kagelar34 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2005 Sorry αν έχει ξανασυζητηθεί αλλά πρέπει να λυθεί μέχρι νωρίς το βράδυ.Ενας φίλος αγόρασε WD200 GB IDE και τα win2000 sp4 βλέπουν μόνο τα 136.Ο δίσκος είν αι ολοκαίνουριος και θέλει να τον φορμάρει.Τι κάνουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Απρίλιος 22, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 Νομίζω χρειάζεσαι το SP4. Αλλιώς θα πρέπει να ψάξεις για το κατάλληλο update του atapi.sys των Windows.Υπάρχει περίπτωση πάλι να φταίει ο controller.Αν η μητρική σου διαθέτει και δεύτερο όπου μπορείς να συνδέσεις τον δίσκο σου τότε δοκίμασέ το. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kagelar34 Απρίλιος 22, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 Έχει sp4! Ο ίδιος υπολογιστής έχει δει άλλον WD 200 αλλά ήταν φορμαρισμένος σε Linux πιο πριν κ χωρισμένος σε partitions.Αυτό με την αναβάθμιση του atapi.sys πως το κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Απρίλιος 22, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 Αν έχεις SP4 τότε έχει ήδη γίνει.Κατά τα άλλα απλά έκανες ένα search στην Microsoft για update στα 2000 ώστε να βλέπουν δίσκους με χωρητικότητα μεγαλύτερη από 137Gb.Ρίξε μια ματιά εδώ: http://support.microsoft.com/kb/305098/EN-US/Ο controller σίγουρα "βλέπει" πάνω από 137Gbs? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr bill Απρίλιος 22, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 μπορεις να δοκιμασεις να κανεις και update στο bios της μητρικης. Πηγαινε στην εταιρεια που εχει κατασκευασει την μητρικη, βρες το σωστο μοντελο και δες αν υπαρχει νεοτερη εκδοση που τυχον λυνει το προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Απρίλιος 22, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2005 Βρε παιδιά... εγώ μόνο win2000 βάζω και δεν έχω συναντήσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα ... :S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Απρίλιος 23, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2005 Δε νομίζω να είναι πρόβλημα των wind0ws...Το bios του controller θέλει αναβάθμιση. Αν είναι onboard κάνε update το bios της mobo αλλιώς ψάξε και βρες καινούριο bios από το site του controller. Κοίτα και στην WD συνήθως βγάζει bios updates για διάφορους ελεγκτές...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Απρίλιος 27, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2005 Νομίζω ότι οι βασικές κατευθύνσεις έχουν δοθεί οπότε το θέμα κλειδώνει εδώ. Για παραπάνω συζήτηση υπάρχει και η ανάλογη κατηγορία στο φόρουμ....Ευχαριστώ όσους συμμετείχαν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.