.

Πρόσθετα Χαρακτηριστικά:Επισρέφει τις εξόδους +5V,+12V και 3.3V εντός 3% τις κανονικής του τιμής μέσα σε 1ms, για αλλαγή φορτίου 20%.

Διαστάσεις:15cm(L) x 14 cm(W) x 8.6 cm(H).

Βάρος:2.3 kg.

επισης αρχιζω να σκεφτομαι και το fortron 550 125 euro απο πλαισιο

Το εχει κανεις το fortron?

κανει για overclocking cpu?

η η 12v ειναι πολυ μικρη?

και παλι ευχαριστω.

(αυτο το ozc δεν μπορω να το βρω παυθενα!!!)

Φιλε tester21 , για OCZ μπορεις να πας στα multirama ή στο mgmanager. Το Αntec ξεχασε το καλυτερα .

Σολωνα , δεν προλαβαινω να σου απαντησω τωρα , παω για μπυρες ! :beerchug: ... :030: ...:081:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.