Jason1442169106 Μάϊος 5, 2005 Author #21 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2005 Stelaras ο ανεμιστηρας δεν ειναι coolermaster ειναι akasa και παει μεχρι 3500rpm.Φυσαει πολυ.Εγω τον δουλευω γυρω στις 3000rpm εκει που τον εχω τωρα.Αυτη τη ρυθμιση στο bios για χαμηλες στροφες cpu fan δεν την εχω επιλεγμενη κ ψαχνω να βρω κ γω το λογο που ο ανεμιστηρας της intel δε λεει να παει πανω απο 2200.Μαλλον φταιει η σχετικα χαμηλη θερμοκρασια του case.Μεση θερμοκρασια του case με την ζεστη που εχουμε αυτες τις μερες ειναι 32βαθμοι.Τωρα θελω να το ψαξω λιγο να κανω κ μερικες μετρησεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason1442169106 Μάϊος 5, 2005 Author #22 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2005 Λοιπον παιδια ολα καλα.με αισθητηρα αναμεσα σε cpu και ψυχτρα ελεγε 57 ενω το motherboard monitor την ιδια στιγμη 56.Αν λαβουμε υποψη θερμοκρασια δωματιου στανταρ 30 (ειμαι χωρις μπλουζα κ εχω ψηθει!Ειναι κ μικρο το δωματιο χωρις παραθυρο αστα να πανε..) κ θερμοκρασια case 38 (πρωτη φορα ανεβασε τοσο εχει τρελη ζεστη σας λεω!) ειχε πολυ καλα αποτελεσματα.Μολις βγαζω τον 80αρη απο πανω η θερμοκρασια cpu ανεβαινει κ καθεται 65-68.Για τα mosfet δεν το συζητω η θερμοκρασια τους εχει πεσει απο κοντα 80 στους 47!!!Εβαλα κ το χερι μου απο πανω κ τρωνε πολυ αερα απο τον 80αρη.Επισης λογικα λογω θερμοκρασιας βγαζει πιο πολυ ωρα prime.Ειναι μια ωρα τωρα πριν στα 45 λεπτα ειχα error.H ψυχτρα ειναι αρκετα ζεστη οσο ακριβως θα περιμενα για 50κατι βαθμους.Δεν περιμενα τοσο καλα αποτελεσματα ειδικα με τετοια θερμοκρασια περιβαλλοντος.Ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Σχεδον εχει τη θερμοκρασια που ειχε πριν το overclock(54βαθμοι με θερμοκρασια case 28βαθμους).Παντως ξερει καποιος να μου πει γιατι δεν στροφαρει πολυ το fan της intel?Σκεφτομαι να πειραματιστω κ με 12αρη ανεμιστηρα τωρα!Κ το prime συνεχιζει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol1442169091 Μάϊος 6, 2005 #23 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2005 Μωρε μπραβο....ομολογω οτι περιμενα κατι "περιεργο" να βγει (ξεγελασμα του σενσορα) απαυτο...μπραβο για την πατεντα. Παντως με δωδεκαρι δεν πιστεθω να καταφερεις κατι καλυτερο γιατι η βαση του 12αρη ειναι πολυ μεγαλυτερη απο του 8αρη και ετσι η "νεκρη" περιοχη θαναι μεγαλη...bloodyheaven αν χρειαστεισ βοηθεια με την κολληση των ανεμιστηρων εδω ειμαι. :003: :003: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason1442169106 Μάϊος 6, 2005 Author #24 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2005 Το ειχα σκεφτει πως ο 12αρης εχει μεγαλυτερη νεκρη περιοχη γιαυτο κ σκεφτομουν να μην τον βαλω ακριβως κεντρικα πανω στην ψυχτρα της intel αλλα να εξεχει προς τα mosfet ωστε να τα φυσαει καλυτερα κ η νεκρη περιοχη να μη πεφτει ακριβως πανω στο cpu.Παντως ο καιρος φαινεται οτι επηρεαζει παρα πολυ τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη.Φερνοντας τον στην αρχικη κατασταση δηλαδη χωρις τον 80αρη απο πανω κ με συχνοτητα κ βολτ εκει που ειναι απο τη μαμα με prime χτυπησε αρκετα ευκολα 60 βαθμους ενω πριν δεν ξεπερνουσε τους 54.Τελος παντων prescott ειναι αυτος..Eπισης αυτη τη στιγμη η ψυχτρα πρεπει να εχει χαλια επαφη με τον επεξεργαστη.Η θερμοαγωγιμη που εχει η intel στην ψυχτρα της(δεν εχω βαλει Arctic silver)ειναι πολυ φθαρμενη σε πολλα σημεια κ λογικα χαλαει την επαφη.Αν βγαλω αυτη τη θερμοαγωγιμη κ βαλω ΑS πιστευετε οτι θα εχει σημαντικη βελτιωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minotavrs Μάϊος 6, 2005 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2005 Βρε αθεόφοβε τι κατασκευή είναι αυτή εσύ ξεπέρασες και εμένα που ειχα βάλει κάποτε έναν 9 ½ αρι ανεμιστήρα της Philips εργοστασιακό που έπαιρνε 220 απευθείας απο το πολύπριζο .. Τον έβγαλα μετά από καμιά εβδομάδα γιατί από τον θόρυβο που έκανε ήταν σαν απογειωνόταν αεροπλάνο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason1442169106 Μάϊος 6, 2005 Author #26 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2005 To καλυτερο ειναι πως εχω δεσει πανω στο inteloψυχτροσυστημα το ανεμιστηρακι!Με ενα λεπτο καλωδιο ηχειων ειναι δεμενο!Δε φαινεται στις φωτο τοτε το ειχα κολλησει με μια πλαστελινη για να κολλας αφισες στον τοιχο!!Lol! Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάϊος 6, 2005 #27 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2005 Επειδή πριν τοποθετήσω τα ανεμιστηράκια μου έπαιξα λιγάκι με τα φανάκια στο χέρι, όταν και τα δύο φυσάνε προς την ίδια μεριά και κολλήσεις το ένα πάνω από το άλλο αυτό που καταφέρνεις είναι να πιέσεις τρόπον τινά το κάτω ανεμιστηράκι να τρέξει πιο γρήγορα.Θεωρώ ότι ίσως έχεις ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα αν τοποθετήσεις το ανεμιστηράκι σου μερικά εκατοστά πάνω από αυτό την ψύκτρας ,στο πλαϊνο, ώστε να φέρνει φρέσκο αέρα ακριβώς πάνω από την ψύκτρα (ίσως και μία "φυσούνα" για να κατευθύνεις τον αέρα αυτόν) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.