Jump to content

MSI K8N NeoPlatinum OC problem!

Reptile64

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδες εχω μια K8N neo platinum (MS-7030) και οταν κανω Overclock στα 210 σταματαει να αναγνωριζει τις 2 πρωτες SATA θυρες με αποτελεσμα να αχρηστευονται οι 2 απο τους 4 SATA που εχω σε RAID, διαβασα σε ενα σχετικο thread πως δεν εχει PCI lock αυτη η μητρικη και εκει οφειλεται το προβλημα, το κακο ειναι πως δεν ειχε καποιον τροπο αντιμετωπισης του προβληματος, εχει κανεις υπ'οψην του τι μπορω να κανω με αυτο?

Επειδη υπαρχει προβλημα με τα sata 1 και 2 συνηθως θελουν απενεργοποιηση και να βαλεις τα 3-4 αφου ομως εχεις raid κοιτα το AGP lock που υπαρχει και για να λειτουργησει πρεπει να θεσεις την τιμη στο 67.Δεν νομιζω να πας μακρια ομως και με τα 4 sata ενεργοποιημενα.

Φοβαμαι μην κανω καμια ζημια στην καρτα μου ομως γιατι λενε πως ειναι ριψοκινδυνο ακομα και απο 66 σε 67, εχω 6800ultra αν αυτο σε βοηθαει.

Δεν υπαρχει προβλημα.Το AGP lock δεν δουλευει στα 66 αλλα στα 67 (66.67) κι αυτο ισχυει σε αυτη τη μητρικη μονο δεν ξερω αλλη να το χρειαζεται.Ειχα την ιδια με nvidia καρτα αν βοηθαει αυτο και με agp 66 δεν πηγα πουθενα με 67 πηγα 265!Αλλα ειχα και τα sata 1-2 απενεργοποιημενα.Παιζει η λυση ενος αλλου pci-controller ωστε να ελευθερωσεις τα δυο καναλια του on-board?

Μαλλον αυτο θα κανω θα αγορασω εναν controller να βγαλω τους 1-2,

BIOS εχω το 1.6 στις αρχες του μηνα εκανα update ειναι το τελευταιο.

Αν δεν κανω λαθως πρεπει να εχεις 754.BTW γιατι δεν το αφινεις στα 66?Λεω τωρα λεω μηπως υπαρχει περιπτωση να ειναι κανας cpu που τα πεταει αυτα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.