Jump to content

λέω για 17αρα TFT. Τι;

andrip

Recommended Posts

Σύμφωνοι! Αλλά θέλω να πω ότι όσο εμείς, οι πελάτες, αγοράζουμε TN οθόνες, τόσο θα πέφτουν οι τιμές στις TN και θα αυξάνονται στις VA και IPS! Έτσι θα γεμίσει ο τόπος με τις TN, όπως και έχει ήδη γίνει αυτό, και θα τείνουν να εξαφανιστούν οι υπόλοιπες που στο κάτω-κάτω κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιο αξιόλογες!

Όπως είναι γνωστό "Technology is Market driven"!

Μπα με τις καινούριες S-PVA,θα πέσουν οι πωλήσεις τους(ετσι νομίζω)διότι θα κυμαίνονται σε λίγο καιρό γύρω στα 400 Ευρώ και θα είναι και άψογες στα παιγνίδια.

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply
Για να ξεφύγουμε λίγο από την φαγωμάρα των panels, γνωρίζει κανείς αν η NEC το έχει γυρίσει σε 0-pixel εγγύηση στα τελευταία της μοντέλα? (72XM / 1770NX)

Επίσης, στην Ελλάδα τελικά δουλεύει κάποιο μαγαζί τις Fujitsu-Siemens? Είδα στο site τους την Scenicview-17P-2 και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της είναι πολύ καλά. Και όπως υποστηρίζετε οι περισσότεροι έχει και S-PVA panel.

Συμπτωματικά ρώτησα σήμερα στο ChipShop για το Nec 1970NX και μου είπαν ότι με ένα καμένο pixel την αλλάζουν.Και μάλιστα πριν την αγοράσει κάποιος του κάνουν και ένα έλεγχο για καμένο πιξελ.

To mgmanager.gr έχει Fujitsu-Siemens αλλά δεν ξέρω για το μοντέλο που ενδιαφέρεσαι.

Για να ξεφύγουμε λίγο από την φαγωμάρα των panels, γνωρίζει κανείς αν η NEC το έχει γυρίσει σε 0-pixel εγγύηση στα τελευταία της μοντέλα? (72XM / 1770NX)

Όροι Εγγύησης “μηδενικών φωτεινών κουκκίδων” (zero bright pixel defect)

Η εγγύηση “μηδενικών φωτεινών κουκκίδων” προβλέπει την αντικατάσταση του προϊόντος, τον πρώτο από τα τρία χρόνια της «On-Site» εγγύησης που προσφέρεται σύμφωνα με την παραπάνω αναφερόμενη διαδικασία “Repair and Return”. Ισχύει μόνο για τα μοντέλα που αναφέρονται στην παρακάτω παράγραφο 5.4

Η Εγγύηση “μηδενικών φωτεινών κουκκίδων” καλύπτει μόνο τις φωτεινές κουκκίδες (κόκκινες, πράσινες, μπλε και άσπρες). Δεν καλύπτονται οι σκοτεινές κουκκίδες.

Ισχύει για αγορές μετά την 4η Απριλίου 2005, από την Ελληνική αγορά, όπως αποδεικνύεται με την προσκόμιση νόμιμης απόδειξης αγοράς με τα στοιχεία του προϊόντος και του ιδιοκτήτη (μοντέλο, σειριακός αριθμός, όνομα και επώνυμο, διεύθυνση κλπ.)

Πίνακα μοντέλων NEC LCD Οθονών με εγγύηση “μηδενικών φωτεινών κουκκίδων”

1. ACCUSYNC 72XM

2. MULTISYNC 1770NX

3. MULTISYNC 1970NX

4. MULTISYNC 1970GX

5. MULTISYNC 1980SX

6. MULTISYNC 1980FXI

http://www.quest.gr/price/sales/others/warranty_monitors.htm

Δυστυχώς η εγγύηση δεν είναι απόλυτα 0 pixel.

Σήμερα παιδιά είδα στο PC Magazine συγκριτικό για 17ρες TFT και είδα πως ήρθε η Fujitsu Siemens Scenicview P17-2 με τιμή 296€. Εγγύηση 3 χρονια on-site, με 2 καμμένα pixels. Specifications: http://vilpublic.fujitsu-siemens.com/vil/pc/vil/datenblaetter/monitore/ds_scenicview_p17-2.pdf

Λέω να την τσιμπήσω, είδα οτι έχει πραγματικό response time 13.46ms και έχει S-PVA Panel & DVI Input & Ηχεία. Στέλλα τι λες?

Σήμερα παιδιά είδα στο PC Magazine συγκριτικό για 17ρες TFT και είδα πως ήρθε η Fujitsu Siemens Scenicview P17-2 με τιμή 296€. Εγγύηση 3 χρονια on-site, με 2 καμμένα pixels. Specifications: http://vilpublic.fujitsu-siemens.com/vil/pc/vil/datenblaetter/monitore/ds_scenicview_p17-2.pdf

Λέω να την τσιμπήσω, είδα οτι έχει πραγματικό response time 13.46s και έχει S-PVA Panel & DVI Input & Ηχεία. Στέλλα τι λες?

Πού ήρθε; Κάτι έχασα εδώ.... Πες λεπτομέρειες! :039:

Φυσικά και να την πάρεις. Και αν μπορείς την 19άρα, ακόμα καλύτερα. :035:

Πού ήρθε; Κάτι έχασα εδώ.... Πες λεπτομέρειες! :039:

Φυσικά και να την πάρεις. Και αν μπορείς την 19άρα, ακόμα καλύτερα. :035:

To είδα στο PC MAgazine που ήρθε σήμερα στο γραφείο, αλλα η 19ρα δε συμμετειχε στο τεστ οποτε δεν ξερω αν εχει ερθει Ελλαδα. Στην περιγραφή της είχε μόνο το τηλέφωνο της αντιπροσωπείας (η οποια αποτι ξερω πουλαει και λιανική), δε νομίζω οτι την εχει φερει καποιο καταστημα. Δυστυχως το ειδα αργα το απογευμα οποτε δεν προλαβα να παρω τηλ (ειναι 210-64-κατι αν θυμαμαι καλα). Αύριο θα μιλήσω μαζί τους για λεπτομερειες, διαθεσιμοτητα κλπ και θα ενημερώσω. Το καλύτερο ήταν η τιμή (296+φπα!!!) αν και σπαστηκα λιγο με τα 2 πιξελ εγγυηση.

Γιουουουουππππιιιιιιιι! Επιτελους θα πεταξω τη ρημαδα Philips 105MB 6 1/2 χρονων που εχω και που πλεον μου βγαζει τα ματια... :027:

Αν όντως είναι αυτή η τιμή (350Euro) μη το σκέφτεσαι καθόλου.Εγώ την περίμενα να κοστίζει πάνω από 400 euro στην Ελλάδα.

Και μενα μου φανηκε too good to be true αλλα το είδα στις 6 το απογευμα και δεν προλαβα να το ψαξω... αυριο το πρωι ομως 9:01 οι κυριοι θα εχουν τηλεφωνο μου :038:

Και μενα μου φανηκε too good to be true αλλα το είδα στις 6 το απογευμα και δεν προλαβα να το ψαξω... αυριο το πρωι ομως 9:01 οι κυριοι θα εχουν τηλεφωνο μου :038:

Ρώτα και για την 19" και ενημέρωσέ μας.

>Circular,

βασιζόμαστε πάνω σου για περισσότερες πληροφορίες-λεπτομέριες.

λοιπον παιδια το έψαξα... χάος μιλάμε!

Οι οθόνες έρχονται μόνο κατόπιν παραγγελίας και δεν είναι άμεσα διαθέσιμες. Η Fujitsu-Siemens δεν πουλάει απευθείας λιανική αλλά μέσω προμηθευτών όπως ο Πουλιάδης κλπ. Οι τιμές λιανικής που δίνει η αντιπροσωπεία είναι 325 + φπα για την Ρ17-2 και 410 + φπα για την άσπρη Ρ19-2 (420+φπα για τη μαύρη).

Κοινως ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με οτι ελεγε το περιοδικό. 'Ηθελα να ξερα που την βρήκανε την οθόνη για να κάνουν τη δοκιμή και, το κυριότερο, ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΔΑΝΕ ΤΙΜΗ 296€!!!

Το καλύτερο όμως δε σας το πα ακόμα. Ο χρόνος παράδοσης εκτιμάται σε 3 ενδομάσες (καλα το έγραψα, δεν εκανα λαθος) για την 17ρα και σε 1 μηνα για την 19ρα. Τωρα εγω τι να κανω, να την παραγγειλω η θα βγει κανενα αλλο μοντελο μεχρι τοτε με καλυτερα χαρακτηριστικα και τιμη?

Μόλις μίλησα με την Despec (έναν από τους διανομείς της Fujitsu-Siemens).

Για την Ρ17-2 που με ενδιαφέρει μου ανέφεραν ότι όντως έχει παράδοση γύρω στις 20 ημέρες (μπορεί λιγότερο ή και περισσότερο αναλόγως του στοκ στην κεντρική αποθήκη στην Γερμανία).

Το σοκ η τιμή, εκτιμώμενη λιανική της αντιπροσωπείας 355 ευρώ προ-ΦΠΑ. Εκτιμώ όμως ότι θα θα είναι φτηνότερη κατά 30 ευρώ περίπου στα μαγαζιά. Από ότι μου είπαν δουλεύουν με τα περισσότερα μαγαζιά (Cosmodata, Γραμμή computer, Ram-Shop κτλ κτλ).

Περιμένω και μια επιβεβαίωση από μια φίλη που δουλεύει στον Πουλιάδη.

Επί τη ευκαιρία, thanks sa1901 για την διευκρίνηση στην εγγύηση των NEC :039:

Τωρα εγω τι να κανω, να την παραγγειλω η θα βγει κανενα αλλο μοντελο μεχρι τοτε με καλυτερα χαρακτηριστικα και τιμη?

Γνώμη μου περίμενε μήπως βγει από άλλη εταιρία κάποια οθόνη με το ίδιο panel.Διότι κανείς δεν σου εγγυάται ότι σε ένα μήνα θα την έχεις.Αν έρθει την παραγγέλνεις στα σίγουρα.

Το καλύτερο όμως δε σας το πα ακόμα. Ο χρόνος παράδοσης εκτιμάται σε 3 ενδομάσες (καλα το έγραψα, δεν εκανα λαθος) για την 17ρα και σε 1 μηνα για την 19ρα. Τωρα εγω τι να κανω, να την παραγγειλω η θα βγει κανενα αλλο μοντελο μεχρι τοτε με καλυτερα χαρακτηριστικα και τιμη?

Είπα και γω... όλη η Ευρώπη την περιμένει και μεις την έχουμε πρώτοι από όλους; :p

Προτείνω να την περιμένεις, αν δεν βιάζεσαι. Μην παραγγείλεις. Δεν νομίζω να βγει κάτι καλύτερο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα

Επί τη ευκαιρία, thanks sa1901 για την διευκρίνηση στην εγγύηση των NEC

Να τονίσω μόνο και κάτι άλλο, που δεν έκανα με έντονα γράμματα στο μήνυμα. Η αντικατάσταση είναι μόνο για τον πρώτο χρόνο της εγγύησης. Μετά υποθέτω, ότι πρέπει να περιμένεις την επισκευή της. :(

Προτείνω να την περιμένεις, αν δεν βιάζεσαι. Μην παραγγείλεις. Δεν νομίζω να βγει κάτι καλύτερο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα

To θεμα ειναι οτι αν δεν την παραγγείλω δεν θα έρθει. Πιστεύω οτι μπορώ να περιμένω 3 βδομαδες αλλα αν αργήσει θα μου σπάσουν τα νεύρα.

Γνώμη μου περίμενε μήπως βγει από άλλη εταιρία κάποια οθόνη με το ίδιο panel.Διότι κανείς δεν σου εγγυάται ότι σε ένα μήνα θα την έχεις.Αν έρθει την παραγγέλνεις στα σίγουρα.

Δεν εχω δει κατι αλλο με τετοιο πανελ σε τοσο χαμηλη τιμή. Βεβαια δεν ξερεις τι γινεται σε ενα μηνα... αλλα οπως και να χει γενικα μ'αρεσει η Fujitsu σαν εταιρεια απο αποψη ποιοτητας κατασκευης κλπ, τουλαχιστον οσον αφορα τα φορητα της.

Το θεμα ειναι ομως τωρα τι κανουμε? :confused: Λετε να μην την παραγγειλω ε? Ρε γμτ, απο τις φωτογραφιες που εχω δει την εχω ερωτευτει... :060:

Πλάκα πλάκα μπορώ να καταγγείλω το PC Magazine για δημοσίευση ανακριβών στοιχείων? Πρέπει να διαβάσω ξανα μαλλον όλο το άρθρο και δεν εχω στο σπιτι το περιοδικο :(

To θεμα ειναι οτι αν δεν την παραγγείλω δεν θα έρθει. Πιστεύω οτι μπορώ να περιμένω 3 βδομαδες αλλα αν αργήσει θα μου σπάσουν τα νεύρα.

Ας υποθέσουμε ότι την παίρνεις.Αν έχει καμένο pixel τι γίνεται?Θα περιμένεις άλλο ένα μήνα να στην αλλάξουν?Αν κατάλαβα καλά δεν θα υπάρχει στην αντιπροσωπεία στην Ελλάδα και θα έρχονται απ έξω?

Δεν εχω δει κατι αλλο με τετοιο πανελ σε τοσο χαμηλη τιμή. Βεβαια δεν ξερεις τι γινεται σε ενα μηνα... αλλα οπως και να χει γενικα μ'αρεσει η Fujitsu σαν εταιρεια απο αποψη ποιοτητας κατασκευης κλπ, τουλαχιστον οσον αφορα τα φορητα της.

Το θεμα ειναι ομως τωρα τι κανουμε? :confused: Λετε να μην την παραγγειλω ε? Ρε γμτ, απο τις φωτογραφιες που εχω δει την εχω ερωτευτει... :060:

Aπ' ότι κοίταξα τώρα στο Mindfactory, την 17αρα με παραγγελία, την έχουν αυτοί σε 3 μέρες και μετα στην στέλνουν. Η 19άρα αργεί ακόμα ... παράδοση σε αυτούς 10.06.2005 ...

17άρα

19άρα

Ας υποθέσουμε ότι την παίρνεις.Αν έχει καμένο pixel τι γίνεται?Θα περιμένεις άλλο ένα μήνα να στην αλλάξουν?Αν κατάλαβα καλά δεν θα υπάρχει στην αντιπροσωπεία στην Ελλάδα και θα έρχονται απ έξω?

Και εμένα όπως μου το είπαν από την εξυπηρέτηση πελατών της Despec μου φάνηκε περίεργο, δηλαδή ότι έρχονται κατόπιν παραγγελίας. Λες και δεν έχει πρόθεση η αντιπροσωπεία να κάνει κανονική εισαγωγή και να στοκάρει το εν λόγω μοντέλο.

Αλλά από την άλλη ίσως και να βγάζει νόημα, μιας και αμφιβάλλω αν η ελληνική αντιπροσωπεία της Fujitsu-Siemens θέλει να ανακατευτεί με συγκεκριμένα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών. Μάλλον θα πρέπει να ενδιαφέρονται πιό πολύ για τα budget μοντέλα της εταιρείας τα οποία τα δίνουν πακέτο στα έτοιμα συστήματα στις επιχειρήσεις μέσω εταιρικών πωλήσεων.

Και εμένα όπως μου το είπαν από την εξυπηρέτηση πελατών της Despec μου φάνηκε περίεργο, δηλαδή ότι έρχονται κατόπιν παραγγελίας. Λες και δεν έχει πρόθεση η αντιπροσωπεία να κάνει κανονική εισαγωγή και να στοκάρει το εν λόγω μοντέλο.

Αλλά από την άλλη ίσως και να βγάζει νόημα, μιας και αμφιβάλλω αν η ελληνική αντιπροσωπεία της Fujitsu-Siemens θέλει να ανακατευτεί με συγκεκριμένα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών. Μάλλον θα πρέπει να ενδιαφέρονται πιό πολύ για τα budget μοντέλα της εταιρείας τα οποία τα δίνουν πακέτο στα έτοιμα συστήματα στις επιχειρήσεις μέσω εταιρικών πωλήσεων.

Ψάξτο καλά το θέμα για να μη τρέχεις μετά.Γνώμη μου είναι πάντως αν μπορείς να περιμένεις να πας κατευθείαν στην 19".

Εδώ έγινε μια μετάφραση από αναλυτική παρουσίαση

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=9837&page=2

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.