Xorxhs Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2005 Οταν ξεκινω τον υπολογιστη,τα ανεμηστηρακια δουλευουν αλλά,στο οθονη ειναι μαυρη,ουτε bios δε μπορω να μπώ.Καμμια φορα βγαζει ενα μηνυμα bad bios cheksum,insert floppy disk to start bios recovery.Αλλη παλι φορα,μπορει να ξεκινησει κανονικα και να κανει restart στα windows μετα απο 15λεπτα.Update sto bios εχω κανει.Μηπως ξερετε τι μπορει να φταει?
yaputzis Ιανουάριος 11, 2005 #2 Ιανουάριος 11, 2005 Κατεστραμμένο BIOS φίλε. Πρέπει να κάνεις flash ξανά. Να είσαι default όταν κάνεις flash.
pontium Ιανουάριος 11, 2005 #4 Ιανουάριος 11, 2005 Δεν πρόκειται να είναι κάτι άλλο(πολύ πολύ σπάνια μπαταρία).....τι μητρική έχεις;;
Sakis Ιανουάριος 11, 2005 #5 Ιανουάριος 11, 2005 εισαι overclocked;αν ναι πες μας σε παρακαλω το συστημα σου καποιος θα μπορεσει να σε βοηθησει.Επισης οταν εκανες bios update ησουν overclocked;εκανες load optimize defaults;το προβλημα το ειχες απο πριν η παρουσιαστηκε μετα;
Xorxhs Ιανουάριος 11, 2005 Author #8 Ιανουάριος 11, 2005 AsusP4c800e-deluxeP42.6c 800fsb northwood4x256 ocz pc3200 cl2.51 sata WDAsusV9999/tdThermaltake 480watt PSUXP SP1To συστημα δεν ειναι o/cΤο bios update το εκανα και απο windows και απο dosEπισης να πω οτι τα βηματα που ακολουθησα για bios update ηταν αυταhttp://www.asus.com.tw/support/english/techref/bios/afudos.aspxχωρις να κανω το 2ο βημα 2. Use built-in EZ Flash BIOS to Refresh
H.A.Balafoutre Ιανουάριος 11, 2005 #9 Ιανουάριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Sakis εισαι overclocked;αν ναι πες μας σε παρακαλω το συστημα σου καποιος θα μπορεσει να σε βοηθησει.Επισης οταν εκανες bios update ησουν overclocked;εκανες load optimize defaults;το προβλημα το ειχες απο πριν η παρουσιαστηκε μετα; Για συνεχίστε, για συνεχίστε διότι είναι ενδιαφέρον να μάθω πώς πρέπει να γίνετε ένα σωστό bios update ή Cmos κατά περίπτωση. Για πες μου σε παρακαλώ περισσότερες πληροφορίες. Και σε pm please.
Xorxhs Ιανουάριος 11, 2005 Author #10 Ιανουάριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από H.A.Balafoutre Για συνέχισε για συνέχισε διότι είναι ενδιαφέρον να μάθω πώς πρέπει να γίνετε ένα σωστό bios update + Cmos. Για πες μου σε παρακαλώ περισσότερες πληροφορίες. Και σε pm please. sorry αλλά σε εμενα απευθυνεσαι?Αν ναι,τοτε νομιζω οτι με εμπαιζεις,διαφορετικα θα ηθελα να μεινουμε στο προβλημα μου παρακαλω.Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια σας
H.A.Balafoutre Ιανουάριος 11, 2005 #11 Ιανουάριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Sakis εισαι overclocked;αν ναι πες μας σε παρακαλω το συστημα σου καποιος θα μπορεσει να σε βοηθησει.Επισης οταν εκανες bios update ησουν overclocked;εκανες load optimize defaults;το προβλημα το ειχες απο πριν η παρουσιαστηκε μετα; Το προηγούμενο post αφορά τους Sakis + Yaputzis. Σε παρακαλώ, δε σε κοροϊδεύω σε καμία περίπτωση διότι το πισί μου αυτή τη στιγμή είναι κρεμασμένο από δική μου λαλακία και μαζέυω info από όπου μπορώ. ’λλωστε είπα αν έχουν να μου πουν κάτι ας μου στείλουν ΠΜ. Για να μην τρώω χώρο στο θέμα σου. Ο.Κ.?
Xorxhs Ιανουάριος 11, 2005 Author #12 Ιανουάριος 11, 2005 επισης να πω οτι το προβλημα δεν το ειχα απο πριν και οτι εκανα upadate me default values H.A.Balafoutre sorry
yaputzis Ιανουάριος 11, 2005 #13 Ιανουάριος 11, 2005 Εντάξει δοκίμασε:1. Μπές στο bios και φόρτωσε τα default settings μετά "save and exit".2. Βάλε σε μια δισκέττα bootable το τελευταίο AFUDOS και το bios file.3. Κάνε flash με τα εξής command line: afudos /ixxxxxx.rom /n /pbnc (όπου xxxxxx το bios file).Πες μας τα αποτελέσματα.
Vagouridis Ιανουάριος 11, 2005 #14 Ιανουάριος 11, 2005 Δοκιμασε να βαλεις το cd της μητρικης σε καποια απο τα drive σου συνηθως ετσι φλασαρει απο μονο σε τετοιες περιπτωσεις το αρχικο βιος. Καλος "τοπος" για asus bios ειναι το ftp.asuscom.de
yaputzis Ιανουάριος 11, 2005 #15 Ιανουάριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από H.A.Balafoutre [Σήμερα, στις 21:29] Το προηγούμενο post αφορά τους Sakis + Yaputzis. Σε παρακαλώ, δε σε κοροϊδεύω σε καμία περίπτωση διότι το πισί μου αυτή τη στιγμή είναι κρεμασμένο από δική μου λαλακία και μαζέυω info από όπου μπορώ. ’λλωστε είπα αν έχουν να μου πουν κάτι ας μου στείλουν ΠΜ. Για να μην τρώω χώρο στο θέμα σου. Ο.Κ.? Δώσε μας πληρ. για το πρόβλημα που έχεις.
Sakis Ιανουάριος 11, 2005 #16 Ιανουάριος 11, 2005 Δεν ειμαι και ειδικος αλλα νομιζω οτι το bios για καποιο λογο δεν εκατσε καλα.Περιμενε λιγο τους πιο ειδικους,σιγουρα θα σε βοηθησουν.Πιθανως να χρειαστει ενα καινουργιο bios update και καλυτερα μα το bios που επαιζε πριν να παρουσιαστει το προβλημα,για καλο και για κακο κανε και μια δισκετα με αυτο το bios και με το exe utility ισως να χρειαστει αν σου ξαναβγαλει bad bios cheksum,insert floppy disk to start bios recovery.
unstoppable Ιανουάριος 11, 2005 #17 Ιανουάριος 11, 2005 Τα συμπτωματα δεν μου μοιαζουν για κατεστραμενο bios, το bios ειτε ειναι corrupted ειτε δεν ειναι, δεν μπορει την μια να μπαινει windows και την αλλη να μην μπαινει και να πεταει error για το bios. Ή καποιο εξαρτημα τα εχει παιξει ή απλα δεν σε θελει αυτη η εκδοση του bios .
Xorxhs Ιανουάριος 11, 2005 Author #18 Ιανουάριος 11, 2005 θα δοκιμασω αυτο που ειπε ο yaputzisκαι αν δεν πετυχει θα κανω downgrade to bios
yaputzis Ιανουάριος 11, 2005 #19 Ιανουάριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Xorxhs [Σήμερα, στις 22:05] θα δοκιμασω αυτο που ειπε ο yaputzisκαι αν δεν πετυχει θα κανω downgrade to bios Καλή τύχη!
Xorxhs Ιανουάριος 11, 2005 Author #20 Ιανουάριος 11, 2005 εκανα δοςνγραδε το bios,εβγαλε ενα bad bios checksum post,μετα εκανα αυτο που προτεινε ο φιλος yaputzis και ολα προς το παρον ειναι μια χαρα.Αληθεια αυτες οι extra παραμετροι τι κανουν?Θα περιμενω να δω πως παει και θα σας ξαναενημερωσω.Ειλικρινα σας ευχαριστω ολους σας
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.