PainkiLer Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2005 Σκευτομαι για:1)cpu,north chipset και vga waterblocks πιθανοτατα απο τον 11 2)αντλια eihem 1250 3)tank μαλλον σαν του Atari[Xp+] Τωρα δεν ξερω για:1) ψυγειο αλλα δεν νομιζω απο transit 2)σωληνες(εχω περιορισμενο χωρο και θελω καλης ποιοτητας για να μην μου τσακισουν) 3)υγρο(αυτα τα ετοιμα που πουλανε π.χ. checkmate τι λενε ρελε για να ανοιγει η αντλια μαζι με το pc που θα βρω; Χρειαζομαι και κατι αλλο; Προτεινετε κατι καλυτερο; Ολες οι γνωμες και παρατηρησεις δεκτες. Ευχαριστω προκαταβολικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol1442169091 Απρίλιος 22, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 1)τα μπλοκ θα σου βγουν συνολικα καπου στα 150 ευρω...μια παρατηρηση...μπλοκ στο chipset, γνωμη μου ειναι οτι δεν χρειαζεται...τωρα παιζει...τι mobo εχεις?Αντλια παρε την hydor l30 καθοτι σε ενα thread του ΚΤΜ προς μεγαλη μου εκπληξη βγηκε καλυτερη απο την 1250. Τωρα απο ποιοτητα ειναι καλυτερη η eheim, διαλεγεις και περνεις...δεν παιζει και τον απιστευτο ρολο...Ψυγειο παρε το τριπλο το thermochill απο multiklama, το ειδα σε ενα προσπεκτους και μουφυγε το κλαπετο, 75 ευρω εχει ενα το τρανσιτ που ειναι διπλο κανει γυρω στα 60 αν το παρεις με τον 11 και με τα ρακορακια ετοιμα...εγω αυτο θα επερνα στη θεση σου.Σωληνες, αν μενεις αθηνα καπου προς πειραια ειχα ακουσει για clearflex που θεωρουνται πολυ καλοι, με 1-2 ευρω το μετρο. Αλλιως μπορρεις καλιστα να πας στους πρασινους eheim απο petshop που ειναι και αυτοι πολυ καλοι.(Οι καλυτεροι-θεωρητικα τουλαχιστον- ειναι οι tygon αλλα, ουτε συζητηση καθοτι απο multrama εχουν 14 ευρω το μετρο!!!)Υγρο δεν το χρειαζεσαι αυτο το ετοιμο...ακου 10 ευρω το μισο λιτρο...με απιονισμενο νερο και 10% παραφλου θασαι μια χαρα...φροντισε να ειναι και uv reactive αν σαρεσει...αυτα απο εμενα...ΥΓ. Υπαρχουν πολλα αναλογα threads με κυριο ενα προσφατο του σολερ πο εξηγει ποσο καστισε το καθενα εξαρτημα. Ψαξε λιγο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
D1m1tR1$ Απρίλιος 22, 2005 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 έχεις σκεφτεί να κανεις κλειστό σύστημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SotosLg Απρίλιος 22, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 Το κλειστο συστημα πιστευω ειναι πιο επικινδυνο απο το εξωτερικο συτημα wc.Δλδ περισοτερες πιθανοτητες υπαρχουν να γινει διαρροη στο εσωτερικο απ' οτι στο εξωτερικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Απρίλιος 22, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 Το κλειστο συστημα πιστευω ειναι πιο επικινδυνο απο το εξωτερικο συτημα wc.Δλδ περισοτερες πιθανοτητες υπαρχουν να γινει διαρροη στο εσωτερικο απ' οτι στο εξωτερικο.Πραγματικα αμφιβαλλω αν εσυ ο ιδιος καταλαβες τι ειπες...Αν μπορεις εξηγησε το λιγο.Ας πω και γω τη γνωμη μου. Η επιλογη σου για αντλια ειναι πολυ καλη, και Elu ας μην ξεχναμε οτι δεν βλεπουμε αυστηρα και μονο την παροχη μιας αντλιας, αλλα την ποιοτητα κατασκευης καθως και την αντοχη της στο χρονο. Και σαφως η Eheim υπερταιρει σε αυτα, γι αυτο και ακριβοτρη.Αν εχεις ορεξη να κανεις καμια βολτα στις μαντρες σχεδον σιγουρα θα βρεις κατι που να σου κανει. Σε ενδιαφερει να ειναι χαλκινο και κυψελωτο (και σωληνωτο να ειναι δεν τρεχει τιποτα, απλα θα σου σκοτωνει τη ροη) και με ρακορ μισης ιντσας.have fun Link to comment Share on other sites More sharing options...
SotosLg Απρίλιος 22, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 Ενοω οτι στο εσωτερικο συστημα (κλειστο συστημα) ο κινδυνος της διαρροης πιστευω οτι ειναι μεγαλυτερος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Απρίλιος 22, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 Kλειστό κύκλωμα δεν λεγεται αυτό που είναι μέσα στο κουτί , ΑΛΛΑ αυτό που δεν παρεμβάλλεται τανκ στο κύκλωμα . Κλειστο= αντλια - ψυγείο - μπλοκ με ένα υποτυπώδες Τ για εξαέρωσηΚανονικό= Τανκ -> αντλία -> μπλόκ -> ψυγείο η το αντίθετο . Και σε αυλή 10 μετρα μακριά απο το σπίτι να έχεις το wc απο το πισι χωρις ΤΑΝΚ κλειστό λέγεται . Link to comment Share on other sites More sharing options...
PainkiLer Απρίλιος 23, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2005 καμια αλλη προταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Απρίλιος 23, 2005 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2005 Φίλε με διάφορες αποψεις θα μπερδευτείς . ξεκίνα απο google ψάχνε για reviews . review eheim , hydor , radiators , blocks και τα λοιπά. κοιτα και εδώ το πρώτο ποστ στην 2η σελίδα http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=8134&page=2&pp=20&highlight=transit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drizzt Απρίλιος 23, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2005 Κατα την ταπεινη μου αποψη block στο chipset δεν χρειαζεσαι...Με ενα απλο ψυκτρακι και ενα fanακι να χτυπαει εισαι μια χαρα...Τωρα για την Vga μονο στην περιπτωση που την clockαρεις εκτος αμα σου την δινει τρελα ο θορυβος της ψυκτρας της....Για Ψυγειο γιατι δεν θες απο Transit???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Απρίλιος 23, 2005 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2005 Γιατι να θελει οπωσδηποτε απο transit? Αν και νομιζω οτι ξερω ηδη την απαντηση και οτι θα καταληξουμε να λεμε τα ιδια και τα ιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drizzt Απρίλιος 24, 2005 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Οχι απλα στα δικα μου ματια μου φαινεται εξαιρετικα καλο...Για κανενα αλλο λογο...Ακομα και το thermochill που προτεινεο elu εχω ακουσει οτι εχει την ιδια αποδοση με το transit... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PainkiLer Απρίλιος 24, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Για το ψυγειο θα το ψαξω καλυτερα.Μπορει να παρω και transit,δεν ξερω ακομα.Μια ασχετη ερωτηση:ο AthlonXp 2400 στα ποσα Ghz ''τρεχει'' default? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Απρίλιος 24, 2005 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 Ακομα και το thermochill που προτεινεο elu εχω ακουσει οτι εχει την ιδια αποδοση με το transit...Πραγματικα θα ηθελα να δω αυτο το συγκριτικο. Και το "εχω ακουσει" δεν μου λεει τιποτα. Ο Βαιος που τα εχει δοκιμασει και τα 2 μου ειχε πει οτι το transit εχανε με περιπου 2 βαθμους.PainkiLer στα 2Ghz τρεχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PainkiLer Απρίλιος 24, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2005 thanks,sprev.Αλλα με τον ανεμιστηρα περιπου στις 3000rpm full load εχει γυρω στους 47 C.Στις 2000rpm εχει γυρω στους 54 C.Μεχρι ποσους βαθμους C αντεχει αυτη η Cpu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol1442169091 Απρίλιος 28, 2005 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Πραγματικα θα ηθελα να δω αυτο το συγκριτικο. Και το "εχω ακουσει" δεν μου λεει τιποτα. Ο Βαιος που τα εχει δοκιμασει και τα 2 μου ειχε πει οτι το transit εχανε με περιπου 2 βαθμους. ΠΙΘΑΝΟΝ ερχεται σε λιγο απο εμενα. ΠΙΘΑΝΟΝ! Μου το ειχε πει ενας "σεβαστος" απο το thelab... Kαι οσο για το thermochill, ακυρο μαλλον. ΠΗγε ενας στο μυλτιραμα και μου φαινεται οτι μου ειπε οτι ηταν απο τις κλασσικες μονοημερες προσφορες που βγαζει το μουλτι. Πανω απο 100 μουπε. Αν καποιος απο εδω μπορει να το επιβεβαιωσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol1442169091 Απρίλιος 28, 2005 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Επισης ρελε δεν βρισκεις. Φτιαχνεις. Βεβαια υπαρχουν και control units αλλα κοστιζουν...το ρελε δεν κανει ουτε 1 ευρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ujin1442169065 Απρίλιος 28, 2005 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Για ρελέ κοίτα από Αγγλία, αν δεν βρείς Ελλάδα.www.over-clock.co.ukH L30 δεν είναι καλύτερη από την 1250.Το οτι έχει μεγαλύτερη στήλη νερού δεν λέει απολυτως τίποτα για καταστάσεις υψηλών πιέσεων όπως το watercooling.Το ψυγείο του transit ελάχιστα χειρότερο αν όχι ίδιο από το 2πλό Thermo.Συνοψήζοντας, κατά τη γνώμη μου με 11, eheim 1250, οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα ψυγεία, clearflex σωλήνες και 120mmχ35mm fans, θα είσαι άρχοντας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drizzt Απρίλιος 28, 2005 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Αν καποιος απο εδω μπορει να το επιβεβαιωσει...108και κατι ψιλα κανει...Πηγα και το ειδα χθες.Ειναι της asetec αλλαδεν μου γεμιζει καθολου το ματι....Πολυ προχειρη κατασκευη μουφαινεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Απρίλιος 28, 2005 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Ε, τοτε παρε transit. Τα asetek μαζι με τα thermochill κατα την αποψη μου ειναι η κορυφαια επιλογη για υδροψηξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.