Jump to content

3DMark05 Database :: TOP 30 List

DJD

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Doom [Σήμερα, στις 02:06]

να και ενα προχειρο με vmod.(sorry δεν αντεξα αλλο...)

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1291941

Είδα οτι έχεις αρκετά υπερχρονισμένο τον επεξεργαστή. Γιατί;

Δίνει παραπάνω σκορ στο 3DMark05? Προσωπικά όταν είναι να τρέξω το 3DMark05, κατεβάζω τον επεξεργαστή στα default.

’λλη μια ερώτηση. Μπορείς στη DFI να βάλεις FSB=194 MHz; Στη δική μου το λιγότερο που μπορώ να βάλω είναι 200.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 22:17]

’λλη μια ερώτηση. Μπορείς στη DFI να βάλεις FSB=194 MHz; Στη δική μου το λιγότερο που μπορώ να βάλω είναι 200.

Το 3dmark λεει οτι νανε οσον αφορα το fsb.

@Doom

Κάτι δεν πάει καλά με την έκδοση που έχεις. Κοίταξε το. Σε μένα βγάζει σωστά το FSB ότι είδους υπερχρονισμό και να κάνω. Το ίδιο ισχύει και με ορισμένα άλλα καταχωρημένα αποτελέσματα που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Αυτό το bug στη δική μου έκδοση PCMark05 δεν υπάρχει.

Επίσης το αποτέλεσμα του Trooper έχει κατέβει από το ORB αλλά υπάρχει ακόμα στη λίστα των 30 πρώτων. Ίσως το κατέβασε ο ίδιος γιατί πόσταρε καλύτερο σκορ ή του το κατέβασαν.

Ας μου εξηγήσει κάποιος με ποιό τρόπο ένας διπλοπύρηνος Athlon μπορεί να ανέβει πάνω από 2700 με FSB 201?

Αρχική απάντηση από cptkoulis [Χθες, στις 21:04]

"τσιμπαω" λιγο ακομα την καρτα στα 540/1420

πρεπει να ξαναδοκιμασω με το "αγωνιστικο" bios για cpu να δουμε που θα φτασει

Φϊλε cptkoulis

Με το συμπάθειο αλλά αν δεν ποστάρεις έγγυρο αποτέλεσμα στο ORB μη γράφεις ότι νάναι και δημιουργείς εντυπώσεις για τις δυνατότητες σου και τις δυνατότητες της κάρτας σου. Λύσε πρώτα αυτό το απλό πρόβλημα και μετά χώσου στα βαθειά προβλήματα με το 3DMark05 ώστε να μπορείς να μας πείσεις για τις τεχνικές σου δεξιότητες.

EDIT

Με έπιασε το κακό μου πρωί πρωί.

Ίσως με τον υπερχρονισμό να τρελαίνεται το PCMark05 και να γράφει οτι νάναι.

Θα δοκιμάσω και με υπερχρονισμένο επεξεργαστή ...

No hard feelings. Πείτε μου και μένα το μυστικό. :p

3DMark05 9288 με μια κάρτα ASUS 7800gtx αεράτη στα 518/1377. FSB=250 x10 = 2500MHz CPU. Ότι βάζω αυτά δείχνει το 3DMark05. Το μόνο που δείχνει διαφορετικό είναι η ταχύτητα του core της κάρτας γραφικών. Ενώ έβαλα 518 στο ORB δείχνει 556 MHz. Είναι όμως γνωστό οτι η 7800gtx έχει διαφορετικές εσωτερικές συχνότητες.

9288.png

Αρχική απάντηση από mariosalice

PCMark05 9288 με μια κάρτα ASUS 7800gtx αεράτη στα 518/1377. FSB=250 x10 = 2500MHz CPU. Ότι βάζω αυτά δείχνει το 3DMark05. Το μόνο που δείχνει διαφορετικό είναι η ταχύτητα του core της κάρτας γραφικών. Ενώ έβαλα 518 στο ORB δείχνει 556 MHz. Είναι όμως γνωστό οτι η 7800gtx έχει διαφορετικές εσωτερικές συχνότητες.

φιλε μου απο την μια εχεις δικιο οτι δεν πρεπει να ποσταρουμε σκορ χωρις αποδηξεις,οπως ποσταρα και γω το 9600,αλλα σε καμια περιπτωση δεν γινεται αυτο για τις εντυπωσεις δεν ειμαστε 10 χρονων παιδακια,ουτε πιστευω οτι το κανει και το παληκαρι.φιλικα παντα

9288.png

@mariosalice

Ο υπερχρονισμενος επεξεργαστης δινει παραπανω βαθμους στο 3DMark05. Οχι πολλους οπως στο 3Dmark01 οπου ηταν τα 3 τεστ cpu dependant ή στο πρωτο τεστ του 3Dmark03 αλλα δινει. Ενδεικτικα σου λεω οτι σε πλατφορμα Nforce 2 με athlon mobile & 6800GT για καθε 100Mhz υπερχρονισμου μου δινει περιπου 40 βαθμους παραπανω με τα ρολογια της καρτας στις ιδιες ρυθμισεις καθε φορα. Δεν ειναι πολλοι οι βαθμοι αλλα αρκετοι για να κανουν την διαφορα σε οριακες καταστασεις.

δεν ειναι οτι δε θελω να δημοσιευσω score στη futuremark,απλα με εχει μπλοκαρει και δεν μπορω με τιποτα.αν ξερει καποιος ας βοηθησει

εφοσον ανεβαζω screenshot και αναφερω συχνοτητες,θερμοκρασιες και timings εγω αισθανομαι 100% καλυμμενος και δε με νοιαζει να μπω στο TOP30.δεν υπαρχει κανα επαθλο για να υπαρξει δολος

επισης νομιζω οτι ειναι καλο να ανταλλαζουμε αποψεις και τεχνικες OC και να βλεπουμε τι αποτελεσματα μας δινουν

τελος,αλλο το PCMark και αλλο το 3DMark :p

Hρθε το rma της leadtek , asus ομως :) εδιτ 6800gt

στοκ ψύξη στοκ ρευματα και 0 αρτιφακτς εδω !!!!!!!!!! [η leadtek για 6200~ ηθελε βολτ στον πυρήνα και ψιλοαρτιφακταρε μετά τα 420 . ]

asus7zc.jpg

Αρχική απάντηση από def [Σήμερα, στις 16:40]

ειδες και συ αυξηση απο τους 81.84?

Υπάρχει σαφής αύξηση σε όσους έχουν διπλοπύρηνους επεξεργαστές. Σε ένα από τα pdf αρχεία που έχει η Nvidia στο site της, λέει οτι η νέα σειρά οδηγών forceware 8Χ.ΧΧ υποστηρίζει τους dual core επεξεργαστές τόσο με το direct-X όσο και με το open-gl.
Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 16:24]

11.522 με τους 81.84

Είδα οτι έπιασες ένα πολύ καλό (και καθαρό) σκόρ χωρίς καθόλου υπερχρονισμό των καρτών. Νομίζω οτι μπορείς πολύ εύκολα γρήγορα και με ασφάλεια να πιάσεις πολύ περισσότερα.
Αρχική απάντηση από Shadow Hunter [Σήμερα, στις 14:11]

@mariosalice

Ο υπερχρονισμενος επεξεργαστης δινει παραπανω βαθμους στο 3DMark05. Οχι πολλους οπως στο 3Dmark01 οπου ηταν τα 3 τεστ cpu dependant ή στο πρωτο τεστ του 3Dmark03 αλλα δινει. Ενδεικτικα σου λεω οτι σε πλατφορμα Nforce 2 με athlon mobile & 6800GT για καθε 100Mhz υπερχρονισμου μου δινει περιπου 40 βαθμους παραπανω με τα ρολογια της καρτας στις ιδιες ρυθμισεις καθε φορα. Δεν ειναι πολλοι οι βαθμοι αλλα αρκετοι για να κανουν την διαφορα σε οριακες καταστασεις.

Σε μένα δεν δίνει τόσο πολύ ο υπερχρονισμός της CPU. Είκοσι βαθμούς ανά 100ΜΗz σκάρτους ίσως και να τους δίνει αλλά χάνονται στο στατιστικό σφάλμα από μέτρηση σε μέτρηση. Σημασία έχουν οι δυνατότητες των οδηγών (υποστήριξη DirectX από διπλοπύρηνους) το ΗΤΤ, η ταχύτητα της μνήμης, η ψύξη και ο υπερχρονισμός της κάρτας σε όλα τα επίπεδα (BIOS - PCIe - Forceware Coolbits=2). Ακόμα δεν έχω βρει το όριο υπερχρονισμού της κάρτας που έχω. Όσο και να την ανεβάζω δεν διαμαρτύρεται. Επειδή όμως είναι ακριβή, πηγαίνω βήμα βήμα προσέχοντας μήπως δω τίποτα artifacts και τη θερμοκρασία της κάρτας.

@Doom

Τι λίγο ακόμα; Από τα 9389 πήγες στα 10250 με μια κάρτα?

Να σου δώσουμε δυο εσένα νάχεις να παίζεις.

Λοιπόν. Εϊσαι 18ος στον κόσμο με μια κάρτα. Ο πρώτος (User: caramon@cyberway.com.sg VR-Zone Singapore) έχει 3DMark Score: 11915 με GPU: NVIDIA GeForce 7800 GTX, 810 MHz / 1521 MHz.

@mariosalice

οπως καταλαβαινεις λοιπον,για να πας απο τα 430/1200 της reference 7800GTX στα 810/1521,χρειαζεσαι καποια extreme λυση ψυξης η καποιο τρελο μονταρισμα εν πασει περιπτωση

@doom

εισαι 630/1449 χωρις artifacts?ποσα βολτ?και με τι νερακι?(αναλυτικο setup plz)

δουλευει κανεις το μεγαλο μπλοκ,αυτο που πιανει και τις μνημες??

Αρχική απάντηση από cptkoulis [Σήμερα, στις 00:25]

@doom

εισαι 630/1449 χωρις artifacts?ποσα βολτ?και με τι νερακι?(αναλυτικο setup plz)

(630/1450 @1.7v gpu/2.3v mem)ειναι για bench μονο.το block ζαλμαν :TD:... με l20 μονο ψυγειο.

Για 24/7 την εχω 580/1400, 1.6/2.3

o πρωτος στον κοσμο ειναι ο shamino για οσους δεν καταλαβαν και στην κασρτα του εχει cascade ρυθμισμενο διοτι ειναι η μοναδικη που δουλευει στους -34......μετα πανε του kingpin και του kinc στα -30.......καταραμενο coldbug.....

mariosalice εχεις την απλη την 7800gtx η την en7800gtx top ???

Μiλάω πάντα για μια κάρτα και οχι για δυο σε SLI.

Αυτή τη στιγμή ο Doom είναι 20ος στον κόσμο με μια κάρτα. Είναι εύκολο να το δεις και μόνος σου αν στο ORB δώσεις φίλτρα Graphics Chipset 7800gtx, GPU Core Clock Range πάνω από 630 και GPU Memory Clock Range πάνω από 1300. Ξεχωρίζουν αμέσως οι μονές από τις διπλές κάρτες. Φεύγουν και οι απάτες με αυτό τον τρόπο (όσο γίνεται). Είναι γραμμική η σχέση των αποτελεσμάτων με τη συχνότητα λειτουργίας της κάρτας. Με αυτό τον τρόπο θα δεις ένα σκαλοπάτι από τα 11915 στα 15187. Ξεχωρίζουν αμέσως οι SLI από τις μονές κάρτες. Οι τοπ παίζουν περίπου στα 660/1500 MHz.

Έχω την ASUS ΕΝ7800gtx (με heatpipes). Όταν ξεκινάει κάνει ένα στιγμιαίο θόρυβο όπως όταν γίνεται εξαέρωση και μετά δεν ακούγεται καθόλου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.