gel Μάϊος 17, 2005 #81 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2005 Σήμερα παιδιά είδα στο PC Magazine συγκριτικό για 17ρες TFT και είδα πως ήρθε η Fujitsu Siemens Scenicview P17-2 με τιμή 296€. Εγγύηση 3 χρονια on-site, με 2 καμμένα pixels. Λέω να την τσιμπήσω, είδα οτι έχει πραγματικό response time 13.46ms και έχει S-PVA Panel & DVI Input & Ηχεία. Στέλλα τι λες?Πολύ ενδιαφέρον! Μήπως να πέσει κανένα τηλέφωνο στο PC Magazine για πληροφορίες διευκρινήσεις (και λίγο κράξιμο); Μπορεί οι άνθρωποι κάπου να το είδανε το 296+ΦΑΠΑ και να το γράψανε ή κάτι να ξέρουν που εμάς μας διαφεύγει...Επίσης, μπορείς να δώσεις κάποιες πληροφορίες για το τί γράφει το περιοδικό για την συγκεκριμένη οθόνη; Έχει καλή είκόνα; Πώς τα πάει από επιδόσεις στα παιγνίδια, στα video και στα χρώμματα;Τέλος, τί σημαίνει 2 καμμένα pixels; Ξέρει κανείς αν είναι έτσι απλό ή αν παίζει τίποτε περίεργο, όπως π.χ. στις Sony, με subpixels σε τόσο εμβαδόν κλπ...; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eye Μάϊος 17, 2005 #82 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2005 H 19" έχει ελάχιστα πιο γρήγορο panel από την 17".Καλό αυτό για το μέγεθός της.17"Black to black 14msGrey to grey 13ms19"Black to black 13msGrey to grey 8ms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Μάϊος 17, 2005 #83 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2005 Το έχω πει και θα το ξαναπώ , μακρυά απο Siemens. H Αντιπροσωπεία τους εδώ είναι χάλια..... θα ταλαιπωρηθείτε πάρα πολύ σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eye Μάϊος 17, 2005 #84 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2005 Το έχω πει και θα το ξαναπώ , μακρυά απο Siemens. H Αντιπροσωπεία τους εδώ είναι χάλια..... θα ταλαιπωρηθείτε πάρα πολύ σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλα....Συμφωνώ απόλυτα.Εχω κακή εμπειρία.Ειχα παραγγείλει τον περασμένο Ιούνιο το P19-1A.Μού έστειλαν το P19-1.H πλάκα είναι ότι δεν μπορούσα να τους πείσω ότι δεν είναι τα ίδια.Οταν πείστηκαν τελικά μου λένε:"Εμείς αυτό φέρνουμε το άλλο θα αργήσουμε να το φέρουμε".Και παρόλο που το λάθος ήταν δικό τους δεν το πήραν πίσω(επειδή το μεταχειρίστηκα 10 λεπτά μέχρι να πάρω είδηση το λάθος) και έτσι αναγκάστηκα να το πουλήσω αργότερα.(ήταν πολύ καλό αλλά εγώ ήθελα το 1Α για να παίζω κιόλας). Link to comment Share on other sites More sharing options...
gel Μάϊος 17, 2005 #85 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2005 H 19" έχει ελάχιστα πιο γρήγορο panel από την 17".Καλό αυτό για το μέγεθός της.17"Black to black 14msGrey to grey 13ms19"Black to black 13msGrey to grey 8ms.Και πάνω που ήθελα να ρωτήσω γιατί προτείνουν κάποιοι 19άρες αντί για 17άρες...Πάντως αυτό το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης 19άρας μένει βέβαια να αποδεικτεί αν ισχύει και στην πράξη.Ερώτηση και sorry για το off topic αλλά εδώ και καιρό έχω αυτή την απορία.Γενικά στις 19άρες τα βλέπεις όλα μεγαλύτερα από ότι στις 17άρες πράγμα που είναι καλό στο desktop, αλλά πείτε μου δεν ισχύει το ότι κάπου στα games μπορεί να σου διαφεύγει η δράση στις άκρες τις οθόνης λόγω του μεγάλου εμβαδού της;Επίσης έχουν μεγαλύτερο κόκο από τις 17άρες και άρα μπορεί να εμφανίζεται το φαινόμενο των όχι και τόσο smooth γραφικών (pixelation), έτσι δεν είναι;Ποιοί λόγοι υπάρχουν του να πας σε 19άρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Μάϊος 17, 2005 #86 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2005 Και πάνω που ήθελα να ρωτήσω γιατί προτείνουν κάποιοι 19άρες αντί για 17άρες...Πάντως αυτό το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης 19άρας μένει βέβαια να αποδεικτεί αν ισχύει και στην πράξη.Ερώτηση και sorry για το off topic αλλά εδώ και καιρό έχω αυτή την απορία.Γενικά στις 19άρες τα βλέπεις όλα μεγαλύτερα από ότι στις 17άρες πράγμα που είναι καλό στο desktop, αλλά πείτε μου δεν ισχύει το ότι κάπου στα games μπορεί να σου διαφεύγει η δράση στις άκρες τις οθόνης λόγω του μεγάλου εμβαδού της;Επίσης έχουν μεγαλύτερο κόκο από τις 17άρες και άρα μπορεί να εμφανίζεται το φαινόμενο των όχι και τόσο smooth γραφικών (pixelation), έτσι δεν είναι;Ποιοί λόγοι υπάρχουν του να πας σε 19άρα;Βασικά και εγώ κατά τα ψέματα! Γιατι προτιμάμε 19άρες TFT απο 17άρες???Βλακία είναι λες και κερδίζεις ανάλυση!Να πω ότι είναι η ανάλυση π.χ. απο 1600Χ1200 σε 1920Χ1440(Για CRT μιλώ) τότε ΟΚ έχεις μεγαλύτερη ανάλυση!Αλλα και οι TFT εντελός βλακία μεγαλόνεις την διαγώνιο και απο ανάλυση ΤΙΠΟΤΑ!!!!ΤΙΠΟΤΑ!!!!ΤΙΠΟΤΑ!!!! :019: Σας το λέω χοντρικα για να το καταλάβετε όλοι σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 17, 2005 #87 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2005 Από την στιγμή που κερδίζεις σε desktop και games και εφόσον ο κόκος μένει σε παρόμοιο μέγεθος ( 2 επιπλέον ίντζες αντισταθμίζονται από περισσότερα pixels ) δεν είναι σωστό να λες ότι δεν κερδίζεις. Απλά αν θέλεις να παίζεις games τότε θέλεις και κάρτα γραφικών 400€ και βάλε ώστε να ενεργοποιείς και όλα τα καλούδια βελτίωσης της εικόνας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicksoti1442169068 Μάϊος 17, 2005 #88 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2005 Να πω και την προσωπική μου εμπειρία.Πρόσφατα φίλη πήρε την 1750 με 240 ευρώ. Λοιπόν η οθονούλα καραλέει για τα λεφτάκια της. Δεν ξέρω και δεν με νοιάζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Λοιπόν έχουμε και λέμε:- Φωτεινότητα υπέρ - αρκετή.- Γωνίες θέασης πολύ καλές, ακόμα και πάνω-κάτω. Μάλιστα σε ένα κατάστημα που την είχαν με κάτι άλλες μαζί, στο πάνω-κάτω που συγκρίναμε ήταν η καλύτερη από τις "φτηνές". Μόνο μια ακριβή (δεν θυμάμαι, νομίζω Ειzo) ήταν καλύτερη.- Το μαύρο είναι μαύρο και όχι γκρι.- Τα χρώματα πολύ έντονα και εντυπωσιακά, υπερτονισμένα σε σχέση με την Philips που έχω. Δεν ξέρω εαν η Philips τα δείχνει πιο αχνά ή η 1750 πιο έντονα του κανονικού. Και μιλάμε με ρυθμίσεις στο auto πάντα.- Ποιότητα κατασκευής κορυφαία. Πολύ καλά πλαστικά, πολύ μασίφ κατασκευή, ούτε "κρακ" ούτε τίποτα στο τεστ "ζουλήγματος". Και η διχρωμία μαύρου - λευκού πολύ βολική, ταιριάζει με όλα.Με λίγα λόγια για 240 ευρώ με zero pixel δεν το συζητώ καν.Εναλλακτικά, θα πρότεινα Philips 17 άρα, λογικές τιμές και καλά χρώματα. Έχει μια φίλος, 26κάτι ευρώ την είχε πάρει πριν 1 μήνα. Δεν θυμάμαι μοντέλο, απλά έχει βάση "μισοφέγγαρο", ασημένια, και η συγκεκριμένη από ότι μου είπε έχει zero pixel, απλά όχι on-site. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrismasgr Μάϊος 17, 2005 #89 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2005 Χωρίς να θέλω να σε αποθαρύνω γιατί και εγώ fujitsu-siemens ήθελα να πάρω και δεν την πήρα γιατί τότε δεν είχε on site εγγύηση σκέψου λοιπόν ότι έχει εγγύηση alman με ότι αρνητικό ή θετικό συνεπάγεται αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Μάϊος 17, 2005 #90 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2005 Έχετε όλοι κολλήσει με το θέμα των 0 pixel εγγύηση... Προσωπικά προτιμώ μία πολύ καλύτερη ποιότητα στην απεικόνιση και στην συμπεριφορά του panel, από το να έχω άριστη εγγύηση και μία μέτριας ποιότητας οθόνη. Τι να το κάνω το 0 pixel, αφού κάθε φορά θα μου έρχεται από αντικατάσταση η ίδια χάλια οθόνη.Επίσης πιστεύω, ότι εταιρείες με παράδοση στον χώρο τον οθονών, όσο χάλια και αν είναι η εγγύησή τους, έχεις ελάχιστες πιθανότητες να την χρησιμοποιήσεις.Εδώ ... μία Nokia που είχα (που σιγά και την μάρκα για οθόνες) από το 2001, δεν έπαθε τίποτα ούτε καμένα pixels ούτε τίποτα μέσα στα 3 χρόνια της εγγύησης της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ylianos Μάϊος 17, 2005 #91 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2005 Παιδιά, για την SONY 17'' SDM-S73/H TFT τι λέτε; Εχει 240 ευρώ στο Πλαίσιο. Αξίζει τα λεφτά της; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ylianos Μάϊος 17, 2005 #92 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2005 Προσθέτω και τα χαρακτηριστικά τηςΔιαγώνιος : 17''Κόκκος : 0.264mmΑνάλυση : 1280x1024Φωτεινότητα : 250 cd/m2Αντίθεση : 500:1Χρόνος Απόκρισης : 16 msΓωνία Θέασης : 160/160 μοίρεςDVI : ΟχιΠιστοποιήσεις : TCO 99Εγγύηση : 3 έτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcor Μάϊος 17, 2005 #93 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2005 Ρε γμτ, απο τις φωτογραφιες που εχω δει την εχω ερωτευτει... :060:Κάνε υπομονή και θα ερωτευτείς ξανά στο μέλλον... :060: Samsung 193p+http://product.samsung.com/cgi-bin/nabc/product/b2c_product_detail.jsp?eUser=&prod_id=DE19PS&selTab=Specifications Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mill1442169106 Μάϊος 18, 2005 #94 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2005 Eπειδη βαριεμαι να κοιταξω τωρα τι πανελ ακριβως φοραει αυτη η Samsung αν εχει ΤΝ σιγα τα ΟΑ,τωρα αν εχει PVA η κανα αλλο καλο το συζηταμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerneld Μάϊος 18, 2005 #95 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2005 Έχετε όλοι κολλήσει με το θέμα των 0 pixel εγγύηση... Προσωπικά προτιμώ μία πολύ καλύτερη ποιότητα στην απεικόνιση και στην συμπεριφορά του panel, από το να έχω άριστη εγγύηση και μία μέτριας ποιότητας οθόνη. Τι να το κάνω το 0 pixel, αφού κάθε φορά θα μου έρχεται από αντικατάσταση η ίδια χάλια οθόνη.Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα sa1901. Δεν είμαι υπέρ καμιάς μάρκας συγκεκριμένα, αντιθέτως είμαι υπέρ της τσέπης μου και της ηρεμίας μου σαν καταναλωτής (να αγοράζω ένα τίμιο καλό προϊόν με σωστή υποστήριξη).Δυστυχώς ο παράγοντας ποιότητα δεν μετριέται επακριβώς με ποσοστά με την έννοια ότι όντως η ΕΙΖΟ που έχεις, έχει καλύτερη ποιότητα από μια φτηνή LG, αλλά έχει και 2+ φορές την τιμή της LG. Ειλικρινά πιστεύεις ότι έχει και 2+ φορές καλύτερη ποιότητα απεικόνισης? Το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο, και το θέτω γιατί αν το πάρεις με ποσοστά τότε μιλάμε για μια τάξη μεγέθους > του 200%!!!! Είναι η ΕΙΖΟ 200% καλύτερη από μια LG για τον μέσο χρήστη? Προσωπικά δεν το νομίζω. Και δεν το λέω με την έννοια επειδή είναι 2 φορές ακριβότερη πρέπει να είναι (με το στανιό) και 2+ φορές καλύτερη. Μπορεί να δεχτείς να δώσεις τα παραπάνω χρήματα γιατί για τον σκοπό που την θες αν όντως η καλύτερη ποιότητα της (σε κάποιο τομέα) είναι αποφασιστικής σημασίας, πάντα για την δουλειά που την θές. Μακάρι ο χρηματικός παράγοντας να μην ήταν παρών (νάχαμε όλοι λεφτά με την σέσουλα δηλαδή) να αγοράζουμε πάντα την top ποιότητα ανεξαρτήτου κόστους, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα.Όσον αφορά το θέμα της εγγύησης, δεν είναι κάτι που σαν καταναλωτής θα πρέπει να το παίρνεις ελαφρά την καρδία, ειδικά με προϊόντα τεχνολογίας που η πιθανότητα να βγεί κάποιο πρόβλημα είναι σχετικά αυξημένη. Υ.Γ. Και δεν κατάλαβα, οι NEC είναι οθονίτσες της πλάκας? :016: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Μάϊος 18, 2005 #96 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2005 Ειλικρινά πιστεύεις ότι έχει και 2+ φορές καλύτερη ποιότητα απεικόνισης? Το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο, και το θέτω γιατί αν το πάρεις με ποσοστά τότε μιλάμε για μια τάξη μεγέθους > του 200%!!!! Είναι η ΕΙΖΟ 200% καλύτερη από μια LG για τον μέσο χρήστη?Σοβαρά θέλεις απάντηση σε αυτό το ερώτημα;Αν ναι, η απάντηση είναι Ναι είναι 10 φορές (όχι 2...) καλύτερη από την φτηνή 17άρα LG (την έχω δίπλα μου και κάνω την σύγκριση).Τώρα ο μέσος χρήστης, αν δεν είναι ψαγμένος, δεν τον ενδιαφέρει, δεν έχει λέφτα ... ή ότι άλλο θέλεις πρόσθεσε... , μάλλον μπορεί να βολευτεί με μία φτηνή LG. Kαι λέω μάλλον, γιατί αν ψάξεις παλαιότερα thread sto forum, θα βρεις και μερικά παράπονα από τις φτηνές LG (σε μερικούς πονούσαν τα μάτια μετά από κάποιες ώρες χρήσης).Όσο για τις Nec, έχουν ακουστεί πολύ καλά σχόλια από αυτούς που τις πήραν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerneld Μάϊος 18, 2005 #97 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2005 Σοβαρά θέλεις απάντηση σε αυτό το ερώτημα;Αν ναι, η απάντηση είναι Ναι είναι 10 φορές (όχι 2...) καλύτερη από την φτηνή 17άρα LG (την έχω δίπλα μου και κάνω την σύγκριση).Σοβαρά και θέλω απάντηση.Χωρίς να θέλω να το κουράσω, και επειδή δεν θέλω να καταφεύγω σε υπερβολές, απλά να επισημάνω ότι σε κανένα μα κανένα τεστ (σε περιοδικά, internet sites κτλ) (ι) ούτε σε κάποια επιμέρους μέτρηση(ιι) ούτε σε συνολική βαθμολογία βγαίνει κάποιο TFT monitor (οποιασδήποτε μάρκας, αλλά αν θες το συγκεκριμενοποιούμε και στις ΕΙΖΟ) με τέτοιο ποσοστό που αναφέρεις (10Χ) πρώτο και καλύτερο.Πρόσεξε, δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι ένας επαγγελματίας που θέλει και μπορεί να εκμεταλευτεί το 110% της οθόνης του να μην αγοράσει το ακριβό TFT.Αλλά άλλο πράγμα να μιλάμε λες και όλα τα υπόλοιπα είναι κυριολεκτικά χάσιμο χρημάτων. Πολλά παιδιά θέλουν να κάνουν το βήμα από λάμπα σε TFT και τέτοιου είδους δηλώσεις περί ανωτερότητας μάλλον μπερδεύουν παρά βοηθούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 18, 2005 #98 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2005 Ρε παιδιά μην τρώγεστε για πράγματα στα οποία δίνεται άλλη βαρύτητα ο ένας από τον άλλον.Βασικά για κάποιον ο οποίος θέλει την πλέον ξεκούραστη οθόνη χωρίς να τον ενδιαφέρει ο χρόνος απόκρισης θα πάει και θα δώσει τα διπλά σε μια οθόνη με λίγο ποιο καλή κατασκευή κάπως καλύτερα χρώματα και ελαφρά ποιο ξεκούραστη.Άλλος πάλι θα πάει και θα δώσει τα διπλά για να πάει σε οθόνη με 8ms αντί για οθόνη με 12ms διότι πολύ απλά είναι φανατικός gamer.Και άλλος απλά θα μείνει σε CRT οθόνη.Πάντως kerneld δεν νομίζω ότι όλες οι οθόνες είναι ίδιες οπότε δεν νομίζω ότι η Στέλλα μπερδεύει κάποιον. Απλά κρίνει με βάση αυτά που θέλει. Και με βάση αυτά που θέλει η ίδια κάποια οθόνη είναι ανώτερη από κάποια άλλη ακόμα και αν οι διαφορές δεν είναι ιδιαίτερα αισθητές για εμάς τους υπόλοιπους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Μάϊος 18, 2005 #99 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2005 Koίτα αυτά είναι προσωπικές εκτιμήσεις. Τα τεστ των περιοδικών δεν νομίζω να τα εμπιστεύεται κανένας πια. Πάντως αν θέλεις, μπορείς να έρθεις από το σπίτι μου να την δεις.Φυσικά στην επιλογή του καθενός παίζει ρόλο το οικονομικό. Αλλά να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Καταρχήν η διαφορά στις 2 οθόνες που αναφέρομαι είναι στο πάνελ. από κει και πέρα είναι γνωστά τα πλεονεκτήματα του ενός και του άλλου.Σοβαρότερο κριτήριο πάντως για τον καθένα, πρέπει να είναι η προσωπική του άποψη για κάποια οθόνη και όχι μόνο τι διάβασε σε κάποιο περιοδικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcor Μάϊος 18, 2005 #100 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2005 Πάντως αν θέλεις, μπορείς να έρθεις από το σπίτι μου να την δεις. Από αντικειμενική και πρακτική σκοπιά αυτό θάταν το καλύτερο.kerneld δέξου την πρόσκληση. Ισως αλλάξεις απόψεις ή ίσως επιβεβαιώσεις τις δικές σου. Εγώ ξέρω το αποτέλεσμα βέβαια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.