Jump to content

Καμένο pixel σε TFT NEC 1970NX

firefox

Recommended Posts

εάν δεν είναι ενοχλητικό για σένα τότε πάω πάσο. Κράτα την. Πάντως στη περίπτωση που είναι ελαττωματική και η αντικαταστάτρια εννοείται πώς θα τους την ξαναστείλεις πίσω. Δεν είναι υπερβολικό το πάρε-δώσε. Αφού αυτοί σου δίνουν το δικαίωμα. Τέσπα κάνε ότι νομίζεις.

Πάρε τηλέφωνο την αντιπροσωπεία και ρώτα τους (εφόσον είσαι στις 15 μέρες από την αγορά) αν η αντικατάσταση θα γίνει με ολοκαίνουρια οθόνη. Αν ναι, προτείνω να την αλλάξεις. Αν σου δώσουν επισκευασμένη, κράτα αυτήν που έχεις.

έστω ότι την δίνο τώρα για αλλαγή-επισκευή. και αν μου έρθει και η νέα με πρόβλημα? πιο λογικό δεν είναι να την κρατήσω κάμποσο καιρό ακόμα να δω τι πεζή και αν τυχόν βγάλει και αλλα προβλήματα τους την dino.an όχι και μεινει με αυτό το pixel-subpixel μπορεί και να την κρατήσω. δεν έχει νόημα να περιμένω κάποιους μήνες επιπλέον? (το ζαλίζουμε τώρα βεβαια αλλα έν πάση περίπτωση...) .απλά το βλέπω "ψιλοιπερβολικο" να αρχίσω τα πάρε δώσε -ακόμα δεν την πήρα- την στιγμή που αυτό που έχει δεν είναι ενοχλητικό προς το παρόν τουλάχιστον.

Λοιπόν πήρα εγώ τηλέφωνο το ΙΝΚΑ για να σε απαλλάξω από τον κόπο.Μου είπαν ότι ακόμα και 100 φορές αν χρειαστεί,είναι υποχρεωμένη η αντιπροσωπεία να σου αλλάξει την οθόνη μέχρι να πάρεις μια χωρίς κανένα πρόβλημα.Αρκεί βέβαια η εγγύηση να σου κάλύπτει το πρόβλημα που έχεις.

Και φυσικά μη ξεχνας το "ευρωπαϊκό δίκαιο" για άμεση αντικατάσταση με ολοκαίνουριο "του κουτιου" προϊόν ή επιστροφή χρημάτων μέσα σε 14 μέρες το οποίο έχει υπογράψει και η Ελλάδα.

Μίλησα με Infoquest για τις NEC και μου είπαν ότι σε περίπτωση καμένου pixel παίρνουν την οθόνη απο το σπίτι του πελάτη και την επιστρέφουν κατόπιν επισκευής (ή αλλαγής). Αυτό σημαίνεςι ότι θα μείνεις δίχως οθόνη για κάποιο διαστημα (ίσως και 30 ημέρες). Μου διευκρίνησε τεχνικός (είδα και άπαθα για να βρω κάποιον που ξέρει τι του γίνεται) ότι μιλούν για p;ixel καμένο και όχι subpixel, πράγμα παράλογο διότι έαν ένα subpixel είναι κολλημένο (φωτεινό) τότε ολόκληρο το pixel είναι φωτεινό οπότε θα έπρεπε να καλύπτεται. Δυστυχώς δεν έχουν την εξαιτερική εγγύηση της LG που για 3 χρόνια αλλάζει την οθόνη με άλλη την ίδια στιγμή που παραλαμβάνει από το σπίτι την παλια.

Την έχω χρησιμοποιήσει πέρυσι και άλλαξαν την 1920p 5 φορές μέχρι να βρώ μια δίχως ούτε ένα καμένο (ούτε φωτεινό ούτε σκοτεινό) pixel.

Διαφορές

LG NEC

Τεχν.Υποστήριξη Alman Infoquest

Τηλ. Τεχν. Υποστ. 210-2409150 210-9299400

Εγγύηση 3 χρόνια 3 χρόνια

Καμμένα πίξελ Όλα (3 χρόνια) Φωτεινά (όχι subpixel), (1ο χρόνο)

Onsite? Επιτόπου αλλαγή Παράδοση παλιάς και επισκευή (αλλαγή)

Είναι προφανές ότι θα περιμένω την LG 1980Q (με 8ms) που έρχεται μέσα στην εβδομάδα (ο Multirama την έχει ήδη αλλά λίγο ακριβότερα από τους άλλους) από την αντίστοιχη NEC 1970GX (8ms). Η NEC έχει x-brite coating που θα μου άρεσε να έχω αλλά δεν αξίζει τον κόπο (κατα τη γνώμη μου πάντα).

Προσοχή για αυτούς που αγοράζουν οποιαδήποτε από τις δύο μάρκες:

Εάν αγοράσετε καινούρια οθόνη με καμμένο pixel ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα είναι οι εταιρείες υποχρεωμένες να σας την αλλάξουν με *καινούρια* οθόνη εάν τους τηλεφωνήσετε εντός 20 ημερών. Αυτό ίσως είναι πρόβλημα για 2η αλλαγή με την ΝΕC αφου η Infoquest θα κάνει σίγουρα ημέρες για να την αλλάξει (επισκευάσει) και κατόπιν ίσως πει ότι η 2η αλλαγή θα γίνει με used οθόνη. Η LG κάνει 2 ημέρες να φέρει την καινούρια οπότε υπάρχει άφθονος χρόνος για πολλές αλλαγές (αν χρειαστούν).

Ελπίζω να βοήθησα.

• 3 months later...

Προσοχή για αυτούς που αγοράζουν οποιαδήποτε από τις δύο μάρκες:

Εάν αγοράσετε καινούρια οθόνη με καμμένο pixel ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα είναι οι εταιρείες υποχρεωμένες να σας την αλλάξουν με *καινούρια* οθόνη εάν τους τηλεφωνήσετε εντός 20 ημερών. Αυτό ίσως είναι πρόβλημα για 2η αλλαγή με την ΝΕC αφου η Infoquest θα κάνει σίγουρα ημέρες για να την αλλάξει (επισκευάσει) και κατόπιν ίσως πει ότι η 2η αλλαγή θα γίνει με used οθόνη. Η LG κάνει 2 ημέρες να φέρει την καινούρια οπότε υπάρχει άφθονος χρόνος για πολλές αλλαγές (αν χρειαστούν).

Ελπίζω να βοήθησα.

Μόλις μου χάλασε η TFT μου ( LG 1811S )

Την έχω ακριβώς 2 χρόνια και είναι εντός εγγυήσεως . Δέν έχει καμένo pixel , αλλά οταν ανοίγει αναβοσβήνει και αλλάζει αναλύσεις για 10 λεπτά περίπου , μετά στρώνει :p

Γνωρίζει κάποιος αν θα μου την αντικαταστήσουν με καινούργια ή θα μου δώσουν καμιά ξεπατωμένη και χιλιογρατζουνισμένη ?

Ενοιείτε πως το monitor μου είναι σε άψογη κατάσταση .

Η πρώτη αλλαγή γίνεται πάντα με καινούρια αν δεν κάνω λάθος. Οπότε την πρώτη θα πρέπει να την περιμένεις κανονικά στο κουτί της με όλα τα extra.

Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτό θα ήταν το σωστό , αλλά με ανυσηχεί το γεγονός οτι αυτό το μοντέλο έχει πάψει από καιρό να υπάρχει , καθώς και μια ανάλογη εμπειρία από αντικατάσταση Philips TFT , που έγινε με επισκευασμένη οθόνη .

Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτό θα ήταν το σωστό , αλλά με ανυσηχεί το γεγονός οτι αυτό το μοντέλο έχει πάψει από καιρό να υπάρχει , καθώς και μια ανάλογη εμπειρία από αντικατάσταση Philips TFT , που έγινε με επισκευασμένη οθόνη .

Αν δεν υπάρχει στην αγορά το δικό σου μοντέλο, θα σου δώσουν άλλο με τα ίδια τουλάχιστον χαρακτηριστικά, αν όχι καλύτερα.

Διάβασα στο insomnia.gr μία περίπτωση ενός παιδιού που έδωσε για επιστροφή μία 1950 και επειδή είχαν έλλειψη την συγκεκριμένη περίοδο, του δώσαν μία 1980q.

Ρε παιδιά ποιος θα μου δόσει και μένα μια 1980Q που μαρέσει.... :D

Μόλις μου χάλασε η TFT μου ( LG 1811S )

Την έχω ακριβώς 2 χρόνια και είναι εντός εγγυήσεως . Δέν έχει καμένo pixel , αλλά οταν ανοίγει αναβοσβήνει και αλλάζει αναλύσεις για 10 λεπτά περίπου , μετά στρώνει :p

Γνωρίζει κάποιος αν θα μου την αντικαταστήσουν με καινούργια ή θα μου δώσουν καμιά ξεπατωμένη και χιλιογρατζουνισμένη ?

Ενοιείτε πως το monitor μου είναι σε άψογη κατάσταση .

Μήπως όμως επιδή έχει περάσει τον 1ο χρόνο έχουν το δικαίωμα αφού δεν υπάρχει η ίδια οθόνη να σου δόσουν μια μεταχειρισμένη σε ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ όμως...

λοιπον επειδη δουλευα σε μαγαζι για 4 χρονια με υπολογιστες να σου πω και κατι ακομα. α) Απο την στιγμη που τωρα ειναι σε παραγωγη η οθονη εχεις μεγαλυτερες πιθανοτητες να παρεις του κουτιου παρα καποια σε πολυ καλη κατασταση β) εαν περιμενεις τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα μπορει να παρεις και καποιο πιο καινουριο μοντελο. Αλλα βασικα η ΝΕκ (infoquest) αλλαζε τις οθονες μεσα σε 3 εργασιμες μερες κατοικον χωρις να παρουσιασει καμμια παρεκλιση.

Firefox εισαι γενικα ευχαριστημενος απο το μονιτορ? Το αγορασα και εγω προσφατα αλλα με χαλασαν 2 πραγματα. Το οτι στο πανω μερος της σε μαυρο φοντο εχει μια περιοχη που ασπριζει (ενταξει αυτο ηταν λιγο αναμενομενο λογο πανελ, αλλα ενοχλητικο οταν βλεπω dvd), καθως και οι γωνιες θεασης ειναι χαλια καθως μπλεδιζει οταν κοιτας απο τα πλαγια σε 45 μοιρες περιπου.

Αυτό με το λευκό φως ψηλά κάπου είχα δει ότι διορθώνεται αλλά πρέπει να πειράξεις κάτι βίδες στην πλάτη της οθόνης...

Παρατηρώ ότι αλλάζει αν πιέσω λίγο το σασί εκεί ψηλά μπροστά.

Firefox εισαι γενικα ευχαριστημενος απο το μονιτορ? Το αγορασα και εγω προσφατα αλλα με χαλασαν 2 πραγματα. Το οτι στο πανω μερος της σε μαυρο φοντο εχει μια περιοχη που ασπριζει (ενταξει αυτο ηταν λιγο αναμενομενο λογο πανελ, αλλα ενοχλητικο οταν βλεπω dvd), καθως και οι γωνιες θεασης ειναι χαλια καθως μπλεδιζει οταν κοιτας απο τα πλαγια σε 45 μοιρες περιπου.

ναι εκτος από αυτές τις περιοχές που ασπρίζει το monitor είμαι πολύ ευχαριστημένος. μην ξεχνάς ότι άλλαξα τελικά 3 οθόνες- χωρίς τελικά να έχω mini 100% ευχαριστημένος. απλά βαριέμαι να παο να κάνω και τεταρτη αλλαγή. η πρώτη είχε καμένο subpixel και μου την άλλαξαν η δεύτερη άσπριζε paaara πολύ και η τρίτη "απριζι" σε 2 περιοχές κατά βάση και έχει και ένα καμένο subpixel πάλι. διαφορετικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. για τις γωνιές θέασης δεν έχω παρατήρηση κάτι άσχημο. ίσος πάλι να μην έχει τύχη αλλα τώρα που το τσέκαρα μια χαρά μου φαίνονται.

fonzi τι λες ότι μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το άσπρισμα που έχει η οθόνη? που είναι αυτές οι βίδες?πρόχειρα κοιτάζοντας δεν ida τίποτα.

Μάλλον. Εψαξα να βρω που το είχα διαβάσει αλλά δεν το πέτυχα...

Νομίζω ότι ήταν στο prad.de

Δεν το κράτησα διότι θεώρησα επικίνδυνο το όλο εγχείρημα. Θυμάμαι πάντως ότι έπρεπε να αποκτήσεις πρόσβαση σε βίδες που ενώνουν το πλαίσιο με την μεμβράνη της οθόνης και να χαλαρώσεις αυτή που είναι ψηλά. Πράγματι, αν δοκιμάσετε αυτό που σας είπα (να πιέσετε το πλαίσιο ψηλά) θα δείτε ότι αλλάζει η ένταση του ενοχλητικού λευκού...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.