Jump to content

Πρώτες O/c ανησυχίες πάνω σε ένα 2.4Νw

DevilCry

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ ξανά!!Πρώτα απ'όλα σας εύχομαι,χρόνια πολλά!!!Ας μπούμε στο ψήτο όμως...Έχω το Asus Ρ4Ρ800 Deluxe.Μέσα απο μια αυτόματη επιλογή που έχει το Bios,είχα ανεβάσει το 2.4 σε 3.12.Μετά απο αυτό όμως γλυκάθηκα και είπα να δω πόσο μπορεί να πάει παραπάνω.Έτσι μετά απο ψάξιμο και συγκεκριμένα πριν 2 μέρες πήρα την ThermalRight Xp-120 μαζί με ένα Fan της CoolMaster 120mm.Το τοποθέτησα στο M/b,στο απαρχαιωμένο κουτί μου χώρεσε μεν, αλλά τσίμα τσίμα!Αποφάσισα όμως να πάρω ένα άλλο κουτί.Δεν γινόταν αλλιώς.Και το όνομα αυτού?Soprano Thermaltake :048: Και άρχισα τα μαστορέματα!!!Μετά απο 4 ώρες (είμαι άσχετος) τα έβαλα όλα και το pc άρχισε να λειτουργεί και πάλι!!!Μετά ξεκοκκάλισα το site,έμαθα τα βασικά και σας καταθέτω την προσπά8εια μου :040:Το pc είναι το εξής :

M/b:P4P800 Deluxe

DDR:KingStone 400 2x512 cooled By CoolMaster ram heatsinks

Cpu:2.4Nw Cooled By ThermalRight Xp-120-->Fan CoolMaster 120mm

Vga:Ati 9700 pr0@9800pr0 timings 380/680 cooled By Artic cooling Vga Silencer + Zalman memory heatsinks

Psu:410watt Hedan :017: (To ξέρει η μαμά του?)

HDD:Wd 80 JB

Επίσεις..Είναι φυσιολογικό να ανεβάζει θερμοκρασία μέχρι 50 βαθμούς?Περίμενα να ήταν κάτω από 50 σε full load..Άμα πάρω και τροφοδοτικό επώνυμο,θα με βοηθήσει να τον σταμπιλάρω στα 3.3?Πάει αλλα δεν βγάζει prime.Στο 2ο τεστ κλατάρει!!Παίζει άμεσο ρόλο το τροφοδοτικό?Αυτά...

post-2068-1442174063,3325_thumb.jpg

post-2068-1442174063,4137_thumb.jpg

post-2068-1442174063,4825_thumb.jpg

Το έχω στα 1600 . . . Γι'αυτό ρωτάω.Άμα είχα καλύτερο τροφοδοτικό και έδινα 1625 θα είχα περισσότερη σταθερότητα?Διότι με το υπάρχον κολλάει όλο το σύστημα στα 1625! :090:

Το οτι κολλαει δεν ειναι απαραιτητα προβλημα του τροφοδοτικου . Συνηθως προβληματα ανεπαρκειας ρευματος οδηγουν σε restart .

Πολλες φορες ο επεξεργαστης δεν δεχεται ρευμα ... και παγωνει . Εχουν περασει μερικοι τετοιοι απο τα χερια μου , οπως και σιγουρα απο πολλους αλλους χρηστες.

Και παλι αυτο που γραφω ειναι μια πιθανοτητα .

Οταν λες κολλαει τι ενοεις ? παγωνει ολο το συστημα ??? Ετσι εκαναν εμενα οι CPU που δεν τους αρεσε το υψηλο vcore.

Ναι όπως το είπες!!Κάνει restart και μετά αδυνατεί το σύστημα να επανεκκινήσει με το vcore στα 1625.Μαύρη οθόνη...Πρέπει να το κλείσω χειροκίνητα,(πατημένο το κουμπί του case πάνω απο 4 sec) να επαναφέρει το σύστημα το default FSB και μετά πρέπει να το πάω στα 1600 για να μπώ πάλι στα win. :108:

στα 3.3 Ghz το τροφοδοτικο δεν ζοριζεται και πολυ δεδομενου οτι τα 350αρια τροφοδοτικα της πλακας σηκωνουν (με το ζορι αλλα δουλευει 8 μηνες τωρα) Prescott 3,0 στα 3,6 και με την 9800 κλοκαρισμενη 425/735, 2 δισκους 120 και 40Gb,1 DVDRW, 1 CDRW και μια Audigy2.Φυσικα δεν ξερω ποσο της πλακας ειναι το τροφοδοτικο σου αλλα μπορεις να τσεκαρεις ποσο σου πεφτουν η 12αρα και η 5αρα στο τροφοδοτικο σε full load. Αν πεφτουν πολυ τοτε το τροφοδοτικο σου ειναι στα ορια του.Γενικα η 12αρα πρεπει να ειναι πανω απο 11,85 και η 5αρα πανω απο 4,95 με full φορτιο.

Μετά ξεκοκκάλισα το site,έμαθα τα βασικά και σας καταθέτω την προσπά8εια μου

Ρε φιλε να σου πω την αμαρτια μου γιατι με "τρωει"...

Πολυ σε χαρηκα. Μπραβο ρε παληκαρι! Μακαρι να ειναι πιο πολλοι σαν και σενα! :023: :023: :023: :023: :041:

Δεν μπορεις να εμπιστευεσαι ενα προγραμμα που δειχνει τασεις συμφωνα με το τι διαβαζουν οι σενσορες της μητρικης ...

Χρειαζεται πολυμετρο για να εισαι σιγουρος για το τι συμβαινει με τις τασεις σου.

Παντως , οπως και να εχει το τροφοδοτικο σου ειναι πολυ υποπτο , επειδη κυριως δεν ειναι γνωστη/αξιοπιστη η μαρκα του .

Αυτό σκέφτηκα και εγώ..Χρειάζεται αλλαγή.Άσε που κλείνει ήδη τον 3 χρόνο!!!!Λέω να πάρω σε κάνα μήνα καινούργιο.Μέχρι τότε βλέπουμε.Πάντως ευχαριστώ για τα replies παιδιά :045:

Πήρα καινούργιο τροφοδοτικό!!!! ENERMAX EG495AX-VE(W) 485W NOISE TAKER!!!Δοκίμασα να πάω την τάση στα 1625 και πάει μια χαρά!Έβαλα και το Fsb στα 275 και τσούπ να τα 3.3...Το κακό είναι ότι δεν είναι σταθερό... :022: Δεν βγάζει Prime..Δεν πειράζει όμως.και τα 3.28 μια χαρά είναι!!!Τώρα θα αρχίσω το O/c με διαιρέτη στα 3:2 να δώ στα πόσα θα είναι σταθερό.Είμαι περίεργος.Αναμείνατε screenshots :077:

• 3 weeks later...

Λοιπόν...Μετά απο απανωτές αναβαθμίσεις στο παλιό pc,έχουμε καταλήξει στα εξής

M/b:P4P800 Deluxe

Ddr:Ocz E 1gb dc kit PC3200/400MHz High Performance (2.5-3-3-6)

Cpu:2.4Nw Cooled By ThermalRight Xp-120-->Fan CoolMaster 120mm

Vga:Ati 9700 pr0@9800pr0 timings 380/680 cooled By Artic cooling Vga Silencer + Zalman memory heatsinks

Psu:Enermax eg495ax-ve(w) 485w Noise Taker

Hdd:Wd 80 JB

Case:Thermaltake Soprano

To pc δεν ανέβηκε ούτε ένα MHz μετά την αγορά του τροφοδοτικού και της μνήμης.Το μόνο εμφανές είναι ότι με τις καινούργιες μνήμες,χρονισμένες στα 2-3-2-5,με την cpu να τρέχει στα 3.28 (273.3x12),είναι ταχύτατο!!!!Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν και έπεται συνέχεια,διότι "έρχετε" ένας 3.2Ε!! :112:

Σε καλωσοριζω στο Club " Αφραγκοι Επειδη Διαβασαμε Προσφατα Το PcTechnology.gr "

Πολυ καλη προσπαθεια παντως!!Keep Walking

Σε καλωσοριζω στο Club " Αφραγκοι Επειδη Διαβασαμε Προσφατα Το PcTechnology.gr "

ONTΩΣ:D:D

Αμα συνεχιζεις μπενεις μεσα χαλαρα :p

DevilCry αφου θα παρεις κ νεο cpu δωσε οτι vcore μπορεις ακομα...

Αυτοι οι 2.4 και κατω νομιζω δε μασαν απο vcore.

Δωσε 1.7+να δεις ποσο παει δε θα γινει τπτ νομιζω.

Τωρα για σταθερα συνεχεια τοσα δε ξερω με αερα...

Για δοκιμη ;)

Αντε αντε περιμενουμε κ τον Ε..

Καλος ηρθες στο (παραπανω)club

:D

• 3 weeks later...

Καλησπερίζω μετά από πάρα πολύ καιρό :109: !!Παίδες...Κατέφθασε η καινούργια cpu!!!Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά.Δεν είναι στα 3.2.Είναι στα 3500+,64μπιτη και ολόκληρο το όνομά της λέγεται AMD Athlon64 3500+ Venice :005:.Όπως καταλάβατε "άλλαξα όχθη" και απο δώ και πέρα θα τα λέμε απο το section τών AMD.Βεβαίως στο socket 478 δεν μπαίνει ο AMD :116: .Έπρεπε να γίνουν οι κατάλληλες ριζικές αλλαγές.Έχουμε και λέμε:

M/b:ABIT Fatal1ty A8N

Ddr:Ocz E 1gb dc kit PC3200/400MHz High Performance (2.5-3-3-6)

Cpu:AMD Athlon64 3500+ Venice Cooled By ThermalRight Xp-120-->Fan CoolMaster 120mm

Vga:LeadTeK 6600gt Extreme Version (550/1120 Default Speeds)

Psu:Enermax eg495ax-ve(w) 485w Noise Taker

Hdd:Wd 80 JB

Case:Thermaltake Soprano

Μεγιά μου λοιπόν.Σιγά σιγά θα αρχίσω να διαβάζω και κάνα thread για AMD o/c γιατί εκεί και αν είμαι άσχετος!!! :036:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.