frantic Οκτώβριος 20, 2005 #661 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Σορι ρε def αλλά είμαι σε άλλο PC. Έχει κάτι που αναφέρει ως detect optimal overclock ή κατι τέτοιο!!! Λειτουργεί φαντάζομαι σαν το ATI tool...? Δες το αν έχεις ενεργοποιημένα τα coolbits... και πήγαινε στο tab για το overclock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Οκτώβριος 20, 2005 #662 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Έχει κάποια σχέση με την πραγματικότητα αλλά δεν είναι μπούσουλας. Βοηθάει όμως πολύ ώστε να μην αρχίσεις από χαμηλά. Τρέξε το κάμποσες φορές, βελτιώνοντας κάθε φορά την ψύξη και τις υπόλοιπες παραμέτρους και μετά εκεί που θα σου δώσει τη μεγαλύτερη τιμή άρχισε να ανεβάζεις manually. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frantic Οκτώβριος 20, 2005 #663 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Έκανα ένα γρήγορο έλεγχο και διαπίστωσα τα εξής: Με τον ανεμιστήρα στο 100% ανέβηκαν οι τιμές τόσο του core όσο και των μνημών λιγάκι, αλλά οτιδήποτε πάνω από τις τιμές που προτείνονται δεν είναι σταθερό. Υποθέτω πως με καλύτερη ψύξη/πιο πολλά volts θα ανέβει και η τιμή αυτή, το σημαντικό πάντως είναι ότι αυτό που βγάζει φαίνεται να είναι αρκετά έγκυρο...ΡΕ FROST για πες εσένα πόσο σου βρίσκει??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Οκτώβριος 20, 2005 #664 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από frantic Έκανα ένα γρήγορο έλεγχο και διαπίστωσα τα εξής: Με τον ανεμιστήρα στο 100% ανέβηκαν οι τιμές τόσο του core όσο και των μνημών λιγάκι, αλλά οτιδήποτε πάνω από τις τιμές που προτείνονται δεν είναι σταθερό. Υποθέτω πως με καλύτερη ψύξη/πιο πολλά volts θα ανέβει και η τιμή αυτή, το σημαντικό πάντως είναι ότι αυτό που βγάζει φαίνεται να είναι αρκετά έγκυρο...ΡΕ FROST για πες εσένα πόσο σου βρίσκει??? ποσο ρευμα δινεις στην vga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frantic Οκτώβριος 20, 2005 #665 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 def, δεν έχω κάνει κανένα mod. Η κάρτα είναι όπως την πήρα, απλά ήθελα από περιέργεια να δω που φτάνει. Με 513/540/1200 πάντως είμαι ευχαριστημένος... και 20-25% πιο γρήγορος σε όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Οκτώβριος 20, 2005 #666 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από franticΡΕ FROST για πες εσένα πόσο σου βρίσκει??? Δεν το έχω τρέξει ποτέ με την 7800gtx!Αρχική απάντηση από frantic Ναί όντως, ξεσκίστηκε... Εμμ, golden sample. Φαντάζομαι 585 είναι αυτό που δείχνει στο πανελ του o/c, δηλαδή θα έχει geometry engine sta 585+40=625 και ROP/Shader στα 22*[27]=594.Καλή φάση. Golden sample? μια "απλή" 7800gtx είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frantic Οκτώβριος 21, 2005 #667 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 Ωρε FroSt κοίταξα μάλλον την υπογραφή του Def κατά λάθος !!! Ελπίζω η GTX σου να μην προσβλήθηκε ανεπανόρθωτα... Σνιφ!Ρωτάω πάντως για το utility της nvidia γιατί και σε μενα και σε άλλους αυτό που βρίσκει κάθε φορά με το υπάρχον σύστημα ψύξης είναι το ανώτερο ασφαλές, και θα ήθελα να το επιβεβαιώσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Οκτώβριος 21, 2005 #668 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από frantic Ωρε FroSt κοίταξα μάλλον την υπογραφή του Def κατά λάθος !!! Ελπίζω η GTX σου να μην προσβλήθηκε ανεπανόρθωτα... Σνιφ! Να προσβλήθηκέ όχι, μάλλον πάνω της το πηρε Ρωτάω πάντως για το utility της nvidia γιατί και σε μενα και σε άλλους αυτό που βρίσκει κάθε φορά με το υπάρχον σύστημα ψύξης είναι το ανώτερο ασφαλές, και θα ήθελα να το επιβεβαιώσω... Θα το τρέξω το βράδυ και θα σου πω. Αν και θα επιρεαστεί από τα mod... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Οκτώβριος 21, 2005 #669 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Οκτώβριος 21, 2005 #670 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 linky Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Οκτώβριος 22, 2005 #671 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2005 A64 3026Mhz 7800gtx 595/1495 stock cooling vgpu vmem http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1346401 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Νοέμβριος 1, 2005 #672 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 6500+ SLi πρώτη προσπάθεια... 81.85 κλπ τα λεει και στο orb... Μολις την εβαλα επανω την asus...Παιδες πείτε μου best drivers για 2005 please.... http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1388334 <-Το εσβησα γιατι παίρνει μόνο 5 projects NEW!!!! 6870 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1388919 Ρε παιδιά μηπως κάτι τρέχει με τους 81.85??? Η διαφορά στο 2ο τεστ ειναι τραγική... Και παίζω και με LOD BIAS.... Η συγκριση ειναι με το TOP 6600GT skor του thelab. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Νοέμβριος 6, 2005 #673 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Μηπως υπάρχει κανα καλό παιδάκι να μου εξηγήσει κανα 2 πραγματάκια για το 2005? Βλεποντας το πιο πάνω σκορ και δοκιμάζοντας ότι tweak μπορώ να κατανοήσω και μπορώ να κάνω έως τώρα αυτό το &$#$%^*^$&*(^$ το 23fps στο 2 τεστ ΔΕΝ μπορώ να το πιάσω.... Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σε τι δίνει βάση το κάθε τεστ? Λογικά κοιτώντας απο το σκορ και εφόσον στα τεστ 1 και 3 έχω καλύτερη και ισάξια απόδοση με το σκορ του endu+Zul λέω πως ΔΕΝ είναι θέμα χρονισμών. ’ρα θέμα drivers..... Τι συμβαίνει πείτε please Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Νοέμβριος 6, 2005 #674 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 ’λλαξε τις ρυθμίσεις στο forceware και θα τα δεις.Τόσο απλό.Όσο για το auto detect με τίποτα δεν δίνει τη μέγιστη σταθερή τιμή.Με την 7800gtx η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Νοέμβριος 6, 2005 #675 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Να αλλάξω ρυθμίσεις? LOL και τι δεν έχω αλλάξει..Γιαυτό έχω φρικάρει. hig performance το πιο απλό και μετά έχουμε και λέμε μέσω rivatuner: vertex fog, LoD bias 0.+, κατι ticable textures που λέει, 31MB texture memory κλπ κλπ και αυτό και για τις 2 κάρτες.... Εντωμεταξύ μου΄εσπασε τα νεύρα επειδή έχω κάρτεσ διαφορετικών κατασκευαστών και οι 71.89 δεν έβλεπαν sli και οι 77.72 δεν με αφηναν να το ενεργοποιήσω. Με τους 81.84 δεν κατάφερα να βγάλω καλύτερο σκορ. Μιλάμε οι κάρτες είναι με στοκ ψύξη και παίζουν με λίγα αρτιφακτς 580-1280 Αυτό βασικά που παρατηρώ ας πούμε στο 2 τεστ του 05, ξεκινάει με 40 fps και μόλις βγεί το φωτάκι πέφτει στα 15-16fps. Μετά που συνεχίζει και σηκώνεται το φωτάκι, πέφτει στα 9 fps σαν να ήταν ΜΟΝΗ της η κάρτα..... έλεος... στο δέντρο έχει 11 fps λές και έιναι μόνη της η μία κάρτα... τι ***** συμβαίνει δεν μπορώ να καταλάβω... στα άλλα τεστ βγάζω παραπάνω απο endu+zul... εδιτ: ποτε είπα οτι έκανα auto detect? ΛΟΛ? αυτό έιναι n00b overclock Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Νοέμβριος 6, 2005 #676 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Υπερχρόνισε τις κάρτες μια μία στο ίδιο επίπεδο πριν μπεις σε SLI, με ενεργοποιημένη την επιλογή διατήρησης του υπερχρονισμού μετά την επανεκκίνηση. Έτσι θα δεις παιά κάρτα τραβάει και ποιά όχι.Με δυο κάρτες από διαφορετικούς κατασκευαστές είναι φυσικό να μη δουλεύει το SLI. Αυτό υποστηρίχθηκε από τους πρόσφατους οδηγούς, αλλά χάνεις σε επιδόσεις. Πάντως δες και τις ρυθμίσεις στο BIOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Νοέμβριος 6, 2005 #677 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 SLI με κάρτες (7800gtx) από διαφορετηκούς κατασκευαστές μια χαρά δούλεψε με 77.72 και 81.84.Γιατί να χάσεις σε επιδόσεις όταν έχεις κάρτες διαφορετηκών κατασκευαστών?Χαμηλότερες επιδόσεις από το sli πέρνεις μόνο αν δεν χρεισημοποιήσεις τον κονέκτορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Νοέμβριος 6, 2005 #678 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 frost κατα πόσο χαμηλότερες?το έχεις τεσταρει προσωπικά?ρίξε φώς.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Νοέμβριος 6, 2005 #679 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από FrOsT [Σήμερα, στις 22:46] SLI με κάρτες (7800gtx) από διαφορετηκούς κατασκευαστές μια χαρά δούλεψε με 77.72 και 81.84.Γιατί να χάσεις σε επιδόσεις όταν έχεις κάρτες διαφορετηκών κατασκευαστών?Χαμηλότερες επιδόσεις από το sli πέρνεις μόνο αν δεν χρεισημοποιήσεις τον κονέκτορα. Ρε συ frost δεν είπα οτι χάνω σε επιδόσεις επειδή έιναι διαφορετικών κατασκευαστών προς Θεού. Απλά λέω τι πρέπει να tweakaρω για να πάω την απόδοση των endu+zul στο 2ο τεστ του 05. Αφού στα 1 και 3 παίζουν καλύτερα οι κάρτες μου. Μήπως πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο? Έχω ψηλιαστεί πως ίσως αν οι κάρτες δεν είναι 1000% σταβλοι οτι ρίχνει προς στιγμή τις συχνότητες αλλά έχω απενεργοποιήσεις τα ιντερναλ clock check κλπ που έχει.Όσο για τους drivers χρησιμοποιώ official(εκτός του 81.84 που IIRC ήταν Beta)....Μπάς και πρέπει να κατεβάσω κανένα άλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Νοέμβριος 6, 2005 #680 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από DarkSaga frost κατα πόσο χαμηλότερες?το έχεις τεσταρει προσωπικά?ρίξε φώς.... Αν θυμάμε καλά με τις 7800 ~1000mark λιγότερα στο 2005...Απλά ψάξε κάποιον που να έχει έναν παραπάνω (υπάρχουν κάρτες που έχουν μαζί τους κονεκτορες για sli π.χ. 6600gt gigiabyte) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.