Jump to content

LG L1750S-SN

george763

Recommended Posts

Καλά κάνεις και δεν δουλεύεις κάτω από 85 στις CRT (αυτό είναι το σωστό). Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την συζήτηση.

Αυτό που λες περί CRT και προτεινόμενα από τους κατασκευαστές είναι μισή αλήθεια: Ισχύει μόνο από μία ανάλυση και πάνω την οποία αν ξεπεράσεις η οθόνη πλέον είναι κουραστική (αν πχ δουλεύεις μία 17αρα στα 1600*1200 απλώς βγάζεις τα μάτια σου (είτε στα 60 είτε στα 100 Hz).

Πιθανόν επίσης θυμάσαι παλιές εποχές όπου τα 85 ήταν υψηλό νούμερο (και εκτός προδιαγραφών των περισσοτέρων οθονών) και όχι το ελάχιστο αποδεκτό για τα μάτια, οπότε και οι κατασκευαστές προφανώς πρότειναν τα 75.

Αν θεωρείς το να δουλεύεις μία TFT στα 75 αντί στα 60 O/C και ότι κερδίζεις κάτι πάω πάσο....(το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει όπως είπα και παραπάνω και δεν αναφέρομαι βέβαια σε θέματα φθοράς της οθόνης)

Εκτός των παραπάνω, έχεις σκεφτεί αλήθεια ποτέ γιατί οι κατασκευαστές να προτείνουν χαμηλότερο refresh μειώνοντας έτσι τις επιδόσεις των προιόντων τους (σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζεις) ;

Πάντα φιλικά.

Ξέχασα να γράψω ότι για 19" οθόνες CRT μιλούσα παραπάνω για άνω των 85 ΚΗz.Εγώ απλά το έγραψα για να πω τι πρότειναν κατά καιρούς οι κατασκευαστές.

Δεν είπα ποτέ(διάβασε τα προηγούμενα) ότι κερδίζεις κάτι αν δουλεύεις με 75 αντί για 60.Δεν χάνεις όμως και τίποτα και προπάντων δεν χαλάει ούτε έχει φθορά η TFT.

Οι κατασκευαστές δεν προτείνουν όλοι τα 60.Σου έφερα και παράδειγμα παραπάνω (Acer) που προτειναν τα 75.Πάντα αναλογικά μιλάμε.

Βάλε σε μια Philips 180B2S (αναλογικά) 60 και μετά 75 Hz.Θα δεις ότι μια

απειροελάχιστη θολούρα στα 60 με τα 75 φεύγει.Συμφωνώ μαζί σου όμως ότι υπάρχουν και οθόνες που μόλις τις ανεβάσεις από 60 και πάνω(αναλογικά)αποκτούν κάποια ελαφριά θολουρα ή κάτι παρόμοιο.

Τα ηλεκτρονικά όλων των οθονών δεν είναι ίδια.

Επειδή αλλάζω οθόνη κάθε το πολύ 6 μήνες(μού ρχονται από εξωτερικό ελαφρά μεταχειρισμένες)έχω δει αρκετές και έχω αρκετή πρακτική εμπειρία.

Στην ουσία δεν νομίζω να διαφωνούμε σε κάτι ουσιαστικό.Νομίζω ότι "λέμε τα ιδια με άλλα λόγια".

Φιλικά

Στην ουσία δεν νομίζω να διαφωνούμε σε κάτι ουσιαστικό.Νομίζω ότι "λέμε τα ιδια με άλλα λόγια".

Φιλικά

τελικά απ'ότι φαίνεται, ναι.... :002:

Πάρα πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα γράψατε παραπάνω.

Ξέχασα να αναφέρω ότι η 1750s δε διαθέτει είσοδο DVI. Για τα χρήματα που διέθετα δε βρήκα κάποια αξιόλογη οθόνη με ψηφιακή είσοδο.

Πάντως δε διέκρινα κάποια διαφορά σε κάποια από τις προσφερόμενα resresh rates (60,70,75), καμία θολούρα ή κάτι άλλο προς το καλύτερο.

Τελικά την αφήνω στα 60 που προτείνει η LG.

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.